2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
maşallah size,rabbim bizlere de nasip etsin inşallah
şu bebeklere verilmeyecekleri bir de ben çevreme anlatabilsem...arkamı dönüyorum veriyorlar.

Darısı size zaman o kadar çabuk geçiyoki. İnanamıyorum hala. Verilmeyecek şeylere gelince çevreye anlatmanın imkanı yok emin ol. Ama ben yanlarındayken vermiyorlar en azından. Kapıdan çıkınca naptıkları meçhul.

Masallah Bizler de bu günleri görecek miyiz bana ruya gibi geliyo sanki hep karnımda boyle oynayıp duracaklar gibi:) allah bi kolaylığını veriyor demekki..
Kızlar Hepinizin bebisleri sağlıkla sıhhatle büyüsünler ben tecrübe kazanmak acısından bu topigi de ara ara takip ediyorum..bize de dua edin sağlıkla sıhhatle kucağımıza alalım ins..

Kızlar bebek yastığı alçakmı olur yüksekmi?ben alçak yaptım,doğrumu?
yastık evde bulunsun. bence bir yorgancıda falan yaptırma. çok yüksek yapıyorlar. hazır satın al. onlar daha uygun yükseklikte.
evet bebeklere yaşına kadar yastık önerilmiyor. benimkiler kusmaya başlayıncaya kadar yastık kullanmadım. ama 2. ayda bir reflüden diğeri mide gazını çıkaramadığından her yediklerini olduğu gibi kustular. beslendkten sonra başlarını yüksek tutmalısın. sebebi mide içeriğinin ağza gelmesini engellemek içiin. yani reflüden dolayı olan kusmayı kısmen engellemek için. 2. aydan her iki bebeğimde kullandım. taki kusma problemi ortadan kalkana kadar. ondan sonrada zaten dönüyorlar yatakta. yastıkta falan yatmıyorlar. şuan yastıksız yatıyoruz. deli gibi uyuduklarından yastığa ihtiyaç kalmıyor. yastık onlara uyurken engel oluyor, uyanıyorlar. yastığı uyuturken kullanıyorum şuan sadece.
evde bulunsun. ayağında sallaman gerekir falan ya da inşallah olmaz ama kusmasını engellemk için kullanırsın ya da biberonla beslerken başı yüksekte olmalı. biberonla beslerken kullanırsın. emzirken bile lazım olur. yatış pozisyonun amzirmenin sakıncaları varmış. orta kulak iltihabı olma ihtimali yüksek oluyormuş. yani uyurken değil de beslerken ve uyuturken sana çok lazım olacak. en başta dediğim gibi hazır al. yorgancılarınki çok yüksek oluyor.

tarçınkara bebeklerini benim için öp. nice nice yaşlarını gör sağlıcakla inşallah. yaza herşey çok güzel olacak inşallah.
konuşmaları yakındır. o zaman çok zevkli oluyor. şimdi her anları çok güzel. yürüme çabaları, konuşma çabaları. verdiğin komutları yerine getirmeleri vs.
bir dahaki yaşta düzen sorunlarından bahsetmeyeceğiz inşallah.
tekrardan iyi ki doğdular, iyi ki onların annesisin.

Sağol canım uzun uzun yazmışsın:)ewde kendim yaptım zaten yastıklarını hazırda bulunsun diye.ince yaptım dediğin gibi

Sağol canım uzun uzun yazmışsın:)ewde kendim yaptım zaten yastıklarını hazırda bulunsun diye.ince yaptım dediğin gibi

arkadaşlar hümeyram hiç iyi degil,ateşi 39.5tan aşagı düşmüyor... gece doktora gittik,ateş yüksekliginden çırılçıplak eve döndük.virüs kapmış,3 4 gün ateşi seni ugraştıracak dedi doktor.fitil şurup kar etmiyor.huzursuz husuz devamlı aglıyor uykusu yok...dualarınızı bekliyorum...

arkadaşlar hümeyram hiç iyi degil,ateşi 39.5tan aşagı düşmüyor... gece doktora gittik,ateş yüksekliginden çırılçıplak eve döndük.virüs kapmış,3 4 gün ateşi seni ugraştıracak dedi doktor.fitil şurup kar etmiyor.huzursuz huysuz devamlı aglıyor uykusu yok...dualarınızı bekliyorum...

Ah kıyamam.bebekler hasta olmasınşu ara salgın var canım tvler bangır bangır bağırıyo.inşallah çabucak atlatır kuzun

Rabbim şafi isminin hurmetine en kisa zamanda şifa versin inşallah. Dualarimizdasiniz

Gecen ay aşıya gittiğimizde bir ay sonrada geleceksiniz asi için demişlerdi. Pzts günü gittik sağlık ocagina. Meğer aşı yokmuş bu ay. E ama öyle dediniz dedim öyle demesek kimse kontrole getirmiyor diyo. Allahim Yarabbim yalanla iş görüyorlar ya. Neyse kontrol için gitmiş olduk yani. Hemşire tartti bizim kızları. Bu ay az kilo almışlar dedi.350-400 gr kadar almış biri de 400-450 gr kadar. Sadece anne sütü mu veriyorsun dedi. Evet dedim. Kac saatte bir emziriyosun diye sordu. 2, 5 3 saatte bir dedim. Ooo cok bekliyosun. Bunlar daha cok küçük istedikce emzirmelisin. O kadar bekletmemelisin diyo. E dedim ki çocuk doktoru beslenme alışkanlığını kazanmaları için (bu aydaki cocuklar icin) 3 saat normal dedi diyorum. Baksana az kilo almışlar diyo. Bir ay sonra geldiğinizde bakarız kilolarina olmazsa mama da verirsin diyo. Sonra durdu durdu diyo ki acaba ben gecen ay fazla mi yazdim ki. ( geçen ay gittigimizde de bir ayda biri 900- biri 1000 gr almis. Normalin bile üstünde almis ikiside demisti.) Ya madem emin olamiyosun niye benim moralimi bozuyosun. İki üç gündür kızları önce emziriyorum sonra hemen sütümu sagiyorum sagdigim sütten de veriyorum. Bazen emmeleri ilr sut sagmam arasından bir saat geçtiği için verdiğim sutten de 25-30 ml kadar iciyorlar. Bazen de.hic icmiyorlar. Şimdi kafamda surekli "acaba doydular mi doymadilar mi niye kilo almadılar hemşire mi yanlış tartti" soruları dolanip duruyo

canım 3. ayda kontrole çagırıyorlar evet,3. ayda aşı yok.4. ayda var.
bence kilo alımları iyi.ve sütün de yetiyorsa ne diye mama veresin?? uykuları nasıl uyuyorlar mı geceleri? çok sık kalkıp aglıyorlar mı?? eger bunlar olmuyorlarsa sütün yetiyor demektir.sen boşver saglık ocagındaki hemşireyi.çogu böyle maalesef.
artık 3 ayı doldurmuşsunuz,3 saat aç kalabilirler şekerleri de düşmez.devamlı emzirirsen ona da alışır gece de devamlı isterler.sen doktorunun dedigini yap,dogrusunu yapıyorsun.

Rabbim şafi isminin hurmetine en kisa zamanda şifa versin inşallah. Dualarimizdasiniz

Ah kıyamam.bebekler hasta olmasınşu ara salgın var canım tvler bangır bangır bağırıyo.inşallah çabucak atlatır kuzun

kızlar teşekkür ederim..biraz ateşi düştü gibi uyudu şimdi..3 saatte bir pedifen ve calpol veriyorum bir de antbiyotik var.inşallah ogluma geçmez...

Canım allah yardımcın olsun bebişede sağlık sıhhat versin inşallah çabucak atlatır annesi. Ya bizim bir haftayı ds geçti çok şükür öyle bi ateş görmdik ama burunlar akıyo tam bugü iyi akmadı diyorum ertesi gün yine akıyor ne yapışık bir gripmiş bu. Bebeklerde huzur düzen kalmadı. Iştahı varmı hümeyranın. Oğluşunu ayrı tut canım gerçi seninkiler ayrı yatıyor aman dikkat et. Geçende de kızınmı serum yemişti oğlun mu. Aman çok dikkat et kendine de

Canım artık kilo alımları yavaşlıyor birde anne sütü ile beslediğin için normal hemşireye bakma bizimde hep öyle gitti. Özellikle drum anne sütü ilr besliyorsan güzel diyordu hep sadece ilk ay 900filan aldılar ondan sonrq hep düştü. Bebeklerin çok huzursuz mu gece çok sık uyanıp ağlıyorlar mı eğer çok şikayetin yoksa mama verme. Birde bana sorarsan illa saatindolmasını bekleme istedikçe emzir. Emzirme arası zaman azalırsa yavaş yavaş sağmayı bırak çünkü artık büyüyorlar daha fazla süt içmek isterler. Birde şimdi yetiyorsa sütün altı ay böyle devam eder inşallah başta nasılsa öyle gidiyor şükür.ben hala akşam ondan sabah 11 e kadar emziriyorum sadece sonra kahvaltı veriyorum geç kalkıyorlar. Tabi bu bizim düznimiz hiç gece maması vermedim akşam iyi uyusunlar diyr 9 buçuk on gibi mama veriyorum. Öncesinde de altı gibi çorba. Aradada emme yoğurt meyvemiz var günümüz böylr geçiyor bazen çok yedirmişim gibime geliyor

sagol canım amin inşallah..iştahı yok maalesef.2 aydır felan meyve suyu vermiyordum,meyveyi şu haliyle yemeyecegini bildigim için suyunu sıkayım dedim,onu da içmedi.sabah kahvaltısını iştahla yedi bütün günü onunla götürecek başka birşey yemeyecek eminim.devamlı sallanmak istiyor.salıncak var evde,ona koyuyorum devamlı sallıyorum.yoksa aglıyor,hiçbirşeyle oyalanmıyor.o uyku yapan fitiller şuruplar hiç uyutmuyor,uyusa kendine gelecek azıcık.

kızım yemişti serumu da.enfeksiyon kapmıştı.ama o zaman çok kusuyordu.yatak döşek üst baş her yeri batırmıştı.şimdi çok şükür kusma yok ateş var.
oglumda da geçen hafta kızamıktan şüphelendigimiz benekler çıkmıştı her yerinde.o da virüs kapmış.virüs bir girdi eve çıkamadı.ya bu aralar dışarı da çıkmadım ki.camı açsan evi havalandırmaya,oradan bile giriyor.ne yapıcaz bilmiyorum...

Sütüm ytiyo diye düşünüyorum. Uyku lari gayet iyi. 3 saat olunca gece uyusalar bile veriyorum biberonla. 4.aydaki aşı 3 tane mi yoksa

Bsnada doktorum iyi dedi ama kafam karıştı ya. Elhamdulillah huzursuzlukları yok.gece uykulari da cok iyi. Saatlerinin dolmasini beklemiyorum zaten. Ama cok denedim mesela biberonla veriyorum diyelim.2 bucuk 3 saatte bir 100ml iciyorlarsa 1 buçuk saatte bir verince ancak 50 ml iciyolar. Sen süt sagma yi ne zaman birakmistin?

canım 3 saatte uyanmıyorlarsa gece besleme büyüdüler artık.acıktılar mı kendileri kalkar.
tam hatırlamıyorum ama 4. ayda 3 aşı vardı sanırım evet. biz daha 6. ay aşısını olmadık,devamlı hastalandılar.araya rota virüs de soktugumuz için bütün aşılarımız otomatik olarak kaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…