2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

ne kusuru olur mu öyle şey,bebekleri benimkilerden büyük arkadaşların bilgilerine çok ihtiyacım var uzun uzun yaz hep sagol hem de :)
giriyorum ama yazmıyorum benimle aynı dönemde dogum yapanlar yok demiştin ya,sen yine de gel paylaş yaşadıklarını,inan ki çok büyük rehber oluyor burası.
ben de bugün brokoli kereviz ve sapları ve havuçla çorba yaptım bakalım içecekler mi inşallah içerler çünkü çok kötü kokuyor ev :)
yogurt ve gece muhallebisi bıraz katı,yine de meyve püresi vereyim mi? yani tamamen sıvı şeyler yedirmiyorum hep.
çorbaı rahat yiyorlar mı? benim oglum çok akıtıyor agzından ya,yedirmek çok dert oluyor.bir de diş sancıları var,her yer salya.

canım geçmiş sayfaları oku,hepimiz yaşadık bunları.hele ben devamlı şikayet ederdim geçmiyor geçecek diyorsunuz geçmiyor.
rahatlamana bir a kaldı gaz açısından.bıçak gibi kesilecek bak görürsün.gaz sorunun büyük ölçüde bitmesi de 4. ayda.
zor zamanları atlatmak üzeresin biraz daha sabret. inan geçiyor ve hatırlamıyorsun bile.
etrafa olan algıları başlayacak yakında annesi,şimdiden oyun halını edin :) bakınsınlar alışsınlar :)

kızlar babam migrostan organik tarhana almış.içerigini okudum,kaya tuzu oldugu yazıyor.yapıp tadına da baktım,tuzsuz.sizce yedireyim mi çocuklara? ne dersiniz?

veeee 9 ay sonra kızımın huyu değişir
yalnız bakan ben bakamaz oldum malesef (
dayanamıyorum ağlamalarına (
dişle birlikte huyu değişti
resmen yerde ağlaya ağlaya uyuyor son noktaya gelince
oğluma zaman ayıramıyorum
ve bakıcı arıyorum
inşallah bu hafta bakıcı bulurum yoksa napcam bilmiyorum
son 1 aydır zor günler geçiriyorum
uzun zamandır uğrayamama sebebim huy değişikliğimizdir

dosba seni görmek ne güzel :) allah yardımcın olsun zor günler geçiriyorsun,foruma giremeyenlerin hep güzel haberlerle gelmelerini istiyordum ben de ama olsun.
benimkiler 5buçuk aylık bizde de diş sorunu var hem oglumda hem kızımda,uykuları oturmadan bozuldu.ben hala annemle bakıyorum.
güzel güzel yogurtlarını muhallebilerini yiyen çocuklar artık zorla yiyorlar,dişten olablir mi? yoksa dönemsel midir?
sen 3 aylıktan beri yalnız bakıyordun degil mi.inşallah tatlı kızın da düzelir,şu kahrolası dişler bi çıksa mahvediyorlar bebişlerimizi. bizi de tabii.

Kızlar allah yardımcınız olsun rabbim sabır versin zor anne olmak bn bitanesıyle zorlanırken sız 2 sıle bırlıkte valla ayakta alkışlıyorum sizi
Hanmlar topikte gezerken aklımdakı soruyu sormak istedim en uygun ve gunceli burası olarak gördüm
Bi kadının ikiz gebe kalması neye baglıdır yanı sole duydum ben kadının aılesınden ikiz doguran varsa kadınında ıkız hamıle olma ımkanı carmış
Yani eşimizn aılesınden olsa bıle ıkız olma sansı yokmuş
Bu nasıl bı soru dıyebılırsınız ama bebeklerın ıkız olması kadının genlerındemı olmasınımı gerektırır

canım inan çok üzüldüm
ben hala tek bakamıyorum biliyor musun
hatta eşimle bile zorlanıyoruz bakarken
mesela kendi başına uyuyan kızım artık kucakta uyumak istiyor
tabi öncesinde feryat figan bağırıyor
battaniye arasında sallanarak uyuyan oğlum da kucakta uyumak istiyor
ve gün içinde en fazla 40 dk lık iki uyku uyuyorlar
sonra hep uyanık
ve hep başlarında olman lazım
iyice hareketlendiler çünkü
dosacım biz ne günlerden geldik buraya
bu günler de geçecek, ama bizim için biraz zor geçecek ne yapalım
ama gel buraya, ben senle sohbeti özledim

tıbben evet, ikiz gebelik genleri anneden gelir ama
burada birçoğumuzunki tüp bebek

Aynı ay Yumurta 2 tane atıldığı zaman ikisi de dollenirse ikiz oluyor canım bu yüzden ikiz genlerini kadının taşıması gerek..ama bi ihtimal daha var aynı yumurta ikizleri olabilir bunda gen faktörü yok..cunku o bölünerek iki tane bebek oluyor..artık bir cok kişi tup bebekle ikiz kalıyor bu ayrı bi durum tabi..

canım benim ikizlerim tedavisiz oldu,yani kendiliginden. doktora ilk gittigimizde tek kese göründü,ikinci gittigimizde iki göründü korktuk biz de üçüncü gidişimizd üç olacak bunlar diye :)
annemin iki teyzesinin de ikizleri olmuş.
babamın halasının ikiz kızları vardı.
kayınvalidemin ikiz kardeşleri vardı.
çogusu anne geninden geçiyor demekle birlikte,her ikisinden ya da babadan geçer diyenler de var.

ben de varım sohbete papatya. bakıyorum her gün buraya muhakkak.
dosba ve sen papatya çok zor süreçlerden geçtiniz geçiyorsunuz da. papatya eşinin ailesi yükünü biraz hafifletti ama dosba hala yalnız. allah sabır versin. umarım bakıcı işini de halledersin yakın zamanda. ben yavaş yavaş çocukların huysuzluklarının düzeleceğini düşünüyorum artık. artık birbirleriyle oyun oynayacakları zamanlara geliyorlar. sen en zor zamanları atlattın. bundan sonrasını da atlatırsın diye düşünüyorum. ama yıprandığın yanına kar kalacak. bir yardımcın olsa harika olur gerçekten. benim içinde öyle. evet ben ufak tefek huysuzlukları olsa da götürüyorum bu işi bebeklerim sağolsunlar. ama ev işi yemek derken hiç dinlenemiyorum. soluk almaya vaktim olmuyor. eşim çok çalışıyor. bana yardım edemiyor o kadar. evin tü yükü ve bebeklerin bakımı bana ait. dışarı bile çıkamıyoruz. sadece market alışverişine. o da 2 saat. çünkü eşim çalışmak zorunda. evde olmalıyız. bir yardımcım olsaydı ve sadece ev işi bile yapsaydı harika olurdu. her gn yapacağım yarım saatlik bir yürüyüş ne kadar iyi gelirdi. buna senin ne kadar ihtiyacın olduğunu anlayabiliyorum. yıpranıyoruz ama büyüyorlar bir şekilde. umarım bu günleri gülerek hatırlarız.
papatya sen evişlerine karışıyor musun? sen kendi evine geçtin mi yoksa kayınvaldenlerde misin hala? çalışıyorsun da. ev işi de yapıyorsan çok yoruluyorsundur.

merhaba benim bebeklerim 32 haftalık doğdular şuandada gelişimleri biraz geriden geliyo doğal olarak.. ayın 28 inde 3 aylık olacaklar biri 4.5 kilo diğeride 4 kilo civarındalar.. sütüm yorgunluktan kesildi sadece mamayla besleniyolar.. doktorum önümüzdeki ay ek gıdaya başlayalım dedi ama bana erken gibi geldi henüz =( aralık ayında ek gıdaya başlıcaz yani sizcede erken değilmi daha tecrübeli anneler cvp verirseniz çok sevinirim???

canım neden erken olsun ki ? ben 4. aylarına girdigi gün ek gıdaya başladım hiçbir zararını da görmedim.
anne sütü versen tamam dicem ama mama almalarındansa besinlere geçmeleri daha iyi ve saglıklı degil mi sence de. daha çok yoruluyorsun ama kendi yaptıgın muhallebi yogurt sebze maması vs. veriyorsun içine ne koydugunu görüyorsun. bence mamadan daha iyi. tabii bu benim kendi fikrim.
4. ayda ek gıdaya başlıyorsun da öyle hemen kaseler dolusu yedirmiyorsubn ki. bir tattırma süreci var.gerçi ben o süreci de atladım direkt yedirdim.onun da zararını görmedim. azar azar arttırıyorum.
ben de süt veremedim mamayla büyüyorlar.gün içinde de mama istiyorlar tok olsalar da enteresan bir biçimde.
ek gıdadan korkma.kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…