- 5 Kasım 2010
- 4.249
- 2.710
- 173
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.861
kuzularım
alkış deyince alkışlıyorlar
baba, dede, mama diyebiliyorlar
kızım dede gel diyor bariz şekilde
gel deyince geliyorlar
birbirlerine ve bize cee yapıyorlar
biri ne yaparsa diğeri de aynısını yapıyor
odadan arka arkaya çıkıyorlar
ilk hedefleri mutfak çekmeceleri
müthiş bir grip salgını var
kendimize ve kuzularımıza dikkat edelim
grip bizlere gelmesin inşallah
Bende en çok birbirleriyle anlaştıkları,oynadıkları günleri hayal ediyorum :)
bebeklerin kız mı erkekmı ?hamileliğin nasıl gecıyor.umarım ıyısındır benım cok berbattı hatırlamak bıle ıstemıyorum o kadar yani..:))
bebeklerin kaç aylık büyüdükce dahamı kolay oluyor bakımı tekmi bakıyorsun? tek bakmak ıstoyorum ama zorlanıyorum gerçi omlara bakabılıyorum ama kendime bakamıyorum aç kalıyorum
ben hamile olmadan once gribe karşı soğan kürü yapardım cok faydalı oluyordu. bır yılı hastalanmadan gecırıyorum sımdı emziriyorum ıcemem sanki gaz olur gıbıme gelıyor ama eşime içiricem zaten dışarıda olan o benim bır yere gıttığim yok.sizde deneyebılırsınız:))
bebeklerin kız mı erkekmı ?hamileliğin nasıl gecıyor.umarım ıyısındır benım cok berbattı hatırlamak bıle ıstemıyorum o kadar yani..:))
Benim için hala erken misafir ağırlamak ama napim görüşmeyincede olmuyor kendim çıkamıyorum tek başına asansörümüz olsa yine çıkardım ama evde tek kalmaktansa gelenle muhabbet daha iyi oluyorevinde misafir ağırlayanlar
helal olsun size
kolay kolay kimseye gitmiyorum, kimseyi de davet etmiyorum açıkçası
eğer gelmesi gerekiyorsa da her şeyi hazır alıyorum, kusura bakmayın diyorum
Biz hasta olduk bile canım sizlere gelmesin inşallahmüthiş bir grip salgını var
Dişler peşpeşe mi çıkıyor büyük kızımın alttan iki tanr çıktı biri önce diğeri ertesi gün hiç anlamadım ama üstler kabarcık gibi ve bu hafta çok huysuzdu diğeri zaten huysuz gece hep ciyak ciyak
bence tam da öyle değil
erken doğdukları için bence gelişimleri biraz geriden bile gelebiliyor
mesela benimkiler biraz geç döndüler
biraz geç oturdular tam olarak
diş olayı çok farklı
kız kardeşimin kızının dişleri 12. ayında
yoktu canım
her gün kalkar kalkmaz ve gün içinde mutlaka bakıyorum
erenin dişleri çok garip çıktı zaten
alttan tek diş çıktı
sonra da üstten köpek dişleri çıktı
sonra alttan bir diş çıkmıştı ki bugün alttan üçüncüsü çıkmış
kabarmamıştı
ama ikisi de müthiş huzursuzdu
Allaha şükür deyim canım:)zor ikiz gebelik ama buna şükür,çokuğraştım bu bebekler için.yerimizde olmak şsteyen çok kişi var allah olmayanlara nasip etsin.benimkiler 2 paşa:))geceler çok zorgece olsun istemşyorum.uykusuzluğa alıştım:)3 saat uykum yok diyebilirim:)olsun iyi oluyo aslında,bebekler olunca alışmış olurum az biraz:)bu ara kasık ağrım sancım arttı.haftaya cumartesi son kontrol var.2 haftaya olcak doğumum inşallah
Benim için hala erken misafir ağırlamak ama napim görüşmeyincede olmuyor kendim çıkamıyorum tek başına asansörümüz olsa yine çıkardım ama evde tek kalmaktansa gelenle muhabbet daha iyi oluyor
Biz hasta olduk bile canım sizlere gelmesin inşallah
Dişler peşpeşe mi çıkıyor büyük kızımın alttan iki tanr çıktı biri önce diğeri ertesi gün hiç anlamadım ama üstler kabarcık gibi ve bu hafta çok huysuzdu diğeri zaten huysuz gece hep ciyak ciyak
Takvimini göremiyorum az kalmış maşallah canım. Hayırlı bi şekilde doğum yaparsn inşallah paşaların sağlıklı sıhhat li olurlar inşallah
sevgili ikiz anneleri, bebeğimin biri kırkımız çıktığından beri sağa, diğeri hep arkaya yatar oldu ne yaptıysam uyurken yön değiştiremiyorum. sağa yatanın kafasında hafif o tarafa basıklık oldu diğerinin de arkası düzleşti. theraline diye bir yastık aldık medikal ortası çukur ama yine yatmıyorlar kafalarını yastıktan düşürüp tekrar istedikleri yönde yatıyorlar. ne yapacağımı bilemiyorum zamanla düzelir mi yoksa benim bıcırıkların kafası yamuk mu olacak
kızlar herkese kolay gelsin. beni belki hatırlarsınız epeydir giremiyordum topiğe.iki erkek annesiyim üç buçuk aylık olduk çok şükür.şimdiye kadar bekar görümcemle bakıyorduk ama aramız bozuldu. çünkü bütün yük bendeydi yemeği ev temizliğini yine ben yapıyordum yardımcı olmayınca eşime söyledim bu böyle olmaz diye oda kardeşini uyarınca annen gelsin baksın o zaman diyerek gitti. fırsat kolluyormuş zaten. anlayacağınız artık yalnızım annem kardeşimin oğluna bakıyor o önce davrandı. bebeklerine ikiz bakan anneler nasıl beceriyorsunuz 3 gün oldu zor dayanıyorum. kucağa alışkınlar maalesef görümcemin tek faydası kucakta gezdirmekti şimdi onu bile arar oldum ama muhtaç olup onun eline kalmak istemiyorum. bebeğimin biri gazlı akşam 5 gibi sancısı tutuyor eşim gelene kadar idare ediyorum. sonraları daha zor olacak ek gıda fln nasıl yetişcem bilmiyorum
canım sabırla cevaplamışsın çok teşekkür ederim bakayım artık oyun halılarına birde şu topları anlayamadım nasıl oluyor nerde bulurum
Amin inşallah canım. Aklıma geldi de bende kontrole diye gitmiştim 34 haftada bebişlerin birinin suyu azaldı dediler ve yatış yaptık ertesi gün doğum yaptım belki idare edebilirdik bi sıkıntım yoktu uyku problemi dışında ama drum risk almak istemedi bebeklerin kilosu iyi 34 haftada normal demişti. Allahtan hazırlıklıydım 26 haftada başlamıştık bagajda gezdirmeye çantamızı. Drum doğum deyince ne ağlamıştım ama korkudan filan değil hazır değildim nedense daha,mutluydum koca göbüşü taşımaktan:) annemlere yarın doğurucam diyorum kimse bana inanmıyor valla diyorum şaka yapıyorsun diyorlar halbuki bu doğum mevzusunun hiç şakasını yapmama rağmen. Ay ne günlerdi ya şimdi size günler hiç geçmiyor gibi geliyor ya banada sanki bebeklrimi 8 aylık elime vermişler gibi geliyor ne çabuk unutturdu bu yaramaz kızlarım bna sıkıntıları gazları kusmaları...allah evlatlarımızla güzel günler görmeyi nasip etsinAmin canım hepimşzin bebeğine önce sağlık nasip etsşn rabbim.34 hafta olduk:)
evinde misafir ağırlayanlar
helal olsun size
kolay kolay kimseye gitmiyorum, kimseyi de davet etmiyorum açıkçası
eğer gelmesi gerekiyorsa da her şeyi hazır alıyorum, kusura bakmayın diyorum
müthiş bir grip salgını var
kuzularım
alkış deyince alkışlıyorlar
baba, dede, mama diyebiliyorlar
kızım dede gel diyor bariz şekilde
gel deyince geliyorlar
birbirlerine ve bize cee yapıyorlar
biri ne yaparsa diğeri de aynısını yapıyor
odadan arka arkaya çıkıyorlar
ilk hedefleri mutfak çekmeceleri
ilk aylarda evde misafir ağırlayamazdım ama yaklaşık 4. aydan beri daha rahatım. çocuklar sürünmeye başladıktan sonra evi eskisinden daha sık temizler oldum. bebeklerden önce pasaklı pasaklı otourduğum zamanlar olurdu. ama bebeklerden sonra daha dikkatli olunuyor. ben misafir geleceği zamanlr ikramlardan önce ev tertemiz olsun derdindeydim. şimdi her an temiz evim. rahatlıkla misafir ağırlarım. haberli gelen misafire geceden ki çeşit ikramlık yapılır. habersiz gelenler malesef hazırla idare edecek :)Bn haftada bir iki mutlaka misafir alıyorum birini arabaya birini yürüteçe koyup mutfakta işimi yapıyorum bikeresinde haftada 32 kişi ağırlamıştım tek başıma ama gelin bide bana sorun bebeklerle misafir ağırlamak çok zor seviyorum misafiri sma oturanıyomki hizmet edip çocuk bakmaktan
ben hamile olmadan once gribe karşı soğan kürü yapardım cok faydalı oluyordu. bır yılı hastalanmadan gecırıyorum sımdı emziriyorum ıcemem sanki gaz olur gıbıme gelıyor ama eşime içiricem zaten dışarıda olan o benim bır yere gıttığim yok.sizde deneyebılırsınız:))
Amin inşallah canım. Aklıma geldi de bende kontrole diye gitmiştim 34 haftada bebişlerin birinin suyu azaldı dediler ve yatış yaptık ertesi gün doğum yaptım belki idare edebilirdik bi sıkıntım yoktu uyku problemi dışında ama drum risk almak istemedi bebeklerin kilosu iyi 34 haftada normal demişti. Allahtan hazırlıklıydım 26 haftada başlamıştık bagajda gezdirmeye çantamızı. Drum doğum deyince ne ağlamıştım ama korkudan filan değil hazır değildim nedense daha,mutluydum koca göbüşü taşımaktan:) annemlere yarın doğurucam diyorum kimse bana inanmıyor valla diyorum şaka yapıyorsun diyorlar halbuki bu doğum mevzusunun hiç şakasını yapmama rağmen. Ay ne günlerdi ya şimdi size günler hiç geçmiyor gibi geliyor ya banada sanki bebeklrimi 8 aylık elime vermişler gibi geliyor ne çabuk unutturdu bu yaramaz kızlarım bna sıkıntıları gazları kusmaları...allah evlatlarımızla güzel günler görmeyi nasip etsin
Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin.hiç bişey yapmaslaar bile gölgeleri yeter.annen yanındamı kalıyo gelip gidiyomu?kızlar merhaba.dün evime döndüm ama kapsamlı yazma fırsatım olmadı.elhamdüllilah annem yanımda,az önce annem beni de bebekleri de yıkadı bir güzelben de bebek oldum annemin elinden yıkandım 27 sene sonra
kayınvalidemle biraz gergin ayrıldık maalesef.son güne kadar herşey güzeldi,son gün sesler yükseldi büyük gerginlik oldu,ipler kopma noktasına geldi.bebeklere doktorların ne kadar yasak ettigi şey varsa hepsini yapmamı istedigi için artık susamadım ben de.
cuma günü 7. ay kontrolüne gittik,oglum maşallah 10420 gr ve 72.5 cm.kızım da maşallah 7490 gr ve 69 cm.boyu uzamamış bu ay.oglum da 1 cm uzamış.
aslında oglumun vücudunun heryerinde kırmızı kırmızı benekler çıktıgı için gitmiştik doktora.biz kızamık ya da su çiçeginden şüphelendik.yüzünde daha çoktu kırmızı kabartılar.ama döküntü dedi doktor,önemli birşey degil yokmuş gibi davranın dedi.bepanten tarzı bir nemlendirici kullanın yeterli dedi.bir mikrop kapmış ondan olmuş.
kızımın da iştahsızlıgını söyledim yemiyor dedim.olabilir zorlama onlar hala süt çocugu dedi.
makarna köfte ve bulgur pilavına başlıyoruz.köfte yagsız iki kere çekilmiş kıymadan ve maydanoz ile sogandan ibaret olacakmış.kızartma olmayacak,ızgara fırın mangal vs olacakmış.ve dışını vermeyecekmişiz içini verecekmişiz.
babanemz bir yürüteç daha aldı artık mızmızlandıklarında yürüteçe atıyorum ikisini de.bir de eşimin kız kardeşinin mama sandalyesini aldım,bir de kendi arkadaşım verecek bu iş de hallolmuş olacak inşallah.evde her yer doldu valla,iki yürüteç iki oto koltugu iki ana kucagı iki ana dizi.. evim büyük zorlanmıyorum sıkışmıyorum ama yine de çok olan herşey bunaltıyor beni
sizler nasılsınız??
Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin.hiç bişey yapmaslaar bile gölgeleri yeter.annen yanındamı kalıyo gelip gidiyomu?
amin canım. ben istanbul beylikdüzündeyim annem kadıköyde.neredeyse dogduklarından beri çocuklarım annemin elinde büyüyor.genellikle annem bende,ara ara ben de ona gidiyorum.7 ay öyle böyle bitti.çok şükür gün geçtikçe rahatlıyorum.
sen nasılsın? 35. haftaya girmişsin maşallah çok güzel
Ewet canım 34+3 olduk şükür:)ama çok zor son zamanlarnazlı biride değilim ama zorlanıyorum artık.gece uykum yok bebişlerde zorlanmam:))böbreklerim ağrıyo dizlerim fena ağrıyo,özellikle gece kasıklarım sancıyo.amma şikayet ettim dimi:)
maşallah canım ya :) çabuk geçiyor aslında zaman,12 13 haftalık halini hatırlıyorum :)
aslında gece uyuyabilsen dogum sonrası için iyi olur zaten uykusuz kalacaksın mecburen.gündüz uzan uyumaya çalış.
ama artık son zamanlara geldin,normal bu şikayetlerin.vücudun taşıması zor o agırlıgı,dizlerinde yük var.inşallah hayırlısıyla alırsın bebişlerini kucagına :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?