- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.821
Rica ederim:) az daha büyüsünler annesi öyle başla benim şahsi görüşüm. Zaten ilk başlarda doyurucu olmuyor ek gıda bi süre daha böyl devam et. Azar azar yedirmeyi denedinmi kusmaması için. Yedirdikten bi müddet sonra gazını çıkarmayı dene birde.
Ben yürüteç aldım birtane. İkincisi ni de alsammı diye düşünüyorum hatta sonra boşver gereksiz diyorum bakalım iyice hareketlenirlerse ya ikitciyi alırım yada ortadan kaldırırım. Şuan işime çok yarıyor hem onlara değişik oluyor yoruluyor lar bende buarada diğeriylr ilgilenebiliyorum. İyiki almışım diyorum
canım oyuncaklarını çok sevdiler
ikisi de tutuyorlar tatma yerlerinden ama
yine de arkalarında hazır tetik bekliyoruz, düşmesinler diye
inanmayacaksın ama tahtırevalliye binmek için adımlarını yukarı kaldırıp açıyorlar
ne çabuk öğreniyorlar yaa
canım ben iki tane aldım
inanki iyiki almışım diyorum
anneye de bebeğe de özgürlük
canım ne yürüteci daha çok erken sana durbenimkiler 7 aylık oldu,bana bile erken geliyor hala.
bende de bir tane var,babanemiz de ikinciyi alalım diye parasını verdi ama eşim arızalı almış
ben zararlı buluyorum.bunu bile bile aldık.hiçbirşeyle oyalanmayan oglum yürüteçle de oyalanmıyor içinde yürümesine ragmen.
yere oynamaya bıraktıgınızda da durmayıp kucak mı istiyorlar??
ohhhhh ne mutlu
mutsuz gelmemişsin kayınvalidenden ne güzel
kızınınki dönemseldir inşallah
toparlayınca kendini, iştahı yerine gelir yavrunun
öncelikle yavruna geçmiş olsun canım çok üzülüyorum bu hastalık durumlarına ben ama Allah dermansız dert vermesin inşallah
ah canım sorma yaa ya benim kızlar çok huysuz ya da biz ana kız çok abarttık durumu inan ben de karıştırıyorum artık..sürekli ilgi istiyorlar daima başlarına birer tane adam lazım sürekli konuşmak istiyorlar kucakta gezmek istiyorlar bazen kucakta kesmiyor sallamak gerekiyorinan tek başına bakanlara helal olsun diyorum Allah'tan annem yaşına kadar yanıma olucak ya da ben gidicem
hatta geçen hafta kv yi de çağırdım ama o arıza çıkarttı kaldı:))
yürüteç de iyi olur arasıra bize diye düşünüyorum böyle zor oluyor canım her dakika başında inan çok çok çok yorgunum bir an önce 7 aylık olsunlar diye bakıyorum:)
canım yogurda pekmez katma.ya yogurdu direkt yedir yedirebiliyorsan,ya da içine meyve felan koy.
benim klasik çorbam şu şekilde,tuzsuz tarhana,ıspanak,kereviz,havuç,irmik.piştikten sonra da zeytinyagı gezdiriyorum.brokoli de veriyordum ben ama benimkileri mahvetti gazdan.artık vermiyorum.bal kabagını da denedim,çok severek yediler tasie ederim,hem mevsimi de şimdi.
cici bebeye de fazla dayanma.neticede çok katkı maddesi var içinde.meyve püresi vermiyor musun??
kahvaltıya da başlayabilirsin artık.
canım kalabalık bakınca öyle oluyor,kucaga da alışıyorlar sallanmaya da.ben de annemle bakıyorum,benim annem de yaşlarına kadar yanımda olacak.annemi arada dinlendirip kayınvalideme geçiyorum.ama yalnız da idare edebilirim artık gibi geliyor.uykular oturmadı oturmuyor.bir gece iyi uyuyorlarsa iki gece zırt pırt kalkıyorlar.
canım her ayın derdi başka başka.mesela dün gece bizimkilerin epeydir tutmayan diş sancıları tuttu,uyutmadılar bir türlü.eşimle nöbetleşe baktık.o uyudu ben baktım ben uyudum o baktı.öyle öyle büyüyorlar işte.
canım seninkiler 3 aylık degil miydi? ama yürüteç için çok erken,6 ay ve sonrası için kullanılıyor yürüteç.oyun halısını denedin mi?onda oyalanıyorlar.
çOk teşekkür ederim cevabın icin.bugün hemen bal kabagi denicem. verdgn çorba tarifini blendirdan geciriyomusun. yogurt konusunda biraz
sknt yasiyoruz sade yemiyolar. meyve puresi armut muz veriyorum. bide havuç suyu elma suyunu sevdiler
acaba onların suyunu mu katsam yoğurda. kahvaltı nasıl veriyim. çok oldum biraz ama bunlari soracak çevremde kimse
yok.sizler varsisinz sadece.bu ara gerçekten çok yorucu geciyo
uyku uyumak yok diş cikaricaklar galiba
:) 3,5 ayllık olduk teyzesi:) biz kv ile papazı bulduk annem var çok şükür gece uykumuz şimdilik iyi ama tabi daha diş olayı var gerçi dr umuz di sürmeye başlamışlar dedi ama daha sürer baya
canım bende oyun halısı olayını sorucaktım sizlere almayı düşünüyorum da çok çeşit var hangisini alsam bir de kaçtane alsam bir mi ikimi?? canım yaa umarım an yakın zamanda oturur uykularınız da birazcık dinlenirsin
kızlar merhabanasılsınız? ben ve bebiklerim iyiyz çok şükür.on gündür kayınvalidemdeydim bir günlügüne evime geldim yarın haftasonunua kadar tekrar kayınvalidemde kalacagım ,şu an eşim bebeklerim ve ben yalnızız mutluyuz
bu on gün valla nasıl geçti ben hiç anlamadım.yardımcım neredeyse yoktu ve ben çocuklarımla gece yatıp sbah kalkıp mutlu mutlu günlerimi geçirdim.inanamadım kendime ama herşeye vakit bulabildim.
bir hafta kadar önce kızım enfeksiyon kapmış,tir tr titriyordu.gecenin 2sinde acile gittik,tam 2 saat serum yedi yavrum.yatak döşek üstümüz başımız neresi varsa felaket bir şekilde kusmuştu.serumdan sonra toparladı çok şükür.oglum bu sırada sabah 7lere kadar hiç uyanmadan yattı.bu da allahın bir lütfu olsa gerek,kızımla ugraşırken oglum bizi hiç ugraştırmadı.keşke şimdi de yarım saatte bir kalkmasa da 7ye kadar aralıksız yatsa :) çok kısa sürdü o mutluluk
fakat,ben serumdan sonra diye tahmin ediyorum,kızımın iştahı kesildi.yediremiyorum hiçbirşeyi.daha ilk kaşıkta aglıyor.yemiyor.zaten mamayı içmeyi çoktan bıraktı ne yapacagım bilmiyorum.
bizden haberler kısaca böyle.sizler neler ypaıyorsunuz??
Canım geçmiş olsun böyle böyle büyüyecek kuzular rabbim dermansız dert vermesin inşallah. Ben bu hafta evimdeydim ama inanki hiç fırsatım olmadı peynir yapmaya bi hafta evde olmayınca sen düşün gerisini..temizlik mutfak çamaşır ütü baya bişeyler birikmişti birde üstüne bu hafta ikigün üstüste misafirim vardı. Severim misafiride tek olunca bebeklerimle ilgilenemiyorum hazırlıklıklara sebep.iyi geçmiş günlerin kayınvalidende ne güzel. Bizimkinin evi müsait değil kalmaya kayınlarım var kendisi de gelmiyor gurur yaptık biraz ben gel demiyorum oda napıyosun bakabiliyormusun diyr hiç sormuyor amann halimden memnunum napimmcanım nasılsın?? döndün mü ana evinden
peyniri yaptın mı merak ettim denicem demiştin??
canım ben sütaş süzme peynir ile yaptım,çok güzel oldu,benimkiler iştahla yiyorlar,mızmız kızım bile gün içeirsinde maşallah bir tek kahvaltıda aglamıyor diyebilirim.
Geçer inşallah canım kilo filan alması iyiymi zor oluyor biliyorum benimkide altı ayı bitene kadar kustu kolay değil allah yardımcın olsun. Oyalanırlar şöyle biraz daha büyüsünler de daha kolay olur canım. Kendini hırpalamamaya bak bugünlerde geçecek hatta onların bu minnacık hallerini unutacaksın o yüzden tadını çıkar.tekrar teşekkür ederim:) tecübeli annelerin bilgisine dr lardan daha çok güveniyorum diyebilirim:) azar azar yedirmeyi de denedim canım ama fizyolojik reflü dedi dr umuz 9.ayda falan geçer dedi
ben de az daha büyüsünler diye bekliyorum şu an hep ilgi istiyorlar haliyle insan oldukça hırpalanıyor kendi kendine oyalanacakları günler gelse daha kolay olucak inşallah:)
:) 3,5 ayllık olduk teyzesi:) biz kv ile papazı bulduk annem var çok şükür gece uykumuz şimdilik iyi ama tabi daha diş olayı var gerçi dr umuz di sürmeye başlamışlar dedi ama daha sürer baya
canım bende oyun halısı olayını sorucaktım sizlere almayı düşünüyorum da çok çeşit var hangisini alsam bir de kaçtane alsam bir mi ikimi?? canım yaa umarım an yakın zamanda oturur uykularınız da birazcık dinlenirsin
Canım geçmiş olsun böyle böyle büyüyecek kuzular rabbim dermansız dert vermesin inşallah. Ben bu hafta evimdeydim ama inanki hiç fırsatım olmadı peynir yapmaya bi hafta evde olmayınca sen düşün gerisini..temizlik mutfak çamaşır ütü baya bişeyler birikmişti birde üstüne bu hafta ikigün üstüste misafirim vardı. Severim misafiride tek olunca bebeklerimle ilgilenemiyorum hazırlıklıklara sebep.iyi geçmiş günlerin kayınvalidende ne güzel. Bizimkinin evi müsait değil kalmaya kayınlarım var kendisi de gelmiyor gurur yaptık biraz ben gel demiyorum oda napıyosun bakabiliyormusun diyr hiç sormuyor amann halimden memnunum napimm
Daha öncede yorum yazmıştım.iki kez ikizlerim oldu bu konuda tecrübeli sayılırım ek gıdaya 4.ayda meyve suyuyla başladım 1 hafta sonra yoğurt 2 hafta sonra meyve Püresi bebeklere yeni tattırılan her gıdanın 2günde bir olması gerekiyormuş sebze Püresi küçük bir patates küçük bir havuç irmik az zeytinyağı blendırdan geçirdim 5.ayda küçük çay bardaklarıyla yarım ç.b. pirinci suda haşlıyorum kıvamının koyu olması lazım iki tatlı kaşığı yoğurdu içine katıyoruz bir çay kaşığı zeytinyağıyla yayla çorbası yapıyordum blendırdan geçirip yedirdim çocuklarımın hala en sevdiği çorbadır. 6. Ayda çorbalara 1 çorba kasığı et koymak lazım kahvaltıyada bu ayda başladım ben başlarda beyaz peyniri akşamdan suya koyup tuzunu alarak yaptım sonra doktorumuz lane peynirini önerdi ( hayatı kolaylaştırmak lazim dedi).cici bebe her bebek için birle başladık üçe kadar müsaade bir çay kasığı pekmezle peynirle başladık 9.ayda yumurtanın 4/1le başladık bir ayda tamamını koydum. Bir yaşından önce bal çilek yumurta beyazı kesinlikle yasak alerji reaksiyonları çok yüksekmiş bebekler için komşumun kızı çocuk Dr nün asistanı olduğu için tavsiyesiyle gittik çok tecrübeli bi Dr du
canım ben bir tane oyun halısı aldım,iki taneye gerek duymadım.
muhakkak halısı geniş olanlardan al.bende tiny love var,130 tlye almıştım.ama internette 90 tlye de satılıyordu ben biraz pahalıya almışım.içinde oyuncagı bol olanı al,aynası muhakkak olsun.benimkinde ayna ,vurdugunda üç farklı melodi çalan güneş,çekince gelen kurbaga,ses çıkaran kaplumbaga,bir de plastik yapraklar var.o yapraklar pek ilgilerini çekmiyor.en çok kurbaga ve güneş ilgilierini çekiyor.fisher pricein felan halısı çok dar,tavsiye etmem. ses çıkaran şeyler lgilerini çok çekiyor ona da dikkat et.parmaklarını sokabilecekleri toplardan al.onu da atıp tutuyorlar seviyorlar.
canım diş sancıları yavaş yavaş artar,bizde tavan yaptı 5. ayda.sonra durdu.şimdi tekrar başladı.sagol iyi dileklerin için.
Canım geçmiş olsun böyle böyle büyüyecek kuzular rabbim dermansız dert vermesin inşallah. Ben bu hafta evimdeydim ama inanki hiç fırsatım olmadı peynir yapmaya bi hafta evde olmayınca sen düşün gerisini..temizlik mutfak çamaşır ütü baya bişeyler birikmişti birde üstüne bu hafta ikigün üstüste misafirim vardı. Severim misafiride tek olunca bebeklerimle ilgilenemiyorum hazırlıklıklara sebep.iyi geçmiş günlerin kayınvalidende ne güzel. Bizimkinin evi müsait değil kalmaya kayınlarım var kendisi de gelmiyor gurur yaptık biraz ben gel demiyorum oda napıyosun bakabiliyormusun diyr hiç sormuyor amann halimden memnunum napimm
Geçer inşallah canım kilo filan alması iyiymi zor oluyor biliyorum benimkide altı ayı bitene kadar kustu kolay değil allah yardımcın olsun. Oyalanırlar şöyle biraz daha büyüsünler de daha kolay olur canım. Kendini hırpalamamaya bak bugünlerde geçecek hatta onların bu minnacık hallerini unutacaksın o yüzden tadını çıkar.
sorma arkadaşım yaa öldürdü beni bu kusma olayı ama kilomuz güzel Allah'tan idare ediyoruz bakalım ama anneme üzülüyorum en çok o yıpranıyor zavallım beni büyüt benim kızları büyüt kıyamam ona:)
sana bravo valla nasıl özeniyorum senin gibilere:)
Ahh anneler başımızın tacı onlar..
Seninde bu koşuşturmaların biter yerine tatlı telaşlar gelir. Önceden bunaltıyordu bebekler beni şimdi yoruyor. Yorulsamda çok şükür diyorum küçükken anlamıyordu wcye bile gidemiyordum şimdi onları bırakıp mutfağımı toplayabiliyorum yemeğimi yapabiliyorum ama halimi görsen gülersin oda ile mutfak arasında mekik dokuyorum. Sanırım asıl yorucu günleride daha görmedim ayaklanınca vay halime:)
kızlar herkese kolay gelsin. beni belki hatırlarsınız epeydir giremiyordum topiğe.iki erkek annesiyim üç buçuk aylık olduk çok şükür.şimdiye kadar bekar görümcemle bakıyorduk ama aramız bozuldu. çünkü bütün yük bendeydi yemeği ev temizliğini yine ben yapıyordum yardımcı olmayınca eşime söyledim bu böyle olmaz diye oda kardeşini uyarınca annen gelsin baksın o zaman diyerek gitti. fırsat kolluyormuş zaten. anlayacağınız artık yalnızım annem kardeşimin oğluna bakıyor o önce davrandı. bebeklerine ikiz bakan anneler nasıl beceriyorsunuz 3 gün oldu zor dayanıyorum. kucağa alışkınlar maalesef görümcemin tek faydası kucakta gezdirmekti şimdi onu bile arar oldum ama muhtaç olup onun eline kalmak istemiyorum. bebeğimin biri gazlı akşam 5 gibi sancısı tutuyor eşim gelene kadar idare ediyorum. sonraları daha zor olacak ek gıda fln nasıl yetişcem bilmiyorum
kızlar herkese kolay gelsin. beni belki hatırlarsınız epeydir giremiyordum topiğe.iki erkek annesiyim üç buçuk aylık olduk çok şükür.şimdiye kadar bekar görümcemle bakıyorduk ama aramız bozuldu. çünkü bütün yük bendeydi yemeği ev temizliğini yine ben yapıyordum yardımcı olmayınca eşime söyledim bu böyle olmaz diye oda kardeşini uyarınca annen gelsin baksın o zaman diyerek gitti. fırsat kolluyormuş zaten. anlayacağınız artık yalnızım annem kardeşimin oğluna bakıyor o önce davrandı. bebeklerine ikiz bakan anneler nasıl beceriyorsunuz 3 gün oldu zor dayanıyorum. kucağa alışkınlar maalesef görümcemin tek faydası kucakta gezdirmekti şimdi onu bile arar oldum ama muhtaç olup onun eline kalmak istemiyorum. bebeğimin biri gazlı akşam 5 gibi sancısı tutuyor eşim gelene kadar idare ediyorum. sonraları daha zor olacak ek gıda fln nasıl yetişcem bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?