2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Teşekür ederim canım aklımda tutcam hepsini:)ne gzl anneler olmuşsunuz bende bigün birilerine böyle anlatcakmıyım acaba tecrübelerimi:))siz bunları yaşayarakmı öğrendiniz?

Kızlar bişi sorcam belki saçma olabilir:)bebekleri doyurdum diyelim,uyumaları için altlarını pisletmelerinimi bekliycem?alt değiştirmeden uyumazlarmı?

canım güzel arkadaşım yanıtlamış ama ben de yanıtlamazsam çatlardım
ben alt alma,yedirme uyutma şeklinde yapıyordum işlerimi ilk zamanlarda.pislenmesini beklemene gerek yok.şimdiyse farklı tabii uyumaları yemeleri.bazen kakalı bile uyudukları oluyor o kadar uykuları oluyor ki,özellikle oglumun,altını açtırmıyor uyumak istiyor.nasıl olsa uyanır diyorum ellemiyorum.ama geceyse muhakkak açıyorum.

Bide doyurduktan sona gazları kaç dkda çıkıyo.kendlerimi çıkarıyo yoksa kucakta pışpışlıyomusunuz?:)

kimi bebekte hemen çıkar kimisi çok zorlar.sen tecrübe edeceksin bunu.bazen gazını alırsın bitti zannedersin bitmez.özellikle ilk üç ay bu konuda zor ama şimdi pışpış mışpış yapmıyoruz kendileri çıkarıyor.ilk zamanlar o gaz sesleri sana o kadar güzel geliyor ki :)

teşekkür ederim tugbacım.açıkçası ne gribi grip mi bilmiyorum.doktor sadece 3 4 gün ateşi yüksek olacak dedi.kucakta hep ve ayakta sallanıyor bütün gece.az evvel ateşi 40a dayandı,soguk duşa soktum ancak 38e düştü.kıpkırmızıydı vücudu.allahım kimseleri evladıyla imtihan etmesin çok zordu.bakma neşeli konuştuguma,aslında hiç iyi degilim.bütün gün aglayan yemeyen uyumayan oyalanmayan üstüne cayır cayır yanan bir bebek..zordu ama allahtan annem vardı.bakalım bu gece nasıl olacak...
kızım annemle oturma odasında yatacak ben oglumu yanıma aldım.ama aynı evde ne kadar uzak tutabilirim bilmiyorum.inşallah ogluma geçmez.

Teşekür ederim canım aklımda tutcam hepsini:)ne gzl anneler olmuşsunuz bende bigün birilerine böyle anlatcakmıyım acaba tecrübelerimi:))siz bunları yaşayarakmı öğrendiniz?

sen de olursun canım bizden de güzel anne olursun merak etme :)
şahsen ben yaşayarak acı tecrübeyle ögrendim çünkü ne kadar öyle olacak böyle olacak deseler de yaşamadan anlamıyorsun tam olarak.işte öyle öyle anne oluyorsun.

Bu dediklerini tek başınamı yapıyosun kız:)doyurmak alt değiştirip uyutmak:)

Kayinvalidem ilacını icti coktaaaaaan uyudu. Evet tek başına yapiyorum cnm. Sende yapacaksın allahin izniyle anlatacaksin burada merak etme

Bide doyurduktan sona gazları kaç dkda çıkıyo.kendlerimi çıkarıyo yoksa kucakta pışpışlıyomusunuz?:)

Her Bebek çok farklı cnm.benim kızlardan birinin gazı cok kolay cikiyo maşallah. Omzuna koymak için kaldirdigim anda cikiyo cogu zaman. Bazende cikarmadan yatiriyorum yerine. Yan yatırıp sırtına yastıkla destek yapınca kendi kendine cikariyo hala en başından beri. Ama diğer kızım biraz daha zor çıkarıyordu başta. Ama artik o sıkıntılar geride kaldı bizde de. 2-3 dakkada çıkıyo simdi :)

Hayat tecrübesi. O bebekleri kucağına alır almaz sana otomatikman annelik programı yükleniyo :) zamanla pratiklesiyosun. Ilk defa altlarini değiştirdigim günü hatırliyorum da aman allahım ya. Midem hassas benim biraz. Yani hassasti :) midem bulanmisti :) şimdi hiiiiiiic bulanmiyo. Arkadaslarin dediği gibi gaz çıkardıkları zaman kakalarini yaptıkları zaman öyle mutlu oluyosun ki :)

Söylediklerinizin hepsi altın değerinde kızlar:)kafaya kaydettim hepsini,anneler kv ler ne kadar tecrübelide olsa ikizi bilemezler:)

Sorsan kv ye,yardım ediyorum der:))erkek çocuğu gazlı olur derler inş doğru çıkmaz yaşayıp görecem bende:)

ortalıkta olunca çok tehlikeli oluyorlar diye ben gün içinde park yataklarının içine koyuyorum
yataklarının lamba ve müzikleri ile gayet güzel oynuyorlar
bugün farkettim
birbirleriyle cee oynuyorlar
hem de ceeeeee diyorlar
yerim ben onları
arkadaş da oldular birbirlerine çok şükür
kimseye ihtiyacımız yok

Ne güzel ya banada zaman cabucak geçse sizin gibi olabilsem göz acıp kapayana kadar.o kadar korkuyorumki doğumdan sonrasından.
biz artık yatakta 4 kişi yatıyoruz
yorganın altı kol bacak dolu

Yanınızda yatmaya alışmasınlar sonra:)

Deneyimli arkadaşlar merhabalar,
Ben de ikiz bebeklere hamileyim.Hamileliğimin 9. haftasındayım. Bebeklerim çift yumurta ikiziymiş iki hafta önce öğrendik.Sizlere sormak istediğim doktorum beni erken doğum konusunda çok korkuttu 26. haftadan sonra çalışmayı hatta evde bile gezinmeyi yasakladı.Erken doğum yaşanırsa bebeklerin küveze alınması gerektiği yönünde uyardı.Hatta özel sağlık sigortam bebekleri kapsamadığından dolayı olası küvez durumunu düşünerek doğum yapmak istediğim hastaneyi bile değiştirmek durumunda kaldım. SGK ile anlaşması olan bir hastane ayarlıycaz. Sizler kaçıncı haftanızda doğum yaptınız, gerçekten 26. haftadan sonra kıpırdamadan yatmam mı gerekiyor.Hiç yerinde durabilen bir insan değilim.

O nasıl doktormuş ya olurmu öyle şey canım:)bendeçift yumurta ikizlerine hamileyim son haftadayız artık.4 aydan sona sadece ew işini bıraktım.süpürge falan çok tehlikeli zaten.yemeklerşmi yapıyorm,canım isterse bulaşığımı yıkıyorum.sadece 32 haftadan sonra gezmeye gştmeyi bıraktım:)kendimi ağır hissettiğim için.32 de sona çok dikkat et yeter.tabi erken doğum tehliken olmazsa

İçime su serptin canım.İnşallah benimkiler de beklerler zamanlarını.

Hayırlı olsun bebeklerin. Her insan bir olmuyor sen yinede dikkat et ama özellikle 21.haftadan sonra fıldır fıldır gezdim bebek alışverişi mobilya vs. Ya oturamadığım halde pikniğe bile gitmiştim benimde çift yumurta. Durumuna göre bakarsın sende arkadaşım. Drun aslında söylemesi gerekenleri söylemiş riskli gebelik dikkat etmek lazım ve mutlaka küvezli bir hastane seçmeni tavsiye ederim 37.haftadan sonra alıyor çoğu dr bebekleri ne olur olmaz tedbirli olmak lazım sıkıntı yaşamamk için. Kanaman vs yoksa ağır işler yapmamak şartıyla günlük hayatına devam et. Hayırsıyla inşallah bebeklerini alırsın kucağına

evet cnm tek bakıyorum ben.. sadece temizlik yaparken ihtiyaç duyuyorum birilerine, hem temizlik hem bebekler zor oluyo çünkü.. ilk zamanlar inanılmaz zorlandım ama artık herşeye alıştım yorgunlukta uykusuzlukta zor gelmiyo artık bana =)) istediğin gibi bakarsın inş. sende tek başına cnm.. doğum ne zaman??

Yarın gün verecek doktorum doğum için,hafta içi olur allah izin verirse:18:inş canım bende beceririm.uykusuzluğa şimdiden alıştım sayılır aslında:)45 dk deliksiz uykum yok

Dun gece konuştuğumuz gibi kizlarimi gece kacta uyanirlarsa o saatte doyurdum. 10:00 da Karinlarini doyurdum 10:40 da ikisi dd uyumuslardi. 3:20 de uyandilar.neredeyse deliksiz uyudular. Biberonla verdim sutlerini gözlerini bile acmadan 7 bucuga kadar daha uyudular. Altlarini değiştirip Karinlarini doyurdum bi uyku daha çektiler 10:20 ye kadar. Şekerleri dusmuyorsa birakayim uyusunlar zaten aşağı yukarı tahmin ettiğim Acikma saatlerinde otomatikman kalkiyorlar.gece uyusunlar demisyin ya bugünbir gibi yattilar 5 te kalktilar. Acaba gündüz uyandirmalimiyim 3 saatten fazla uyurlarsa

Merhaba benden deneyimli ikiz anneleri
aslında 2014 ikiz annesi olacaktım ama benim kızlar aceleci çıktı 2013 annesi oldum
bizmkiler kiloları az olarak doğdu 1 aylık olduk bu hafta Dr götürdüm kilo alımının az olduğunu söyledi haftada 200 gr almaları gerekiyormuş benim kızlar 100 gr almışlar sadece anne sütü veriyorum aslında kiloyu kafaya takmıyorum ama çabuk toparlansın istiyorum size sorum acaba sütümün kalitesini nasıl artırabilirim aslında çok şükür sütüm yetiyor şuan ama kilo alımı yavaş nasıl bir tavsiyede bulunursunuz

öncelikle hayırlı olsun allah saglıkla ve zamanında kucagına almak nasip etsin bebeklerini.
doktorun seni epey korkutmuş.ben 37. haftanın içinde dogum yaptım,benim de çift yumurta.ve ben 31. haftada banyoların fayanslarını fırçalıyordum çamaşır suyuyla.kilolu hamile kalmama ragmen hiçbir gün yatmadım.son güne kadar hep ayaktaydım.ama herkesin hamileligi bir olmuyor,bünyesi de öyle.onu sen göreceksin zaten ilerleyen zamanlarda,ona göre de hareket edersin doktorun uyrmasına bile gerek yok aslında.inşallah kolay bir hamilelik dönemi geçirirsin.
elbette küvezli bir hastane seç,o konuyu atlama.

kuzum ne meraklısın kaldırmaya :) hiçbir zaman kaldırma artık büyüdüler.maşallah inşallah hep böyle uyurlar.aç olsalar uyanırlar annesi rahat ol,artık yenidoganlıktan çıktılar :)

ben de ikiz istiyordum ama bi an tereddüt ettim, tek daha mı iyi acaba diye:)Allah hayırlı olanı nasip etsin cümlemize:)

dogum yaptıgımda ben bu bebeklere bakmak istemiyorum dedigimde,
annem şöyle bir cümle kurmuştu:
öyle bir gün gelecek ki başka hiç kimseyi istemeyeceksin,çocukların sana yetecek.onlarsız evden adım bile atamayacaksın,çıktıgında da geri dönmek için gözün saatte kalacak.
sen o günlere gelmişsin,maşallah

ben de ikiz istiyordum ama bi an tereddüt ettim, tek daha mı iyi acaba diye:)Allah hayırlı olanı nasip etsin cümlemize:)

biz ikiz anneleri tüm zorluklarına ragmen halimizden çok memnunuz canım :) sen tereddüt et istedigin kadar,allahın bilecegi iş o.

senin hakkında da tek bebek hayırlıymış sanırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…