2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Hepinizin zor günleri geçmiş galiba kızlar kolaylamışsınız işleri:))bende görürmüyüm doğup 6,7 aylık olduklarını:))

Hepinizin zor günleri geçmiş galiba kızlar kolaylamışsınız işleri:))bende görürmüyüm doğup 6,7 aylık olduklarını:))
r

jelybonn masallah ne kadarlık olmussunuz zaman cok cabuk gecıyorr!!!!! bı bakıyorsun dogmusla bı bakıyorsun buyumusler :) zor zamanlar oldu basta..hem de neler neler....ama gectı ıste:)

valla sayfaları okumamıstım bıle.bızı mrk etmıssınız cok sevındık ve duygulandık kızlar :)bunu kızımla yazıyoruz.bı yandan klavyeye egılıp kemırmek ıstıyor tusları.bır yandanda benımle beraber basmk ıstıor ıyıyız cok sukur sız neler yapıorsunuz

papatya yarasın valla tatilin. ne kadar rahatladığını tahmin edebiliyorum.
eşimle yaz tatili planları yapmaya başladık. artık bir buçuk yaşında olacaklar. sanırım artık tatil yapmak sıkıntı olmaz. çabuk gelsin yaz.

merhaba milasis
ek gıda işini sorun etme. bence kafana gre ilerleç herşeyden vermeye çalış. herkes bir beslemiyor çocuklarını. zaten bu konuda tek bir doğru yok.
kilo alımları nasıl? iyidir inşallah.
artık pütürli şeylere geçmek istiyorsan çorbalarına şeriye kat. bir kaç sefer böyşe denedkten sonra bulgur ve pirinç de atabilirsin. aynı zamanda kıymaya da başlayabilirsin.didiklenmiş tavuk parçaları da olsun çorbalarında. çorbalarını daha yoğun ver. ya da yoğunlaştırmk için ek parçaları da atbilirsin içine. ben çorbalarını ya et sulu ya da tavuklu yapıyorum.
bence eti direkt de verebilirsin. ver ağızlarına ufak ufak gevelesinler. hoşlarına gidiyor.

sabah kahvaltılarında pekmezin içine fındık fıstık ceviz dövüp koyuyuorum. öyle pütürlü pütürlü yiyorlar.
artık yumurtayı haşlamıyorum desem yeridir. kıymalı ya da kaşarlı omlet yapıyorum tereyağında. haşlamadan daha iyi yiyorlar. haşlama yumurta boğazlarına takılıyordu. hem omlet yapınca kıyma veya peynir eklediğimden daha besleyici oluyor. direkt çatalla falan vermiyoumelile ezip yediriyorum. al sana pütürlü bir yiyecek daha.
ben çorba ve muhallebilerine muz vs ek olarak bir şeyler katmıyordum ama son kilo alımları baya bir az olduğu için ben dekatmaya başladım.
ben sütü sadece geceleri veriyorum. gündüz hep normal gıdalar yiyorlar. önceleri gıdalara alışsınlar diye gündüz sütü kesmişti. ama artık dışarı çıkarken mesela yanıma süt allıyorum. zaten en fazla bir öğünü dışarıda geçiriyoruz. hemen biberondan içiriyorum.
büyüdüklerini görmek çok güzel. onlar büyüdükçe daha zevkli oluyor hayatımız. allah ağzımızın tadını bozmasın. kolay gelsin.

canımmm seni nasıl merak ettim anlatamam burada oluşuna birşeyler yazışına o kadar sevindim ki :)
maşallah büyüyor bebişler degil mi :) devam sütünü fazla veriyorsun gibi geldi bana da canım ya. ama ben o kadar tecrübeli degilim ek gıdada,benden daha tecrübeliler var burada tabii ki.ben kendi menümü yazayım istersen:
gece ve öglen 12ye kadar devam sütü içiyorlar.kahvaltıya başlamadım henüz.
12de çogu zaman meyve suyu (elma mandalina havuç bazen mandalina çıkıyor armut giriyor) veriyorum.arada suyu yerine meyveyi veriyorum. bence mandalinai çin erken degil.yani benimkilere gaz yapmadı.
3te sebze mamamız var.brokoli ıspanak kereviz yer elması ve tarhana koyuyorum.arada kırmızı mercimek ve pirinç atıyorum.patates kullanmıyorum.
5 ya da 6da yogurt var.ben arzumun yogurt makinası ile yapıyorum çok da güzel oluyor. sek pastörize süt ile genelde yçrsan ın ya dai çim in yogurdunu kullanıyorum güzel tutuyor.makinenin 6 minik kavanozu var.ben 4ünü kullanarak iki günlük yapıyorum.
başta hep bebe bisküvisi ile verdim ama geçen gün tatlı krizim tutup da başka birşey bulamayıp bebe bisküvilerini yiynce yogurda mecburen pekmez ve muz koydum.bebe bisküvisinden daha iştahla yediler :)
akşam 9 bebelac sütlü irmikli muhallebi veriyorum.doymazlarsa devam sütü veriyorum.ben elimde 1 numara kalmadıgı için 2 numara oldugu için 3 gün önce iki numaraya başladım.yani 6 ayı doldurmadan.
aralarda acıkırlarsa oglum 100 cc kızım en fazla 50 cc mamaiçiyor. ama çok nadir.
yatmamız da gece 11i bazen 12yi buluyor.erken yatmıyor benimkiler...hiç bir zaman yatmadılar.oglum 2 ya da 3 saatte bir muhakkak uyanırken,kızım eger sıkıntısı yoksa uzun uyuyor.ama dün gece dişi tuttugu için devamlı uyandı mızıldandı.

senden haberler almak o kadar güzel ki :) eski bir dostumu görmüş gibi oldum :) bizim de dişlerimiz çıkıyor birer birer :) o yüzden çoook huzursuzlugumuz var öyle böyle degil.
oglum sabahları yüzüme bakıp öyle bir bagırıyor ki kalksana ben kalktım diye :) oyna benimle yatma diyor resmen :)
ben de oturacakları günleri görmek istiyorum sabırsızlıkla :)

kızlar bebişlerinize tv izletiyor musunuz?
ben ikisi birden kudurup da baş edemeyince baby first ü açıyorum,sakinlediklerinde kapatıyorum.
zaten o kadar uyuşuk bir kanal ki,şekiller resimler...benim bile uykum geliyor :)

r

jelybonn masallah ne kadarlık olmussunuz zaman cok cabuk gecıyorr!!!!! bı bakıyorsun dogmusla bı bakıyorsun buyumusler :) zor zamanlar oldu basta..hem de neler neler....ama gectı ıste:)

Ewet canım büyüdüler karnımda:))sağ salim sağlıkla doğsalar birde...bugün kontrol vardı 1580 ve 1400 kilo olmuşlar iyimi sence kiloları???

hımmm...ntugbanın guzel tavsıyelerını ozlemısım gayet mantıklı, tereyagına baslamak ıstıyordum, bu sayede yumurtayı yedırebılırım daha rahat bı sekılde..evet tarhana ya da sehrıyenın ıcıne de tavuk parcası atsam hıc fena olmaz:) şimşekler caktı bı an beynımde
6.ayın sonunda 6.300 ve 7.100 gr.olarak bıtırmıstık...bugun 7.ayımız bıttı ne durumdayız bılmıorum, evdekı tartı da bozuldu acıkcası cok mrk edıorum...bıraz gerıdeyız kılo olarak, ek gıda bızımkılere yaramıs mı gorecegız:)
AMINNN....ALLAH BU SEVIMLILIGI ISTEYEN HERKESE YASATSIN:)

Aslında bu kadar sutte ısrar etmemın sebebı sanırım 6.aydan sonra süt ya da devam sutunu en az 500cc verın uyarısından kaynaklanıyor..bana az gıbı gelıyordu ama su an yazarken farkettım sutü baya bı içiyormusuz...gece yatarken ve uyandıklarında versem sanırım daha dogru olacak....yarın oglen sut vermeyım muzlu ygogurda benımkıler de bayılıyorlar ondan vereyım:))sek gunluk süt ve sek yogurttan yapılan yogurttt muhtesemmmm oluyorrrr:)
bızımkıler brokolı katınca corbaya begnmıyorlar yaaa
ben ikisi birden kudurup da baş edemeyince baby first ü açıyorum,sakinlediklerinde kapatıyorum.
zaten o kadar uyuşuk bir kanal ki,şekiller resimler...benim bile uykum geliyor :)

hımm...valla tv seyrettırmek aslında cok kötü..cocuklarda otızme yatkınlık varsa, bunun ortaya cıkmasında tv tetıkleyıcı gorev yapıyormus..fakatt!!!!!! ben de tv seyrettıyorumm oyle cok degıl ama bazen bızey ızlerken ben takılıyorum bakıorum bızımkıler de agızlarını acmıslar ızlıyorlar, mesela gecende bı dizi ızlıyoduk, aılecek en heyecanlı yerıne bakıyoruz, reklam gırdı, bı baktım bebısler de dahıl hep beraber kılıtlenmısız ama bakmamaları daha ıyı olur, kontrollu davranmalıyız

Ewet canım büyüdüler karnımda:))sağ salim sağlıkla doğsalar birde...bugün kontrol vardı 1580 ve 1400 kilo olmuşlar iyimi sence kiloları???
bence kıloları cokkkkkkkkkkkkkkkk ıyııııı..29.haftandaymıssın bak tek bebek kılosu altta yazıo senınkıler gecmıs massallahhh ben dogum yaptıgımda zaten bırı 1500 bırı 16000 falandı, o yuzden harıka gıdıyorsunuz masallah

tombıkbebışler bu arada ben de hala burda olmanıza cok sevındım..topıce gırerken kımse kalmamıstır herkes gtmıstır yenı kısıler vardır belkı dedım ama sızı burda bulduguma cok sevındımmıkız annelerı sızı sevıorumm

baby first zaten bebekler için yapılmış bir kanal ama yine de tedbirliyim ben de,durmadıklarında biraz bakıp sakinliyorlar.sonra kapatıyorum. ben de tv izleyerek hatta asla çocuklara izletmeyşn dedşkleri reklamları ve müzşk kliplerini izleyerek büyümüşüm ama birşey olmadı,ekonomi mezunuyum :) ama tabii ki izletecegim anlamına gelmiyor bu.

Son düzenleme:

hemen hemen hepimiz burdayız papatya ntugbagökşin arada dosba...nadidenursu epeydir yok bildigim kadarıyla.yeni arkadaşlar da var ama eskiler de ara ara giriyor ben de çok eski olmadıgım halde tanıdık isimleri görünce mutlu oluyorum :)

Sağol tatlıminşallah 2,5 a yakın doğarlar bakımlarıda daha kolay olur hem..yoksa kucağıma alamam ben:)

canım benim de senin haftalarında bebişlerimin kiloları böyleydi.kızım 2580 oglum 3130 dogdu senin de yakın olabilir :)

Ayy inş canım ya...valla herkesin ağzı açık kalır öyle doğarlarsa:))iri yapılı değilim ben ufak sayılırım:))ama 13 kilo aldım şimdiye kadar inş kilonun hepsi bebişlere yarar

kızlar bebişlerinize ana kucağı almış mıydınız kullanışlı mı kaç aya kadar yatabiliyor okuldaki arkadaşlarım almana gerek yok dedi kararsız kaldım

İyi yapmışsın.özledinmi peki kızları:)yokluklrı belli oldumu

benim bir kızım bir de oğlum var canım
özlemek az kalır canım, burnumda tüttüler
uçar rötar yaptı diye ağlayacaktım neredeyse inanki

bu arada canım sanki senin hamileliğin çok çabuk geçmiş gibi geliyor bana
kendi telaşemize öyle bir kaptırıyoruzki kendimizi
senin hamilelik takvimine baktığımda 12. hanaftanın içinde olduğunu hatırlıyorum
zaman nasıl geçiyor farketmiyoruz

bu arada bebeklerinin kiloları harika
maşallah diyeyim

evet canım
allah onlardan razı olsun, haklarını ödeyemem

canım benimkiler hastaneden geldikleri andan bei yataklarında yatıyorlar
hiç başka yerde yatırmadığım için yardımcı olamayacağım

evet görürsün allah ömür versin

bak doğum yapınca da seni burada bekliyoruz
boonny arkadaşımız doğum yapana kadar sürekli buradaydı, doğum yapınca gitti
kopmayalım, ne güzel paylaşımlar oluyor

biz de tatil panları yapıyoruz şimdiden
allahım inşallah nasip eder sağ salim hepimize
valla sen yaparsın da ben bu yaz da yapamam gibime geliyor
biz ev kiralayıp kayınvalidemlerde gitmeyi planlıyoruz
eşimle kaçarız belki bir kaç gün yine

bilerek ve isteyerek izletmiyorum hiç
ama bazen bizim de dalgınlığıza geliyor
bir bakıyorum geçen gün dedeleriyle futbol maçı izliyorlar

Ayy inş canım ya...valla herkesin ağzı açık kalır öyle doğarlarsa:))iri yapılı değilim ben ufak sayılırım:))ama 13 kilo aldım şimdiye kadar inş kilonun hepsi bebişlere yarar

ben iri yapılıyım kilo olarak degil de yapı olarak epey iriyim oglum bana benzedi çok dua ettim kızım minyon olsun benim gibi olmasın diye,çok şükür o ufak tefek ve çok tatlı :)
canım ben 30 kiloyla doguma gittim hastaneden döndügümde yarısı gitmişti.

Kaçıncı haftada doğum yaptın peki?

ben 36+5te dogum yaptım canım.

kızlar bebişlerinize ana kucağı almış mıydınız kullanışlı mı kaç aya kadar yatabiliyor okuldaki arkadaşlarım almana gerek yok dedi kararsız kaldım

ev tipi ana kucagı almadım.3 aylıklarken arabada kullanılan ana kucaklarından aldım ve keşke daha önce alsaydım dedim benim epey işime yaradılar.
ben evde ana dizi kullandım saga sola sallanan eski usul beşik gibi olanlardan.ve kesinlikle tavsiye etmem şimdi çocuklarımı yataklarına yatıramıyorum feci alıştılar :) geniş ve rahat çünkü.
evin içinde oradan oraya gittiginde çocuklarıını nasıl taşıyacaksın.diyelim ki mutfakta işin var ve çocukların uyanık.nerede duracaklar? haliyle ana kucaklarına oturtup yanına alacaksın.yani ben ana kucagı kullanmayan hiç görmedim bu topikte açıkçası.

Ayy benim oğlanlar iri olur babalarına çeksinler inşdoğum haftanda çok güzelmiş canım inş bende dyanırım:)küvözde kalmamışlardır heralde seninkiler
Gerçekten zaman su gibi tatlım:)artık iyice ağırlaştığımı hissediyorum yatakta dönmek bile işkence..doğurunca daha çok ihtiyacım olacak buraya:)hep burdayım inş...

Kızlar televizyon hakkında konuşmuşsunuz bildigim bi bilgiyi paylaşmak istedim..özellikle 6 ay ve 1 yasına kadar cocukların beyni televizyondaki görüntülerin hızlarını takip edecek kadar görsel hafızaya sahip olmadıkları için aslında bizler ne guzel televizyon izliyo diye bakıyoruz ama aslında cocuklar o anda sok durumunda oluyormuş..yani beyin sok yaşadığı için cocuk televizyona kitleniyormus..bu da aslında beyin gelişimi için kötü birseymis..mümkün oldugu kadar televizyondan uzak tutmak gerekir bebekleri hatta 3 yası bitene kadar televizyon izlemese daha iyiymiş..bunları biliyorken size aktarmadan geçemedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…