2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

evet canım seninle de bebeklerimizin doğum tarihi yakın
ama sen tek bakıyorsun ya
buraya girmeye pek vaktin olmuyor diye düşünmüştüm
canım benim günlerim çok yoğun geçiyor
geçen gün okulda uyuyamamaktan şikayet ediyor arkadaşlar
demek ki yorulmuyorsunuz dedim, ben nasıl yoruluyorsam kafamı yastığa kor koymaz gidiyorum
eşim şaka mı yapıyorsun ya dedi
bir dakika sonra insan horlar mı diyor
ki hiç horlamazdım
bir bakıyorum gece 4 saat uyumuşum
Allahım sana şükürler olsun diyorum, kendime geliyorum
pazartesi günü güne 6 da başladım
sütümü sağdım, erenle zeynebin kahvaltısını yaptırdım
okula gittim, 7 saat derse girdim, geldim tekrar süt sağdım, akşam yemeklerini yedirdim
bir saat kadar oynadım
duş aldırdım ve her ikisini de kucağımda uyuttum, sonra tekrar süt sağdım
saat 11 di, kendimi yatağa attım ve sızdım
günler çok ama çok yorucu geçiyor
ama artık normalde geceleri iki kere kalkıyoruz, bazı günler sapabiliyor canım
mesela bugün hem gece çok uyandılar hem de saat 5.30 da uyandılar
ama sen eskileri biliyorsun
gecede ortalama 10 kere kalkıyorlardı
sızlanmıyorum her günüme şükürler olsun diyorum

canım hiç dermanım olmuyor ama iş yapmadan rahat edemiyorum
60 yaşındaki insanlar çocuklara bakıyor, ev, yemek hepsi kayınvalidemin üstünde
ben de elimden geldiğince yapıyorum
çarşamba günlerim boş evdeyim
o gün yemeği falan ben yapıyorum
cumartesi pazar da kahvaltı hazırlıyorum
ev işi yapıyorum, yemek yapıyorum
en güzeli de çocukları alıp dışarı ya da benim anneme gidip kayınvalidemlere dinlenme fırsatı veriyoruz

dediğin gibi ne günlerden geldik buralara
artık hiçbir şey o ilk günlerdeki gibi zor gelmiyor

ama hala tek başıma bakamam seni her zaman söylediğim gibi tekrar tebrik ediyorum

canım kayınvalidemlerin evi triblex
giriş kattayız biz, bir alt katı bir de üst katı var evin
artık bizimkiler iyice hareketlendiler
oğlum her yere sürünerek gidiyor kızım da döne döne gidiyor
yani artık burada durmamız zor gibi görünüyor
onlar için tehlikeli burası artık
kendi evimize geçeceğiz en kısa zamanda

keşke maddi durumumuz elverse de haftada iki kere bayan gelse evlerimize
temizlik derdimiz olmasa

konuyla hiç alakası yok ama
sizin oto koltuğunuz var mı? varsa ne marka
isofixli mi_
bebek arabalarımız aynı seninle, ben silver cross dan çok memnunum
inşallah koltuk seçimimiz de iyi olur

canım seninkiler ne yapıyor?
gelişimleri nasıl?
yemekle araları nasıl?

biz de her şey iyi ama boyları kısa
o biraz kafama takılıyor
yoğurt yedireyim, kemik gelişimleri için diyorum ama
kızım yoğurt konusunda sıkıntı çıkarıyor

dün gün kurusu kayısıyı haşladım
yoğutla kayısıyı blender dan geçirdim
meyveli yoğurt yaptım
hem kabızlıklarına iyi gelir diye
kızım biraz daha fazla yedi ama yine de istediğim gibi olmadı

ayy ne çok yazdım, kusuruma bakma

samsunlu canım nasılsın? merak ettim seni. nasıl oldun dagıldı mı kafan biraz.
neler yapıyorsun samsunda ?

O kadar iyiyim ki anlatamam. Dert yok tasa yok. Kizlarimla uykusuz da olsak mutluyuz :) 3 hafta kalicaz burada. Günler cok hizli geçiyo burada yaaa es dost akraba falan duyan gelmete basladi. Farklı insanlar görmek bile cok güzel. Ankarada insan yüzüne hasret kac ay gecirdik üstüne bir de sıkıntılar stresler .....

canım 4.ayından itibaren yalnız bakıyorum ama artık maddi olarak zorlansakta bakıcı arıyorum
evin içinde yabancı istemesemde yapamıyorum
çok hareketlendiler
sürekli ağlayan bebeklerim olsun istemiyorum
kızım sakinliğini kaybetti malesef
diş gerçekten zor ama kızım biraz dişi kullanıp yaramazlık yapıyor gibi geliyor bana :))
herşeyi anlıyor yaramaz

canım valla kv yada annem burda olsa bende senin gibi yapardım ama malesef yok
evet biraz burayı ihmal ettim kusura bakma canım
zor günler geçti çok şükür
zor olsa kendim bakamazdım ama şimdi gerçekten zorlanıyorum sanki başa döndüm
bi kaç gündr kzımda düzelme var gibi
sallanmadan uyuyor ama yatağında değil :) yerde :))
valla kendi tercihi ama kolay olmuyor ağlıyo sonra uykuya dalıyor içim gidiyor ama sallanmak istemiyor
hatta sallayım mı diye soruyorum başını sallıyor cık diyor cadı
papatyacım boyları kaç cm neden telaş ediyorsun merak ettim kilolalrı nasıl bi de??,
benim kızım biraz kilolu dr. öyle söyledi ama eskisinden daha iyi zayıfladı sanki dişlerden dolayı

ek gıdayla aramız çok şükür iyi
gündüz mama vermemeye çalışıyorum
ikisi de sürünerek gidiyorlar
kızım tutunup kalkmaya başladı yatağında hep ayakta diyebilirm
oğlumun 5 kızımın 2 dişi var
bizde gelişmeler bu kadar :)

Merhaba arkdaslar ben 60 gunluk ikiz annesiyim bir oglum birde kizim var eda ve mert ilk bir ayimiz kuvezde gecti bir aydir evdeyiz cok hızlı bir zaman dilimiydi ama hersey yolunda şükür annem yanımda kalıyor rahatim

Merhaba arkdaslar ben 60 gunluk ikiz annesiyim bir oglum birde kizim var eda ve mert ilk bir ayimiz kuvezde gecti bir aydir evdeyiz cok hızlı bir zaman dilimiydi ama hersey yolunda şükür annem yanımda kalıyor rahatim

hayırlı olsun,güle güle büyüsünler inşallah
kaçıncı haftada doğdular?

Kızlar birsey sorucam benim sutum cok azaldı günde sagma makinesini kullanmiyorum artik cok agri yapiyor 2 defa gunde oglani emziriyorum kizidaa yeni yeni alistiriuorum emmeye siz kacinca ayavkadat sut verebildiniz

canım çok sevindim senin adına tebdili mekan neticede :)
evet maalesef anneli zamanlar,anne evinde gecen zamanlar çok çabuk akıp gidiyor.ben dde on gundur annemdeyim,buradan kayınvalideme geçmem gerek şimdiden stres yapıyorum.
bebeklerin nasıl?

evet maalesef anneli zamanlar,anne evinde gecen zamanlar çok çabuk akıp gidiyor.ben dde on gundur annemdeyim,buradan kayınvalideme geçmem gerek şimdiden stres yapıyorum.
bebeklerin nasıl?

bebeklerin nasıl?

bebeklerin nasıl?

benimkiler 5buçuk aylık ama benimkiler de çok hareketlendi.ana kucaklarında baglamadan tutamıyorum artık,anında yüzüstü oluyorlar. kızım ayak atıp yere inmeye çalışıyor sanki yürüyüp gidebilecekmiş gibi :)
hantal oglum, iki gün önce yuvarlanmaya başladı.kızım aşama aşama dönmüşken oglum küt diye döndü :) bir de iri yarı,maşallah 9 kilo çocugum çok yoruluyor yuvarlanırken nefes nefese kalıyor :)
tabii senin daha zordur bana göre,allah yardımcın olsun.diş sıkıntısı bitmiyor... bu gece dogru düzgün yatamadık mesela.
peki 5buçuk aya göre hangi konularda rahatladın?

Kızlar birsey sorucam benim sutum cok azaldı günde sagma makinesini kullanmiyorum artik cok agri yapiyor 2 defa gunde oglani emziriyorum kizidaa yeni yeni alistiriuorum emmeye siz kacinca ayavkadat sut verebildiniz

Bence daha sık emzirmeli yada sağmalısın. Ağrının sebebi süt birikmesi de olabilir. Bebeklerin ufak olduğu için kuvvetli çekemiyorlar o yüzden sağmayı bırakma hemde süt depolamış olursun.yedi aylık olduk hala emziriyorum mama kullanmadık ek gıdaya başladık

Aynen öyle :) ana gibisi var mı ya bebeklerim iyi. 3 saatte bir kalkiyolar. Bazen gunde sadece bir öğün mama veriyoruz. Sagip bir sonraki ogune hazır ediyorum sütümu. Ama ne kadar yani kac ölçü vermem gerektigi konusunda kararsızim. Bazen doymamis gibi yiyolar sonrada laaaaannnngggg diye kusuyolar elektrikli pompayi icat edenden allah razı olsun ya:)

Senin bebeklerin nasıl. Sizin sikintilar daha farklıdır simdi. Sonucta ay farkımız var :)

Sütü sagdiginda kac ölçü verecegine nasıl karar veriyorsun cnm ya?

Sütü sagdiginda kac ölçü verecegine nasıl karar veriyorsun cnm ya?

Bana doktorum soyluyor suan kiza 65 cc ye kadar oglana 75-80 cc ye kadar verebilirsin diyor ama sagdigimda okadar sut gelmiyor maalesef makine kandirmiyor artik emzirmeye calisiyirum ama mert emiyor sadece eda oynuyor memeyle sadece inşallah tekrar artar sutumde cocuklarima yarar mama yi azaltmak istiyorum

Son düzenleme:

Ya keske daha sık sagabilsem Ama yara yapıyor makine artik halbuki makineden cok memnundun ama artik meme ucuna zarar vermeye basladi oglani emziriyorum ama kizin emmiyor iki cekip birakiyor sutunun kaliteside azmis doktor 3 kilo olana kadar mama ver dedi alisti mamaya simdi meme almıyor alistirmaya calisiyorum yavas yavas kac aylık seninki

30 ekimde ikizlerimi kucağıma aldım.. Allah bebeklerimizi bizlere bağışlaın.. güzel ama zor bir süreç.. annem sayesinde durabiliyorum aayakta.. gidince ne olacak bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…