2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Allah razı olsun canım her soruma cvp buluyorum burda.küvözde kaldımı bebişlerin?kaçar kilo doğdular

ntugbagoksin kullanıcı isimli arkadaşımız zaten genelde kendi arkadaşlarına cevap veriyor.
çok spesifik sorular olmadıkça cevaplamıyor.
bu onun kendi tercihidir tabii ki,beni de kimseyi de ilgilendirmez.
benim facebook grubuna katılma amacım oydu,ben zaten internet dostluklarına çok güvendigimi söyleyemem.
ama o bilgileri burada da pek çok kişiden alabildigim için artık çok lüzumlu da degil o grup.o da eksik kalsın.
senin kaç aylık bebişlerin??

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim cevabın için,ara ara dediğin gibi bir yerde tepelenme ve sertleşme yaşıyorum ama çok sık değil,daha dikkatli olup takip etmeye çalışacağım,dr. gittiğimde de söylerim,dr ara ara kasılmaların olabileceğini,normal olduğunu söylemişti,magnezyumu artır dedi,çok sık gelip uzun sürmesinin problem olduğunu söyledi,ama dediğin gibi hassas zamanlara girdik,dikkat etmek lazım,gündüz çalıştığım için ayakta veya otururken olan sertlikle kasılmayı çok net ayırt edemiyorum,ancak dinlenme zamanlarımda dikkat edebiliyorum.tekrar teşekkürler..

Merhaba ark ben 3,5 aylık iki kız annesiyim deneyimli annelere sormak istediğim uyku düzenini nasıl sağladıkları? Birde ekgıdaya geçiş ne zaman başladınız

Kolay değilki hem calışıp hem iki bebeğinin olması

zor hem de çok zorr
rahat geçirdiğin son günlerinin keyfini çıkar bence

Merhaba ark ben 3,5 aylık iki kız annesiyim deneyimli annelere sormak istediğim uyku düzenini nasıl sağladıkları? Birde ekgıdaya geçiş ne zaman başladınız

benimkiler kötü bir örnek ama
sihirli bir değnek değmişçesine 9 aya girince düzeldiler
sadece 2 kere beslenmek için kalkıyorlar
eskiden gecelerimiz kabustu
şimdiye şükürler olsun

ek gıdaya 4.5 aylıkken başladım

Hamilelik daha Zordur canım yaerken doğum korkusu küvöz korkusu çıkmıyo hiç aklımdan.bebekler sağ salim doğsun inş:)

Allah razı olsun canım her soruma cvp buluyorum burda.küvözde kaldımı bebişlerin?kaçar kilo doğdular

ne demek cnm fırsat buldukça her soruna cvp yazarım seve seve.. biri 1.900 diğeri 1.780 doğdular cnm biri 15 diğeri 17 gün kaldılar küvezde.. 34 haftayı atlattıktan sonra pekte sorun olmuyo az daha sabret cnm

cnm bizde bi gurup kuralım isteyen herkes katılır bende pek buraya gelemediğim için face daha rahat olur bana diye istemiştim zaten..
3.5 aylıklar cnm seninkiler kaç aylıklar??

Bebeklerimiz aynıymış bizimkiler 1 Eylül doğumlular seninkiler? Nasıl şimdi durumları uyku düzenleri vs?kaç haftalık doğmışlardı

Sağolasın canım...dün gece sağ kasığımda sancı oldu biraz.o taraftaki bebeğim başaşağı duruyo..sonra geçti ama korktum...yarın doktoruma söyleyim bakalım sancıyı ne diycek

uyku düzenini maalesef bebekler kendileri belirliyorlar sen ne kadar ugraşsan da onlar kendi düzenlerini kuruyorlar.
benimkilerin 40ından sonra uyku düzenleri oturmaya başladı.ara ara hiç uyumadılar.ama hep br sıkıntıları vardı.onun dışında maşallah ben pek uykusuz kalmadım açıkçası.bebekten bebege degişir o.ama gün geçtikçe daha iyi oluyor.
ben ek gıdaya 4 aylık başladım.çünkü mamayla büyüyordu benimkiler.öyle bir kaşık iki kaşık başlamadım direkt kasenin yarısını verdim.şimdiye kadar da hiç bir sorun olmadı.

çok tatlılar Allah uzun ömür versin hep okuyorum sizi takip ediyorum..benimkiler daha 3 aylık baya sıkıntılıyız bakalım şimdilik bebekler düzeliyor yavaş yavaş ama çok zormuş ikiz yaa

çok tatlılar Allah uzun ömür versin hep okuyorum sizi takip ediyorum..benimkiler daha 3 aylık baya sıkıntılıyız bakalım şimdilik bebekler düzeliyor yavaş yavaş ama çok zormuş ikiz yaa

amin canım teşekkür ederim rabbim senin bebişlerine de uzun ömürler versin inşallah.
düzelir şimdiden sonra.gaz sorunları varsa azalır artık endişe etme.uykuları nasıl? o da oturursa gerisi teferruat inan ki.
oyuncak almaya başladın mı? artık oyuncaklara ilgi duymaya başlarlar sen de bir nebze rahatlarsın.
ikiz evet zor ama bir o kadar da güzel.ben ikizlerimle geziyorum devamlı,hiç yoksa haftada bir.tabii annem yanımda oluyor ama bir süre sonra o da olmayacak ve ben yine dışarılara çıkıcam eve kapanmıcam. zaten bir süre sonra hayatın onlar oluyor,onlarsız birşey yapmak istemiyorsun.
aslında çok şanslısın biliyor musun,etrafa en ilgili olacakları zamanlar bahara denk geliyor.her fırsatta arabalarına koyup atarsınız kendinizi sokaga.hem onlar oyalanır mutlu olur,hem sen rahatlarsın dinlenirsin.bundan sonra her geçen gün daha da rahatlayacagını düşünürsen daha mutlu olursun yorgunluk gözüne gelmez.

İkiz bebekten korkuyorum,hatta bazen ağlamak istiyorum nasıl bakıcam diye:)ama senin bu yazılarını okuyunca heralde çok korkunç bişi değil diyorum:)Sabaha kadar uykusuz kaldığın oldumu hiç??

maşallah hep böyle olur uykuları inşallah
bazen geçmiş sayfaları okuyorum da,en dertli senmişsin burada galiba.yatmıcam çünkü birazdan yine kalkacaklar diyorsun mesela.
zor günlerdi ama bir şekilde geçip gidyorlar degil mi.

Son düzenleme:

İkiz bebekten korkuyorum,hatta bazen ağlamak istiyorum nasıl bakıcam diye:)ama senin bu yazılarını okuyunca heralde çok korkunç bişi değil diyorum:)Sabaha kadar uykusuz kaldığın oldumu hiç??

canım ben dogum yapmadan önce o kadar mutlu ve neşeliydim ki ikizlerim olacak diye.bakarım ne var ki,herkes nasıl bakıyorsa ben de bakarım diyordum.kendime inancım o kadar çoktu ki.arkadaşlarım yapamazsın diyorlardı yaparım diyordum.
bir dogum yaptım öyle bir dibe vurdum ki vuruş o vuruş.okumuşsundur zaten buradan,hep yazıyordum.iyileşmem aylar aldı.ama bu seni korkutmasın,sen burada herşeyi okuyorsun biliyorsun.benim hiç bir bilgim yoktu.ona ragmen yaparım diyordum.ama benimki psikolojik rahatsızlıgımın tekrarıydı yani farklı bir durumdu.
ilk 40 gün uyku bekleme.acı ama bunu bilmen gerek.yani uyursun ama gecen gündüzün birbirine karışır.gece 4 saat uyursan kendini şanslı say.gece gündüz ayrımları olmadıgı için ve anne karnının sıcaklıgını aradıkları ve dünyaya alışamadıkları için uykuları karman çorman olur.düzen 3 aydan sonra oturmaya başlıyor.ama kimi bebek 4 ayda 6 ayda kimisi 9 ayda kimisi bir yaşında uyku düzenini oturtuyor.o yüzden burada kim sana ne derse kendi yaşadıgını anlatmış olur.onu sen kendi bebeklerinle tecrübe edeceksin,inşallah uykusu çabuk oturan ve derin uyuyan bebeklerden olurlar.korkma,zira artık korkmanın sana bir faydası olmayacak sona yaklaştın çünkü.rabbim iki tane verdigine göre kolaylıgını da verir diyeceksin.benim kolaylıgım annem,senin kolaylıgın da belki yalnız bakılabilecek kadar uslu bebekler olmaları olacak.inşallah öyle olur.
sen daha da şanslısın.düşünsene çocukların 6 aylık oldugunda haziran temmuz falan olacak.ben ne gezerdim var ya
ilk günler zor olacak ama zaten yanında 40ına kadar birileri olur.40ından sonra da bebekelrin ve senin durumunuza göre bir yol belirlersiniz zaten.

Bu kadınlar kulübü iyiki var:)kafayı yerdim yoksa.benim 40 ımız çıkana kadar annemle kv yardım etcekler,gece kv kalcak.40 dan sonada istersen yardımı olur...inş uykulu bebekler olurlar:)yoksada napalım allah sabrımı verir inşallah..haziran temmuzu beklemem ben:)nisanda dışarı atarız kendimizi:)alışsınlar gezmeye

nefiseberk, bu grupta bulunan herkesin kararı. benim grubun patronu değilim yani.
burada yazrdımcı olabileceğim bir konu varsa tabiki cevap veriyorum zamanım oldukça. şu konu da var ki bazen aynı sorular defalarca soruluyor defalarca aynı biçimde cevaplanıyor. ben de cevaplama gereği duymuyorum. çok önemli gördüğüm konularda ve özellikle ben de yaşamışsam bu sorunları tecrübemi aktarırım. ben her forumda her soruya yetişemem. buarada tabiki bir yıldır görüştüğüm arkadaşlarım var. onlarla muhabbetim bana özel bir şey. özellikle bebeklerimiz aynı gelişim döneminde olduğu için daha çok konuşma ihtiyacı duymam normaldir değil mi? tıpkı senin buradaki diğer üyelerle muhabbetinin daha derin olduğu gibi.
amacımız tüm foruma facebook a taşımak değil. bir yılı aşkın süredir aynı dönemleri ortak yaşamış arkadaşlarla bu muhabbti daha ileri seviyey götürmek. bu bir araya gelip yapabilirdi de. biz 30 kişi yapabilmeyi başardık. istersen sen de yaparsın. kim karışır. bu senin özelin deği mi? istediğinle özel konuşursun.
orada da amaç sadece bu süreçlerle iligili bilgi almak aynı muhabbetleri etmek olsa değer neden ayrı bir platforma taşınalım ki? burada da oluyordu zaten bu.
verdiğin tepkiyi anlamsız bulmadım değil. sizi önemsemesem bu açıklamayı yapmaya hiç gerek duymazdım. zira bizlerin morale ve zamana ihtiyacı var. önemsemesem hiiçç vakit harcamam cevap vermek için. brnim artık buradaki insanlara ihtiyacım yok, nasıl olsa sorularıma cevap buluyorum deyip yazmam olur biter.
burada sizlerle çok yakın eski grup arkadaşlarımki kadar çok samimi muhabbetler etmesemde sizleri önemsediğim için okuyorum ve eğer yeterince "tecrübem ve bilgim" varsa cevap yazıyorum. onu da istemezsen nefiseberk, bu da senin tercihin. ya medenice konuşuruz tartışırız ya da görmezden gelirsin.
kolaylıklar diliyorum.
bu arada diğer tepki koyan arkadaşın mesajından alıntı yapamadım. aynı düşünceler onun içinde geçerli. umarım anlatabilmişimdir. gönül koymanızı istemem.
tekrardan kolay gelsin hepimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…