- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.641
Merhaba arkadaşlar,
Rabbim hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın inşaallah,beraber nice yıllarımız olsun onlarla..
Ben henüz kuzularıyla tanışmamış ve inşaallah bunun için biraz daha bekleyecek bir anne adayıyım(2014 adayı)
Şu an 28 haftalığız Rabbim'in yüce izniyle.Kızlar ben birkaç gündür stresten,üzüntüden biraz üzücü günler yaşadım,trafik kazası yaşadık hatta,ama çok şükür ki bir darbe almadım,Rabbim onları bağışladı bize..2gündür ağladım durdum ve korkuyorum bebeklerime bir şey olmuş mudur,onları strese sokuyor muyumdur,gelişimleri engelleniyor mu diye,bu konuda benzer şeyler yaşayanlar varsa bana bilgi verebilir misiniz lütfen?
ikinci sorum da 1-2 günden beri hareketleri değişti sanki,hatta dün sanki yerleri darmış gibi,birbirlerini rahatsız ediyorlarmış gibi,kavga ediyorlarmış gibi garip hareketler oldu,yani bir taraftan darbe geldi öbürü de o darbeyi yedi sanki,kuzularım stres olup agresif hareketler mi sergiliyor yoksa büyüdükçe bu hareketler normal mi?Sorabileceğim kimse yok lütfen bilgisi olan yazsın,şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba kızlar Ben aslında 2014 ikiz annesiyim ama size danışmak istedigim bişey var ? 24 haftalık tek yumurta ikizlerine hamileim bugün itibariyle erken dogum öneleyici (nidilat)a başladım gercekten bi faydası oluyormu merak ediyorum ?
Seni hatırladım tabi. Takipte ediyorum :) ama daha iyi gidiyosun bence. Yakında umarım evinde yalnız kalabilirsin. Gerçekten çok zor gittiğin yerlerin kahvaltı saati yemek düzenleri bile farklı. Bide çocuklar büyüyünce eşyalarıda büyüyor artıyor. Eskiden bi günlük bez ve kıyafet koyduğum hurca şimdi bezleri zor sığıyo. Benim yalnız kalışım mecburiyetten oldu o hafta herkesin işi vardı. Bende bi deneyim dedim çok şükür iyi gidiyoruz. Salonun ortasına bi yorganla örtü serdim. Başta çoğu zaman onun üstündeşerdi şimdi tabi daha hareketliler emekliyplar sıralıyorlar her yere gidiyorlar. Bende pek ev işi yapmıyorum. Sadece onlarla ilgileniyorum. Yemek oyun geçiyo zaman. Bence sende artık ufak ufak denemeler yapabilirsin.
Merhaba arkadaşlar,
Rabbim hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın inşaallah,beraber nice yıllarımız olsun onlarla..
Ben henüz kuzularıyla tanışmamış ve inşaallah bunun için biraz daha bekleyecek bir anne adayıyım(2014 adayı)
Şu an 28 haftalığız Rabbim'in yüce izniyle.Kızlar ben birkaç gündür stresten,üzüntüden biraz üzücü günler yaşadım,trafik kazası yaşadık hatta,ama çok şükür ki bir darbe almadım,Rabbim onları bağışladı bize..2gündür ağladım durdum ve korkuyorum bebeklerime bir şey olmuş mudur,onları strese sokuyor muyumdur,gelişimleri engelleniyor mu diye,bu konuda benzer şeyler yaşayanlar varsa bana bilgi verebilir misiniz lütfen?
ikinci sorum da 1-2 günden beri hareketleri değişti sanki,hatta dün sanki yerleri darmış gibi,birbirlerini rahatsız ediyorlarmış gibi,kavga ediyorlarmış gibi garip hareketler oldu,yani bir taraftan darbe geldi öbürü de o darbeyi yedi sanki,kuzularım stres olup agresif hareketler mi sergiliyor yoksa büyüdükçe bu hareketler normal mi?Sorabileceğim kimse yok lütfen bilgisi olan yazsın,şimdiden teşekkür ederim.
Eki Görüntüle 897071 bu bizim geçen haftaki halimiz
saçları toplu olan da benim
kızlar doktorumun verdigi kurabiye tarifini paylaşmak istedim.
belki de biliyorsunuz belki de denediniz ama ben bilmeyen varsa payalaşyım faydalansın istedim.
ben daha denemedim ama bugün yarın deneyecegim.
MALZEMELER
-10 yemek kaşığı tepeleme un
-100 gram oda sıcaklığında tereyağı
-1 çay bardağı üzüm pekmezi
-1 yumurta
-1 tutam vanilya tozu
HAZIRLANIŞI
-Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurunuz. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açınız. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı ya da kurabiye kalıpları ile kesiniz.
-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişiriniz. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.
Mutlaka Denicem canım teşekkür ederim bakalım nasıl olacak
canım bu akşam yaptım ben.bir çay bardagı pekmezi ban ajda bardaktan yapmışım.haliyle un 15 16 kaşıga çıktı.tarifi bozdum biraz ama yine de fena olmadı yedi benimkiler.
peyniri denedin mi? ben papatya duygunun tavsiyesiyle pınar bebek labnesini denedim bugün ilk defa.güzel yediler agızlarını buruşturmadan.ama çok küçük geldi bana şimdi alıştırma aşamasındayım sonra her birine iki üç tane gidecek herhalde. bir pakette 8 tane var.ve 5 tl falandı.
28. hafta ve sonrası kritik haftalardır erken doğum için. yaşadıkların tetikleyebilir. eğer tam olarak anlattığın sıkşma tarzı bir şeyse, karnın bir tarafta tepeleniyorsa bir tarafa doğru sıkışma varsa ciddiye al derim. zira sancı olabilir. bence dokoruna danış. belki nst ye alr seni. bu hafatadan sona oldukça dikkat etmelsin. hele sıkıntı ve stresten uzak durmalısın.Merhaba arkadaşlar,
nasılsın tuğbacım?bebeklerin nasıl?
bebeklerde göz muayenesi ile ilgili bir şey demiştin
tam hatırlayamadım,
ne zaman göz muayenesi yapılmalıydı?
teşekkürler papatya.
iyiler çok şükür. 10 aylık olduk. ayağa kalkıyorlar. tutuna tutuna koltukta yürüyorlar. inşallah yaşımıza kadar yürürüz. hep aynı yeme içme uyku düzeninde gidiyoruz. ek gıda işini hallettik. herşeyi saatinde yiyoruz.
biz 5. ayda gitmiştik. 6. aya doğru gidilmesi gerek. bizim göz kayması şikayetimiz vardı. onun içn gitmiştik. doktor tüm kontrollerini yaptı. göz kayması hariç hiç bir görme kusurları yok çok şükür. kayma için egzersiz yapıyoruz. bir yaşında ya kendi kendine düzelecek ya da ameliyat
göz muayenesini yaptırmış mıydın? yaptırmadıysan geciktirme. facebook grubunda bir arkadaşımızın yaklaşık 4 aylık bebeği gözlük kullanmaya başladı. ne kadar erken davranılırsa o kadar iyi.
seninkilerde iyidir umarım.
bizim facebook grubuna da uğrasana? çok memnun oluruz.
Deneyimli anneler sağ bacağımda damar cekilmesimi desem ne desem,bacağımın arka tarafında ağrı var.kramp böyle bişeymi?
canım benim solda olmuştu.yürüdükçee bacagım agrıyordu.herhangi özel birşey yapmadım dogumdan sonra geçti.ama doktoruna sor istersen.
doktorun unutmuş olabilir. malesef bu konuda da çocuk doktorları arasıda görüş farkı var. bir diyor bir yaşında götürün diğeri diyor 6. ayda. bence çocuk doktorundan bekleme. kendin bir göz doktoruna git.
oğlum ayağa kalkıp tutunarak yürüyor ama kızım da henüz ayağa kalkma yok
oğlum önce süründü sonra emekledi
kızım sürünmeden emekledi
ben de düşünüyorum acaba yaşlarında yürüyecekler mi diye
sürekli bir şey arayışındalar
nereyi karıştırsak, neyle oynasak
kızımın elindeki her şeye oğlum saldırıyor
müdahale etmek istemiyorum ama kızımın da elindekini erene vermemeye gücü yetmiyor
eren elindekini alınca da ağlıyor
ben erenin elinden alırsam da eren ağlıyor
sürekli peşlerindeyiz
birbirlerini seveyim derken gözlerine elleri girecek diye korkuyorum çok
yarın boş günüm ananeye gideceğiz
havalar soğuk diye çıkarmıyordum iki haftadır
epey sıkıldılar
ikisine de mont aldım
18 ay aldım
alırken de kafamda hep seneye de giysinler düşüncesi vardı
alırken bu küçük olur dedim durdum
ayyyyyyyy eve bi geldik çocuklar montların içinde kayboldu
pijamalardan tulumlardan çıkıp eşofman giyince gözüme kocaman göründüler
bugün sabah eşimle evden çıkıyoruz
ikisi de emekleyerek dış kapıya kadar geldiler
dışarı çıkacağız zannettiler
öyle mutlu oldular ki anlatamam
onları o halde görmek bile beni öyle mutlu etti ki anlatamam
o zaman biz geç kaldık ya
şimdi benim eşimin gözleri 4,5
kız kardeşimin 4
kaynımın 7, kayınpederimin de 7
yani epey bozuk göz var
dediğimde doktora
kız da sorun yok da oğlan da görme kusuru olabilir demişti
ama ben size götüreceğiniz zamanı söyleyeceğim dedi
şimdi aklıma geldi
acaba o zaman mı gelmedi, yoksa unuttu mu?
bu facebook grubu sizden sonra dogum yapanlara kapalı galiba.
çünkü ne kadar sordysam da kimse yanıtlamadı.
bizi burada sziler yokken yaklaşık 30 kişiydik. çok iyi kaynaşmıştık. facebookta da bu grup kulrulunca aramıza daha fazla üye almadık. birbirimizi çok iyi tanıyoruz. dost gibiyiz anlayacağın. o yüzden başkalarını almaya gerek duymadık.
bizi burada sziler yokken yaklaşık 30 kişiydik. çok iyi kaynaşmıştık. facebookta da bu grup kulrulunca aramıza daha fazla üye almadık. birbirimizi çok iyi tanıyoruz. dost gibiyiz anlayacağın. o yüzden başkalarını almaya gerek duymadık.
Deneyimli anneler sağ bacağımda damar cekilmesimi desem ne desem,bacağımın arka tarafında ağrı var.kramp böyle bişeymi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?