- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.701
benimkiler şimdi sürünündükten sonra kendi kendine oturabiliyor,sıkılınca tekrar sürünme pozisyonuna geçebiliyorlar
oğlum bulduğu her yere tutunup kalkıyordu,şimdi kalktığı yerden yavaşça poposunun üstüne iniş yapıyor
ama en az bir kaç kere düşüyorlar
İyiyim cnm bende ne olsun iste çocuklarla bir duzen kurmaya çalışıyorum. Bu aralar iyi gidiyoruz cok şükür. Beslenme saatlerini eşitledim ayni anda doyurup yatiriyorum :)ya yoksa insanın kafası karisiyo hangisi ne zaman emdi ne kadar emdi. Sürekli göğsün dışarda dolaniyosunbiri hemen uyuyo da biri pek zor geçiyo uykuya. Yatip kalkmaktan karın kaslarım acidi inan ki. Düşen emzik sorunumuz hala devam ediyo özellikle de bu minik kizimda. Yahu uykuya dalmissin iste emzikte düşmüş gitmiş ne isin var emzikle uyumaya devam etsene :) ama yoooook illa ki o emzigi tekrar alacak. Gecen gun düşmüş emzigi tam yanaginin kenarında kalmış. Dilini degdiriyo sanki alabilecek gibi :) Bugün ilk defa 3 bucuk saat kesintisiz uyudular. Genelde 2 bucuk 3 saat uyurlardi.insallah zamanla daha da artar.
Canım bebeklerin aynı odada yatmıyomu?bşrinin sesine öbürü uyanmıyomu?
duygucum kullanıcı kontrol paneli->profili düzenle->kişisel bilgiler->çizelge şeklinde ilerliyorsun.
orada zaten sana açıklama olarak hangi sitelerdeki kodların geçerli oldugunu anlatıyor.
benim kodum şu şekilde, http://lb1f.lilypie.com/hjw2p3.png
yani o sitelere girip de sayacını hazırladıgında,bir sürü link veriyor sana. kk hepsini kabul etmiyor hata veriyor.benim yukarıdaki link gibi olanını kopyalayıp yapıştırırsan imza kısmında görünüyor.
senin kuzuları da takip edecek miyiz buradan
Canım önce emzir sonra sağ. Merak Etme aç kalmazlar biberonu sadece gece yatışa geçerken vr banyodan sonra ver ama sakın unutturma biberonuda. Benimkiler biberonla mama içmiyorlar kaşıkla besliyorum daha iyi ama dışarıya çıkmak problem oluyor. Canım poşet bpa içermesin ne alırsan al farketmez ekonomik olanını al hepsi aynı bence.emmeyide bırakmazlar onun tadını aldılar bikere. Banada hep dediler aman biberon a alıştılar bunlar emmicek filan ama şimdi biberon almıyorlar keşke günde bikere verseydimKraftın poseti suan en uygun olani. Ondan mi alsam acaba diyorum. 350 ml diyo. Senin ayr dondurucun mu vardi nasıl yaptin? Ya bi de gun icinde sagip baxen biberon ile veriyorum ya hani emzirdigim zaman icimde bi kuşku oluyo. Ne kadar emdiklerini goremedigim icin. Acaba doydular mi diyorum. Gecen gun çocuk doktoru da dedi. Bebekler biberondan beslenmeye alisirlarsa emmeyi bırakabilirler biberon başlığın küçük olsun dedi. Benimki zaten küçük ancak yine de bi kuşku oluştu. Acaba emmeyi bırakırlar mi? Gün içinde emziriyorum da ama bilemedim yani. Sen nasil yaptin hem sagip hem emzirmeyi
Canım geceleri ikisi aynı anda mı uyanıyor ben bayadır eşimi kaldırmıyor um geceleri aynı anda uyanmıyorlar çünkü. Gece mama veriyorsan zor oluyordur sana.inşallah canım ya.dün gece kızım hiç uyumadı resmen.ogulmsa maşallah hiç uyanmadı.tersine döndü düzen.kızım hiç kalkmazdı oglum saat başı kalkardı şimdi tam tersi oldu.kayınvalidemde de yardımcı olmayacak gecelerim inşallah uykusuz geçmez,ki gündüze enerjim olsun..
Bende bi denesemmi dedim dışarı çıkonca pratik olur diye düşünmüştüm ama düşündüğümle kaldı evde cam rendeye devam şimdilik sen portakal mandalina veriyor musun versemmi erkenmi bilemedim yakızlar gezmelerde zor oluyor diye dün ilk defa kavanoz maması aldım,hipp organik armutlu.
geçen gün arkadaşımda geçtim mutfaga,kırk saat cam rendede elma rendeledim,zor oldu epey.evde sorun degil ama dışarıda bana zor geldi.
açıkçası bugün de kolayıma geldi,bugün de milupa organik aldım,kayısı muz.
şimdiye kadar hep evde kendim yaptım meyve pürelerini.ama kavanoz maması da çok pratik oluyormuş.
siz neler düşünüyorsunuz?? kullanıyor musunuz??
Canım aman bırak emzik düştü diye ağlasın sadece ileride iyice kavrayınca çok rahat edeceksin ben alıştıramadım maalesef şimdi gece her mızırdamaya Beşikten al emzir..hem uykuları daha uzun olur diye düşünüyorum emzikle bi vakit daha oyalanırlar.İyiyim cnm bende ne olsun iste çocuklarla bir duzen kurmaya çalışıyorum. Bu aralar iyi gidiyoruz cok şükür. Beslenme saatlerini eşitledim ayni anda doyurup yatiriyorum :)ya yoksa insanın kafası karisiyo hangisi ne zaman emdi ne kadar emdi. Sürekli göğsün dışarda dolaniyosunbiri hemen uyuyo da biri pek zor geçiyo uykuya. Yatip kalkmaktan karın kaslarım acidi inan ki. Düşen emzik sorunumuz hala devam ediyo özellikle de bu minik kizimda. Yahu uykuya dalmissin iste emzikte düşmüş gitmiş ne isin var emzikle uyumaya devam etsene :) ama yoooook illa ki o emzigi tekrar alacak. Gecen gun düşmüş emzigi tam yanaginin kenarında kalmış. Dilini degdiriyo sanki alabilecek gibi :) Bugün ilk defa 3 bucuk saat kesintisiz uyudular. Genelde 2 bucuk 3 saat uyurlardi.insallah zamanla daha da artar.
yok canım kızım annemle oglum benimle yatıyordu.ama dün ikisi de aynı odada yattılar.kızım nara attıkça oglum gözünü açıp bakıyordu ama uyanmıyordu.aynı odada yatmaya alıştırsam iyi olacak çünkü karyolaları aynı odada.
maalesef benimkiler birbirilerinin seslerine hep uyandılar şimdiye kadar.
kızlar ben en başından beri
kim kalkarsa kalksın ben hem onu hem diğerini de besliyorum
genelde kalkan oğlum oluyor
oğlumu besledikten sonra kızımın da sütünü hazırlıyorum
uyurken içiyor
bana çok faydası oluyor bu durumun
gece ikişer kere kalktıklarını düşünürsem
dört yerine iki kere kalkıyorum
tavsiye ederim deneyin kızlar
amin canım teşekkür ederim rabbim senin bebişlerine de uzun ömürler versin inşallah.
düzelir şimdiden sonra.gaz sorunları varsa azalır artık endişe etme.uykuları nasıl? o da oturursa gerisi teferruat inan ki.
oyuncak almaya başladın mı? artık oyuncaklara ilgi duymaya başlarlar sen de bir nebze rahatlarsın.
ikiz evet zor ama bir o kadar da güzel.ben ikizlerimle geziyorum devamlı,hiç yoksa haftada bir.tabii annem yanımda oluyor ama bir süre sonra o da olmayacak ve ben yine dışarılara çıkıcam eve kapanmıcam. zaten bir süre sonra hayatın onlar oluyor,onlarsız birşey yapmak istemiyorsun.
aslında çok şanslısın biliyor musun,etrafa en ilgili olacakları zamanlar bahara denk geliyor.her fırsatta arabalarına koyup atarsınız kendinizi sokaga.hem onlar oyalanır mutlu olur,hem sen rahatlarsın dinlenirsin.bundan sonra her geçen gün daha da rahatlayacagını düşünürsen daha mutlu olursun yorgunluk gözüne gelmez.
Canım peki bunu en başından beri yapsak:)yeni doğduklarında biri uyanıp beslenirken diğerinide uyandırıp beslesek nasıl olur
En başından beri pek gitmiyo o sistem zaten ne oldugunu anlayamiyosun bi 40 gun. Ama gerçekten 40 indan sonra baya bi düzene girdik biz. Benimde genelde minik kızım uyaniyo once onu doyuruyorum diger kizim uyusa da onu da alip emziriyorum yada biberonla veriyorsam biberonla veriyorum sütümu. O uykuda bile iciyo cok şükür. Bi de gece hic gaz çıkarmaya falan uğraşmiyorum. Yan yatiriyorum bi sekilde cikiyo gazları. Gece uykularimiz su aralar cok iyi. 3 -3.5 saatte bir uyaniyolar. Bi de gece saat 12 gibi altlarini degistiriyorum.ikisinin.de bi daha da gece altlarini almıyorum. Isigi bile acmadan Doyurup uyutuyorum.
Ne gzl kızlar ya.seninde ilk annelik tecrübenmi canım?nasıl beceriyosunuz ya snki ben yapamıycam gibi
Benimde ilkmerak etme allah o duyguyu içine öyle bi yerlestiriyo ki bu defa kimsenin yaptığını begenmiyosun :) herseyin hakkindan gelebilme gücünü kendinde bulacaksin o minik yavruyu kucagina aldığında. Ve insan buralardan cok sey ogreniyo ve öğrendiklerini birleştirince oluyosun süper anne :)
İnş bende olurum süper annelerden:))yan yatış yastığımı aldın sen yoksa herhangi bi yastıkmı dayıyosun sırtlarına?
Olursun merak etmeeeeee. Hatta duruma göre cok.pratik çözümler bile bulursun kendince. Yani kısa sürede isin uzmanı oluyosunyatış yastığı almadim cnm.bi tane alt acma almıştım onun minik bi yastigi vardı onu kullandim. Hala da kullanıyorum. Baslarda mama takviyesi yapacak olursan mutlaka minio bi termosun olsun evde. Suyu tam mama yapabileceğin sıcaklıkta sürekli hazır bulundur. Insallah gerek olmaz da olursa böyle yap. Sonraa inşallah gürül gürül Aksın sütün :) ( dereotunu şiddetle tavsiye ederim sabah aksam yemeklerden önce bir tutam ye aklında bulunsun) bebeklerin altına islak mendili iyice yikayıp kullanıyorum ben. Onu da cam kavanoza koyup kaloriferin üzerine koyuyorum. Sıcacık tertemiz sulu mendil oluyo bebeklerin altini da 3 hafta kadar sürekli yikadik. Çünkü pisik olacak gibiydi. Su en güzel temizlik bence. Cok şükür pisik olmadan atlattik. Aklında olsun
Canım ya allah razı olsun sıkılmadan yazıyosunu açıklıyosunuz:)termos aklımdaydı almak iyi olcak sanırım..dereotunuda bugün halam söledi bol bol ye doğumdan sona diye:))inş miniklerin seni hiç üZmez annelerine babalarına hayırlı ewlatlar olurlar inş
canım sen bi dogur da kardeş yapar mısın yapmaz mısın ona o zaman karar ver istersençünkü çok zooorr
Hehee bizde bi laf vardır ergene karı boşamak kolaydır diye bende oyle oldum dimi:) ya benim 4 tane dondurulmusum var kızlar onları da doguracam eger allah can ve imkan verirse..ister kolay olsun ister zor kıyamam ben onlara..yakaladımmm:) Hamilelik çok güzel geliyor demi hareketleri filan:) Daha doğurmadığımız için yine yaparız gibi düşünüyoruz,ama hele bi sağlıkla doğsunlar da inşaallah,zorluklarını gördükten sonra da böyle düşünür müyüz tekrar paylaşırız:)
Canım peki bunu en başından beri yapsak:)yeni doğduklarında biri uyanıp beslenirken diğerinide uyandırıp beslesek nasıl olur
Hehee bizde bi laf vardır ergene karı boşamak kolaydır diye bende oyle oldum dimi:) ya benim 4 tane dondurulmusum var kızlar onları da doguracam eger allah can ve imkan verirse..ister kolay olsun ister zor kıyamam ben onlara..
Anladım canım 3 ay maraton çok zor gececk anlaşılan:)olsun napalım anne olanilmek için ne kadar uğraştık,bunun üstesinden gelirim heralde:)
ilk iki ay uyanıp uyumaları çok farklı
biri uykusunu alıp uyandığında diğeri henüz hiç yatmamış olabiliyor
o yüzden 3 ay bittikten sonra yavaş yavaş beraber yapmaya başlıyorlar her şeyi
yani bizde öyle oldu
benim bunlar da dondurulmuş biliyor musun?
4 dondurulmuşum vardı
biri iyi çözülmedi
3 ü iyi çözüldü
doktorum ikisini koydu
biri çöpe gitti
hala içimde sızıdır
acaba o yaşar mıydı?
nasıl olurdu vs
doktorum hastanın dondurulmuşu varsa mutlaka almaya geliyor demişti annelik duygusundan sonra
Canım bencede öyledir.. Imkanın olsa sen onu donuk kalsın doğurayım derdin..benim kalanlar 2 ayrı tüpte donduruldu..Eger hepsi hayat bulur yasarsa 6 evladım olucak ins..şimdiden alıştım bile bu duruma.. Zaten bu tedaviye başlamadan once rüyamda 6 buyuk taşlı pırlanta yüzük takmiştim bi mana veremedim o vakit..normalde 5 tas olur ya benimki 6 taneydi ve yan yana degil çiçek gibi yuvarlak dizilmişti:) simdi anlıyorum manayı..
ilk iki ay uyanıp uyumaları çok farklı
biri uykusunu alıp uyandığında diğeri henüz hiç yatmamış olabiliyor
o yüzden 3 ay bittikten sonra yavaş yavaş beraber yapmaya başlıyorlar her şeyi
yani bizde öyle oldu
benim bunlar da dondurulmuş biliyor musun?
4 dondurulmuşum vardı
biri iyi çözülmedi
3 ü iyi çözüldü
doktorum ikisini koydu
biri çöpe gitti
hala içimde sızıdır
acaba o yaşar mıydı?
nasıl olurdu vs
doktorum hastanın dondurulmuşu varsa mutlaka almaya geliyor demişti annelik duygusundan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?