- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.281
Canım ilk başlarda dr söylüyordu. Burda kızlar onun kiloya göre hesabını yapıyorlardı hatırlayan varsa anlatabilir. Zaten bebekte belli eder.Sütü sagdiginda kac ölçü verecegine nasıl karar veriyorsun cnm ya?
Göğüslerin için krem filan kullanıyormusun.benimdehem emzirmek hem sağmak perişan ediyordu. Biraz koca karı işi olacak ama kurue soğanı kesip gögüslerine sar iki saat beklet yıkan.bana baya fayda etti omdan sonra birdaha yara olmadı.canım acıyacak illaki sabretmek lazım süttr önemli düzelecek inşallah. Tabi aşırı derece de kanaması tahrişi varsa dinlendir.benimkiler yedi aylık.birde silikon göğüs ucu var bi denr eczane se satılıyor göğüs ucunı korumak için pompada işe yaramıyor ama emerken rahat edersin alışırlar emmeye biz iki ayı bitmek üzeredeydi nerdeyse emmeye başladıkYa keske daha sık sagabilsem Ama yara yapıyor makine artik halbuki makineden cok memnundun ama artik meme ucuna zarar vermeye basladi oglani emziriyorum ama kizin emmiyor iki cekip birakiyor sutunun kaliteside azmis doktor 3 kilo olana kadar mama ver dedi alisti mamaya simdi meme almıyor alistirmaya calisiyorum yavas yavas kac aylık seninki
30 ekimde ikizlerimi kucağıma aldım.. Allah bebeklerimizi bizlere bağışlaın.. güzel ama zor bir süreç.. annem sayesinde durabiliyorum aayakta.. gidince ne olacak bilmiyorum..
Aynen öyle :) ana gibisi var mı yabebeklerim iyi. 3 saatte bir kalkiyolar. Bazen gunde sadece bir öğün mama veriyoruz. Sagip bir sonraki ogune hazır ediyorum sütümu. Ama ne kadar yani kac ölçü vermem gerektigi konusunda kararsızim. Bazen doymamis gibi yiyolar sonrada laaaaannnngggg diye kusuyolar elektrikli pompayi icat edenden allah razı olsun ya:)
Senin bebeklerin nasıl. Sizin sikintilar daha farklıdır simdi. Sonucta ay farkımız var :)
Aşağı yukari ayni sanırım hangi mamayi onerdi doktorunuz bebelac nanatal onerdi bize ama cok kabiz yapti aptamil pramatile gectim ben simdi daha rahatlar
Ya keske daha sık sagabilsem Ama yara yapıyor makine artik halbuki makineden cok memnundun ama artik meme ucuna zarar vermeye basladi oglani emziriyorum ama kizin emmiyor iki cekip birakiyor sutunun kaliteside azmis doktor 3 kilo olana kadar mama ver dedi alisti mamaya simdi meme almıyor alistirmaya calisiyorum yavas yavas kac aylık seninki
30 ekimde ikizlerimi kucağıma aldım.. Allah bebeklerimizi bizlere bağışlaın.. güzel ama zor bir süreç.. annem sayesinde durabiliyorum aayakta.. gidince ne olacak bilmiyorum..
canım senin de bebişlerini sorayım öyle çıkayım dedim :)
napıyorlar, dişleri çıktı mı annesi :)
tadını çıkar canım hiiç birşey düşünme.anneni de bol bol öp hep dua et ona.yapıyorsundur zaten,o kadar zor şeyler atlattıktan sonra.
süt konusunda ben bir yorum yapamam çünkü ben çok az verdim.hiç emzirmeden sagdıgımda benden en fazla 100 ml geliyordu o da emzirmeden yani.maşallah senin iyi,inşallah daha da artar,mamayı da inşallah hiç vermezsin. sen dogum yapmadan önce konuştugumuzda hatırlarsın belki bahsetmiştim,125 ml lik biberonu sütümle doldurup ogluma verirdim,yine de doymazdı uyumaz aglardı.benim sütüm maalesef hem azdı hem de doyurmuyordu.sonra bir sürü şey oldu süt veremedim işte.
ben kusma olayını çocuklarımda hiç yaşamadıgım için ona da birşey diyemeyecegim.
benim bızdıklar büyüyorlar teyzesi :) sorma çok hareketlendiler.hem de birdenbire.kızımı ana kucagına baglamadan odadan çıkma hatasında bulunmuşum,5 dk sonra döndügümde,kızımı iki ayagını da yere sarkıtmış bir vaziyette aşagı inmeye çalışırken buldum :) korktum tabii.
çocuklarım pek çok konuda erkenciler,bu iyi mi kötü mü bilemiyorum.ilk dişler çıktı,digerleri yolda,hep bir huzursuzluk var. kelimelere yakın dilllerinde birşeyler yuvarlıyorlar.yere bıraktıgımda oradan oraya jet hızıyla yuvarlanıyorlar.annem ben şaşırmıyorum diyor,sen de abinle böyle büyümüştün :) zaten kızım aynı dayı suratlı :) bizde oglan degil kız dayıya benzedi :) bir da ogluma göre daha ufak tefek oldugu için hareketleri daha seri.elleri kolları hiç durmuyor,devamlı kurcalam peşinde.
kızım oglumun yüzüne bakıyor gülüyor konuşuyor kendince :) oglum da melül melül etrafa bakıyor :) o daha anlamıyor :) maşallah doktor gelişimleri ileride diyor.
ek gıda konusunda da epey ilerledik elhamdülillah.yogurt sebze püresi gece muhallebizi vs. maşallah iştahla yiyorlar.ama sürekli tatlandırmam lazım yoksa bıkıyorlar. sebzeyi tarhanayla yapmaya başladım,daha kolay yiyorlar şimdi. kahvaltı için de 6. ayın başını bekliyorum.
canım ilk zamanların sıkıntısı geçince şimdikiler daha kolay geliyor.sen de rahatlayacaksın emin ol.her ayın farklı sıkıntısı var,biz şimdi dişlerle ugraşıyoruz.uykular kırk ker bölünüyor.bir kere uyandı mı bir daha uyuyamayan ben,5 dk bile sürse kafamı koydugum an uyuyorum artık.bünye alışıyor,daha da önemlisi psikolojik olarak alışıyorsun.
gaz sorununz vardı düzeldi mi? kız çocuklarda daha az gaz problemi olur derler ama sende olmuş sanırım.benim kızda da çok olmamıştı da oglum mahvetti bizi o konuda ya.
evet canım seninle de bebeklerimizin doğum tarihi yakın
ama sen tek bakıyorsun ya
buraya girmeye pek vaktin olmuyor diye düşünmüştüm
canım benim günlerim çok yoğun geçiyor
geçen gün okulda uyuyamamaktan şikayet ediyor arkadaşlar
demek ki yorulmuyorsunuz dedim, ben nasıl yoruluyorsam kafamı yastığa kor koymaz gidiyorum
eşim şaka mı yapıyorsun ya dedi
bir dakika sonra insan horlar mı diyor
ki hiç horlamazdım
bir bakıyorum gece 4 saat uyumuşum
Allahım sana şükürler olsun diyorum, kendime geliyorum
pazartesi günü güne 6 da başladım
sütümü sağdım, erenle zeynebin kahvaltısını yaptırdım
okula gittim, 7 saat derse girdim, geldim tekrar süt sağdım, akşam yemeklerini yedirdim
bir saat kadar oynadım
duş aldırdım ve her ikisini de kucağımda uyuttum, sonra tekrar süt sağdım
saat 11 di, kendimi yatağa attım ve sızdım
günler çok ama çok yorucu geçiyor
ama artık normalde geceleri iki kere kalkıyoruz, bazı günler sapabiliyor canım
mesela bugün hem gece çok uyandılar hem de saat 5.30 da uyandılar
ama sen eskileri biliyorsun
gecede ortalama 10 kere kalkıyorlardı
sızlanmıyorum her günüme şükürler olsun diyorum
canım hiç dermanım olmuyor ama iş yapmadan rahat edemiyorum
60 yaşındaki insanlar çocuklara bakıyor, ev, yemek hepsi kayınvalidemin üstünde
ben de elimden geldiğince yapıyorum
çarşamba günlerim boş evdeyim
o gün yemeği falan ben yapıyorum
cumartesi pazar da kahvaltı hazırlıyorum
ev işi yapıyorum, yemek yapıyorum
en güzeli de çocukları alıp dışarı ya da benim anneme gidip kayınvalidemlere dinlenme fırsatı veriyoruz
dediğin gibi ne günlerden geldik buralara
artık hiçbir şey o ilk günlerdeki gibi zor gelmiyor
ama hala tek başıma bakamam seni her zaman söylediğim gibi tekrar tebrik ediyorum
canım kayınvalidemlerin evi triblex
giriş kattayız biz, bir alt katı bir de üst katı var evin
artık bizimkiler iyice hareketlendiler
oğlum her yere sürünerek gidiyor kızım da döne döne gidiyor
yani artık burada durmamız zor gibi görünüyor
onlar için tehlikeli burası artık
kendi evimize geçeceğiz en kısa zamanda
keşke maddi durumumuz elverse de haftada iki kere bayan gelse evlerimize
temizlik derdimiz olmasa
konuyla hiç alakası yok ama
sizin oto koltuğunuz var mı? varsa ne marka
isofixli mi_
bebek arabalarımız aynı seninle, ben silver cross dan çok memnunum
inşallah koltuk seçimimiz de iyi olur
canım seninkiler ne yapıyor?
gelişimleri nasıl?
yemekle araları nasıl?
biz de her şey iyi ama boyları kısa
o biraz kafama takılıyor
yoğurt yedireyim, kemik gelişimleri için diyorum ama
kızım yoğurt konusunda sıkıntı çıkarıyor
dün gün kurusu kayısıyı haşladım
yoğutla kayısıyı blender dan geçirdim
meyveli yoğurt yaptım
hem kabızlıklarına iyi gelir diye
kızım biraz daha fazla yedi ama yine de istediğim gibi olmadı
ayy ne çok yazdım, kusuruma bakma
allah razı olsun büyüklerinden. kendi evinize geçtiğiniz zaman onlar mı gelecek yanınıza?
şu temizlik olayı sıkıntılı. ona harcadıüım vakitle ne kadar kitap okurdum ya. ben ilk zamanlar haftada bir gün eve temzlkçi almıştım ama neredeyse hiç biri temizlik yapmayı bilmiyordu. en sonunda kızdım. bunu da hallederim dedim. artık 2 günde bir süpürmek gerekiyor. sürünüyorlar. yerdeki kırıntıları yalamaya çalışıyorlar ya da alıp ağızlarına götürüyorlar :)
son bir haftadır acayip yorgunluk var bende. saat 8 oldu mu gözler gitmeye başlıyor. ama nerde... yapılacak onca iş var. yatmam 11 i buluyor. gece uykuları eskiden daha iyiydi. sese çok duyarlı oldular. rüyalar görüyorlar. uykuları bölünmeye başladı. gece sık uyanmaya başladık. aylin gece 3 gibi kalıyor. oynamak istiyor. bir saat oyalanıyoruz tekrar uyuyoruz. yerde uyumak istiyor bir de. yatağında uyumak istemiyor. o olay kötü oldu. bende yerde yatırıyorum uzun zamandır. gündüz de uyuyorlar. zaten uymasalar hiç bir iş yapamam.
ilk zamanlar çok çok zordu bizim için. birden hayatımız tepe taklak oldu. ama insan ona da alışıyor.zor günleri geçirdik. ve gün geçtikçe daha kolaylaşacak eminim. bir iki yaşına gelseler diyorum. kendi kendilerine yemek yeseler. ya da ben açım deseler. ellerinden tutup dışarı çıksak. daha fazlasını istemiyorum. bu 9 ay zor geçti. ama çabuk geçti. bir 9 ay sonra herşey daha iyi olacak. umarım bu 9 ay da çabuk geçer.
bizimkilerin gelişimleri şöyle.
kilomuz 7200 ve 5900. boylarımız 68 ve 65. selin in kilosu baya bir az. bugün kilo alımını desteklemek için iştah arttırıcı şuruplara başlıyoruz. başka bir sorunu yok. dişlerimiz birinde 8 tane diğerinde henüz bir. o da dün çıktı.
aylin artık kendi kendine tutunup ayağa kalkıyor. selin ayağa kalkma çabasında. bir kaç kez denedi başarılı oldu ama devamı gelmedi.
aylin iki gündür az da olsa emekliyor sonra tekrar sürünmeye devam ediyor.
aylinde henüzkonuşma çabası yok. selin baba diyor. baba diye ağlıyor :) yakında bülbül gibi şakımaya başlar.
birbirleriyle iyi geçiniyorlar. hele uykudan uyandıklarında brbirlerine bakıyorlar ilk. birbirlerini görünce yüzlerinde güller açıyor. o ana bayılıyorum. umarım hayat boyu aralarındaki ilişki hiç kopmaz.iyi geçinirler.
oto koltuğu almadık daha. kilomuz düşük. bir yaşa kadar ana kucağıyla devam ederiz biz.
selin daha iyi yiyor. itiraz etse de bazen annesinin nazı geçiyor ona :) aylin çoğu zaman sıkıntı çıkarıyor. ama yaptığım her şeyi yiyorlar. az ya da çok yiyorlar. yoğurda bi de tam alışamadık. pekmez katıyorum çoğu zaman öyle yediriyorum.
kabızlık sorunumuz yok uzun zamandır. kayısı verdiysen 2 gün sonra kakasını daha iyi yapar bence.
bizden haberler böyle.
çok çok kolay gelsin sana.
Bence daha sık emzirmeli yada sağmalısın. Ağrının sebebi süt birikmesi de olabilir. Bebeklerin ufak olduğu için kuvvetli çekemiyorlar o yüzden sağmayı bırakma hemde süt depolamış olursun.yedi aylık olduk hala emziriyorum mama kullanmadık ek gıdaya başladık
canım gögüs bakım kremleri fayda etmedi mi?
hakiki iyi terayagını eritip gögüs uclarına sürebilirsin,çok kişiden duydum ve ben de faydasını gördüm.
yara öyle kolay geçmez kimilerinde,ama bundan sonra yavaş yavaş azalması lazım.
Canım dogru söylemiş doktorun cocuklar ne kadar az çekiyo gibi olsa da emış sekilleri ve duygusal temas süt kanallarını acarmış..ablam tahin helvası yedi iki yıl boyunca emzirirken cok sutu olmuştu belki faydası olur sana da.. Bu arada bi arkadaşımın 1 yıl geçmedi göğüs yarası emzirdkce oluyordu denemedi şey kalmadı sonunda iki ceviz kabuğunu göğüs uçlarına koydu oyle gezdi iyilesti..yine yara oldugunda yine koydu boyle boyle idare etti ne faydası olacak ki demiştim bazen büyüklerin tavsiyeleri ise yarıyor iste:)Kızlar birsey sorucam benim sutum cok azaldı günde sagma makinesini kullanmiyorum artik cok agri yapiyor 2 defa gunde oglani emziriyorum kizidaa yeni yeni alistiriuorum emmeye siz kacinca ayavkadat sut verebildiniz
işte bizim çift yumurtalar :) 6 aylığız bu fotoda. daha yenisi laptopta yok. sağdan sola aylin ve selin.Eki Görüntüle 868609
Biraz grip oldular canım nasıl üşüttük bizde anlamadık.dişler çıkmadı. Gece uykumuz yok ek gıda zorluyor sen maşallah alıştırmışsın. Ne yapıcam bilmiyorum hazırlamak değil yememeleri canımı sıkıyor
Doktorumuz yediklerinin fazlasını cikarirlar dedi. Ama yine de sinir bozucu ya. Sürekli kıyafet degistiriyoruz. Ama bi kac haftadır biraz daha azaldı gibi . Maşallah seninki lere . O gunler uzak gibi geliyo şimdi bana ama zaman aslında öyle de hızlı gidiyo ki. Dogduklari günkü resimlerine bakıyorum da minnaciklarmis :) öyle değişmişler ki. Dediğin gibi alistik artık yogunluga. 5-10 dakikalık uykular bile o kadar tatlı geliyo ki. Gaz problemi bitti gibi cok şükür. En azından keçi gibi sesler çıkarmıyorlar :) minik kızımın uykuya geçişi biraz ugrastiriyo. Ayni anda doyurup uyutarak bir uyku düzeni oluşturmaya çalışıyoruz. Ayn anda uyaniyolar ancak minigimiz daha gec uyuyo. bir debu ara emzik emiyorlar. Minik kızım Emzigi düşünce mizirdanmaya basliyo. Gorende emzikle dogdu zanneder :) lastikle kafasının arkasından baglasam m acaba diyorum :) saka bi yana sıkıntımız yok cok şükür. Bir de bugün nihayet kızlarımın tek yumurta ikizi oldugunu ogrendim :) hamilelik sürecinde haftamiz geçtiği için ogrenememistik. Doğumda Patolojiye parca gönderildi. Ancak sonuç için bir türlü doktora ulaşamadık.ustune de pek dusmedik.kzlari benzetiyorduk. Sadece kilo farkindan dolayi bir fark var gibi geliyodu.en nihayetinde bugün ogrenebildik :))
işte bizim çift yumurtalar :) 6 aylığız bu fotoda. daha yenisi laptopta yok. sağdan sola aylin ve selin.Eki Görüntüle 868609
canım geçecek geçiyor rahat ol.gün geçtikçe daha rahatlayacaksın. gaz bittiyse tamam,bu dçnemlik sorununz halloldu demektir :) dişler gelene kadar uyku oturabilirse siz de biraz uyursunuz. oturdu mu uykular peki?
aaah ah benim kızım var ya canım,dogdugunda saatlerce uyuyan bir bebekti,6 7 8 saat... artık hiç uyanmazdı biz kaldırmasak.o kız gittiii şimdi yerine hiç uyumayan bas bas bagıran kız geldi :) uyuytmak çok zorlaştı.ne istedigi de belli degil ki, bir gün kucakta uyumak istiyor ertesi gün sallanmak istiyor ertesi gün bir bakıyorsun kendi kendine uyumuş...bir gün sırt üstü yatıyorsa ertesi gün yüz üsytü uyumak istiyor :) kızım cins biraz galiba :)
evet senin çift yumurta tek yumurta durumun çok enteresandı,nasıl anlaşaılmıyor ben şaşırdım açıkçası :) ayrı kese tek kese vs görünmüyor muydu ultrasonda? var mıydı ailenize tek yumurta ikizleri :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?