2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Tmm canım.yarın o işide hallediyim dahada ağırlaşmadan:)

maşallah inşallah biz de o günleri görürüz.bugünler önceden nasıl uzak geldiyse,9 ay da çok uzak geliyor...
canım benim oglanla seninki aynı boy kilo falan :)
bir ay önce tartıldıgında 8990 kg ve 71 cmdi oglum.biraz uzun ve kiloluyuz ama doktor gayet iyi diyor.dogum kilosuna göre sorun yok diyor.
kızım da bir ay önce 6550 kg ve 68 cmdi.o da bize zayıf geliyor ama doktor ona da ayına göre iyi,oglun iri onla kıyaslarsan tabii zayıf gelir diyor :)

ya bu vajina yapışmasını haziran anneleri başlıgında da okumuştum ve çok enteresan gelmişti bana.benim kızda da o meme şişligi var.ovmuyorum ama geçmedi hala.ben de sorayım bak iyi oldu senden duymam.
ne ilacı kullandıgını sordu bu arada?
bir de benim kızın vajinasnını içi biraz koyu renkli dogdugundan beri,normal midir?
küçük adam sünnet olacak desene :) hayırlısı olsun inşallah agrısız sızısız olsun inşallah.ben yenidogdugunda oglum sünnet olsun isterdim olmadı,eşim yemek vericem yemek vericem deyip durdu yapamadık.

evet canım seninkilerin maşallahı var
iri olacaklar sanırım, ben 1.60 ım, eşim de 1.75
öyle uzun değiliz yani

vajinasının içine bakıyor doktor
eliyle geriyor bakıyor,
benimkinin meme şişliği geçmişti
tekrar oldu, hep olsa problem değil sanırım ki
geçip tekrar şişmesi üzerine geri dönüş iyi değil dedi
doğum kontrol hapı kullanıyor musun ya da herhangi bir ilaç dedi
yok dedim
tüp bebekler, çok ilaç kullandım, acaba onlar yapmış olabilir mi dedim
takip edicez bakıcaz dedi

benim eşim de sünnet düğünü yapacağım diyip duruyordu ama herhalde kısmet olmayacak

papatya ben kızın ilaç kullandı mı diye sordu doktor sandım
özür dilerim özeline girmiş oldum istemeden
benim tüp olmadıgı halde şişlik oldu normaldir herhalde degil mi?dogru düzgün süt de vermedim halbuki.
irilik hiç belli olmaz bakarsın 9 aya kadar hiç uzamazlar,seninkiler de birden boy atar.boylarını kafama takıyorum demiştin bir entrynde,onun için söyledim.çünkü ben de çok uzun degilim 1.65im ben de.eşim de 1.78. ama dede dayı herkes uzun bizde,demek ki onlara benzemiş oglum.saglıkla büyüsünler yeterli :)

Merhaba kızlar
Oglumun gobek fıtığı giderekbuyuyor doktor kendiliginden gecer bisey yapma dedi ama icime sinmiyor basina gelen varmi doktorunuz ne dedi

Merhaba kızlar
Oglumun gobek fıtığı giderekbuyuyor doktor kendiliginden gecer bisey yapma dedi ama icime sinmiyor basina gelen varmi doktorunuz ne dedi
Benim bi arkadaşımın oğlunda vardı cocuğu aglatmamaya çalışıyodu cunku aglayinca buyuyormuş galiba onu hatırlıyorum..cok gecmis olsun..

Ayyy mümkün değil ki aglatmamak zaten ikinmaktan ağlamak tan oldu ya doktor gecicek diyor ama icim acıyor baktikca

kaç aylıklar canım?
geçmiş olsun,ama gaz sancıları 3. ayda azalıyor ya geçer doktorun öyle diyorsa telaş yapma.
benim de oglan olmak uzereydi.hatta göbegi bayagı çıkıtı.şimdi dümdüz hatta içeri girdi biraz.

Son düzenleme:
kızlar bir sorum olacak,
avent in 3 ay üzeri için olan 3 delikli biberon emzigini kullandıgımda benimkiler bogulacak gibi oluyor.
ama 1 ay üzeri için olan 2 delikliyi kullandıgımda da agızlarına çok gelmiyor diye kuduruyorlar sinirden.
gece 3 numarayla vereyim dedim,oglumu öksürük tuttu bir güzel uykusu kaçtı.
5 buçuk ayları bitti,6ya dogru gidiyoruz.
sizlerde de aynı sorun oldu mu?

canım benimkiler 9 aylık oldular, hala 2 delikli kullanıyorum
3 delikli aldım, ama kullanmadım, ağızlarının kenarından akıyor, dediğin gibi boğulacak gibi oluyorlar
bu arada ben aventin cam biberonuna geçtim
harika
hijyen anlamında da
ısıtma anlamında da
dolaptan çıkan süt hemen ısınıyor, diğeri gibi değil

bu arada avent kullanıyorsan mothercare de avent ürünlerinde 3 al 2 öde kampanyası var
emzik stokladım, emziğin tanesi 7 liraya geldi

yürüteç alan, kullanan, almayı düşünen var mı?
almak istiyordum ama netten uzman ve doktor görüşlerini okuduktan sonra vazgeçtim
doktoruyla bu konuyu görüşen var mı?
sizler ne düşünüyorsunuz?

Merhaba kızlar

Selam bende üçüz annesiyim benim kızlardan birinde de vardı göbek fıtığı bizde dr a götürdük geçer dedi 1 yaşına kadar ama yaşını bulmadı geçmesi üzülme geçer bizimki 4 ay sonra baya küçüldü sonra tamamen kayboldu allah şifa versin

ben de kuzularımı paylaşmak istedim :)
bu da bizim adam oglumuz altın çilegimiz ömerimiz :) Eki Görüntüle 868995 Eki Görüntüle 868996

kızımın resimleri yok bu bilgisayarda onu paylaşamadım :)

bu da prensesim hümeyram :)

Eki Görüntüle 869184 Eki Görüntüle 869183

burada 3buçuk aylık ama,daha yenisini bulamadım :)
maşallah bebeklerine. uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum onlara
bizim de ilk aylara memelerimiz şişti. düzeldi kendiliğnden. aylinin vajinasında yapışıklık yok. ama bir çıkıntı, bir et parçası mı diyeyim bilemedim. öyle bir şey var. yaşına gelsin bir çocuk crrahına götüreceği. ne büyüdü ne de ufaldı.
kioları da boyları da çok iyi. maşallah.
ben aventin 3 numarsını kullanıyorum 3/4 aydır. çok emnunum. hemen içiyorlar sütlerini. şimdi 4 numaraya yan 6 ay ve ütü olan uçlara geçeceğim. çünkü artık bebe bisküvisi de katıyorum sütlerine.daha yoğun olur st. daha kolay içsinler. ben de bakayım mothercare e. internetten siperiş veriliyordu değil mi?
canım ben ne oyun halısı aldım ne de yürüteç. çocuklarım çok sakindi kendi kendilerine vkit geçirebilirsu o yüzden oyun halısı almadım.
yürüteçten de korktum birbirlerini ezerler diye, devirirler diye. sürekli yanlarında duramayacağım için güvnli bulmadım yürüteci. ben nerede iş yaparsam yanıma alıyorum. ellerine veriyorum oynayacakları birşey.işlerimi yapıyorum.yürüte. olunca sürekli kollamak gerek diye düşünüyorum. aylin için zamanı geçti. o tutuna tutuna ilerliyor. selin e belki lazım ama gerek görmüyorum yine de. bir kere bir tanıdığın yürüteceine koymuştum. boyları yürütece kısa geldi. ağız hizasına geliyordu. ağızlarını çarpıp çarpıp ağladılar :)

ben hep cam kullandım artık elleriyle tutmaya başladıkları için plastige geçtim çünkü felaket bir biçimde yere atıyorlar hele oglum kafasına vuruyor anlamadan.
ben de e-bebekten 3 al 2 ödeden almıştım,iki 260 ml lik biberon ve 3 numara biberon emzigi aldım.
ben süt veremedigim için ısıtma sogutma olayı da yok maalesef.keşke süt verebilsem de ısınmasını beklesem...

yürüteç pek çok ülkede ölümlere neden oldugu için yasaklandı diye okumuştum.yürümeye yardımcı oyuncaklar var ben ondan almayı düşünüyorum.
hani el arabası gibi ittirmeli.fisher priceinki çok hoşuma gitti,çeşitli şekilde kullanılabiliyor,oturup oynayabilme özelligi de vardı.

Kızlar bebeklerinizi ne zaman ana kucağına yatırmaya başldınız??araba koltuğu olanlar değil,ev tipi ana kucağı.

dogdukları andan beri.ama benimki ana kucagı degil ana dizi.sakın alma ben hala kurtulamadım onlardan.sıgmadıkları halde başka yerde yatmıyorlar gittigimz her yere at kadar ana dizlerini de taşıyoruz. oglum gece sıgmadıgı için bas bas bagırıyor ama alınca da bagırıyor yine istiyor.
alma alıştırma :)

:)anladım canım.küçücük bebekler nerden biliyo ya ana dizine alışmayı:)keretalaralmayım o zaman.3,4 ay olduklarında oto koltuğu alırım

Kızlar bebeklerinizi ne zaman ana kucağına yatırmaya başldınız??araba koltuğu olanlar değil,ev tipi ana kucağı.

Eğer sallanmadan uyumuyorsa hemen başlarsın Canım. içine yastık koyarak yatırdım ben taki dört ayı bitene kadar sonra kıpırmadalr başladı ayaklarını ucuna doğru ittiriyor sallamaya izin vermiyordu bıraktım ama iki bebek olduğu için çok faydasını gördüm otururken filan biri kucağında ise diğerini yatırıyordum çok işime yaradı bir tane almıştım iki taneyi gereksiz gördüm iyikide öyle yapmışım. Bizimkiler oto koltuğunu sevmedi hiç üstüne birde kendi kendine inmeye başladılar vucutlarını kaydırarak sadece arabada kullandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…