- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.921
ne gzl yazmışsın..daha nice yaşları olsun inşallah sende yalnız bakanlardanmısın?
Teşekkür ederim. Ben 7. Aydan beri yalnız bakıyorum. 40 çıkana kadar annem yanımdaydı. Sonra 1 Hf anneme 1 Hf kv ye gittim. Sabah gidip akşam geliyorduk. Baya zor oluyordu.
maşallah size,rabbim bizlere de nasip etsin inşallah
şu bebeklere verilmeyecekleri bir de ben çevreme anlatabilsem...arkamı dönüyorum veriyorlar.
ne gzl yazmışsın..daha nice yaşları olsun inşallah sende yalnız bakanlardanmısın?
Teşekkür ederim. Ben 7. Aydan beri yalnız bakıyorum. 40 çıkana kadar annem yanımdaydı. Sonra 1 Hf anneme 1 Hf kv ye gittim. Sabah gidip akşam geliyorduk. Baya zor oluyordu.
Anladım canım gzl idare etmşsin iki bebişi.bende şimdilik çok cesurum yalnız bakmak şstiyorum diyedur bakalım
MasallahMeraba arkadaşlar, benim bebeklerimde dün 1 yaşını doldurdular. Zaman o kadaaar çabuk geçtiki hiç bişey anlamadım. Dolu dolu çok güzel çok keyifli geçti. Arada sıkıntılı anlar günlerde oldu tabi ama geçen bir yılı düşününce aklıma sadece güzel anlar geliyo. Bir yaş bitince çok büyük değişiklikler olmasını beklemiyodum zaten, uyku düzensizliği aynen devam ediyo malesef. Onun düzelmesi için hedefim yaz mevsimi :) inşallah. Ben bir yaşına kadar hep yanlarındaydım ve tuz, hazır gıda, bebe büskivisi, mama hiçbirini vermedim. İlk 6 ay sadece anne sütü emdiler. Şimdide öyle devam ediyoruz, inek sütünün tadına baktırıyorum, kontrolden sonra onuda gün içinde düzenli vermeyi düşünüyorum. Oğlum ilk başlarda yoğurdu kesinlikle yemiyodu şimdi çok şükür yiyo. Bugünlerde kızımın peynirle sorunu var. Yaniii bebeklerin tam düzeni oturdu diye bişey olmuyo malesef, ya da ben beceremiyorum. İkisinde de yürüme çabaları var bu ara, oğlum devamlı kanepelerin tepesinde, o düşmesin diye onu kontrol ederken kızım düşüyo, ikiz olunca ikisine aynı anda yetişmek zor oluyo ama Allah bize ona göre yetenekler vermiş heralde, kollarım bacaklarım uzadı. Biri kolumdayken öbürü yavaş düşsün diye ayaklarımla kontrol etmekten :)) Şimdi onlardan beklentim konuşmaları. Kısaca da şunu söyleyim onlarla vakit geçirmek her geçen gün daha keyifli. Bırakıp nasıl işe gitcem bilmiyorum
yastık evde bulunsun. bence bir yorgancıda falan yaptırma. çok yüksek yapıyorlar. hazır satın al. onlar daha uygun yükseklikte.Kızlar bebek yastığı alçakmı olur yüksekmi?ben alçak yaptım,doğrumu?
tarçınkara bebeklerini benim için öp. nice nice yaşlarını gör sağlıcakla inşallah. yaza herşey çok güzel olacak inşallah.Meraba arkadaşlar, benim bebeklerimde dün 1 yaşını doldurdular. Zaman o kadaaar çabuk geçtiki hiç bişey anlamadım. Dolu dolu çok güzel çok keyifli geçti. Arada sıkıntılı anlar günlerde oldu tabi ama geçen bir yılı düşününce aklıma sadece güzel anlar geliyo. Bir yaş bitince çok büyük değişiklikler olmasını beklemiyodum zaten, uyku düzensizliği aynen devam ediyo malesef. Onun düzelmesi için hedefim yaz mevsimi :) inşallah. Ben bir yaşına kadar hep yanlarındaydım ve tuz, hazır gıda, bebe büskivisi, mama hiçbirini vermedim. İlk 6 ay sadece anne sütü emdiler. Şimdide öyle devam ediyoruz, inek sütünün tadına baktırıyorum, kontrolden sonra onuda gün içinde düzenli vermeyi düşünüyorum. Oğlum ilk başlarda yoğurdu kesinlikle yemiyodu şimdi çok şükür yiyo. Bugünlerde kızımın peynirle sorunu var. Yaniii bebeklerin tam düzeni oturdu diye bişey olmuyo malesef, ya da ben beceremiyorum. İkisinde de yürüme çabaları var bu ara, oğlum devamlı kanepelerin tepesinde, o düşmesin diye onu kontrol ederken kızım düşüyo, ikiz olunca ikisine aynı anda yetişmek zor oluyo ama Allah bize ona göre yetenekler vermiş heralde, kollarım bacaklarım uzadı. Biri kolumdayken öbürü yavaş düşsün diye ayaklarımla kontrol etmekten :)) Şimdi onlardan beklentim konuşmaları. Kısaca da şunu söyleyim onlarla vakit geçirmek her geçen gün daha keyifli. Bırakıp nasıl işe gitcem bilmiyorum
yastık evde bulunsun. bence bir yorgancıda falan yaptırma. çok yüksek yapıyorlar. hazır satın al. onlar daha uygun yükseklikte.
evet bebeklere yaşına kadar yastık önerilmiyor. benimkiler kusmaya başlayıncaya kadar yastık kullanmadım. ama 2. ayda bir reflüden diğeri mide gazını çıkaramadığından her yediklerini olduğu gibi kustular. beslendkten sonra başlarını yüksek tutmalısın. sebebi mide içeriğinin ağza gelmesini engellemek içiin. yani reflüden dolayı olan kusmayı kısmen engellemek için. 2. aydan her iki bebeğimde kullandım. taki kusma problemi ortadan kalkana kadar. ondan sonrada zaten dönüyorlar yatakta. yastıkta falan yatmıyorlar. şuan yastıksız yatıyoruz. deli gibi uyuduklarından yastığa ihtiyaç kalmıyor. yastık onlara uyurken engel oluyor, uyanıyorlar. yastığı uyuturken kullanıyorum şuan sadece.
evde bulunsun. ayağında sallaman gerekir falan ya da inşallah olmaz ama kusmasını engellemk için kullanırsın ya da biberonla beslerken başı yüksekte olmalı. biberonla beslerken kullanırsın. emzirken bile lazım olur. yatış pozisyonun amzirmenin sakıncaları varmış. orta kulak iltihabı olma ihtimali yüksek oluyormuş. yani uyurken değil de beslerken ve uyuturken sana çok lazım olacak. en başta dediğim gibi hazır al. yorgancılarınki çok yüksek oluyor.
tarçınkara bebeklerini benim için öp. nice nice yaşlarını gör sağlıcakla inşallah. yaza herşey çok güzel olacak inşallah.
konuşmaları yakındır. o zaman çok zevkli oluyor. şimdi her anları çok güzel. yürüme çabaları, konuşma çabaları. verdiğin komutları yerine getirmeleri vs.
bir dahaki yaşta düzen sorunlarından bahsetmeyeceğiz inşallah.
tekrardan iyi ki doğdular, iyi ki onların annesisin.
yastık evde bulunsun. bence bir yorgancıda falan yaptırma. çok yüksek yapıyorlar. hazır satın al. onlar daha uygun yükseklikte.
evet bebeklere yaşına kadar yastık önerilmiyor. benimkiler kusmaya başlayıncaya kadar yastık kullanmadım. ama 2. ayda bir reflüden diğeri mide gazını çıkaramadığından her yediklerini olduğu gibi kustular. beslendkten sonra başlarını yüksek tutmalısın. sebebi mide içeriğinin ağza gelmesini engellemek içiin. yani reflüden dolayı olan kusmayı kısmen engellemek için. 2. aydan her iki bebeğimde kullandım. taki kusma problemi ortadan kalkana kadar. ondan sonrada zaten dönüyorlar yatakta. yastıkta falan yatmıyorlar. şuan yastıksız yatıyoruz. deli gibi uyuduklarından yastığa ihtiyaç kalmıyor. yastık onlara uyurken engel oluyor, uyanıyorlar. yastığı uyuturken kullanıyorum şuan sadece.
evde bulunsun. ayağında sallaman gerekir falan ya da inşallah olmaz ama kusmasını engellemk için kullanırsın ya da biberonla beslerken başı yüksekte olmalı. biberonla beslerken kullanırsın. emzirken bile lazım olur. yatış pozisyonun amzirmenin sakıncaları varmış. orta kulak iltihabı olma ihtimali yüksek oluyormuş. yani uyurken değil de beslerken ve uyuturken sana çok lazım olacak. en başta dediğim gibi hazır al. yorgancılarınki çok yüksek oluyor.
tarçınkara bebeklerini benim için öp. nice nice yaşlarını gör sağlıcakla inşallah. yaza herşey çok güzel olacak inşallah.
konuşmaları yakındır. o zaman çok zevkli oluyor. şimdi her anları çok güzel. yürüme çabaları, konuşma çabaları. verdiğin komutları yerine getirmeleri vs.
arkadaşlar hümeyram hiç iyi degil,ateşi 39.5tan aşagı düşmüyor... gece doktora gittik,ateş yüksekliginden çırılçıplak eve döndük.virüs kapmış,3 4 gün ateşi seni ugraştıracak dedi doktor.fitil şurup kar etmiyor.huzursuz husuz devamlı aglıyor uykusu yok...dualarınızı bekliyorum...
arkadaşlar hümeyram hiç iyi degil,ateşi 39.5tan aşagı düşmüyor... gece doktora gittik,ateş yüksekliginden çırılçıplak eve döndük.virüs kapmış,3 4 gün ateşi seni ugraştıracak dedi doktor.fitil şurup kar etmiyor.huzursuz husuz devamlı aglıyor uykusu yok...dualarınızı bekliyorum...
Gecen ay aşıya gittiğimizde bir ay sonrada geleceksiniz asi için demişlerdi. Pzts günü gittik sağlık ocagina. Meğer aşı yokmuş bu ay. E ama öyle dediniz dedim öyle demesek kimse kontrole getirmiyor diyo. Allahim Yarabbim yalanla iş görüyorlar ya. Neyse kontrol için gitmiş olduk yani. Hemşire tartti bizim kızları. Bu ay az kilo almışlar dedi.350-400 gr kadar almış biri de 400-450 gr kadar. Sadece anne sütü mu veriyorsun dedi. Evet dedim. Kac saatte bir emziriyosun diye sordu. 2, 5 3 saatte bir dedim. Ooo cok bekliyosun. Bunlar daha cok küçük istedikce emzirmelisin. O kadar bekletmemelisin diyo. E dedim ki çocuk doktoru beslenme alışkanlığını kazanmaları için (bu aydaki cocuklar icin) 3 saat normal dedi diyorum. Baksana az kilo almışlar diyo. Bir ay sonra geldiğinizde bakarız kilolarina olmazsa mama da verirsin diyo. Sonra durdu durdu diyo ki acaba ben gecen ay fazla mi yazdim ki. ( geçen ay gittigimizde de bir ayda biri 900- biri 1000 gr almis. Normalin bile üstünde almis ikiside demisti.) Ya madem emin olamiyosun niye benim moralimi bozuyosun. İki üç gündür kızları önce emziriyorum sonra hemen sütümu sagiyorum sagdigim sütten de veriyorum. Bazen emmeleri ilr sut sagmam arasından bir saat geçtiği için verdiğim sutten de 25-30 ml kadar iciyorlar. Bazen de.hic icmiyorlar. Şimdi kafamda surekli "acaba doydular mi doymadilar mi niye kilo almadılar hemşire mi yanlış tartti" soruları dolanip duruyo
Rabbim şafi isminin hurmetine en kisa zamanda şifa versin inşallah. Dualarimizdasiniz
Ah kıyamam.bebekler hasta olmasınşu ara salgın var canım tvler bangır bangır bağırıyo.inşallah çabucak atlatır kuzun
Canım allah yardımcın olsun bebişede sağlık sıhhat versin inşallah çabucak atlatır annesi. Ya bizim bir haftayı ds geçti çok şükür öyle bi ateş görmdik ama burunlar akıyo tam bugü iyi akmadı diyorum ertesi gün yine akıyor ne yapışık bir gripmiş bu. Bebeklerde huzur düzen kalmadı. Iştahı varmı hümeyranın. Oğluşunu ayrı tut canım gerçi seninkiler ayrı yatıyor aman dikkat et. Geçende de kızınmı serum yemişti oğlun mu. Aman çok dikkat et kendine dearkadaşlar hümeyram hiç iyi degil,ateşi 39.5tan aşagı düşmüyor... gece doktora gittik,ateş yüksekliginden çırılçıplak eve döndük.virüs kapmış,3 4 gün ateşi seni ugraştıracak dedi doktor.fitil şurup kar etmiyor.huzursuz husuz devamlı aglıyor uykusu yok...dualarınızı bekliyorum...
Gecen ay aşıya gittiğimizde bir ay sonrada geleceksiniz asi için demişlerdi. Pzts günü gittik sağlık ocagina. Meğer aşı yokmuş bu ay. E ama öyle dediniz dedim öyle demesek kimse kontrole getirmiyor diyo. Allahim Yarabbim yalanla iş görüyorlar ya. Neyse kontrol için gitmiş olduk yani. Hemşire tartti bizim kızları. Bu ay az kilo almışlar dedi.350-400 gr kadar almış biri de 400-450 gr kadar. Sadece anne sütü mu veriyorsun dedi. Evet dedim. Kac saatte bir emziriyosun diye sordu. 2, 5 3 saatte bir dedim. Ooo cok bekliyosun. Bunlar daha cok küçük istedikce emzirmelisin. O kadar bekletmemelisin diyo. E dedim ki çocuk doktoru beslenme alışkanlığını kazanmaları için (bu aydaki cocuklar icin) 3 saat normal dedi diyorum. Baksana az kilo almışlar diyo. Bir ay sonra geldiğinizde bakarız kilolarina olmazsa mama da verirsin diyo. Sonra durdu durdu diyo ki acaba ben gecen ay fazla mi yazdim ki. ( geçen ay gittigimizde de bir ayda biri 900- biri 1000 gr almis. Normalin bile üstünde almis ikiside demisti.) Ya madem emin olamiyosun niye benim moralimi bozuyosun. İki üç gündür kızları önce emziriyorum sonra hemen sütümu sagiyorum sagdigim sütten de veriyorum. Bazen emmeleri ilr sut sagmam arasından bir saat geçtiği için verdiğim sutten de 25-30 ml kadar iciyorlar. Bazen de.hic icmiyorlar. Şimdi kafamda surekli "acaba doydular mi doymadilar mi niye kilo almadılar hemşire mi yanlış tartti" soruları dolanip duruyo
Canım allah yardımcın olsun bebişede sağlık sıhhat versin inşallah çabucak atlatır annesi. Ya bizim bir haftayı ds geçti çok şükür öyle bi ateş görmdik ama burunlar akıyo tam bugü iyi akmadı diyorum ertesi gün yine akıyor ne yapışık bir gripmiş bu. Bebeklerde huzur düzen kalmadı. Iştahı varmı hümeyranın. Oğluşunu ayrı tut canım gerçi seninkiler ayrı yatıyor aman dikkat et. Geçende de kızınmı serum yemişti oğlun mu. Aman çok dikkat et kendine de
canım 3. ayda kontrole çagırıyorlar evet,3. ayda aşı yok.4. ayda var.
bence kilo alımları iyi.ve sütün de yetiyorsa ne diye mama veresin?? uykuları nasıl uyuyorlar mı geceleri? çok sık kalkıp aglıyorlar mı?? eger bunlar olmuyorlarsa sütün yetiyor demektir.sen boşver saglık ocagındaki hemşireyi.çogu böyle maalesef.
artık 3 ayı doldurmuşsunuz,3 saat aç kalabilirler şekerleri de düşmez.devamlı emzirirsen ona da alışır gece de devamlı isterler.sen doktorunun dedigini yap,dogrusunu yapıyorsun.
Canım allah yardımcın olsun bebişede sağlık sıhhat versin inşallah çabucak atlatır annesi. Ya bizim bir haftayı ds geçti çok şükür öyle bi ateş görmdik ama burunlar akıyo tam bugü iyi akmadı diyorum ertesi gün yine akıyor ne yapışık bir gripmiş bu. Bebeklerde huzur düzen kalmadı. Iştahı varmı hümeyranın. Oğluşunu ayrı tut canım gerçi seninkiler ayrı yatıyor aman dikkat et. Geçende de kızınmı serum yemişti oğlun mu. Aman çok dikkat et kendine de
Canım artık kilo alımları yavaşlıyor birde anne sütü ile beslediğin için normal hemşireye bakma bizimde hep öyle gitti. Özellikle drum anne sütü ilr besliyorsan güzel diyordu hep sadece ilk ay 900filan aldılar ondan sonrq hep düştü. Bebeklerin çok huzursuz mu gece çok sık uyanıp ağlıyorlar mı eğer çok şikayetin yoksa mama verme. Birde bana sorarsan illa saatindolmasını bekleme istedikçe emzir. Emzirme arası zaman azalırsa yavaş yavaş sağmayı bırak çünkü artık büyüyorlar daha fazla süt içmek isterler. Birde şimdi yetiyorsa sütün altı ay böyle devam eder inşallah başta nasılsa öyle gidiyor şükür.ben hala akşam ondan sabah 11 e kadar emziriyorum sadece sonra kahvaltı veriyorum geç kalkıyorlar. Tabi bu bizim düznimiz hiç gece maması vermedim akşam iyi uyusunlar diyr 9 buçuk on gibi mama veriyorum. Öncesinde de altı gibi çorba. Aradada emme yoğurt meyvemiz var günümüz böylr geçiyor bazen çok yedirmişim gibime geliyor
Sütüm ytiyo diye düşünüyorum. Uyku lari gayet iyi. 3 saat olunca gece uyusalar bile veriyorum biberonla. 4.aydaki aşı 3 tane mi yoksa
Bsnada doktorum iyi dedi ama kafam karıştı ya. Elhamdulillah huzursuzlukları yok.gece uykulari da cok iyi. Saatlerinin dolmasini beklemiyorum zaten. Ama cok denedim mesela biberonla veriyorum diyelim.2 bucuk 3 saatte bir 100ml iciyorlarsa 1 buçuk saatte bir verince ancak 50 ml iciyolar. Sen süt sagma yi ne zaman birakmistin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?