2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızımın ateşi 37 39 arası degişiyor.3 saate ateşi 39 oluyor şurup verince 37.5 a düşüyor.3 saat sonra tekrar 39...
ayakları dondu,çorap giydireyim dedim,öyle bir ateşlendi ki.

kızımın ateşi 37 39 arası degişiyor.3 saate ateşi 39 oluyor şurup verince 37.5 a düşüyor.3 saat sonra tekrar 39...

Canım ateşten çocuğun elleri ayakları soğur der annem hep o yüzden giydirmek doğru değil. Evin sıcaktır zaten

Canım ateşten çocuğun elleri ayakları soğur der annem hep o yüzden giydirmek doğru değil. Evin sıcaktır zaten

nefisecim yavruna çok geçmiş olsun

vücut ısısı arttığı için bebeğinin elleri ve aykları soğuyor
sakın giydirme
onlar vücudun sigortası
vücut soğutarak dengesini bulacak
üşüyor zannetme
emin ol hiç üşümüyorlar

oğlum 6. hastalık olduğunda gece bile
kolsuz çıtçıtlı badi ile yatırdım
ateşi 39.5 i görüyordu
eşim çocuğu zatüre yapacaksın dedi ama
şükür hiçbir şey olmadı

kızlar bebekleriniz aylarına göre gayet iyi içiyorlar maşallah
benimkiler çok aç olduklarında bile en fazla 110 veya 120 cc süt içiyorlar
süt konusunda hiç çok iştahlı olmadılar
vermesem inan aramazlar
sadece gece uyandıklarında süt içmek istiyorlar
ben uyurken veriyorum içsinler diye
ancak günde 300 cc içirebiliyorum

Sakın uyandırma canım gece alışmasınlar bırak uyusunlar acıkınca uyanırlar zaten sonra alışkanlık oluyor canım sen anlayacaksın zaten göğüslerin artık emzirdikten sonra yumuşayacak o ilk başlardaki dolgunluğu sertliği olmayacak işte ozaman bebeklerin hepsini emişlemiş oluyor sağmayı bırakırsın. Istersen şöyle de deneyebilirsin sağacağın vakitte sağma bir dahaki emmeye kadar göğüslerinde çok süt biriktiyse sağmaya devam et demekki emdikleri yetiyor sütün artıyor
işten gelince bir sarılmamız var görmelisiniz
onlar beni yalıyor ben onları

Ah ne güzel maşallah bizimde koklaşacağımız günler gelse hasretle bekliyorum şimdilik sadece ben yalayıp yutuyorum

benim annem de diyor ama ne bileyim o kadar soguktu ki eli ayagı.hemen çıkarttım zaten.

sagol duygu ya,devamlı ateş ölçüyoruz devamlı şurup içiriyoruz.yemiyor uyumuyor hep sallanmak istiyor.
ben de kısa kollu çıtçıtlıyla tuttum bütün gün,gece de öyle yatırmıştım.inşallah geçer bir an önce ogluma bulaşmadan...

Dediğin gibi yapıcam bakalim. 2 öğünde bir sagicam. Doya doya emsin kuzucuklar :) ya kızımın biri çok telaşlı emmek istiyor mu istemiyor mu anlayamıyorum bi turlu. Çoğu zaman biberonla ne içtiğini görünce içim rahat ediyo :) hkere cnm sende şu cizelgeden yapsana. Kim ne kadarlik oldu görelim bilelim

Son düzenleme:

Canım ben mobilden giriyorum zatrn sizin çizelgeleride göremiyorum bebeklerim sekiz ayın içindeler.
Sağmayı bıraksanda arada bi öğün mutlaka biberondan ver unutturma canım benimkiler bu hafta yeni yeni alıştı biberon a. Kolaylık oluyor gerçekten.dışarı çıksam çok oyalanamıyordum acıkma saatleri gelirddiye her yerde emziremiyorsun ortam müsait olmuyor malesef.

Kolaylık ki ne kolaylik. Hem biberon hemde emzik hakkaten işleri cok kolaylaştırıyo.bakalim kızları 22:30 da doyurdum altlarini da değiştirdim şimdi uyuyolar. Bakalim gece kaçta kalkacaklar. Dediğiniz gibi gece kacta uyanirlarsa o saatte doyurucam ikisinide. Yarin durumu bildiririm :) sıkıntı olmazsa aç kalmaları yani büyük kolaylık olur bana da. Saat hesabı yapmamış olurum gece gece

Bu dediklerini tek başınamı yapıyosun kız:)doyurmak alt değiştirip uyutmak:)

Kızlar bişi sorcam belki saçma olabilşr:)bebekleri doyurdum diyelim,uyumaları için altlarını pisletmelerinimi bekliycem?alt değiştirmeden uyumazlarmı?

Kızlar bişi sorcam belki saçma olabilşr:)bebekleri doyurdum diyelim,uyumaları için altlarını pisletmelerinimi bekliycem?alt değiştirmeden uyumazlarmı?

Hihihi:) ben şöyle anlatayım sana. İlk başlarda iki saatte bir beslemek gerekiyor ya o yüzden bebekleri uyandırmak için altlarını alıyordum benerken doğdukları için sürekli uyuyorlardı başlarda. Bi ay böylr devam ettim nerdeyse yoksa hanhanımefendiler uykudan gözlerini açıpta içmiyordu sütünü. Yine ben en iyisinin yapıyorum küvez hemşireleri sürekli ağlatıyordu uyansınlar diye ayaklarını sıkıyor vs ağlatıp kucağıma veriyorlardı drumda altını al uyanmış olur demişti işe yaradı. Zaten sürekli kaka olacak her bezde kabız olmazlarsa inşallah oyüzden bez tasarruf u yaparım diyr düşünme almasan bebek huysuz oluyor pişik olabilir.diyelimki bezi temiz altını alıyorsun çok çişli bezde pişik yapıyor hopp temiz beze pırt pırt:) yine al bakalım altını. Büyüyünce durum değişiyor kaka sayısı azalıyor artık benimkiler günde bir ikibdefa yapıyorlar hala temiz beze yaptıklarıda oluyor.altlarını pisletmesinii beklemene gerek yok onlar her halükarda vakitli vakitsiz pisletecekler. Derdimiz zaten pislemelerideğil kabız olmamaları. Bu tempoda birde onun sıkıntı tarif edilemez. Yapsın diye uğraşmalar bacaklara ileribgeri harektler bebeğin huysuzluğu aman allah göstermesin

Bide doyurduktan sona gazları kaç dkda çıkıyo.kendlerimi çıkarıyo yoksa kucakta pışpışlıyomusunuz?:)

Kendileri çıkaramıyor canım sırtını sıvazlıyoruz yada yaptığın o yastıklara yüz üstü yatır bacakları yastığın dışında kalacak midesini yastık sıkıştırır gibi olacak daha kolay çıkıyor gazı. Bazı bebeğide yedikten sonra hemen kımıldatmamak gerek kusmasına sebep oluyor. Sen duruma göre bakarsın bebeğin sırtını sıvazla baktın çıkarmıyor yastığı dene. Benim küçüğüm çokn uğraştırdı beni. İnanırmısın pırt yapacak ona bile ağlıyordu.yastık olayı alttan gaz çıkarmasınada iyi geliyor. Biz şimdi ne desek ne anlatsak olmuyor onlar herşeyi uygulamalı öğretecekler inşallah.

geçmiş olsun. yoksa şu beton gribi dedikleri hastalık mı? grip mi yani?
çok çok zor. halini anlayamıyorum. kimi çocuk ateşlendiğinde halsizleşip uyur, kimisi de uyumuyor işte. acil şifalar diliyorum.
evde de çıplak dursun. yani sadece body ile. onlar üşüyor sanıyoruz ama üşümezler. tedirgin olmaya gerek yok.
umarım kardeşine bulaştırmaz. uzak tutmaya çalışın birbirlerinden.

Allah razı olsun canım.iyiki yapmışım yastıkları:)miniciklerken yüzüstü yatırmak sakıncalı değil dimi?

İnşallah şöyle bi beş saat deliksiz uyurlarsa sende dinlenirsin ah nr büyük nimet valla. Benimkiler emzikte almıyor şimdi sadece diş kaşımak için oynuyorlar
Allah razı olsun canım.iyiki yapmışım yastıkları:)miniciklerken yüzüstü yatırmak sakıncalı değil dimi?

Amin canım cümlemizdrn. Bebek daha rahat ediyor yüzüstü ağzına burnuna dikkat et kapanmasın yeter küçük ya başını çeviremez yan çevir kontrollu olsun bişi olmaz biiznillah küvezde bile öylr yatırmış hemşire benimkini secde eder gibi bacaklarını da içeri çekmiş sadece bez bağlı ay bi tatlı bi tatlı gelmiştiki bana. Birde erkek bebek yüzüstü yatmayı daha çok sever diyr biliyorum.yastık şart zaten yan çeviriyorsun beline destek olarak kullanıyorsun herşeye lazım oluyor pusetin içinde de kullandım ben biraz eğimli oluyor bebek oturamıyor onu koyunca ona yatak gibi oluyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…