2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

bebeklerin kaç aylık büyüdükce dahamı kolay oluyor bakımı tekmi bakıyorsun? tek bakmak ıstoyorum ama zorlanıyorum gerçi omlara bakabılıyorum ama kendime bakamıyorum aç kalıyorum

müthiş bir grip salgını var
kendimize ve kuzularımıza dikkat edelim
grip bizlere gelmesin inşallah

ben hamile olmadan once gribe karşı soğan kürü yapardım cok faydalı oluyordu. bır yılı hastalanmadan gecırıyorum sımdı emziriyorum ıcemem sanki gaz olur gıbıme gelıyor ama eşime içiricem zaten dışarıda olan o benim bır yere gıttığim yok.sizde deneyebılırsınız:))

Son düzenleme:
bebeklerin kız mı erkekmı ?hamileliğin nasıl gecıyor.umarım ıyısındır benım cok berbattı hatırlamak bıle ıstemıyorum o kadar yani..:))

Allaha şükür deyim canım:)zor ikiz gebelik ama buna şükür,çokuğraştım bu bebekler için.yerimizde olmak şsteyen çok kişi var allah olmayanlara nasip etsin.benimkiler 2 paşa:))geceler çok zorgece olsun istemşyorum.uykusuzluğa alıştım:)3 saat uykum yok diyebilirim:)olsun iyi oluyo aslında,bebekler olunca alışmış olurum az biraz:)bu ara kasık ağrım sancım arttı.haftaya cumartesi son kontrol var.2 haftaya olcak doğumum inşallah

bebeklerin kaç aylık büyüdükce dahamı kolay oluyor bakımı tekmi bakıyorsun? tek bakmak ıstoyorum ama zorlanıyorum gerçi omlara bakabılıyorum ama kendime bakamıyorum aç kalıyorum

canım benimkiler 11 ayın içindeler
büyüdükçe bakmak kesinlikle daha kolay
ama ben hiç tek bakamadım
kayınvalidem bakıyor, hem ben çalışıyorum
sağ olsun o hepimize bakıyor

nasıl yapılıyor canım bu kür?

bebeklerin kız mı erkekmı ?hamileliğin nasıl gecıyor.umarım ıyısındır benım cok berbattı hatırlamak bıle ıstemıyorum o kadar yani..:))

benim hamileliğim de berbattı, kanamalar, düşük tehdidi ve 7 ay sol tarafa yatış
çok çok kötüydü

evinde misafir ağırlayanlar
helal olsun size
kolay kolay kimseye gitmiyorum, kimseyi de davet etmiyorum açıkçası
eğer gelmesi gerekiyorsa da her şeyi hazır alıyorum, kusura bakmayın diyorum
Benim için hala erken misafir ağırlamak ama napim görüşmeyincede olmuyor kendim çıkamıyorum tek başına asansörümüz olsa yine çıkardım ama evde tek kalmaktansa gelenle muhabbet daha iyi oluyor
Biz hasta olduk bile canım sizlere gelmesin inşallah
Dişler peşpeşe mi çıkıyor büyük kızımın alttan iki tanr çıktı biri önce diğeri ertesi gün hiç anlamadım ama üstler kabarcık gibi ve bu hafta çok huysuzdu diğeri zaten huysuz gece hep ciyak ciyak

Takvimini göremiyorum az kalmış maşallah canım. Hayırlı bi şekilde doğum yaparsn inşallah paşaların sağlıklı sıhhat li olurlar inşallah

Amin canım hepimşzin bebeğine önce sağlık nasip etsşn rabbim.34 hafta olduk:)

canım benimkiler de aynıydı.oglum dümdüz yatardı kızım hep soluna yatardı.doktora sordum 4. aydan sonra dönmeye başlar kafaları dedi.oglumun düzlügü nispeten azaldı.bence ugraşma ne yaparsan yap istedikleri gibi yatıyorlar,sen mudahale edince uyumuyorlar bir de.

canım çogumuz benzeri durumları yaşadık yaşıyoruz.yalnız degilsin,kendini yalnız çaresiz hissetme.
ben de benimkiler 3buçuk aylıkken bir deneme yapımştım.allah kolaylıgını veriyor evet,buna inan.benim rahatsızlıgım yeni yeni geçtigi için ben yalnız bakamadım ama son bir aydır yalnız bakılabilecek kıvamdalar,babam bırakmıyor bu sefer de.yaşlarına kadar annen seninle olacak diyor.o da baba neticede,evladını düşünüyor.neyse.
zaten zor olan dönemi atlatmışsın neredeyse canım sen ya,nesini taktın kafana??hele 4. aya gir,daha rahat olacak.ellerine oyuncak ver,alıştır oyalanmaya.süt mevzusu biraz şans işi,sen hiçbirşey yemesen de sütün varsa var yoksa yok.yemeyle degil bence motive olmayla ilgili süt konusu.
ben de sab simplex kullandım iyi geldi.ama ben ayrıca her sabah ve akşam çörek otu yagı yalattım,agır oldugu için kaşıkla verilmiyor bu yag.ve devamlı rezene içirdim.bunları bir dene istersen.nurse harveys şurup ya da bio gaia da çok faydalı,bunları da deneyebilirsin.ama 3 ayı geçtigi için gaz sorunu bitecektir yakında.
canım ben de yalnız bakmadıgım için benimkiler de kucakçıydı.ama kendi kendilerine oyalanmaya başladılarında kucagı da çok istememye başladılar.4. aydan sonra kolaylaşacak herşey,az kalmış biraz sabır :)

Amin canım hepimşzin bebeğine önce sağlık nasip etsşn rabbim.34 hafta olduk:)
Amin inşallah canım. Aklıma geldi de bende kontrole diye gitmiştim 34 haftada bebişlerin birinin suyu azaldı dediler ve yatış yaptık ertesi gün doğum yaptım belki idare edebilirdik bi sıkıntım yoktu uyku problemi dışında ama drum risk almak istemedi bebeklerin kilosu iyi 34 haftada normal demişti. Allahtan hazırlıklıydım 26 haftada başlamıştık bagajda gezdirmeye çantamızı. Drum doğum deyince ne ağlamıştım ama korkudan filan değil hazır değildim nedense daha,mutluydum koca göbüşü taşımaktan:) annemlere yarın doğurucam diyorum kimse bana inanmıyor valla diyorum şaka yapıyorsun diyorlar halbuki bu doğum mevzusunun hiç şakasını yapmama rağmen. Ay ne günlerdi ya şimdi size günler hiç geçmiyor gibi geliyor ya banada sanki bebeklrimi 8 aylık elime vermişler gibi geliyor ne çabuk unutturdu bu yaramaz kızlarım bna sıkıntıları gazları kusmaları...allah evlatlarımızla güzel günler görmeyi nasip etsin

evinde misafir ağırlayanlar
helal olsun size
kolay kolay kimseye gitmiyorum, kimseyi de davet etmiyorum açıkçası
eğer gelmesi gerekiyorsa da her şeyi hazır alıyorum, kusura bakmayın diyorum

ilk aylarda evde misafir ağırlayamazdım ama yaklaşık 4. aydan beri daha rahatım. çocuklar sürünmeye başladıktan sonra evi eskisinden daha sık temizler oldum. bebeklerden önce pasaklı pasaklı otourduğum zamanlar olurdu. ama bebeklerden sonra daha dikkatli olunuyor. ben misafir geleceği zamanlr ikramlardan önce ev tertemiz olsun derdindeydim. şimdi her an temiz evim. rahatlıkla misafir ağırlarım. haberli gelen misafire geceden ki çeşit ikramlık yapılır. habersiz gelenler malesef hazırla idare edecek :)
ben artık temizleri bebeklerimle yapıyorum. onlar elektrik süpürgesinin, temizlik kovasının peşinde koşuyorlar. ne yaptığıma dikkat ediyorlar. ben yerleri siliyorum onlar üstleri başlarıyla kuruluyor :)
eve misafir geleceği zaman bardakları tabakları her şeyi salındaki yemek masasına taşıyorum. demliği bile hazırlıyorum. geriye sadece yemsi kalsın diye. aten sonradan herkes çayını falan koyuyor. öyle hizmet etmiyorum. gelen kişi zaten hizmet beklememeli iki bebekli kadından. öyle oluyor da.
şu durumda bir yere gitmektense evde ağırlamayı daha uygun buluyorum. başka evde yabancılıyor bebekler. hiç bir şey anlamıyorsun çocuklarla uğraşmkatan.
çalışan anneler için durum tam tersi olabilir tabi. ben çalışmıyorum.
bebekler büyüdükçe daha kolaylaşıyor mu bilmiyorum. bebekten bebeğe değişir ama büyüdükçe bebekler daha zevkli olduğu kesin. dün ikisinide gülmekten öldürdüm resmen. kahkaları bize o kadar moral oluyorki. sağa sola kafa sallayıp duruyorlar, alkış yapıyorlar, gel gel deyip el sallıyorlar, bay bay yapıyorlar, dil çıkartıyorlar, cıs, şişt diyorlar vs. bunları yaparken de çok mutlular. artık ev dışındaki hayatıda merak etmeye başladı benimkiler. dış kapının arkasında başka hayat olduğunu biliyorlar. kapı sesini duydumu öyle bhızlı emekliyorlarki. bizim için dışarı çıkmak sorundu. sanırım yavaş yavaş atlatıyoruz.

soğan kürünü duymuştum. sadece grip için değil toksitleri uzaklaştırıcı olarak da kullanılıyor. doğal antibiyotik zaten. bence gaz falan yapmaz.
papatya, sen okulda dikkat etmelisin. kalabalıkta ve kapalı ortamda çalışıyorsun. çocuklara allah korusun senden geçme ihtimali yüksek.

Geçmiyo valla günler ya:)doğum stresi var bende.üzerimde yük gibi sanki.bi an önce sağlıkla doğurmak ewe dönmek istiyorum

kızlar merhaba.dün evime döndüm ama kapsamlı yazma fırsatım olmadı.elhamdüllilah annem yanımda,az önce annem beni de bebekleri de yıkadı bir güzel ben de bebek oldum annemin elinden yıkandım 27 sene sonra
kayınvalidemle biraz gergin ayrıldık maalesef.son güne kadar herşey güzeldi,son gün sesler yükseldi büyük gerginlik oldu,ipler kopma noktasına geldi.bebeklere doktorların ne kadar yasak ettigi şey varsa hepsini yapmamı istedigi için artık susamadım ben de.

cuma günü 7. ay kontrolüne gittik,oglum maşallah 10420 gr ve 72.5 cm.kızım da maşallah 7490 gr ve 69 cm.boyu uzamamış bu ay.oglum da 1 cm uzamış.
aslında oglumun vücudunun heryerinde kırmızı kırmızı benekler çıktıgı için gitmiştik doktora.biz kızamık ya da su çiçeginden şüphelendik.yüzünde daha çoktu kırmızı kabartılar.ama döküntü dedi doktor,önemli birşey degil yokmuş gibi davranın dedi.bepanten tarzı bir nemlendirici kullanın yeterli dedi.bir mikrop kapmış ondan olmuş.
kızımın da iştahsızlıgını söyledim yemiyor dedim.olabilir zorlama onlar hala süt çocugu dedi.
makarna köfte ve bulgur pilavına başlıyoruz.köfte yagsız iki kere çekilmiş kıymadan ve maydanoz ile sogandan ibaret olacakmış.kızartma olmayacak,ızgara fırın mangal vs olacakmış.ve dışını vermeyecekmişiz içini verecekmişiz.
babanemz bir yürüteç daha aldı artık mızmızlandıklarında yürüteçe atıyorum ikisini de.bir de eşimin kız kardeşinin mama sandalyesini aldım,bir de kendi arkadaşım verecek bu iş de hallolmuş olacak inşallah.evde her yer doldu valla,iki yürüteç iki oto koltugu iki ana kucagı iki ana dizi.. evim büyük zorlanmıyorum sıkışmıyorum ama yine de çok olan herşey bunaltıyor beni
sizler nasılsınız??

Son düzenleme:
Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin.hiç bişey yapmaslaar bile gölgeleri yeter.annen yanındamı kalıyo gelip gidiyomu?

Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin.hiç bişey yapmaslaar bile gölgeleri yeter.annen yanındamı kalıyo gelip gidiyomu?

amin canım. ben istanbul beylikdüzündeyim annem kadıköyde.neredeyse dogduklarından beri çocuklarım annemin elinde büyüyor.genellikle annem bende,ara ara ben de ona gidiyorum.7 ay öyle böyle bitti.çok şükür gün geçtikçe rahatlıyorum.
sen nasılsın? 35. haftaya girmişsin maşallah çok güzel

Son düzenleme:
kızlar ben kivi verdim bugün kuzularıma.verilir mi verilmez mi erken mi bilmiyorum.
oglum ishal,sanırım ikinci posta dişler geliyor.oldugu gibi çıkartmış kivinin siyah çekirdeklerini.
erken mi sizce tropikal meyveler için??

Ewet canım 34+3 olduk şükür:)ama çok zor son zamanlarnazlı biride değilim ama zorlanıyorum artık.gece uykum yok bebişlerde zorlanmam:))böbreklerim ağrıyo dizlerim fena ağrıyo,özellikle gece kasıklarım sancıyo.amma şikayet ettim dimi:)

maşallah canım ya :) çabuk geçiyor aslında zaman,12 13 haftalık halini hatırlıyorum :)
aslında gece uyuyabilsen dogum sonrası için iyi olur zaten uykusuz kalacaksın mecburen.gündüz uzan uyumaya çalış.
ama artık son zamanlara geldin,normal bu şikayetlerin.vücudun taşıması zor o agırlıgı,dizlerinde yük var.inşallah hayırlısıyla alırsın bebişlerini kucagına :)

Sağol canım güzel dileklerin için.zormuş valla ikiz gebelik:)tek bebek taşıyıp naz yapanlara kızıyorum artık içimden:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…