2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

maşallah ya ne kadar tatlılardır allah bilir
darısı bizimkilere inşallah,şu oglum bir oyalanabilse kendi kendine,evimde yalnız bakıcam artık,çok şükür kolayladım o kadar.
uykuları da gözüme gelmiyor şu oglum bir oyun oynamaya alışsa..aglasa da bagırsa da 5 dkda bir oyun halısına atıyorum alışsın diye inşallah alışır..

canım benim kız da öyle.emzik düştügü anda uyanıyor.emzigi agzına verdigim anda da uyuyor çogu zaman.
benimkiler artık emzikleri çıkarıp takıyor o da sorun oluyor bazen.kızımın elleri hiç durmuyor hep bir yerleri karıştıracak.uyurken de tam dalacakken emzigini agzından çıkarıyor cimcime
alışır zamanla tutmaya canım merak etme.
zamanla daha da çok uyuyacaklar tabii ki :)

Canım bebeklerin aynı odada yatmıyomu?bşrinin sesine öbürü uyanmıyomu?

yok canım kızım annemle oglum benimle yatıyordu.ama dün ikisi de aynı odada yattılar.kızım nara attıkça oglum gözünü açıp bakıyordu ama uyanmıyordu.aynı odada yatmaya alıştırsam iyi olacak çünkü karyolaları aynı odada.
maalesef benimkiler birbirilerinin seslerine hep uyandılar şimdiye kadar.

denedim ama olmadı ya
aynı seninkileri seçmişim tesadüfen

Canım önce emzir sonra sağ. Merak Etme aç kalmazlar biberonu sadece gece yatışa geçerken vr banyodan sonra ver ama sakın unutturma biberonuda. Benimkiler biberonla mama içmiyorlar kaşıkla besliyorum daha iyi ama dışarıya çıkmak problem oluyor. Canım poşet bpa içermesin ne alırsan al farketmez ekonomik olanını al hepsi aynı bence.emmeyide bırakmazlar onun tadını aldılar bikere. Banada hep dediler aman biberon a alıştılar bunlar emmicek filan ama şimdi biberon almıyorlar keşke günde bikere verseydim
Canım geceleri ikisi aynı anda mı uyanıyor ben bayadır eşimi kaldırmıyor um geceleri aynı anda uyanmıyorlar çünkü. Gece mama veriyorsan zor oluyordur sana.
Bende bi denesemmi dedim dışarı çıkonca pratik olur diye düşünmüştüm ama düşündüğümle kaldı evde cam rendeye devam şimdilik sen portakal mandalina veriyor musun versemmi erkenmi bilemedim ya
Canım aman bırak emzik düştü diye ağlasın sadece ileride iyice kavrayınca çok rahat edeceksin ben alıştıramadım maalesef şimdi gece her mızırdamaya Beşikten al emzir..hem uykuları daha uzun olur diye düşünüyorum emzikle bi vakit daha oyalanırlar.
Canım aynı odaya alıştır ya benimkiler alışık birbirlerinin sesine hem tek kalınca sanada rahat olur

kızlar ben en başından beri
kim kalkarsa kalksın ben hem onu hem diğerini de besliyorum
genelde kalkan oğlum oluyor
oğlumu besledikten sonra kızımın da sütünü hazırlıyorum
uyurken içiyor
bana çok faydası oluyor bu durumun
gece ikişer kere kalktıklarını düşünürsem
dört yerine iki kere kalkıyorum
tavsiye ederim deneyin kızlar

ben odalarını hiç ayırmadım geceleri
gündüz farklı yerdeler ama gece yan yana beşikte yatıyorlar
sabahları kim uyanırsa yatağının içinde ayağa kalkıp diğerine sesleniyor, onun yatağına sarkıyor, onu uyandırıyor
uyanan da mutlu diğeri de
hiç kalktım diye ağlamadılar daha
hatta uyanınca diğerini göremezlerse mahzunlaşıyorlar

Canım peki bunu en başından beri yapsak:)yeni doğduklarında biri uyanıp beslenirken diğerinide uyandırıp beslesek nasıl olur

çok sağol canım benim:))aslında uykularımız düzene girmek üzere akşam yatıp sabah kalkıyorlar ben uyandırıp doyuruyorum gece:))
ama son günlerde uyanıp yemek istemiyorlar dr umuzu aradım bu gün artık 6 saat ara verebilirsin gece dedi ama 6 saati geçme sakın dedi bakalım uyanmazlarsa zorlamam artık:))

biz daha çıkamıyoruz canım yaaa benim annem yanımda 4aydır babamda geliyor sık sık ama olmuyor henüz bird eşim çok pimpirikli ama bişey olur ağlarlar şimdi diyor benim kızlardan biri çok cazgır rezil oluruz diye düşünüyor:))ilerde çıkarız herhalde baharda artık zaten memlekete gidicem baharda ücretsiz izne ayrılıp orda artık..daha oyuncak almadım ben ama alalım diyoruz ne öneriyorsun canım

ha birde özelden ismimi yazıp yollayayım sen ben samsunlu ve diğer arkadaşlar face den ekliyelim burayı hep açamıyorum ben ordan daha kolay olur

Canım peki bunu en başından beri yapsak:)yeni doğduklarında biri uyanıp beslenirken diğerinide uyandırıp beslesek nasıl olur

En başından beri pek gitmiyo o sistem zaten ne oldugunu anlayamiyosun bi 40 gun. Ama gerçekten 40 indan sonra baya bi düzene girdik biz. Benimde genelde minik kızım uyaniyo once onu doyuruyorum diger kizim uyusa da onu da alip emziriyorum yada biberonla veriyorsam biberonla veriyorum sütümu. O uykuda bile iciyo cok şükür. Bi de gece hic gaz çıkarmaya falan uğraşmiyorum. Yan yatiriyorum bi sekilde cikiyo gazları. Gece uykularimiz su aralar cok iyi. 3 -3.5 saatte bir uyaniyolar. Bi de gece saat 12 gibi altlarini degistiriyorum.ikisinin.de bi daha da gece altlarini almıyorum. Isigi bile acmadan Doyurup uyutuyorum.

Ne gzl kızlar ya.seninde ilk annelik tecrübenmi canım?nasıl beceriyosunuz ya snki ben yapamıycam gibi

Ne gzl kızlar ya.seninde ilk annelik tecrübenmi canım?nasıl beceriyosunuz ya snki ben yapamıycam gibi

Benimde ilk merak etme allah o duyguyu içine öyle bi yerlestiriyo ki bu defa kimsenin yaptığını begenmiyosun :) herseyin hakkindan gelebilme gücünü kendinde bulacaksin o minik yavruyu kucagina aldığında. Ve insan buralardan cok sey ogreniyo ve öğrendiklerini birleştirince oluyosun süper anne :)

İnş bende olurum süper annelerden:))yan yatış yastığımı aldın sen yoksa herhangi bi yastıkmı dayıyosun sırtlarına?

İnş bende olurum süper annelerden:))yan yatış yastığımı aldın sen yoksa herhangi bi yastıkmı dayıyosun sırtlarına?

Olursun merak etmeeeeee. Hatta duruma göre cok.pratik çözümler bile bulursun kendince. Yani kısa sürede isin uzmanı oluyosun yatış yastığı almadim cnm.bi tane alt acma almıştım onun minik bi yastigi vardı onu kullandim. Hala da kullanıyorum. Baslarda mama takviyesi yapacak olursan mutlaka minio bi termosun olsun evde. Suyu tam mama yapabileceğin sıcaklıkta sürekli hazır bulundur. Insallah gerek olmaz da olursa böyle yap. Sonraa inşallah gürül gürül Aksın sütün :) ( dereotunu şiddetle tavsiye ederim sabah aksam yemeklerden önce bir tutam ye aklında bulunsun) bebeklerin altına islak mendili iyice yikayıp kullanıyorum ben. Onu da cam kavanoza koyup kaloriferin üzerine koyuyorum. Sıcacık tertemiz sulu mendil oluyo bebeklerin altini da 3 hafta kadar sürekli yikadik. Çünkü pisik olacak gibiydi. Su en güzel temizlik bence. Cok şükür pisik olmadan atlattik. Aklında olsun

Canım ya allah razı olsun sıkılmadan yazıyosunu açıklıyosunuz:)termos aklımdaydı almak iyi olcak sanırım..dereotunuda bugün halam söledi bol bol ye doğumdan sona diye:))inş miniklerin seni hiç üZmez annelerine babalarına hayırlı ewlatlar olurlar inş

Amin cnm cumlemizden :) neden sıkılayim ki. Burasi benim icinde bi rahatlama ortami. Ayrıca bildiğini paylaşmak kadar güzel bir şey var mi. Faydalı olabiliyorsak ne mutlu. Dereotunu falan birer haftalik kür şeklinde uyguluyorum. Vücut alisip etksini kaybetmesi diye. Bir hafta dereotu bir hafta beyaz uzum (Sabah aksam birer salkım) bir hafta incir hosafi (8-9 inciri bir iki parçaya bölüp 3 su bardağı suda on dakka kaynat.suyunu ikiye bol sabah aksam birr bardak ic. Hergun yeni pisir.) Sonra tekrar başa dön sistem bu şekilde çalışıyo :) inşallah hepimizin evlatları hayırlı evlatlar olsun

canım sen bi dogur da kardeş yapar mısın yapmaz mısın ona o zaman karar ver istersen çünkü çok zooorr

Hehee bizde bi laf vardır ergene karı boşamak kolaydır diye bende oyle oldum dimi:) ya benim 4 tane dondurulmusum var kızlar onları da doguracam eger allah can ve imkan verirse..ister kolay olsun ister zor kıyamam ben onlara..

Son düzenleme:

ilk iki ay uyanıp uyumaları çok farklı
biri uykusunu alıp uyandığında diğeri henüz hiç yatmamış olabiliyor
o yüzden 3 ay bittikten sonra yavaş yavaş beraber yapmaya başlıyorlar her şeyi
yani bizde öyle oldu

Hehee bizde bi laf vardır ergene karı boşamak kolaydır diye bende oyle oldum dimi:) ya benim 4 tane dondurulmusum var kızlar onları da doguracam eger allah can ve imkan verirse..ister kolay olsun ister zor kıyamam ben onlara..

benim bunlar da dondurulmuş biliyor musun?
4 dondurulmuşum vardı
biri iyi çözülmedi
3 ü iyi çözüldü
doktorum ikisini koydu
biri çöpe gitti
hala içimde sızıdır
acaba o yaşar mıydı?
nasıl olurdu vs

doktorum hastanın dondurulmuşu varsa mutlaka almaya geliyor demişti annelik duygusundan sonra

Anladım canım 3 ay maraton çok zor gececk anlaşılan:)olsun napalım anne olanilmek için ne kadar uğraştık,bunun üstesinden gelirim heralde:)

Canım bencede öyledir.. Imkanın olsa sen onu donuk kalsın doğurayım derdin..benim kalanlar 2 ayrı tüpte donduruldu..Eger hepsi hayat bulur yasarsa 6 evladım olucak ins..şimdiden alıştım bile bu duruma.. Zaten bu tedaviye başlamadan once rüyamda 6 buyuk taşlı pırlanta yüzük takmiştim bi mana veremedim o vakit..normalde 5 tas olur ya benimki 6 taneydi ve yan yana degil çiçek gibi yuvarlak dizilmişti:) simdi anlıyorum manayı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…