- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.801
geçmiş olsun. biz daha öyl bir kaza geçirdedik. ama sanırım normal bebeklikte böyle kazalar. düşe kalka tehlikeyi öğrenecekler. yeterki kötü sonuçlar doğurmasın.
canım ben kayınvalidemlerle kalıyorum ya
haftada bir bazen iki haftada bir anneme gidiyorum
inan tüm günü 20 dakikalık uykuyla tamamlıyorlar
yerlerini yadırgıyorlar
bebek düzenini sever diye doğru söylüyorlar valla
evet canım yerlerinde durmuyorlar
sürekli peşlerindeyiz
eren bugün sandalyeye tırmanırken düştü alnını sandalyenin tahta kısmına çarptı
alnı hem morardı hem şişti
hem çok ağladı, ben de çok üzüldüm
kaşla göz arasında oldu
ufffffffff yaaaa
evet evi düşünemiyorum. tahterevalli yi kullanabiliyorlar mı? başlarında duruyorsunuzdur sanırım.kuzulara bunları aldık bugün
onlar çok sevdiler , oynadılar ama inan ben daha çok mutlu oldum
kış günü parka götüremiyoruz yavruları
evi parka çevirdik biz de
Pilsan - Hero Atv
Pilsan Star Seesaw Tahterevalli / Mavi / 06 177 | hızlıal.com
varın evimizin içini siz tahmin edin
iki mama sandalyesi
iki yürüteç, atv, tahtarevalli be bi dünya oyuncak
ev karman çorman
Kızların bugün kalca ultrasonu vardi. Aslinda bir ay once gitmemiz gereken kontrole esimin is ve kurs yogunlugundan ancak bugün gidebildik.zeynep ervanin sonucu normal çıktı ancak ayse Rana nin degerleri ayina.gore biraz düşük çıktı. Cocuk doktoru ortopediye gidebilirsiniz. Cok sikinti yok ama dedi.Emin olamayinca ortopedi den randevu alip girdik doktorun yanına. Doktor da "ölçümler de cok.yanlisliklar yapildigini emin olmak icin başka bir hastaneden daha.randevu almamizi soyledi. Bizde doğum yaptığım hastaneye gittik. Doktor baktı ikisine de. Zeynep erva nin normal ama ayse Rana nin değeri biraz düşük dedi. Çift bez kullanin.bir ay boyunca. Ay sonunda görelim tekrar dedi. Doktor sıkıntı yok dese de biraz buruk geldim hastaneden inşallah düzelir kısa zamanda.
. Bu arada bugün ayse rana ilk kontrolde ultrason çekilirken bezini acar.acmaz isedi. Doktor olsun önemli değil diyo ama cocugu o kadar kötü tutuyo ki kıyafeti sırılsıklam oldu ; (. Doktorun "önemli değil" sözünden güç alan kızım bi de ortalik yere kakasini yapmaz mi :) üstümüzü başımızı batirdik yani.doktorun kabahati ya sinir etti beni. Neyse çocuğun altını üstünü değiştirdim. Sonra ortopedi den sira aldık demistim ya (15 dakka sonra) doktor bezini acin dedim bizim kiz.yine doldurmuş :) doktor onemli degil dedi.neyse tekrar kapattım altini ve biz diger hastaneye gittik. Zor yetistik. Çocuğun altini bize sıra gelene kadar koridorda değiştirdim valla :) sonra.temiz bezimizle gönül rahatlığı ile.siramizi.bekledik. buradaki kontrol daha guvenilirdi. En azından diğer hastanedeki gibi çocuğu bana tutturmadilar. Özel bir yastigin.arasina yan yatirdilar. Once.sag tarafı cekiyordu doktor. Bilin bakalım bizim kız ne yaptıonce gaz.sonra.cis.sonra kaka :) doktor sag tarafa baktiktan sonra verdi.bana temizledim. Sonra.sol tarafı cekti. Burada da.bi tane.gaz.cikardik. bi de ağlıyo. Doktor da diyo ki " sus hem suçlu güçlü :) " .halbuki karinlarini.doyurup altlarini da değiştirip cikmistik. Hastane.hastane dolandik. Çooook yoruldum cok
bu guruba bende hamileyken cok girip endişelerime cevaplar aramıstım sizler gibi ve bu gurupla hamileligimi tamamladım.. ikiz çift yumurta kızlarım var benım agustosun 3 de 5 aylık olacaklar rabbimin güzel mucizeleri .. tüp bebek tedavisiyle anne oldum 31/12/2012 yanı yarın evlatlarım rahmıme konuldu ve 2013 yılına karnımda iki melekle girdim simdi 2014 yılına kucagımda giricem anne olarak ..
33+1 de 2560-2180 50-48 cm dogdu kızlarım buglem ve eslem 3/08/2013 20:20 20:21 saatlerinde kadir gecesi ezanla geldi meleklerim .. 29. haftada 2 cm acılma nedeniyle ciger geliştirici iğne oldum .. 2180 grm dogan kızımda büyük bir solunum sıkıntısı olmadı 2560 grm dogan kızımda biraz sıkıntı oldu fanus içi oksijen aldı digeri küvez içi 13 gun yogunbakım ünitesinde kaldılar .. eve getirdigimde küçücüklerdi ve simdi 7 kgm oldular hiç endişelenmeyin hemen toparlanıyorlar .. emzirmeyi basaramadım biberona alıştıkları için sagıp verdim 2 ay sadece anne sütü aldılar sonra 15 gün anne sütü artı mama daha sonrada sadece mamaya cevirdik büyüdükçe süt yetmedi emmedilerde..
küvezde sallanma ve kucak olmadıgı için eve geldikelrindede aynı işlemi devam ettirdim gazını alma dısında kucagıma almadım sevgımı yattıgı yerden ona dokunarak öperek verdim su an yan tarafımda 2 haftadır inşaat var ve biz uyuyamıoz mecburen sallıorum ve alışmak üzereler bunaemeklerim heba oldu böle
gaz sıkıntısı emzürürken olmadı cünkü gaz yapacak hiçbir yiyecek yemedim kabızlıgımı kayısıyla cözdüm mamaya gectigimizde baya sıkıntı yasadık aptamil aldık mafoldular gaz kabızlık kulak cöpüyle uyararak kaka yaptırdım 1 hafta olmadı sma mamaya geçtik aynı 2560 kgr dogan bebegim kusmaya basladı hemde öyle böyle degil reflü sandık basta tahliller yapıldı kansızlık çıktı kan ilacı kullandım ferrum 1 aya toparladı ve kusması kesildi o arada mama degiştirdik bebelac kullanmaya basladık kabızlık gaz hepsi gitti şükürler olsun kan ilacıylada toparladılar hatta renkleri bile degişti beyaz olan bugday tenli oldu kırmızı olan beyazladı
bakımlarına gelince rabbim yardımcı oluyor ben 5 aydır tek bakıyorum esimin bana yapıca tek yardım onlarla oyun oynmak oluyor her seylerini kendim yapıyorum esim yardımcı olmayı severek yapıyor ama gerek kalmıyor ona .. oyun halısı aldık 3. aylarında basta korktular oyuncaklardan ama sonra alıstılar şimdi oyuncakları tutup cekeliyorlar hatta ses cıkması için sallıyorlar
uyku düzenini saglamak zor olmadı ccocuk kendini belli ediyor zaten ilk 3 ay durmadan uyuyorlar cok az uyanık kalıyorlar belsnme saatleri 2 - 3 saate bir oluyor 4. aya girdiklerinde gaz sıkıntıları neredeyse yok denecek kadar az oluyor biz gaz ilacı kullanmadık gaz oldu evet ama egzersizle atlattık hepsini tüm gun boyunca sürekli bacaklarını karınlarına ittirip cektirdim kollarım güçlendi valla4. ayda gece uykusu belirliyorlar kendilerine 7-8 saat uyuyabiliyorlar yeme yemeden gündüz uykuları azalıyor şekerleme uykular yapıyorlar 30-45 dk 2 kez gündüz yemek yemek araları hala 2 3 saat :)) yorucu tempo dimi
5. ayımızdayız hersey yolunda şükürler olsun darısı sızlerin basına inşallah emin olun dogurunca zaman su gibi akıp gidiyor 1 sene geçirdim ben ve sorun nasıl geçti anlamadım bile :)) 2014 size kucak dolusu sevgı mutluluk getirsin evlatlarınızla huzur dolu bir ömür gecirin inşallah ...
Kızların bugün kalca ultrasonu vardi. Aslinda bir ay once gitmemiz gereken kontrole esimin is ve kurs yogunlugundan ancak bugün gidebildik.zeynep ervanin sonucu normal çıktı ancak ayse Rana nin degerleri ayina.gore biraz düşük çıktı. Cocuk doktoru ortopediye gidebilirsiniz. Cok sikinti yok ama dedi.Emin olamayinca ortopedi den randevu alip girdik doktorun yanına. Doktor da "ölçümler de cok.yanlisliklar yapildigini emin olmak icin başka bir hastaneden daha.randevu almamizi soyledi. Bizde doğum yaptığım hastaneye gittik. Doktor baktı ikisine de. Zeynep erva nin normal ama ayse Rana nin değeri biraz düşük dedi. Çift bez kullanin.bir ay boyunca. Ay sonunda görelim tekrar dedi. Doktor sıkıntı yok dese de biraz buruk geldim hastaneden inşallah düzelir kısa zamanda.
. Bu arada bugün ayse rana ilk kontrolde ultrason çekilirken bezini acar.acmaz isedi. Doktor olsun önemli değil diyo ama cocugu o kadar kötü tutuyo ki kıyafeti sırılsıklam oldu ; (. Doktorun "önemli değil" sözünden güç alan kızım bi de ortalik yere kakasini yapmaz mi :) üstümüzü başımızı batirdik yani.doktorun kabahati ya sinir etti beni. Neyse çocuğun altını üstünü değiştirdim. Sonra ortopedi den sira aldık demistim ya (15 dakka sonra) doktor bezini acin dedim bizim kiz.yine doldurmuş :) doktor onemli degil dedi.neyse tekrar kapattım altini ve biz diger hastaneye gittik. Zor yetistik. Çocuğun altini bize sıra gelene kadar koridorda değiştirdim valla :) sonra.temiz bezimizle gönül rahatlığı ile.siramizi.bekledik. buradaki kontrol daha guvenilirdi. En azından diğer hastanedeki gibi çocuğu bana tutturmadilar. Özel bir yastigin.arasina yan yatirdilar. Once.sag tarafı cekiyordu doktor. Bilin bakalım bizim kız ne yaptıonce gaz.sonra.cis.sonra kaka :) doktor sag tarafa baktiktan sonra verdi.bana temizledim. Sonra.sol tarafı cekti. Burada da.bi tane.gaz.cikardik. bi de ağlıyo. Doktor da diyo ki " sus hem suçlu güçlü :) " .halbuki karinlarini.doyurup altlarini da değiştirip cikmistik. Hastane.hastane dolandik. Çooook yoruldum cok
geçmiş olsun. biz daha öyl bir kaza geçirdedik. ama sanırım normal bebeklikte böyle kazalar. düşe kalka tehlikeyi öğrenecekler. yeterki kötü sonuçlar doğurmasın.
evet evi düşünemiyorum. tahterevalli yi kullanabiliyorlar mı? başlarında duruyorsunuzdur sanırım.
maşallah kızına. kabız olmasında yapsın dursun :) bebek bu çok normal.
kalça aralığı mı var? geçmiş olsun. çift bez yöntemi işe yarıyor diye biliyorum. 6. ayda da bir kontrol olması gerek sanırım.röntgen çekiliyor diye biliyorum. umarım düzelir.
kapnax sana bastan sona katılıyorum,yalnız ben ana kucağını kullanıyorum ama şöyle,ilk zaman yatıramadım,benim kuzular çok küçüktü,doktor 2.5kg olunca kullanabilirsin dedi,ama ben yine tedirgindim,tesadüfen chiccoda gördüm,''ana kucagı için bel destek minderi'' diye bişey gördüm,biraz pahalı ama aldım,gayet güzel ve kullanışlı,benim kuzular sesi,gürültüyü çok seviyo:) o yüzden biz yemek yerken falan durmayınca,ana kucağına koyup yanımıza alıyoruz,o yüzden çok işimize yaradı evdede,dışardada,tavsiye ederimyalnız bu ana kucağı tahminimdende ağırmış,yani çocuk büyüdükçe zorlanıyorum açıkçası,valla 13 kg a kadar kullanır mıyım bilmem:) kısa süreli plcak heralde,sanki kısa süreliğine boşa almışım gibi geliyo
bizim de mama sandalyesine geçene kadar ana kucağımız vazgeçilmezimizdi. gerçi şimdi de araba koltuğu yerine kullanıyoruz. ama dediğin gibi taşıması git gide zorlaşıyor. ben minikler daha çok küçükken arkalarına alt açma minderlerinin yastıklarıyla destekliyordum öyle de rahatlıkla kullandım. şimdi mama sandalyesi çok işimize yarıyor. yürüteç kullanmaya çok sıcak bakmadığımdan gözümün önünde olmaları gerektiğinde ona oturtuyorum.miniklerim beni izlemekten yakında birer usta olacaklar mutfakta:)
merhaba ben de ikiz annesiyim 3,5 aylık kızlarım bişey sorucam siz ek gıdaya kaçıncı ayda geçtiniz acaba??
malum küçük doğuyorlar normalden daha mı geç geçmek lazım acaba??
Mama kullananlar daha erken başlıyor sanırım altı aya kadar sadece annr sütü verdim druma ek gıda işini sorduğumda hep acele etme dedi. Çoğu kişi bana geç kaldın niye bişeyler vermiyorsun çocuk yemeği bilmeyecek, zorlanacaksın dedi yinede vermedim başlarda bi iki hafta haliyle zorlandık her anne bebek gibi ama şimdi herşeyi yiyorlar maşallah. Bazı dr dört ay bitince başlamayı uygun görüyor bazısı altı ay. Bebeklerim erken doğdu diye altı ayı bekledim
teşekkür ederim benim kızlardan biri kusuyor onun için özel bir mama kullanıyoruz mecburen sütü gece uykusunda verebiliyorum ona kusmasın diye o yüzden merak ettim ek gıda o kızım için daha iyi olucak..
bir de yürüteç kullanıyor musunuz siz kimileri önermiyor kimileri için hayat kurtarıyor kararsız kaldım benim kızlar hep kucak istiyor hiç yatmak istemiyor annemle ben akşama kadar bırakamıyoruz kahvaltıyı babam kucağında tutuyor öyle gidip hazırlayabiliyorum
evet evi düşünemiyorum. tahterevalli yi kullanabiliyorlar mı? başlarında duruyorsunuzdur sanırım.
bir de yürüteç kullanıyor musunuz siz kimileri önermiyor kimileri için hayat kurtarıyor kararsız kaldım benim kızlar hep kucak istiyor hiç yatmak istemiyor annemle ben akşama kadar bırakamıyoruz kahvaltıyı babam kucağında tutuyor öyle gidip hazırlayabiliyorum
canım oyuncaklarını çok sevdiler
ikisi de tutuyorlar tatma yerlerinden ama
yine de arkalarında hazır tetik bekliyoruz, düşmesinler diye
inanmayacaksın ama tahtırevalliye binmek için adımlarını yukarı kaldırıp açıyorlar
ne çabuk öğreniyorlar yaa
canım ben iki tane aldım
inanki iyiki almışım diyorum
anneye de bebeğe de özgürlük
altı aylık olduk sorunlarıyla zorluklariyl kahkalariyla altı ay.Pasalarim buyuyo. baştan tek
bakanlardanim.nasıl bakicam diye hamilelik zamanlarinda burdaki annelerin kafasını sisiriyo du
şimdi bi düzen yaptık iki bebebege alistim.bi sekilde üstesinden gelmeye calisiyorum.ege biraz hasta oksuruyo ilacini kullanıyoruz
bu ara hastaligindn galiba çok mız mız.haftanın bir günü annenmde kaliyorum güzel bir uyku cekiyorum
annelere yine bi sorum var.bizimkilere çorba da sknt yasiyorum daha doğrusu beslenme konusunda.ne vercem bilmiyorum emmeyi de bıraktılar(
sebze çorbası pekmzli yogurt meyveli yogurt cici bebe ve aptamil mamalarini veriyorm
bana acil pratik çorba tarifi lazım.yada başka ne verebilirim.efe uyandi çıkmam lazım ama lütfen bilgilendirin beni simdiden teşekkür ler cici ikiz anneleri ve bebisleri. ......çok cooooook kolay gelsin
kızlar merhabanasılsınız? ben ve bebiklerim iyiyz çok şükür.on gündür kayınvalidemdeydim bir günlügüne evime geldim yarın haftasonunua kadar tekrar kayınvalidemde kalacagım ,şu an eşim bebeklerim ve ben yalnızız mutluyuz
bu on gün valla nasıl geçti ben hiç anlamadım.yardımcım neredeyse yoktu ve ben çocuklarımla gece yatıp sbah kalkıp mutlu mutlu günlerimi geçirdim.inanamadım kendime ama herşeye vakit bulabildim.
bir hafta kadar önce kızım enfeksiyon kapmış,tir tr titriyordu.gecenin 2sinde acile gittik,tam 2 saat serum yedi yavrum.yatak döşek üstümüz başımız neresi varsa felaket bir şekilde kusmuştu.serumdan sonra toparladı çok şükür.oglum bu sırada sabah 7lere kadar hiç uyanmadan yattı.bu da allahın bir lütfu olsa gerek,kızımla ugraşırken oglum bizi hiç ugraştırmadı.keşke şimdi de yarım saatte bir kalkmasa da 7ye kadar aralıksız yatsa :) çok kısa sürdü o mutluluk
fakat,ben serumdan sonra diye tahmin ediyorum,kızımın iştahı kesildi.yediremiyorum hiçbirşeyi.daha ilk kaşıkta aglıyor.yemiyor.zaten mamayı içmeyi çoktan bıraktı ne yapacagım bilmiyorum.
bizden haberler kısaca böyle.sizler neler ypaıyorsunuz??
teşekkür ederim benim kızlardan biri kusuyor onun için özel bir mama kullanıyoruz mecburen sütü gece uykusunda verebiliyorum ona kusmasın diye o yüzden merak ettim ek gıda o kızım için daha iyi olucak..
ohhhhh ne mutlu
mutsuz gelmemişsin kayınvalidenden ne güzel
kızınınki dönemseldir inşallah
toparlayınca kendini, iştahı yerine gelir yavrunun
Rica ederim:) az daha büyüsünler annesi öyle başla benim şahsi görüşüm. Zaten ilk başlarda doyurucu olmuyor ek gıda bi süre daha böyl devam et. Azar azar yedirmeyi denedinmi kusmaması için. Yedirdikten bi müddet sonra gazını çıkarmayı dene birde.
Ben yürüteç aldım birtane. İkincisi ni de alsammı diye düşünüyorum hatta sonra boşver gereksiz diyorum bakalım iyice hareketlenirlerse ya ikitciyi alırım yada ortadan kaldırırım. Şuan işime çok yarıyor hem onlara değişik oluyor yoruluyor lar bende buarada diğeriylr ilgilenebiliyorum. İyiki almışım diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?