2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Pardon ya heyecandan dier yazilari okumamisim inanamiorum ve suan tekrar hamile kalmaktan cok korkuyorummmm😬😬
Bana doktor cok cok zor bi ihtimal demisti

Benim büyükler kız küçükler biri kız biri erkek uykuya öyle ihtiyacım varki bilemezsiniz 1 hafta tatile gidip yataktan kalmıycam uyuyamasam bile kalkmıycam . Uykusuz kaldığımda hep bununla kendimi teselli ediyorum. :13:

Pardon ya heyecandan dier yazilari okumamisim inanamiorum ve suan tekrar hamile kalmaktan cok korkuyorummmm😬😬
Bana doktor cok cok zor bi ihtimal demisti

Eğer korkarsanız başınıza gelme ihtimali var çünkü ben çok korkuyordum. Komşularıma defalarca bir daha çocuğum olursa göreceksiniz onlarda ikiz olacak diyordum .çok çok zor bir ihtimali ben gerçekleştirdim

Doğal yolla oldu ikiside ama eşimin sülalesinde var hatta iki kardeşinde ikizleri var. Birininki erkek birininkide kız ayrıca birinin daha ikizleri olmuş ama maalesef ölmüşler

Allah yardimciniz olsun gerci zoru atlatmissiniz kendimi sizin yerinizde dusunemiorum
Ben uyuturken bacagimda sallayip uyutiorum cok isterdim yatgina koyayim orda uyusun... Yapabilenler varsa bana yardimci olun lutfen

canım senin de kısmen rahatlamana az kalmış
3 ay bitince işler yüzde 30 rahatlıyor inan bana
ilk aylarda ne çayı, karın doyuruyordum, süt için su içmeye çalışıyordum
ben çayı demleyip hiç içmeden çöpe döktüğümü çok bilirim
kahvaltı sofrasını kurar lokma yemeden akşam tekrar toplardım
ama benimkiler müthiş huzursuzdular
iki güne bir mutlaka ağlardım ben, dayanamazdım
şimdi rahatım şükür

şu ana ankara 8 derece
çocukları sıkıca giyindirdim çıkarttım dışarı
acayip rahatladılar
getirdim dışardan uyuttum
bu arada hala gündüz uykuları berbat
gün içinde toplamda 2 saat civarında uyuyorlar

Son düzenleme:
canım senin de kısmen rahatlamana az kalmış
3 ay bitince işler yüzde 30 rahatlıyor inan bana
ilk aylarda ne çayı, karın doyuruyordum, süt için su içmeye çalışıyordum
ben çayı demleyip hiç içmeden çöpe döktüğümü çok bilirim
kahvaltı sofrasını kurar lokma yemeden akşam tekrar toplardım
ama benimkiler müthiş huzursuzdular
iki güne bir mutlaka ağlardım ben, dayanamazdım
şimdi rahatım şükür

şu ana ankara 8 derece
çocukları sıkıca giyindirdim çıkarttım dışarı
acayip rahatladılar
getirdim dışardan uyuttum
bu arada hala gündüz uykuları berbat
gün içinde toplamda 2 saat civarında uyuyorlar[/B][/QUOTE]

Günden güne rahatladigimi düşünüyorum zaten. Demek ki ilk zamanlar hepimizin ayni gecmis. Yorgun ac uykusuz. ..bende uzun zamandır evde çok bunaldim bugun esimle optimuma gittik :) degisecek bir iki sey vardi bahaneyle bende takildim pesine. Sütümu dd sagip kayinvalideme biraktim. Bi dolanip geldik. Hava guzeldi bugun gerçekten. Bizde kızları banyo yaptırdık. Biz gelene kadar kakmamislar kayinvalidem de uykudayken doyurmus bizimkileri. Banyo yaptiklarinda gerçekten iyi uyuyolar

canım nerde oturuyorsunuz? biz de optimuma sık gidiyoruz
biz şimdilik batıkentte oturuyoruz,
biz de ikizleri alıp foruma gittik
ikizler hava aldılar tabi biz de
insanın havası değişiyor değil mi?
etraflarına bakmaya bir başlasınlar, kızları da alırsınız
o zaman süper oluyor
yalnız bunun içi 3 ay beklemen gerek

Bizde Batikentteyiz :) bi yerlerde karşılaşma ihtimalimiz yüksek yani. Gerci biz bahara kadar çocuklarla cikamayiz :) çocuklarla gezmeye cikacagimiz o günleri iple çekiyorum. İnsanın havası degisiyo tabi degismez mi. Gun boyu sürekli aynı tempoda aynı işleri yapıyorsun. Haliyle belli zaman sonra insan bi yenilik istiyor.

ben gimsanın arkasındaki ilk yerleşim mahallesindeyim
aslında batıkenti hiç bilmiyorum
burası kayınvalidemin evi
benim evim cevizliderede
her an karşılaşabiliriz valla

ben gimsanın arkasındaki ilk yerleşim mahallesindeyim
aslında batıkenti hiç bilmiyorum
burası kayınvalidemin evi
benim evim cevizliderede
her an karşılaşabiliriz valla

Bende bilmiyorum pek. Haziran ayinda geldik. Malum hamilelikten dolayı da çıkamadım pek dışarı. Bende ergazi Mahallesindeyim :) brklerim

bugün çok yorucuydu
yerlerinde bir dakika bile durmuyorlar ya
sinirlerim bozuldu valla yorgunluktan

Allah kolaylik versin cnm ya. benimkilerinde bi biri uyudu bi biri başlarından hiç ayrilamadim dün gece 4 de minik kuş uyandi cenesi açıldı. Dur diyorum yok sus diyorum yok :) iyice coştu bi konuşuyo bi gülüyo :) sonra da uyuyup kaldı

Benimde gecem tam bi eziyetti dogru duzgun uyuyamadim soyle aksam yatip sabah kalkacagim gunleri iple cekiyorum sizinkiler kacinci ayda gece uyumaya basladilar birde arkadaslar mama verenler hangi mamayi veriyorsunuz

bu guruba bende hamileyken cok girip endişelerime cevaplar aramıstım sizler gibi ve bu gurupla hamileligimi tamamladım.. ikiz çift yumurta kızlarım var benım agustosun 3 de 5 aylık olacaklar rabbimin güzel mucizeleri .. tüp bebek tedavisiyle anne oldum 31/12/2012 yanı yarın evlatlarım rahmıme konuldu ve 2013 yılına karnımda iki melekle girdim simdi 2014 yılına kucagımda giricem anne olarak ..

33+1 de 2560-2180 50-48 cm dogdu kızlarım buglem ve eslem 3/08/2013 20:20 20:21 saatlerinde kadir gecesi ezanla geldi meleklerim .. 29. haftada 2 cm acılma nedeniyle ciger geliştirici iğne oldum .. 2180 grm dogan kızımda büyük bir solunum sıkıntısı olmadı 2560 grm dogan kızımda biraz sıkıntı oldu fanus içi oksijen aldı digeri küvez içi 13 gun yogunbakım ünitesinde kaldılar .. eve getirdigimde küçücüklerdi ve simdi 7 kgm oldular hiç endişelenmeyin hemen toparlanıyorlar .. emzirmeyi basaramadım biberona alıştıkları için sagıp verdim 2 ay sadece anne sütü aldılar sonra 15 gün anne sütü artı mama daha sonrada sadece mamaya cevirdik büyüdükçe süt yetmedi emmedilerde..

küvezde sallanma ve kucak olmadıgı için eve geldikelrindede aynı işlemi devam ettirdim gazını alma dısında kucagıma almadım sevgımı yattıgı yerden ona dokunarak öperek verdim su an yan tarafımda 2 haftadır inşaat var ve biz uyuyamıoz mecburen sallıorum ve alışmak üzereler buna emeklerim heba oldu böle

gaz sıkıntısı emzürürken olmadı cünkü gaz yapacak hiçbir yiyecek yemedim kabızlıgımı kayısıyla cözdüm mamaya gectigimizde baya sıkıntı yasadık aptamil aldık mafoldular gaz kabızlık kulak cöpüyle uyararak kaka yaptırdım 1 hafta olmadı sma mamaya geçtik aynı 2560 kgr dogan bebegim kusmaya basladı hemde öyle böyle degil reflü sandık basta tahliller yapıldı kansızlık çıktı kan ilacı kullandım ferrum 1 aya toparladı ve kusması kesildi o arada mama degiştirdik bebelac kullanmaya basladık kabızlık gaz hepsi gitti şükürler olsun kan ilacıylada toparladılar hatta renkleri bile degişti beyaz olan bugday tenli oldu kırmızı olan beyazladı

bakımlarına gelince rabbim yardımcı oluyor ben 5 aydır tek bakıyorum esimin bana yapıca tek yardım onlarla oyun oynmak oluyor her seylerini kendim yapıyorum esim yardımcı olmayı severek yapıyor ama gerek kalmıyor ona .. oyun halısı aldık 3. aylarında basta korktular oyuncaklardan ama sonra alıstılar şimdi oyuncakları tutup cekeliyorlar hatta ses cıkması için sallıyorlar

uyku düzenini saglamak zor olmadı ccocuk kendini belli ediyor zaten ilk 3 ay durmadan uyuyorlar cok az uyanık kalıyorlar belsnme saatleri 2 - 3 saate bir oluyor 4. aya girdiklerinde gaz sıkıntıları neredeyse yok denecek kadar az oluyor biz gaz ilacı kullanmadık gaz oldu evet ama egzersizle atlattık hepsini tüm gun boyunca sürekli bacaklarını karınlarına ittirip cektirdim kollarım güçlendi valla 4. ayda gece uykusu belirliyorlar kendilerine 7-8 saat uyuyabiliyorlar yeme yemeden gündüz uykuları azalıyor şekerleme uykular yapıyorlar 30-45 dk 2 kez gündüz yemek yemek araları hala 2 3 saat :)) yorucu tempo dimi

5. ayımızdayız hersey yolunda şükürler olsun darısı sızlerin basına inşallah emin olun dogurunca zaman su gibi akıp gidiyor 1 sene geçirdim ben ve sorun nasıl geçti anlamadım bile :)) 2014 size kucak dolusu sevgı mutluluk getirsin evlatlarınızla huzur dolu bir ömür gecirin inşallah ...

Maşallah bebeklerineonlarda usluymuş sana pek zorluk çıkarmamışlar.inş benim oğlanlarda böyle olur:)

merhaba. bebeklerin düzenini oturtmuş maşallah. uyusunlar da salla boşver. biz 10,5 aylık olduk. ben ilk 6-7 ay hiç sallamadım benimkileri. yatağa koyduğum gibi uyuyorlardı. ama çevreye ilgi arttıkça uyku olsada uyumayıp mızmızlanıyor. o yüzden ufaktan ufaktan salladım. uyusunlar da sallamak problem değil. dakikalarca sallanmak istiyorlarsa onu bilemem. 15/20 dakika salla yarım saat uyusun. eziyet olur o zaman. bizim gündüz uykularımız iyi sayılır. bazen benimkiler yarım saat uyuyup uyanıyorlar. tüm işlerim elimde kalıyor. genelde günde 3 kere 1,5-2 saat uyuyorlar. önceden top atsan uyanmazlarda. çok rahat ev işi yapardım.şimdi çok dikkatliyim. hemncecik uyanıyorlar en ufak gürültüde.
tek bakanlardanım. tek bakmak işi büyük başarı değil bence. çocuklara bağlı. çocuk huzurluysa, genelde sakin ve sık sık ağlamıyorsa tek bakılır. amaa tam tersi ise 3 kişi ancak yeter. valla büyük sabır istiyor. bazen bizimkilerin huzursuzluğu tutuyor. bazen bir iki saat bazen tüm gün. o zzaman sinirlerim harap oluyor, yoruluyorum. ben bir kaç saatten şikayet ederken burada bir çok kişi aylarca yaşıyor bunu. aslında gösterdikleri sabır ile onlar alkışı hakediyor. 3-5 kişi baksalar bile tahammülü zor süreçler bunlar.
bahsetmediğine göre öenmli hastalıkları vs. olmamış. süt işi de herkes de aynı değil. çocuk sağlıklıysa hiç problem değil. maşallah diyelim.
sık sık yazmaya çalış. klay gelsin.
hem çalışıyorsun, hem ev idare ediyorsun hem de çocuk bakıyorsun. olur o kadar. hoş karşılanacak şeyler bunlar :)
:

Bende hala şaşkınım doğal yolla oldu yani şu an büyükler 5 küçükler 3 yaşında eltimin kızı yardımcı oldu saolsun:13:
bwn de doğal yolla hamile kaldım. ve de korkum var tekrar hamile kalır mıyımve kalırsam ikiz olur mu diye. 3. çocuk istemiyorum.
sizin aile geçmişinizin maşallahı var. o yüzden çok dikkat etmelisin. gönlünde ne varsa o olsun.
sağlık ocağında karşılaşmıştım. anne ikiz eşiydi ve ikiz bebeklere hamileydi. çok örneği var aslında. allah olmayanlara versin diyelim, napalım :)

Allah yardimciniz olsun gerci zoru atlatmissiniz kendimi sizin yerinizde dusunemiorum
Ben uyuturken bacagimda sallayip uyutiorum cok isterdim yatgina koyayim orda uyusun... Yapabilenler varsa bana yardimci olun lutfen
canım o bebeğe bağlı birşey. bebeği uyutmak için denenen her yol mübahtır. öyle sihirli bir yöntem yok. ya ağlaya ağlaya yorulacak uyuyakalacak bir süre. ya da sallamak gezdirmek vs. kolay gelsin.
bugün çok yorucuydu
yerlerinde bir dakika bile durmuyorlar ya
sinirlerim bozuldu valla yorgunluktan
papatya kolay gelsin. allah sabır versin. biz de bir kaç gün şehir dışındaydık. arabada ve eve geldiğimiz ilk gün aylin hiç durmadı ağladı. çocuk adaptasyon sorunu yaşıyor. moralim çok bozuldu. bi yıkadım uyuttum daha iyi çok şükür.
sanırım sen oynarken falan kaza geçirecekler idye korkuyorsun. peşlerinde koşmaktan yorgunsun.

canım ben kayınvalidemlerle kalıyorum ya
haftada bir bazen iki haftada bir anneme gidiyorum
inan tüm günü 20 dakikalık uykuyla tamamlıyorlar
yerlerini yadırgıyorlar
bebek düzenini sever diye doğru söylüyorlar valla

evet canım yerlerinde durmuyorlar
sürekli peşlerindeyiz
eren bugün sandalyeye tırmanırken düştü alnını sandalyenin tahta kısmına çarptı
alnı hem morardı hem şişti
hem çok ağladı, ben de çok üzüldüm
kaşla göz arasında oldu
ufffffffff yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…