- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.741
huuuu huuuuuuuuuu nerelerdesiniz?
Valla herkes bi yerlere kayboldu. Bu arada çizelgen güzel olmuş. Nasıl yaptin bende istiyorum :)
Merhaba arkadaslar 5 aylik ikizlerim varr sizlerden ricam bana kitap onermeniz bakim sorunlariyla ilgili
Kızlar Elhamdülillah büyük kızımın alttan iki dişide patlamış birisi parmağa batıyor allaha şükür öyle aman aman bi huysuzluğumuz olmadı olduysada ben anlamadım bugün bi arkadaşım farketti halbuki hergün bakıyordum küçük kızımdada belirginlşmiş yeri bugün yarın oda patlar inşallah. Dişlerde geldi ya artık büyüdük biz büyüdük :)
Hadi gözün aydınsıkıntısız atlatmanz da ayrı bi güzel tabi. Darısı bize inşallah ne diyim :) cnm ya sana şu süt konusunda bisey daha sorucam :) hani sen dedin ya once emzir kalani sağ. İnternette de göğsün her 3 saatte bir boşaltılması gerekiyo diyo.diyelim ki kizlar emdi. Uyutayim falan diyene kadar rahat 40 dakka 1 saat geçiyor . Sonra sağmak için uğraşıyorum o da bi 20dakka sürüyo.al sana bir buçuk saat. Kizlar da bi bucuk saat daha uyusa. Acikma saatleri gelene kadar acaba tekrar göğüs dolmus olur mu bu kadar kısa sürede. Emzirip sagdiktan sonraki ogunde tekrar emzirdigimde zannediyordum ki sagip boşalttigim icin cocuklarin karni doymayacak. Bi sey daha sorayım mı :) bazen de iyi uyuyolar 5 saat boyunca emzirememis oluyorum. O kdar beklemeyip her 3 saatte bir sagmali miyim yoksa kac saat olursa olsun çocukları emzirip sonra mi sagmaliyim? Ne kadar uzattim di mi ya
Kızlar ya uyurlarken kac saatte bir beslemeliyim? Uykudan uyandirmali miyim acaba?
ilk 3 ay bebekler süt içerek büyürler. o yüzden 3 saati geçirmemek gerek. 4. aydan sonra artık uykusunda büyüyor. büyüme hormonu gece salgılanıyor. o yüzden uykusunu bölmemek gerek. bebeğin kendisi uyanıyorsa sütünü ver. ama uyanmıyorsa sakın dokunma.
siz daha 4 aylık olmadınız değil mi?
bu arada bu konuda da doktorlar arasında görüş farkı var. kimi doktor uyandırmak gerekir diyor. kimisi de acıkırsa uyanır zaten. uyandığı zaman beslemek gerekir diyor. eğer bebeklerinin kilosu, gelişimi iyiyse bence uyusunlar. benimkiler 1,5civarı doyduğu için biz ilk 3,5-4 ay 2 saatte bir bsledik. onlarda bu rutine uydu zaten. 2 saatte bir uyandılar hep kurulu saat gibiydiler.
4 unde 4.ayimiza giriyoruz. Kilo alımları gayet iyi dedi doktorumuz. Ama işte dedigin gibi her doktor farklı söylüyor. Uyandirip uyandirmama konusunda kararsız kaliyorum bende. Ya zaten uyandirdigim zaman da emmiyolar ki iki çekip birakiyolar. Bende gece cok yoruluyorum bi birini emziemeye çalış bi digerini. Ama uyanmalarini beklersem bende uykumu almış oluyorum. Ana kiz uyuyoruz bakalım :)
Tesekkur ederim bakicammSıradışı annelik ikiz anneliği diye bi kitap almıştım ben güzel şeyler yazıyo internetten bi bak istersen
Ben 5 ay once dogum yaptim hic catlagim olmadi ama kullanmadigim sey kalmadi lierac clarins oil clarins yag gece gunduz kasindikca surdum hic kasimadim tavsiye ederimKızlar sizin catlaklarınız ne durumda.çokmu fazla tek hamilelere göre.2 gün önce gördüm ilk çatlaklarıkasığımda ama çok küçük küçük.inş çopalmaz
Ben 5 ay once dogum yaptim hic catlagim olmadi ama kullanmadigim sey kalmadi lierac clarins stretch mark control clarinsKızlar sizin catlaklarınız ne durumda.çokmu fazla tek hamilelere göre.2 gün önce gördüm ilk çatlaklarıkasığımda ama çok küçük küçük.inş çopalmaz
Ben 5 ay once dogum yaptim hic catlagim olmadi ama kullanmadigim sey kalmadi lierac clarins stretch mark control clarins
huile tonic gece gunduz kasindikca surdum hic kasimadim banyodan sonra bebe yagi kullandim hangisi ise yaradi bilmiorum ama ise yaradi:) tavsiye ederim
Ben 5 ay once dogum yaptim hic catlagim olmadi ama kullanmadigim sey kalmadi lierac clarins stretch mark control clarins
huile tonic gece gunduz kasindikca surdum hic kasimadim banyodan sonra bebe yagi kullandim hangisi ise yaradi bilmiorum ama ise yaradi:) tavsiye ederim
çizelgen güzel olmuş
bence çizelgeyi hepimiz yapalım
o zaman sorular ve cevaplar doğru adrese ulaşır
soruna cevap verirken acaba bebekleri ne kadardı diye düşünüyor insan değil mi?
Ne kadar sansli oldugunun farkindamisin aman diim uyandirma bebekler aciksalar zaten uyutabiomeb mumkun olmaz bu konuyla ilgili cok okudum ilk aylar haric uyandirmamak lazim cunku bebegin ihtiyaci olmadigi halde ona aliskanlik edindirmis oluyormussun 2 yasinda olup hala gece uyanip sut icip yatan cocuklar varmis.... Amannn amaannn :)
Bende çok şey kullanıyorum canım.lierac,mustela,kakao özlü bi krem,dünde aloe veralı krem sipariş verdim internetten...kaşıyıp kaşımamakta önemlimi gerçekten.kaşımayım bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?