2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kızlar önceki günlerime göre çok rahatladım şükürler olsun. Tombikbebekler sizin gibi dışarı çok çıkamıyoruz ama bebeklerimin kahvaltılarını verip onları temizleyip uyutuyorum sonra işimi gücümü yapıyorum arta kalan vakittede çay keyfi yapıyorum ne kadr mutlu oluyorym bu duruma bile anlatamam.hiç geçmeyecek gibime gelen günler uzakta kaldı sanki:)

Fırsat buldukça böyle gzl şeyler yazın kızlar ya valla bebeklerimi dahada heyacanla bekliyorum sizi okudukça:)

Fırsat buldukça böyle gzl şeyler yazın kızlar ya valla bebeklerimi dahada heyacanla bekliyorum sizi okudukça:)

Canım günden güne bile farkediyor anlatamam ya.. her günleri ayrı bir keyif oldu bize çok şükür. Sende inşallah hayırlısyla vaktinde soğum yaparsın canım ilk başlarda zor olacak ama inan unuttum bile

canım çok sevindim senin adına :) dişler çıktı mı ? ek gıdaya alıştılar mı ?
ben de tek baksam çıkamazdım ki dışarıya bu kadar,annem hazırlıyor ediyor çocukları hazır vre nazır bir biçimde elime veriyor da eşimle çıkıyoruz :)
aramızda tam olarak ne kadar var canım? ben 5 haziranda dogum yapmıştım.bizim 6 ayı tamamlamaya az kaldı.

canım benim dogum günüm 4 haziran çocuklarımınki 5 haziran biliyor musun :)
onlar benim dogum günü hediyelerim :)
büyüdükçe daha da güzelleşiyor ben hayatta çocuklaırm uyanıkken bilgisayar başına geçemezdim ki.
oglum yüzüstü olmayı ögrendi ya,devamlı dönüyor ama dönünce sıkılıyor beni geri döndürün diye :) döndürüyoruz yine yüzüstü olup bagırıyor :) çok keyifliler :)

Canım biz 26 nisan doğumluyuz.ek gıda işine gelince canları istediği zaman yiyorlar zorlayamıyorum ortalığı yıkıyorlar. Birinin sevdiğini diğeri yemiyor işler karışık anlayacağın uğraşıp duruyorum.diş yok hala huzursuzluğu var. Ama genel olarak iyiyiz okadarda olcak

Merhaba bütün ikiz bebekli annelere.. Ben onyedi aylık bir kız bir erkek ikiz annesiyim. Deneyimlerimi blogumda paylaşıyorum. Takip etmek isterseniz mmutluikizannesi.blogspot.com henüz arama motorlarında çıkmıyor blogum. Adres çubuğundan ulaşabilirsiniz. Özellikle anne adaylarına yardımcı olmak istiyorum. Sevgiler

hmm sen milasis ile eş zamanlı dogum yapmışsın sanırım o da nisanın sonuydu.epeydir girmiyor da foruma,sen görüşüyor musun neler yapıyor haberin var mı? merak ediyorum onu ve bebişlerini :)

oglum peluş pengueninin iki kanadından tutuyor,uzun gagasını agzına sokup bir güzel diş kaşıyor :)
bir de nam nam diyor :)
sırılsıklam olmuş pengueni petegin üstünde kurutuyoruz :)

Son düzenleme:
Merebalar benim dünyalar tatlısı ikiz kızlarım var su an 6 buçuk ayliklar benim 24. Haftada sancim başladı hastaneye yattım 8 hafta. Boyunca hastanede yattım sancılar kesilmedi 32. Haftada doğum oldu kızların biri 11 gün diğeri 24 gün kuvezde kaldı çok zor günler geçirdik kızların biri 2000 gr diğeri 1450 gr doğdu şimdi bir tombik ve bir çıtı pıtı iki tane dünya tatlısı kızım var ceren ve feyzam tarifsiz bi duygu bu şimdi geride kalan acı günleri hatırlayınca aglayacagim yerde gulesim geliyo.......benim ki gerçekten zordu 8 hafta tam hastanede yattım ve yanlizdim eşim yoğun calisiyo d u çok yanlizlik çektim ziyaretime bile kimse gelmedi ziyaret saati hastane dolup yaşardı bana egelen olmazdı hatta çalışanlar sorardı kimsen yok mu die velhasil 8 hafta boyunca ozel ödada tek basina ağlaya ağlaya yattim ama cok şükür geçti gitti

gerçekten zor günler geçirmişsin. rabbim evlat acısı göstermesin.ailen uzakta mıydı?

Hiçbir kıymetli şey kolaylıkla gelmiyor iste..saglıklı sıhhatli kızların olmuş ne guzel büyümüşler artık gunünün mutluluğunu yasa canım..benimde iki kızım olacak ins..allah sağlıkla gelmelerini nasip etsin diye dua ediyorum bende..

hmm sen milasis ile eş zamanlı dogum yapmışsın sanırım o da nisanın sonuydu.epeydir girmiyor da foruma,sen görüşüyor musun neler yapıyor haberin var mı? merak ediyorum onu ve bebişlerini :)
Canım milasisten haberim yok topic harici kimseyle görüşmüyorum
oglum peluş pengueninin iki kanadından tutuyor,uzun gagasını agzına sokup bir güzel diş kaşıyor :)
bir de nam nam diyor :)
sırılsıklam olmuş pengueni petegin üstünde kurutuyoruz :)
Hehehe.aynı biz bi tavuğumuz var pelüş kızım onun antenlerini kemirdiği kadar dişliklerini kemirmiyor:)

Hayırlı olsun canım bi zaman sonra kimseyi aramıcakmısın kızların sana yetecek inşallah

kızlar ben ne yaptım biliyor musunuz?
eşimle bir kaçamak yapıp bir günlüğüne antalyaya gittim,
eşimin görevi vardı, ben de takıldım peşine
kuzları babanneyle dedeye bıraktım
onlarla büyüdükleri için benim yokluğumu gece hariç hiç hissetmemişler
bu bir günlük tatil beni nasıl kendime getirdi anlatamam
yazın da tatil yapamamıştım

İyi yapmışsın.özledinmi peki kızları:)yokluklrı belli oldumu

ne güzel yapmışsın eminim çok çok iyi gelmiştir :)
maşallah ne iyi kayınvaliden ve kayınpederin var.benim kayınvalidem tembelliginden çocuk bakmaz,markete çıkarken bile çocukları bırakamam.
maşallah allah nazarlardan saklasın.

kızlar bebeklerimi kıytırık beşiklerinden indirip yataga yatırma çalışmalarına başladık.annemde oldugum için haliyle kendi karyolalarına yatıramadık yere yatak yaptık.
oglum 4buçukta yüzüstü bir şekilde bagırarak uyandı :) 5buçuktan sonra da yatakta uyutamadım beşigini istedi orada uyudu.
kızım da bir poposunu dikiyor bir yüzüstü oluyor :) kızım oglumdan daha iyi uyuyor yatakta.
sizler nasıl alıştırdınız önerileriniz taktikleriniz var mı??

Son düzenleme:
kızlarrr merhaba!hıc gelemıyorum buralara.okul cok oyalıyor benı.eve gelınce ılk işim tabıkı bebekler oluyor.yatana kadar onların pesındeyım, onlar uyuyunca hemen ıslerımı halledıp kendımı yataga atıyorum::)

bkucuk kızım ılk dişini çıkardı buyuk kızım beklemede...bugun 7.ayımız bitti...bı sorunları yok cok sukur...ek gıdaya son sürat devam.fakat 2 aydır doktora gıdemıyoruz, kafama göre ilerliyorum..zaten burda doktora gıtmen ıcın cok oenmlı bısey gerekıyor..her defasında nıye geldınız dye soruyorlar.) onlar ıcın aylık kontrol gereksız:))

ama en kısa zamanda gıdıcem ınsallah...sız neler yapıyorsunuz?herkes ıyı mı?cok mrk edıyorum...

bız neler yapıyoruz ondan bahsedeyım.eksıgım varsa sız tamamlayın:

-----günlük menümüz----------

*sabah 6.30 da kalkıyorlar...8-8.30 gıbı 120lık devam sütü içiyorlar 2numara...

*oglene dogru 11-11.30 arası kahvaltıları var..peynır, pekmez, cıcıbebe.bıraz toz mama atıyoruz ustune...(gün aşırı yumurta, bır gun peynır bır gun yumurta verıyorum..ıkısını aynı anda vermenın sakıncası var mı?arada bır ıkısını bırlıkte de verıyorum.)
bunları bulamaç yapınca mıdelerı bulanıyor.ayrı ayrı yedırmeye calısıcam yumurtam koy yumurtası:)u

13.30 gıbı devam sutü 100-120 cc..

15-15.30 gıbı de yogurtlu meyve, muhallebı ya da corba.her gun yogurt mayalayamıyorum cunku gunluk sut burda pek az bulunuyor...eve depo yaparsam da vaktı gecıyor yogurdun ya da muhallebının ıcıne kavonoz meyvesı ya da evde kendım cam rendeden gecırdıgım elma armut muzları koyuyorum..mandalına ıcın erken degıl mı?

sonra aksam 18:00de 100luk devam sütü ardından bıraz oynuyoruz saat 20.00de 120-150 cc devam sutu ve yatıyorlar hemen....gece uyanırlarsa yıne sut verıyorum...sızce nasıl? artık bır ogun devam sutu kessem ıyı olacak gıbı geldı yazarken...:44:mesela ogle sütünün yerıne hergun corba ıcırsem sanırım daha ıyı olacak..

corbamın ıcıne brokolı, pırınc patates, havuc, varsa karnabahar bıkac tane de mercımek atıyorum..zeytınyagı ıle beraber..bır de etsuyu koymaya basladım gecen gun.severek yedıler...

bastan berı hıc sulu bırsey vermedım.dırek pureden basladım..artık pütürlü seyler vermek ıstıyorum..pütürlü seylere alısmaları ıcın ne verılebılır?
ekmege baslamadım..arada bır ufacık ekmek koparıp agızlarında gevelemerı ıcın verıyorum...baska ne verebılırım fıkırlerınızı beklıyorum...

bunun dısında gunlerımız cok eglencelı gecıyor:) kahkaları yuvarlanmaları emekleme ıcın gosterdıklerı cabalar..oyuncaklarına sarılmaları cok mutlu edıyor bızı:) oturmayı sevıyorlar.desteklı mınderlerıne oturtup onlerıne oyuncak verıyoryum oynuyorlar. masallah...buyumelerını ızlemek cokk keyıflı.allah ısteyen herkese nasıp etsın

bızımkıler hep park yataklarında yattılar..kucukken sallanıyordu.agırlasınca sallanmamaya basladı ve ayaga alısmıslardı..ayagımızda uyutup park yataga alıyorum...gece sureklı yuzustu donmeye baslamıslardı 5-6 aylıkken.yuzutu donup bı de aglıyorlardı. 7.aydan ıtıbaren artık gece hıc sırtustu yatmadılar.kendılıgınden donuyorlar...yuzustu yatarken bazen burunları tıkanıyor.huzursuz oluyorlar.mızırdanırsa hemen sallıyorum yatagını, pışpış yapıorum uyuyorlar...bu gece cok sık tekrar edıyor...boyle boyle uyuyorlar ıste:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…