- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.621
Allah razı olsun canım kafamda hiç soru kalmadı sayende:)bebeklerin sağlıkla yanındaya boşver kiloyu.bende pek takmamaya calılıyorum kiloyu 18 kilo aldım şimdşye kadar69 um şuan.olsun napıyım millet tek gebelikte 20 alıyo canım sağolsun:)
canım hepsini bir günde yedirmen zor
ama üzülme zaten bir süre yiyecekler hepsini şuursuzca ama sonra sevdikleri ve sevmedikleri yiyecekler zamanla ortaya çıkacak ve sen onları eleyeceksin
hem de sıkma kendini
ne yiyeceklerine kendileri karar veriyorlar
mesela kızım yoğurdu hiç yemiyor
ilk başlarda bir kase yiyordu
ben gece maması hiç vermedim mesela
kahvaltıları var
günlük çorbaları var
ve meyveleri var
onun haricinde evde ne varsa onu yiyorlar
bu arada ben sebze püresi de hiç vermedim
mesela kabak çok hormonlu diye hiç vermedim
patateste de nişasta var, o da kilo yapar diye özellikle yedireyim diye uğraşmadım ama
yemeklerin içine ya da çorbaların içine az miktarda koydum
havucu çorbalarına koydum mutlaka
mesela çorbanın içine bir tane ıspanak dalı attım, vitamini için
geçen ıspanağın yemeğini bayılarak yediler
tüm bunları yiyince süte yer kalmaz zaten
benimkiler gündüz neredeyse süt içmiyorlar
gece süt içiyorlar
Arkadaşlar benim kızlardan biri dun sabah 6 dan bu yana kaka yapmadı. Herhangi bir huzursuzlugu yok gibi ama yine de dünden bu yana kafama taktım. ( Anne sütü aliyorlar.) Ne yapayim sizce doktora ne zaman gotureyim
Canım öğün gibimi yedirdin peyniri çok.gibime geldi de. Ben kahvaltıda mamaya katıyorum bazende bi kaç lokma veriyorumcanım iki kavanoz yapmıştım ya peynir,bugün digerini yedirdim,dün kusan kızım bugün 5 dk bile sürmedi yemesi
oglum zorlandı bu sefer de.ama yedi.demem o ki dene belki severler.
canım meyve suyunu çok severek içiyorlar.ben elma havuç mandalina yapıyordum.bazen senin gibi yapıyordum.70 cc benimkilere az biz 150 cc içiyorduk
ben de cam rendeyle başladım sonra tülbentten geçiriyordum.iki kolumda da karpal tünel sendromu olunca doktor sıkma tarzı şeyleri yapma dedi. gerçekten de tülbenti sıktıgımda kolum omzuma kadar agrıyordu br kaç saat. sonra meyve sıkacagında yapmaya başladım.ama onun da temizlik işi uzun.benim sıkacagın her kullanımda yıkanacak 7 8 parçası var.ben püreye geçtim şimdi.bir elmayı cam rendede rendeliyorum,bir de br mandalinayı.bir bebe bisküvisi katıp yediryorum.
Maşallah canım bebeklerine. Baş aşağı olması daha iyi belki normal doğum yaparsın.ben çok istemiştim biri tersti bi önceki drum artık dönmez yeri dar demesine rağmen dönmüştü kuzum ikiside doğum pozisyonuna uygun olmasına rağmen sezeryan olduk birinin suyu azalmış risk almadı drum. Şişlikler de normal tuza dikkat ediyorsundur mutlaka tuz iyice şişirirKontrolden geldik biz canım.1900 gr olmuş ikiside.suları iyi rahimde açılma yok.kontroller artık haftalık olcakmış...bebeğimin biri baş aşağı dönmüş.korktum sanki biraz:18:bide canım ben bugğn ilk defa böyle şiştimayak bileklerim şiş,diz kapağımdan aşağısı...doktorumuz bize 1,5 saat mesafede.yolculukta şişlik yapıyo artık sanırım.seninde olmuşmuydu şişliğin böyle.
Canım bizimkilerde geç kalkıyor 11 e kadar emmerek uyuma sonra kahvaltı saat üçte ya yoğurt ya meyve akşam 6gibi çorba saat 9 gibi gece maması aralarda uyku emme oyun. Bence bir gün yoğurt birgün meyve ver araya süt koy. Gereksiz yere bebeğin karnı su gibi dolmasın devam sütüde önemli çünkü zaten bi müddet sonra papatyanın dediği gibi ne yeyip ne yemeyeceğine kendi karar verecekkızlar bu ek gıda işini iyi güzel oturttuk çocukları alıştırdık da,
ben yetiştiremiyorum günü ya.benimkiler geç kalkıyor,kahvaltı meyve püresi sebze maması yogurt gece muhallebisi derken arada süt içmeye vakit olmuyor.
siz nasıl ayarladınız??
Arkadaşlar benim kızlardan biri dun sabah 6 dan bu yana kaka yapmadı. Herhangi bir huzursuzlugu yok gibi ama yine de dünden bu yana kafama taktım. ( Anne sütü aliyorlar.) Ne yapayim sizce doktora ne zaman gotureyim
Iyi de kayinvalide ve kayinpeder ben samsuna geldiğimden beri bizdeler malesef. Ya artık inan o kadar sinir oluyorum ki tek bakmayi bile göze alırım yani
Bende 7 ay göçebe hayatı yaşayarak anne ve kv yardımıyla baktım. 7. Aydan itibaren yalnız bakmaya başladım. Şimdi 11 aylıklar çok yoruluyorum ev işi pek yapmıyorum ama çok mutluyum İnan. Sende o aylara kadar sabret ek gıdaya başlayınca rahatlatsın. Ben şimdi düşünüyorum ilk başlarda da tek kalabilirmiudim diye. Kalırdım herhalde ama çocuklarım bu kadar ememezdi. Ben ilk 6 ay sadece anne sütü verdim. Umarım sende tez zamanda yalnız ve rahat bakabileceğim günlere ulaşırsın
Canım öğün gibimi yedirdin peyniri çok.gibime geldi de. Ben kahvaltıda mamaya katıyorum bazende bi kaç lokma veriyorum.
Canım bizimkilerde geç kalkıyor 11 e kadar emmerek uyuma sonra kahvaltı saat üçte ya yoğurt ya meyve akşam 6gibi çorba saat 9 gibi gece maması aralarda uyku emme oyun. Bence bir gün yoğurt birgün meyve ver araya süt koy. Gereksiz yere bebeğin karnı su gibi dolmasın devam sütüde önemli çünkü zaten bi müddet sonra papatyanın dediği gibi ne yeyip ne yemeyeceğine kendi karar verecek.
canım 1.5 gün telaşlanacak bir süre degil. hele de huzursuzlugu yoksa.
doktor 1.5 günü önemsemeyecektir en iyi ihtmalle sana fitil verecektir.biz mama aldıgımız için bana sabah akşam bir çay kaşıgı zeytinyagını agızdan ver demişti.ama seninkler anne sütü alıyorlar sana ver der mi bilemem.
olmazsa makatına zeytinyagı da sürebilirsin yumuşatır.genelde doktorlar bunu söylüyorlar.
haklısın canım ama senin bebikolar 9 ayı bitirdi. beinmikler daha 6buçuk aylık.yine de fark etmez mi??
doktor öyle bir konuşuyor ki kahvaltıya geç başladın herşeye geç kaldık blmem ne.neye geç kaldım anlamadım ki çocuklar kahvaltı hariç herşeyi maşallah hapur hupur yiyorlardı zaten.
canım ben de patates hiç kullanmıyorum.havuçu da son zamanlarda çıkarttım kabızlıga etkisi olur diye.ıspanak brokoli kereviz bizim başlıca sebzelerimiz,her çorbada muhakkak var.en son çorbalarına maydonoz da attım irmikle birlikte,maşallah güzel yediler.doktor özellikle kabak çorbası çok önemli bu aylar için demişti,sen öyle deyince bir düşündüm.ama kahvaltıya burun kıvırıyorlar zorla yediriyorum.peyniri sevmediler.
dün arkadaşımdaydım,termosu almışım mamayı almamışım.bir koşu markete gittim,bebelacın irmikli muhallebisini yiyorlar devam sütünü de içerler düz mantıgıyla bebelac aldım.içmediler.conformil kullanıyorum ben,o da eczanelerde satılıyor ya.bas bas bagırdılar süt süt diye.halbuki karınları toktu. gerçekten dedigin gibi sakinleştiriyor süt.ancak sütlerini içince uyuyorlar,katı gıda sonrası ben asla uyutamadım.
canım ben 6 aylıkken de çok kasmadım
ne yedilerse o
hiçbir şeyi bulmaç yapmadım
her şeyi tek tek verdim
kızım öğürüyordu ilk verdiğimde
sanki ağzına verilen şeyi ne yapması gerektiğini bilmiyormuş gibiydi ama ısrarla verdim
şimdi maşallahları var
canım bebekler en güzel labneyi yiyotlar
pınar ın bebek labnesi var
katkısız, 100 de 100 doğal
onu bayılarak yiyeceklerine eminim
bulamaç olarak vermediğim için şimdi tüm kahvaltılıkları tanıyorlar
istemedikleri zaman kafalarını sallıyorlar hayır anlamında
bir de kahvaltılarını yoğurtla yaptırabilirsin
yutmalarına yardımcı olur hem
hem de yoğurt öğününü de savmış olursun
ben her kahvaltıya yoğurt koyuyorum
yerlerse veriyorum yoksa ben hüpletiyorum
yumurtayı az bir tereyağı ile yap bak nasıl bayılacaklar
haşlama gibi kuru da olmadığı için rahat yutacaklar
zaman geçince yumurtaya kaşar da eklersin
mis gibi omlet yerler
küçük gurmelerin damak tadına şaşarsın sonra
maşallah papatya, bebeklerin ne kadar da büyümüş. allah nazarlardan saklasın. çok tatlılar, sen de öyle :)Eki Görüntüle 897071 bu bizim geçen haftaki halimiz
saçları toplu olan da benim
An itibariyle kakasini yapmış bulunuyor :)
Çok güzel bi annesin:)bebeklerin çok tatlı.tam sevilmelik zamanları gelmiş:)Eki Görüntüle 897071 bu bizim geçen haftaki halimiz
Allahım ne kadar tatlısınız masallah allah ins bize de gösterir boyle günleri..Eki Görüntüle 897071 bu bizim geçen haftaki halimiz
ben hala göçebe hayatı yaşıyorum...kayınvalidem memleketten dönmedigi için bu akşam anneme gidiyorum.normalde bu hafta kayınvalidemdeydim.annem bende 2 haftadır.2buçuk aydır da bir annemde bir burada devamlı annemleyim.yoruldu epey o da.dinlenemiyor hç.kayınvalidem gelseydi bir iki hafta dinlendirecektim onu.
hatırlıyor musun ben benimkiler 3 aylıkken yalnız bakma denemesi yapmıştım.ve akşam aglama kriziyle annemin evne gitmiştim.sen de 3 ay çok erken benimkiler 8 aylık ben daha yeni yeni yalnız kalıyorum demiştn. nasıl karar verdin tek bakmaya?? bana da o cesaret gerek çünkü her evin düzeni farklı her insanın bakış açısı farklı,olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?