2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

tekrar teşekkür ederim:) tecübeli annelerin bilgisine dr lardan daha çok güveniyorum diyebilirim:) azar azar yedirmeyi de denedim canım ama fizyolojik reflü dedi dr umuz 9.ayda falan geçer dedi

ben de az daha büyüsünler diye bekliyorum şu an hep ilgi istiyorlar haliyle insan oldukça hırpalanıyor kendi kendine oyalanacakları günler gelse daha kolay olucak inşallah:)

teşekkür ederim canım aslına bakarsan bende öyle düşünüyorum ama kimisi de aman yok alma sakın falan deyince kafam karışmıştı:))

öncelikle yavruna geçmiş olsun canım çok üzülüyorum bu hastalık durumlarına ben ama Allah dermansız dert vermesin inşallah

ah canım sorma yaa ya benim kızlar çok huysuz ya da biz ana kız çok abarttık durumu inan ben de karıştırıyorum artık..sürekli ilgi istiyorlar daima başlarına birer tane adam lazım sürekli konuşmak istiyorlar kucakta gezmek istiyorlar bazen kucakta kesmiyor sallamak gerekiyor inan tek başına bakanlara helal olsun diyorum Allah'tan annem yaşına kadar yanıma olucak ya da ben gidicem

hatta geçen hafta kv yi de çağırdım ama o arıza çıkarttı kaldı:))

yürüteç de iyi olur arasıra bize diye düşünüyorum böyle zor oluyor canım her dakika başında inan çok çok çok yorgunum bir an önce 7 aylık olsunlar diye bakıyorum:)

ohhhhh ne mutlu
mutsuz gelmemişsin kayınvalidenden ne güzel
kızınınki dönemseldir inşallah
toparlayınca kendini, iştahı yerine gelir yavrunun

canım sanırım sen ankarada yaşıyorsun ben de 8 yıl yaşadım ankarada
benim ev önce çayyolunda idi sonra esata taşındım dertsiz tasasız günlerdi benim için
güzeldir ankara özledim ankarayı

canım kalabalık bakınca öyle oluyor,kucaga da alışıyorlar sallanmaya da.ben de annemle bakıyorum,benim annem de yaşlarına kadar yanımda olacak.annemi arada dinlendirip kayınvalideme geçiyorum.ama yalnız da idare edebilirim artık gibi geliyor.uykular oturmadı oturmuyor.bir gece iyi uyuyorlarsa iki gece zırt pırt kalkıyorlar.
canım her ayın derdi başka başka.mesela dün gece bizimkilerin epeydir tutmayan diş sancıları tuttu,uyutmadılar bir türlü.eşimle nöbetleşe baktık.o uyudu ben baktım ben uyudum o baktı.öyle öyle büyüyorlar işte.
canım seninkiler 3 aylık degil miydi? ama yürüteç için çok erken,6 ay ve sonrası için kullanılıyor yürüteç.oyun halısını denedin mi?onda oyalanıyorlar.

çOk teşekkür ederim cevabın icin.bugün hemen bal kabagi denicem. verdgn çorba tarifini blendirdan geciriyomusun. yogurt konusunda biraz
sknt yasiyoruz sade yemiyolar. meyve puresi armut muz veriyorum. bide havuç suyu elma suyunu sevdiler
acaba onların suyunu mu katsam yoğurda. kahvaltı nasıl veriyim. çok oldum biraz ama bunlari soracak çevremde kimse
yok.sizler varsisinz sadece.bu ara gerçekten çok yorucu geciyo
uyku uyumak yok diş cikaricaklar galiba

:) 3,5 ayllık olduk teyzesi:) biz kv ile papazı bulduk annem var çok şükür gece uykumuz şimdilik iyi ama tabi daha diş olayı var gerçi dr umuz di sürmeye başlamışlar dedi ama daha sürer baya

canım bende oyun halısı olayını sorucaktım sizlere almayı düşünüyorum da çok çeşit var hangisini alsam bir de kaçtane alsam bir mi ikimi?? canım yaa umarım an yakın zamanda oturur uykularınız da birazcık dinlenirsin

rica ederim havvacım,her zaman sor,burada benden daha tecrübeli arkadaşlar da var ben de onlardan tecrübeleniyorum.
evet blenderdan geçiriyorum ama çok döndürmüyorum hafif pütürlü kalıyor.
yogurt benimkilerde de başta sıkıntıydı,pekmez katıyordum sonra doktor katma deyince bıraktım.biraz zorladım yiyorlar şimdi.yogurdu kendin mi yapıyorsun? şayet öyleyse belki biraz ekşi geliyordur tadı.
canım ben kahvaltı için de peynir mayalıyorum.yogurt mayalar gibi.hem daha dogal oluyor,hem de yogurt gibi kıvamlı oldugu için daha rahat yiyorlar.bir tatlı kaşıgı pekmez,bir yumurtanın sarısı (yavaş yavaş arttırdım bir ayda tam sarıya geçtim),bir adet de bebe bisküvisi ile yediriyorum.yakında ceviz ve fındık da atacagım sırayla.
ben de başta elma havuç suyu verdim.arada armut veya mandalina da ekledim ama baktım sıkma işlemi çok zahmetli oluyor püreye geçtim.ama şimdi kızım püre de yemiyor.
diş çıkarma dönemindeyiz biz de,uyku hakikaten yok.bir de 6 ay dönüm noktası diyorlardı,tam tersine.sıkıntıları artıyor.allah hepimize sabır versin.neo baby jel kullanıyorum,fiyatı 14.5 tl,sürüyorum rahatlatıyor.hem de katkı maddesi yok dogal.kullanmadıysan tavsiye ederim.

Son düzenleme:

canım ben bir tane oyun halısı aldım,iki taneye gerek duymadım.
muhakkak halısı geniş olanlardan al.bende tiny love var,130 tlye almıştım.ama internette 90 tlye de satılıyordu ben biraz pahalıya almışım.içinde oyuncagı bol olanı al,aynası muhakkak olsun.benimkinde ayna ,vurdugunda üç farklı melodi çalan güneş,çekince gelen kurbaga,ses çıkaran kaplumbaga,bir de plastik yapraklar var.o yapraklar pek ilgilerini çekmiyor.en çok kurbaga ve güneş ilgilierini çekiyor.fisher pricein felan halısı çok dar,tavsiye etmem. ses çıkaran şeyler lgilerini çok çekiyor ona da dikkat et.parmaklarını sokabilecekleri toplardan al.onu da atıp tutuyorlar seviyorlar.
canım diş sancıları yavaş yavaş artar,bizde tavan yaptı 5. ayda.sonra durdu.şimdi tekrar başladı.sagol iyi dileklerin için.

Canım geçmiş olsun böyle böyle büyüyecek kuzular rabbim dermansız dert vermesin inşallah. Ben bu hafta evimdeydim ama inanki hiç fırsatım olmadı peynir yapmaya bi hafta evde olmayınca sen düşün gerisini..temizlik mutfak çamaşır ütü baya bişeyler birikmişti birde üstüne bu hafta ikigün üstüste misafirim vardı. Severim misafiride tek olunca bebeklerimle ilgilenemiyorum hazırlıklıklara sebep.iyi geçmiş günlerin kayınvalidende ne güzel. Bizimkinin evi müsait değil kalmaya kayınlarım var kendisi de gelmiyor gurur yaptık biraz ben gel demiyorum oda napıyosun bakabiliyormusun diyr hiç sormuyor amann halimden memnunum napimm
Geçer inşallah canım kilo filan alması iyiymi zor oluyor biliyorum benimkide altı ayı bitene kadar kustu kolay değil allah yardımcın olsun. Oyalanırlar şöyle biraz daha büyüsünler de daha kolay olur canım. Kendini hırpalamamaya bak bugünlerde geçecek hatta onların bu minnacık hallerini unutacaksın o yüzden tadını çıkar.

Daha öncede yorum yazmıştım.iki kez ikizlerim oldu bu konuda tecrübeli sayılırım ek gıdaya 4.ayda meyve suyuyla başladım 1 hafta sonra yoğurt 2 hafta sonra meyve Püresi bebeklere yeni tattırılan her gıdanın 2günde bir olması gerekiyormuş sebze Püresi küçük bir patates küçük bir havuç irmik az zeytinyağı blendırdan geçirdim 5.ayda küçük çay bardaklarıyla yarım ç.b. pirinci suda haşlıyorum kıvamının koyu olması lazım iki tatlı kaşığı yoğurdu içine katıyoruz bir çay kaşığı zeytinyağıyla yayla çorbası yapıyordum blendırdan geçirip yedirdim çocuklarımın hala en sevdiği çorbadır. 6. Ayda çorbalara 1 çorba kasığı et koymak lazım kahvaltıyada bu ayda başladım ben başlarda beyaz peyniri akşamdan suya koyup tuzunu alarak yaptım sonra doktorumuz lane peynirini önerdi ( hayatı kolaylaştırmak lazim dedi).cici bebe her bebek için birle başladık üçe kadar müsaade bir çay kasığı pekmezle peynirle başladık 9.ayda yumurtanın 4/1le başladık bir ayda tamamını koydum. Bir yaşından önce bal çilek yumurta beyazı kesinlikle yasak alerji reaksiyonları çok yüksekmiş bebekler için komşumun kızı çocuk Dr nün asistanı olduğu için tavsiyesiyle gittik çok tecrübeli bi Dr du

Ben bi tane aldim yanyana koydum cok ise yariyor gercekten hangisini alacagin cok farketmez galiba cunku oyuncaklari deistirebilirsin elindekilerle ebat olarak deisiyorsa buyuk olanini almak lazim

canım tavsiye ederim peyniri severek yiyorlar.
ne güzel maşallah sana,inşallah benim de tek bakıp üstüne misafir agırladıgım günler yakındır :) ben anca geziyorum daha misafir agırlamadım,en son geçen pazar kar sogugunda eyüp sultana gittik maaile

benim etrafımda da iki kere ikizlere hamile kalan birkaç tanıdıgım var o yüzden aşinayım hayat işte iyi mi kötü mü belli degil :) rabbim hepsine saglık versin.beni yumurtaya doktorum 6. ayda başlattı.daha dogrusu ben 6. ayda gittim,yoksa o daha önce başlatacaktı.
ben herşeyi direkt verdim maşallah yediler de kızım bu aralar yemeyip beni üzüyor dişi mi acaba diye düşünüyorum.

canım sabırla cevaplamışsın çok teşekkür ederim bakayım artık oyun halılarına birde şu topları anlayamadım nasıl oluyor nerde bulurum

sorma arkadaşım yaa öldürdü beni bu kusma olayı ama kilomuz güzel Allah'tan idare ediyoruz bakalım ama anneme üzülüyorum en çok o yıpranıyor zavallım beni büyüt benim kızları büyüt kıyamam ona:)

sana bravo valla nasıl özeniyorum senin gibilere:)

Ahh anneler başımızın tacı onlar..
Seninde bu koşuşturmaların biter yerine tatlı telaşlar gelir. Önceden bunaltıyordu bebekler beni şimdi yoruyor. Yorulsamda çok şükür diyorum küçükken anlamıyordu wcye bile gidemiyordum şimdi onları bırakıp mutfağımı toplayabiliyorum yemeğimi yapabiliyorum ama halimi görsen gülersin oda ile mutfak arasında mekik dokuyorum. Sanırım asıl yorucu günleride daha görmedim ayaklanınca vay halime:)

:)) o günleri bekliyorum işte bende biraz oyalansınlar..korkma hiç sen onunda üstesinden gelirsin evelAllah

kızlar herkese kolay gelsin. beni belki hatırlarsınız epeydir giremiyordum topiğe.iki erkek annesiyim üç buçuk aylık olduk çok şükür.şimdiye kadar bekar görümcemle bakıyorduk ama aramız bozuldu. çünkü bütün yük bendeydi yemeği ev temizliğini yine ben yapıyordum yardımcı olmayınca eşime söyledim bu böyle olmaz diye oda kardeşini uyarınca annen gelsin baksın o zaman diyerek gitti. fırsat kolluyormuş zaten. anlayacağınız artık yalnızım annem kardeşimin oğluna bakıyor o önce davrandı. bebeklerine ikiz bakan anneler nasıl beceriyorsunuz 3 gün oldu zor dayanıyorum. kucağa alışkınlar maalesef görümcemin tek faydası kucakta gezdirmekti şimdi onu bile arar oldum ama muhtaç olup onun eline kalmak istemiyorum. bebeğimin biri gazlı akşam 5 gibi sancısı tutuyor eşim gelene kadar idare ediyorum. sonraları daha zor olacak ek gıda fln nasıl yetişcem bilmiyorum

cnm kv yi çağır...tek çok çok zor Allah yardımcın olsun

kaç yasindasiniz bilmiyorum ama ben yirmi yaşındayım iki tane altı aylık paşa var bende de. en baştan tek bakıyorum
çok zorlandım üç ay hiç kimse yardima gelmedi zaten annem de u uzakta.ama üç aydan sonra bi düzen başlıyor
ben yapabilirim de kendini motive et.benim eşim bile ben anlamam deyip kenara cekilrdi bazen. ama çok zevkli gercekten
benim Bebeklerim de çok gazliydi bacak hareketleri yap.iki bacağında karnına doğru it sonra karnını saat yönünde biraz ov sonra tekrar it bacakları bunu
bi kaç defa tetrarlA.gaz dMlasida sab simplex. kullandım çok da memnun kaldım.ek gıda işine dört ayın sonunda başladım yavaş yavaş.yiceklerni sıraya koydum verebilecegim şeyler zaten ilk başta kısıtlı.kendine program yap gerçekten ise yariyo. bebeklerle temizlik falan zor oluyo ama bi gününü çamaşır bi gün temizlik günü yap.bi gün geceden bi kaç türlü yemek yap.akşamları zorlanmassin. ben böyle atlattım hala da bu düzende gidiyoruz
kesinlikle geceyi bilsinler isig kapat uyku düzeni saglamya çalış ilerde çok işine yarar.benimkiler yalanci emzik bile almadılar. biberonla uyuyorlar. ama şunu unutma canım allah bi kolayligini veriyo. kimseye minnet etme demem ama mirin kirin edenlerde boşver.o bebeklerin annesi sensin en iyi sen bakarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…