2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
tehlikeli oluyor. ama bir kaç düşüşten sonra ağlamıyorlar daha :)
umarım yaşlarına kadar yürürler.
gece süt içirme işi eskisi gibi değil. önceden aynı anda beslerdim ama şimdi mğmkğn değil kabul etmiyorlar. küçük kız gecede bir kere beslenmeye başladı neredeyse. uyanacak gibi olduğunda veriyorum bieberonu ama iki çekiyor bırakıyor. aylin içiyor.
tüm gece boyunca uyuyacakları günler çabuk gelsin inşallah.
benim kızlar ilk 7 ay geceleri uykularına hiç ara vermeden uyudular. 7. aydan sonra nedensiz uyanmalar başladı. mecburen sallamaya başladım. normalde tam tersi olur. ilk zamanlar uyku düzensizdir. bizim 7. aydan sonra şaştı. ama çok şükür bir şekilde uyuyorlar yine de.

yanlış isimle hitap ettiğim için öür dilerim. tarzım sert değildi. amacım birilerini paylamak da değildi. sadece durumu olduğu gibi anlattım. burada kimse kimse kimseyi kırmak, dışlamak istemiyordur. amacımız burada kafa dağıtmak. moralleri bozmak değil. şahsıma adına böyle bir izlenim bıraktıysam özür dilerim.

evet canım olur olmadık yere kafalarını çarpıveriyorlar
canım benimkiler sabah 5 ten sonra sık uyanıyorlar
sanki uykularını alıyorlar da benim zorumla bir saat daha idare ediyorlar
gün içinde hiç süt içmiyorlar desem yeridir
yatarken 80-100 arası içiyorlar
yatmadan bir daha besliyorum uykularının arasında
ki gece uyusunlar bana da uyku şansı tanısınlar diye
sonra gece 3-4 arası tekrar uyanıp bi 80-90 cc daha içiyorlar
yani günde 250-300 cc arası süt içiyorlar
seninkiler ne kadar içiyor canım

canım bir de sana dolaptaki sütleri soracaktım
nasıl çözüp, nasıl tüketiyorsun
benim epey birikti dolapta
sütüm şu anda günü kurtarıyor
dolaba atmıyorum ama ikisine de rahat yetiyor çok şükür

yakında adet oldum
süt bariz şekilde azaldı
nereye kadar gider bilemiyorum böyle

Ne gzl kızlar ya.seninde ilk annelik tecrübenmi canım?nasıl beceriyosunuz ya snki ben yapamıycam gibi

bakarsın cnmm bende hep öyle diyodum.. hatta hamileyken ya yalnız kalırsam yanımda kimse olmazsa diye düşünüp ağladığım zamanlar bile oldu =))) hiç korkutma gözünü cnm her türlü üstesinden gelirsin merak etme onlar senin evlatların onlara ennn iyi ennn güel sen bakarsın bunu unutma sakın
ben yalnız bakmaya öyle bi alıştımki yanıma biri gelince çocuklarında benimde bütün düzenimiz bozuluyo inan.. daha çok yoruluyorum ve sdaha çok sinirli oluyorum yanımda birileri varken geriliyorum nedense.. allah sabır veiyo cnm her türlü

Bebeklerimiz aynıymış bizimkiler 1 Eylül doğumlular seninkiler? Nasıl şimdi durumları uyku düzenleri vs?kaç haftalık doğmışlardı

cnmmm yeni gördüm mesajını kuruabakma benimkilerde 28 ağustos doğumlular çok azmış araları :) erkenmi doğdu seninkilerde peki yoksa zamanındamı???
benimkiler 32 haftalık doğdular cnm çok şükür iyi durumları bi sağlık sorunları yok.. düzen pek oturmuş durumda değil hala. gece uykuları çok kötü durumda değil.. ama gündüz hiç düzenleri yok.. bide bi kuzum daha huysuz onu hiç düzene alıştıramıyorum

Son düzenleme:

Çok imreniyorum size ya:)inş bende yalnız becerebilirim.benim için gurur olur yalnız bakmak:)

Sorma canım bir hafta annenem gittim bütün düzenimizin kaçtı bebekler iyice geç yattı kahvaltı geç oldu öğle uykusu değişti birde millet iyice sevmek isteyince uyuyan kuzuları bile gizli gizli uyandırmışlar yaa ama kızamıyorsun onlar da haklı. Dün gece çok zor uyuttum bugün normale göre de geç kalktılar inşallah düzenimizi yine ayarlayabilirim. Öğle uykusu bir saat geri attı şimdi zorla uyuttum

merhaba fpgz,
Rabbim meleklerine ve sana sağlıklı güzel bir ömür nasip etsin,
ben seni forumdan takip ettim ve medipol banu hanımda aşılama ile hamile kaldığını öğrendim ve bana umut oldun.
bende cumartesi günü ilk aşılama tedavime banu hanımla başladım,
puregon 50 verdi cumartesi kontrole gidicem.
bana deneyimlerini anlatırmısın, nasıl geçti ve belirti hissettin mi sürecin nasıl ilerledi.
çok tşkkür ederim sevgiyle kal..

ben muhallebileri ve sabah verdiğim bebe bisküvili karışımı da anne sütüyle hazırlıyorum. yaklaşık 180ml ediyor. gece en az iki defa 100 er ml veriyorum. bir de öğlen vermeye de başladım. o da 80 er ml. 370 er ml içiyorlar yaklaşık olarak. bazen artıyor bu miktar. gecede 3 defa da verdiğim oluyor. yaklaşık 400 er ml veriyorum diyebilirim.
ben bir gün öncesinden buzluktan dolabın alt rafına indiriyorum. bir günde çözülüyor. ya da acilse benmari usulü sıcak suya oturtuyorum. süt çözüldkten sonra yağı ve bazıı partiküller yukarı çıkar. süt kesilmiş izlenimi verir. aldanma ona. karıştırırsan normale döner.
ya ben tam bilmiyorum, karar vermedim de bir yaşından sonra süt sağmayı düşünmüyorum. bu vakte kadar iyi geldiler çok şükür. hala da yetiyor sütüm. azaldıüı zamanlar oldu. hemen süt artıtıcı şeyler yedim içitim. normale döndürdüm. ama uğraşmasaydım sütüm kesilirdi. bir yaşından sonra kendi haline bırakacağım. artık yettiği kadar. bir de inşallah gece boyunca uyumaya başlarlarsa zaten sütü ne zaman içecekler. kahvaltı da ve gece yatarken. ne bileyim ya şimdi böyle düşünüyorum ama zamanı gelince nasıl davranırım kestiremiyorum.

Merhabalar.Tek yumurta ikizlerine hamileyim.Tek yumurta ikiz annesi varmı aranızda cok merak ediorum gercekten birbirlerinin aynısımı bide ne zaman dogum yaptınız :)

Merhabalar.Tek yumurta ikizlerine hamileyim.Tek yumurta ikiz annesi varmı aranızda cok merak ediorum gercekten birbirlerinin aynısımı bide ne zaman dogum yaptınız :)

Merhaba arkadaşim öncelikle hayırlı olsun. Umarim güzel bi hamilelik süreci geçirirsin. Ben tek yumurta ikizi annesiyim :) 36+1 de dogum yaptim :) evet birbirinin aynısı iki kızım var :) sadece biri kilo olarak kardesinin birazcik gerisinden geliyo :) merak ettiğin birsey olursa msj da atabilirsin

Kızlar tek gebelikte bebek 7 aydan sonra daha çok büyümeye başlar.ikiz gebelikte tam tersiymiş galiba öylemi?7-7,5 aydan sonra karın ve bebeklerin büyümesi yavaşlarmı

cnm merhaba ben sana özel mesaj atmıştım zaten sanırım bakmadın mesaj kutuna.. bende 1 kutu gonal f kullanmıştım yeterli gelmişti banada.. benim ikizlerimin biri aşılamada diğeride aşılama sonrası doğal yolla oldu.. aralarında 1 hafta 10 gün var.. belirti konusunda pek belirti hissetmedim adet ağrılarım başlamıştı ve bende tutmadı yine diye ağlamaya başlamıştım teste 3 gün kala onu hatırlıyorum =) belirtilere takılma cnm adet belirtileiyle aynı oluyo genelde çünkü.. sen sadece aşılama sonrası yalnız kalmamaya çalış hep bi yerlere git kafanı dağıt mutlaka tuttu tutmadı diye düşünmemek için.. ben öyle yaptım.. rabbim inşllah sanada nasip eder bu güzel duyguları...

Kızlar tek gebelikte bebek 7 aydan sonra daha çok büyümeye başlar.ikiz gebelikte tam tersiymiş galiba öylemi?7-7,5 aydan sonra karın ve bebeklerin büyümesi yavaşlarmı

7. ayda doğum yaptığım için bilemiyorum. ama o şundan kaynaklanır bence. ikiz gebelerin bebekleri tek gebelik bebeklerine göre düşük doğum ağırlıklı olur. 7,5 ayındaki fetüs normalde 2000gr civarı olması gerekiyor. ikizler 37. haftada doğsa bile 2,5 kilo civarı doğuyor genelde. tek gebelerinki 3 kg ı buluyor. öyle bir ayrım yok. o ikiz gebelikten kaynaklanıyor. çünkü rahmin, plesantanın 2 fetüsün ihtiyaçlarını karşılaması tek gebeye göre daha zor. plesanta çabuk yşnaıyor ve görevini tam olarak yerine getiremediğinden de erken doğumlar yaşanabiliyor. doktorların 37. haftadan sonra beklememesinin bir sebebi de bu. artık bebek büyümüyor. anneyi de fazla zorlamamak için 37. hafta dolunca bebeği alıyorlar.

Anladım canım sağolasın.7 aylık doğum yaptım dedi. Kaçıncı haftada?bu hafta hesabına aklım ermiyo:)32+3 üm ben.doktorum 8 in içindesin dedi?

Anladım canım sağolasın.7 aylık doğum yaptım dedi. Kaçıncı haftada?bu hafta hesabına aklım ermiyo:)32+3 üm ben.doktorum 8 in içindesin dedi?

33+6 da doğum yaptım ben..
aslında ay hesabı yoktur, hafta hesabı vardır. bebeğin gelişimi hafta hafta önemlidir. dışarıdaki insanlara 33. haftamdayım deyince anlayamıyorlar, ay hesabı yapıyorlar. başkaları sorunca bende ay olarak söylüyorum.
bu arada herşeyin hazırdır umarım. 37. haftaya kadar dayanmanı diliyorum. kendine çok dikkat et.

25. Haftamda herşeyimiz hazırdı pek aceleci davrandım ben galiba:)iyikide yapmışım şimdi yürümeye eriniyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…