2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım son ayda zaten çok alınıyor şişlikle birlikte.ben son aya 15 kiloyla girdim doguma 30 kilo alarak gittim
ama dogumda yarısı gitti.zaten çocuklar toplam 6 kiloydu.suları eşleri derken yarısı gitmişti.
senin de öyle olur büyük ihtimal.

kızlar bu ek gıda işini iyi güzel oturttuk çocukları alıştırdık da,
ben yetiştiremiyorum günü ya.benimkiler geç kalkıyor,kahvaltı meyve püresi sebze maması yogurt gece muhallebisi derken arada süt içmeye vakit olmuyor.
siz nasıl ayarladınız??

canım hepsini bir günde yedirmen zor
ama üzülme zaten bir süre yiyecekler hepsini şuursuzca ama sonra sevdikleri ve sevmedikleri yiyecekler zamanla ortaya çıkacak ve sen onları eleyeceksin
hem de sıkma kendini
ne yiyeceklerine kendileri karar veriyorlar
mesela kızım yoğurdu hiç yemiyor
ilk başlarda bir kase yiyordu
ben gece maması hiç vermedim mesela
kahvaltıları var
günlük çorbaları var
ve meyveleri var
onun haricinde evde ne varsa onu yiyorlar
bu arada ben sebze püresi de hiç vermedim
mesela kabak çok hormonlu diye hiç vermedim
patateste de nişasta var, o da kilo yapar diye özellikle yedireyim diye uğraşmadım ama
yemeklerin içine ya da çorbaların içine az miktarda koydum
havucu çorbalarına koydum mutlaka
mesela çorbanın içine bir tane ıspanak dalı attım, vitamini için
geçen ıspanağın yemeğini bayılarak yediler
tüm bunları yiyince süte yer kalmaz zaten
benimkiler gündüz neredeyse süt içmiyorlar
gece süt içiyorlar

Arkadaşlar benim kızlardan biri dun sabah 6 dan bu yana kaka yapmadı. Herhangi bir huzursuzlugu yok gibi ama yine de dünden bu yana kafama taktım. ( Anne sütü aliyorlar.) Ne yapayim sizce doktora ne zaman gotureyim

haklısın canım ama senin bebikolar 9 ayı bitirdi. beinmikler daha 6buçuk aylık.yine de fark etmez mi??
doktor öyle bir konuşuyor ki kahvaltıya geç başladın herşeye geç kaldık blmem ne.neye geç kaldım anlamadım ki çocuklar kahvaltı hariç herşeyi maşallah hapur hupur yiyorlardı zaten.
canım ben de patates hiç kullanmıyorum.havuçu da son zamanlarda çıkarttım kabızlıga etkisi olur diye.ıspanak brokoli kereviz bizim başlıca sebzelerimiz,her çorbada muhakkak var.en son çorbalarına maydonoz da attım irmikle birlikte,maşallah güzel yediler.doktor özellikle kabak çorbası çok önemli bu aylar için demişti,sen öyle deyince bir düşündüm.ama kahvaltıya burun kıvırıyorlar zorla yediriyorum.peyniri sevmediler.
dün arkadaşımdaydım,termosu almışım mamayı almamışım.bir koşu markete gittim,bebelacın irmikli muhallebisini yiyorlar devam sütünü de içerler düz mantıgıyla bebelac aldım.içmediler.conformil kullanıyorum ben,o da eczanelerde satılıyor ya.bas bas bagırdılar süt süt diye.halbuki karınları toktu. gerçekten dedigin gibi sakinleştiriyor süt.ancak sütlerini içince uyuyorlar,katı gıda sonrası ben asla uyutamadım.

Arkadaşlar benim kızlardan biri dun sabah 6 dan bu yana kaka yapmadı. Herhangi bir huzursuzlugu yok gibi ama yine de dünden bu yana kafama taktım. ( Anne sütü aliyorlar.) Ne yapayim sizce doktora ne zaman gotureyim

canım 1.5 gün telaşlanacak bir süre degil. hele de huzursuzlugu yoksa.
doktor 1.5 günü önemsemeyecektir en iyi ihtmalle sana fitil verecektir.biz mama aldıgımız için bana sabah akşam bir çay kaşıgı zeytinyagını agızdan ver demişti.ama seninkler anne sütü alıyorlar sana ver der mi bilemem.
olmazsa makatına zeytinyagı da sürebilirsin yumuşatır.genelde doktorlar bunu söylüyorlar.

Canım öğün gibimi yedirdin peyniri çok.gibime geldi de. Ben kahvaltıda mamaya katıyorum bazende bi kaç lokma veriyorum
Maşallah canım bebeklerine. Baş aşağı olması daha iyi belki normal doğum yaparsın.ben çok istemiştim biri tersti bi önceki drum artık dönmez yeri dar demesine rağmen dönmüştü kuzum ikiside doğum pozisyonuna uygun olmasına rağmen sezeryan olduk birinin suyu azalmış risk almadı drum. Şişlikler de normal tuza dikkat ediyorsundur mutlaka tuz iyice şişirir
Canım bizimkilerde geç kalkıyor 11 e kadar emmerek uyuma sonra kahvaltı saat üçte ya yoğurt ya meyve akşam 6gibi çorba saat 9 gibi gece maması aralarda uyku emme oyun. Bence bir gün yoğurt birgün meyve ver araya süt koy. Gereksiz yere bebeğin karnı su gibi dolmasın devam sütüde önemli çünkü zaten bi müddet sonra papatyanın dediği gibi ne yeyip ne yemeyeceğine kendi karar verecek

Hiç sıkıntı yapma 3-4gün yapmaması bile normal.benimki bi ara dört günde bir yapıyordu ona bile ilaç vermedi. Poposuna z.yağı sür yine yapmazsa çay kaşığından da az içir dört günü geçerse fitil dedi. Masaj filan yap bebeler daha kaka yapmayı bilmiyor kabız değilse anne sütü alıyorsa sprun yok ama mamalar kabız yapıyor baktın çok sıkıntılı fitil at bi tane on dk ya pırtlar:)

Iyi de kayinvalide ve kayinpeder ben samsuna geldiğimden beri bizdeler malesef. Ya artık inan o kadar sinir oluyorum ki tek bakmayi bile göze alırım yani

Bende 7 ay göçebe hayatı yaşayarak anne ve kv yardımıyla baktım. 7. Aydan itibaren yalnız bakmaya başladım. Şimdi 11 aylıklar çok yoruluyorum ev işi pek yapmıyorum ama çok mutluyum İnan. Sende o aylara kadar sabret ek gıdaya başlayınca rahatlatsın. Ben şimdi düşünüyorum ilk başlarda da tek kalabilirmiudim diye. Kalırdım herhalde ama çocuklarım bu kadar ememezdi. Ben ilk 6 ay sadece anne sütü verdim. Umarım sende tez zamanda yalnız ve rahat bakabileceğim günlere ulaşırsın

ben hala göçebe hayatı yaşıyorum...kayınvalidem memleketten dönmedigi için bu akşam anneme gidiyorum.normalde bu hafta kayınvalidemdeydim.annem bende 2 haftadır.2buçuk aydır da bir annemde bir burada devamlı annemleyim.yoruldu epey o da.dinlenemiyor hç.kayınvalidem gelseydi bir iki hafta dinlendirecektim onu.
hatırlıyor musun ben benimkiler 3 aylıkken yalnız bakma denemesi yapmıştım.ve akşam aglama kriziyle annemin evne gitmiştim.sen de 3 ay çok erken benimkiler 8 aylık ben daha yeni yeni yalnız kalıyorum demiştn. nasıl karar verdin tek bakmaya?? bana da o cesaret gerek çünkü her evin düzeni farklı her insanın bakış açısı farklı,olmuyor.

canım kavanoz tahminen 150 cclik. ben ikiye bölüp içine bebe bisküvisi yumurta sarısının 8de 1i ve pekmez katmıştım. her bir tabak için ayrı ayrı tabii ki.zaten yogurt gibi oldugu için kasenin 3te 1ini tutuyor ancak bu saydıklarım.

ama bugün normal peynir verdim.iyice ezmeme ragmen katı geldi yemekte zorlandılar.bulamaç yapmadım,bir tabaga peynir bir tabaga yumurta sarısı diger tabaga da iki bebe bisküvisi ve sulandırılmış tahin pekmez koydum.maşallah bayıla bayıla yediler.peynir ve yumurta sonrası tahin pekmez çok hoşlarına gitti mmmmm yapa yapa yediler

An itibariyle kakasini yapmış bulunuyor :)

canım ben 6 aylıkken de çok kasmadım
ne yedilerse o
hiçbir şeyi bulmaç yapmadım
her şeyi tek tek verdim
kızım öğürüyordu ilk verdiğimde
sanki ağzına verilen şeyi ne yapması gerektiğini bilmiyormuş gibiydi ama ısrarla verdim
şimdi maşallahları var
canım bebekler en güzel labneyi yiyotlar
pınar ın bebek labnesi var
katkısız, 100 de 100 doğal
onu bayılarak yiyeceklerine eminim
bulamaç olarak vermediğim için şimdi tüm kahvaltılıkları tanıyorlar
istemedikleri zaman kafalarını sallıyorlar hayır anlamında
bir de kahvaltılarını yoğurtla yaptırabilirsin
yutmalarına yardımcı olur hem
hem de yoğurt öğününü de savmış olursun
ben her kahvaltıya yoğurt koyuyorum
yerlerse veriyorum yoksa ben hüpletiyorum
yumurtayı az bir tereyağı ile yap bak nasıl bayılacaklar
haşlama gibi kuru da olmadığı için rahat yutacaklar
zaman geçince yumurtaya kaşar da eklersin
mis gibi omlet yerler
küçük gurmelerin damak tadına şaşarsın sonra

ya gerçekten öyle,gün boyu bir yedirme maratonu var.bir de dengesiz uyuyor benimkiler,bir gün tam yogurt vaktinde uyuyorlar bir gün meyve vaktinde.bu hergün degişiyor.haliyle olmuyor.ek gıdaya doktorların anlattıgı gibi tam manasıyla uyabilen var mı çok merak ediyorum.
duygucum ben yogurdu klasik ikindi vaktinde veriyordum,benimkiler akşam erkenden uyuyup gece çok sık kalkmaya başlamışlardı.ben de akşama kaydırdım.sanki akşam yedirdigimden beri daha güzel uyuyorlar.ya da bana öyle geliyor. tabii ki her bebegin ritmi farklı.
ben şimdi gece yatmadan önce yulaf unu ve tam bugday ununu kavurup muhallebi yapıp yedirmeyi düşünüyorum.tereyagında kavruldugu için biraz daha büyümelerini bekliyorum açıkçası agır gelmesin diye.
pınarın labnesini de denicem canım teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 897071 bu bizim geçen haftaki halimiz
saçları toplu olan da benim
maşallah papatya, bebeklerin ne kadar da büyümüş. allah nazarlardan saklasın. çok tatlılar, sen de öyle :)
An itibariyle kakasini yapmış bulunuyor :)

doktorlar 5 güne kadar kaka yapamayabilir. normal diyorlar ama bebeğin sıkıntı çektiğini hesaba katmıyorlar. biogia isimli bir yağ kullanmıştım ben. bir de kıyamıyordum kendim kak yapmalarına yardımcı oluyordum. bazende gliserin kansuk kullanıyordum. herkez aynı dönemlerden geçiyor işte. herkesin yöntemi farklı. her doktorun da tavsiyesi farklı. o yüzden gün beklemek gerek. yapmıyorsa ya sen makat bölgesini uyararak yaptır ya da fitil kullan. en temizi fitil. ya dakika içerisinde yapar ya da saat içerisinde. böylece gazını da çıkarır.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar Ben aslında 2014 ikiz annesiyim ama size danışmak istedigim bişey var ? 24 haftalık tek yumurta ikizlerine hamileim bugün itibariyle erken dogum öneleyici (nidilat)a başladım gercekten bi faydası oluyormu merak ediyorum ?

Seni hatırladım tabi. Takipte ediyorum :) ama daha iyi gidiyosun bence. Yakında umarım evinde yalnız kalabilirsin. Gerçekten çok zor gittiğin yerlerin kahvaltı saati yemek düzenleri bile farklı. Bide çocuklar büyüyünce eşyalarıda büyüyor artıyor. Eskiden bi günlük bez ve kıyafet koyduğum hurca şimdi bezleri zor sığıyo. Benim yalnız kalışım mecburiyetten oldu o hafta herkesin işi vardı. Bende bi deneyim dedim çok şükür iyi gidiyoruz. Salonun ortasına bi yorganla örtü serdim. Başta çoğu zaman onun üstündeşerdi şimdi tabi daha hareketliler emekliyplar sıralıyorlar her yere gidiyorlar. Bende pek ev işi yapmıyorum. Sadece onlarla ilgileniyorum. Yemek oyun geçiyo zaman. Bence sende artık ufak ufak denemeler yapabilirsin.

Merhaba arkadaşlar,
Rabbim hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın inşaallah,beraber nice yıllarımız olsun onlarla..
Ben henüz kuzularıyla tanışmamış ve inşaallah bunun için biraz daha bekleyecek bir anne adayıyım(2014 adayı)

Şu an 28 haftalığız Rabbim'in yüce izniyle.Kızlar ben birkaç gündür stresten,üzüntüden biraz üzücü günler yaşadım,trafik kazası yaşadık hatta,ama çok şükür ki bir darbe almadım,Rabbim onları bağışladı bize..2gündür ağladım durdum ve korkuyorum bebeklerime bir şey olmuş mudur,onları strese sokuyor muyumdur,gelişimleri engelleniyor mu diye,bu konuda benzer şeyler yaşayanlar varsa bana bilgi verebilir misiniz lütfen?

ikinci sorum da 1-2 günden beri hareketleri değişti sanki,hatta dün sanki yerleri darmış gibi,birbirlerini rahatsız ediyorlarmış gibi,kavga ediyorlarmış gibi garip hareketler oldu,yani bir taraftan darbe geldi öbürü de o darbeyi yedi sanki,kuzularım stres olup agresif hareketler mi sergiliyor yoksa büyüdükçe bu hareketler normal mi?Sorabileceğim kimse yok lütfen bilgisi olan yazsın,şimdiden teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…