- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.721
tehlikeli oluyor. ama bir kaç düşüşten sonra ağlamıyorlar daha :)benimkiler şimdi sürünündükten sonra kendi kendine oturabiliyor,sıkılınca tekrar sürünme pozisyonuna geçebiliyorlar
oğlum bulduğu her yere tutunup kalkıyordu,şimdi kalktığı yerden yavaşça poposunun üstüne iniş yapıyor
ama en az bir kaç kere düşüyorlar
öncelikle kullanıcı ismim nefiseberk degil nefisebrk.
ben orta yerden tepki verdigimi düşünmüyorum.'gerek duymadık' gibi bir tabiri kullanan ben degilim.bu sizi istemiyoruz biz birbirimize yetiyoruz demek.siz ne alaka demek.tabii ki birbirinize yetebilirsiniz.derdim sizinle dostluk kurmak degildi ki.ben zaten herkese açık bir facebook sayfası oldugunu düşündügüm için sormuştum.daha önce de sormuştum,yanıtlamaya kimse gerek görmedigi için tekrar sordum.
kaldı ki burada ara ara facebook grubuna gel çağrıları yapıyorsunuz.bir iki ay önce başka bir arkadaş da yapmıştı.herkes bunu genel zannediyor.diger arkadaşın mesajına bile cevap yazmamışsınız.o da haliyle beklemiş.herkesin derdi bilgi sahibi olmak gördügüm kadarıyla.
zaten her soruya cevap vermeni ben kendi adıma beklemiyorum.orada demek istedigim o degildi.
tarzın sert.kızma ama bana yazdıgın mesajdan sizin aramızda ne işiniz var anlamı çıkıyor.diger kişi de o anlamı çıkarmış sanırım öyle bir mesaj yazmış.
duygu da geçenlerde samsunluyla beni buralarda aşırıya kaçtık biraz diye güzel güzel iyi niyetli bir biçimde paylamıştı.ne ben ne de diger arkadaşım onu hiç yanlış anlamadık.çünkü çok tatlı bir üslupla yaklaşmıştı,biz de konuyu kapattık.
ya aslında bunların hiçbirinin önemi yok.uyuyabilecegim bir zaman dliminde ben de buradaki arkadaşlara deger verdigim için kkya girip yazılanları okuyorum cevaplıyorum.kimseyle ne derdim var ne yakınlıgım.amacım kafa dagıtmak,bir de mesajlarımın altında çıkan yaş sayacına her gün bakıp bebeklerimin büyüdügünü görmek beni çok mutlu ediyor o kadar.
tehlikeli oluyor. ama bir kaç düşüşten sonra ağlamıyorlar daha :)
umarım yaşlarına kadar yürürler.
gece süt içirme işi eskisi gibi değil. önceden aynı anda beslerdim ama şimdi mğmkğn değil kabul etmiyorlar. küçük kız gecede bir kere beslenmeye başladı neredeyse. uyanacak gibi olduğunda veriyorum bieberonu ama iki çekiyor bırakıyor. aylin içiyor.
tüm gece boyunca uyuyacakları günler çabuk gelsin inşallah.
benim kızlar ilk 7 ay geceleri uykularına hiç ara vermeden uyudular. 7. aydan sonra nedensiz uyanmalar başladı. mecburen sallamaya başladım. normalde tam tersi olur. ilk zamanlar uyku düzensizdir. bizim 7. aydan sonra şaştı. ama çok şükür bir şekilde uyuyorlar yine de.
Ne gzl kızlar ya.seninde ilk annelik tecrübenmi canım?nasıl beceriyosunuz ya snki ben yapamıycam gibi
Bebeklerimiz aynıymış bizimkiler 1 Eylül doğumlular seninkiler? Nasıl şimdi durumları uyku düzenleri vs?kaç haftalık doğmışlardı
bakarsın cnmm bende hep öyle diyodum.. hatta hamileyken ya yalnız kalırsam yanımda kimse olmazsa diye düşünüp ağladığım zamanlar bile oldu =))) hiç korkutma gözünü cnm her türlü üstesinden gelirsin merak etme onlar senin evlatların onlara ennn iyi ennn güel sen bakarsın bunu unutma sakın
ben yalnız bakmaya öyle bi alıştımki yanıma biri gelince çocuklarında benimde bütün düzenimiz bozuluyo inan.. daha çok yoruluyorum ve sdaha çok sinirli oluyorum yanımda birileri varken geriliyorum nedense.. allah sabır veiyo cnm her türlü
bakarsın cnmm bende hep öyle diyodum.. hatta hamileyken ya yalnız kalırsam yanımda kimse olmazsa diye düşünüp ağladığım zamanlar bile oldu =))) hiç korkutma gözünü cnm her türlü üstesinden gelirsin merak etme onlar senin evlatların onlara ennn iyi ennn güel sen bakarsın bunu unutma sakın
ben yalnız bakmaya öyle bi alıştımki yanıma biri gelince çocuklarında benimde bütün düzenimiz bozuluyo inan.. daha çok yoruluyorum ve sdaha çok sinirli oluyorum yanımda birileri varken geriliyorum nedense.. allah sabır veiyo cnm her türlü
cnmmm yeni gördüm mesajını kuruabakma benimkilerde 28 ağustos doğumlular çok azmış araları :) erkenmi doğdu seninkilerde peki yoksa zamanındamı???
benimkiler 32 haftalık doğdular cnm çok şükür iyi durumları bi sağlık sorunları yok.. düzen pek oturmuş durumda değil hala. gece uykuları çok kötü durumda değil.. ama gündüz hiç düzenleri yok.. bide bi kuzum daha huysuz onu hiç düzene alıştıramıyorum
evet canım olur olmadık yere kafalarını çarpıveriyorlar
canım benimkiler sabah 5 ten sonra sık uyanıyorlar
sanki uykularını alıyorlar da benim zorumla bir saat daha idare ediyorlar
gün içinde hiç süt içmiyorlar desem yeridir
yatarken 80-100 arası içiyorlar
yatmadan bir daha besliyorum uykularının arasında
ki gece uyusunlar bana da uyku şansı tanısınlar diye
sonra gece 3-4 arası tekrar uyanıp bi 80-90 cc daha içiyorlar
yani günde 250-300 cc arası süt içiyorlar
seninkiler ne kadar içiyor canım
canım bir de sana dolaptaki sütleri soracaktım
nasıl çözüp, nasıl tüketiyorsun
benim epey birikti dolapta
sütüm şu anda günü kurtarıyor
dolaba atmıyorum ama ikisine de rahat yetiyor çok şükür
yakında adet oldum
süt bariz şekilde azaldı
nereye kadar gider bilemiyorum böyle
Merhabalar.Tek yumurta ikizlerine hamileyim.Tek yumurta ikiz annesi varmı aranızda cok merak ediorum gercekten birbirlerinin aynısımı bide ne zaman dogum yaptınız :)
merhaba fpgz,
Rabbim meleklerine ve sana sağlıklı güzel bir ömür nasip etsin,
ben seni forumdan takip ettim ve medipol banu hanımda aşılama ile hamile kaldığını öğrendim ve bana umut oldun.
bende cumartesi günü ilk aşılama tedavime banu hanımla başladım,
puregon 50 verdi cumartesi kontrole gidicem.
bana deneyimlerini anlatırmısın, nasıl geçti ve belirti hissettin mi sürecin nasıl ilerledi.
çok tşkkür ederim sevgiyle kal..
Kızlar tek gebelikte bebek 7 aydan sonra daha çok büyümeye başlar.ikiz gebelikte tam tersiymiş galiba öylemi?7-7,5 aydan sonra karın ve bebeklerin büyümesi yavaşlarmı
7. ayda doğum yaptığım için bilemiyorum. ama o şundan kaynaklanır bence. ikiz gebelerin bebekleri tek gebelik bebeklerine göre düşük doğum ağırlıklı olur. 7,5 ayındaki fetüs normalde 2000gr civarı olması gerekiyor. ikizler 37. haftada doğsa bile 2,5 kilo civarı doğuyor genelde. tek gebelerinki 3 kg ı buluyor. öyle bir ayrım yok. o ikiz gebelikten kaynaklanıyor. çünkü rahmin, plesantanın 2 fetüsün ihtiyaçlarını karşılaması tek gebeye göre daha zor. plesanta çabuk yşnaıyor ve görevini tam olarak yerine getiremediğinden de erken doğumlar yaşanabiliyor. doktorların 37. haftadan sonra beklememesinin bir sebebi de bu. artık bebek büyümüyor. anneyi de fazla zorlamamak için 37. hafta dolunca bebeği alıyorlar.
Kızlar tek gebelikte bebek 7 aydan sonra daha çok büyümeye başlar.ikiz gebelikte tam tersiymiş galiba öylemi?7-7,5 aydan sonra karın ve bebeklerin büyümesi yavaşlarmı
Anladım canım sağolasın.7 aylık doğum yaptım dedi. Kaçıncı haftada?bu hafta hesabına aklım ermiyo:)32+3 üm ben.doktorum 8 in içindesin dedi?
Merhaba arkadaşim öncelikle hayırlı olsun. Umarim güzel bi hamilelik süreci geçirirsin. Ben tek yumurta ikizi annesiyim :) 36+1 de dogum yaptim :) evet birbirinin aynısı iki kızım var :) sadece biri kilo olarak kardesinin birazcik gerisinden geliyo :) merak ettiğin birsey olursa msj da atabilirsin[/QU
Ayy canlarım beniim allah uzun ömür versin kızlarına benimkilerde erkek :) genelde ayırt ediliomuş birbirlerinden mimik hareketleri filan bi anne olarak ayırt edebiliorsun demi ? ben karıştırmaktan cok korkuyorum :) buarada kaç kilo dogdular ?
33+6 da doğum yaptım ben..
aslında ay hesabı yoktur, hafta hesabı vardır. bebeğin gelişimi hafta hafta önemlidir. dışarıdaki insanlara 33. haftamdayım deyince anlayamıyorlar, ay hesabı yapıyorlar. başkaları sorunca bende ay olarak söylüyorum.
bu arada herşeyin hazırdır umarım. 37. haftaya kadar dayanmanı diliyorum. kendine çok dikkat et.
Merhaba arkadaşim öncelikle hayırlı olsun. Umarim güzel bi hamilelik süreci geçirirsin. Ben tek yumurta ikizi annesiyim :) 36+1 de dogum yaptim :) evet birbirinin aynısı iki kızım var :) sadece biri kilo olarak kardesinin birazcik gerisinden geliyo :) merak ettiğin birsey olursa msj da atabilirsin[/QU
Ayy canlarım beniim allah uzun ömür versin kızlarına benimkilerde erkek :) genelde ayırt ediliomuş birbirlerinden mimik hareketleri filan bi anne olarak ayırt edebiliorsun demi ? ben karıştırmaktan cok korkuyorum :) buarada kaç kilo dogdular ?
Amin cnm hepimizin bebeklerine rabbim hayırlı sağlıklı sihhatli uzun ömürler nasip etsin. Ayırt ediliyor emin ol. Bende cok korkmustum ayırt edememekten.bi de kilolari da yakın olursa nasil anlarım diyodum. Hatta isimlik falan yaptirmayi düşünmüştüm doğumdan önce. Ama gerek kalmadi. 1870 gr biri dd 2510 gr doğdu. Hala aralarinda fark var 700-800 gr kadar. Ama buyudukce gramlar çok da fark edilmiyo. Ben 4 ekimde dogum yaptim.ayin 4 ocakta 4.ayimiza giricez inşallah :) bir de dediğin gibi mimiklerinden de fark ediliyo. Minik kızım cok hareketli. Fildir fildir :) uyanir uyanmaz bagirir mesela.cok sabirsiz.öbür kizim da cok uysal. Gozlerini bi tarafa cevirirken bile agiiiiiiir agir ceviriyo :) uyanir uykudan oyle hemen aglamaz sakin sakin bi bakar etrafa. Ama bi kac gündür onunda sesi cikmaya basladi. Sanirim sessizliğin pek kar etmedigini anladi. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?