- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.961
İnşallah şöyle bi beş saat deliksiz uyurlarsa sende dinlenirsin ah nr büyük nimet valla. Benimkiler emzikte almıyor şimdi sadece diş kaşımak için oynuyorlar
Amin canım cümlemizdrn. Bebek daha rahat ediyor yüzüstü ağzına burnuna dikkat et kapanmasın yeter küçük ya başını çeviremez yan çevir kontrollu olsun bişi olmaz biiznillah küvezde bile öylr yatırmış hemşire benimkini secde eder gibi bacaklarını da içeri çekmiş sadece bez bağlı ay bi tatlı bi tatlı gelmiştiki bana. Birde erkek bebek yüzüstü yatmayı daha çok sever diyr biliyorum.yastık şart zaten yan çeviriyorsun beline destek olarak kullanıyorsun herşeye lazım oluyor pusetin içinde de kullandım ben biraz eğimli oluyor bebek oturamıyor onu koyunca ona yatak gibi oluyordu.
Kızlar bişi sorcam belki saçma olabilir:)bebekleri doyurdum diyelim,uyumaları için altlarını pisletmelerinimi bekliycem?alt değiştirmeden uyumazlarmı?
Bide doyurduktan sona gazları kaç dkda çıkıyo.kendlerimi çıkarıyo yoksa kucakta pışpışlıyomusunuz?:)
geçmiş olsun. yoksa şu beton gribi dedikleri hastalık mı? grip mi yani?
çok çok zor. halini anlayamıyorum. kimi çocuk ateşlendiğinde halsizleşip uyur, kimisi de uyumuyor işte. acil şifalar diliyorum.
evde de çıplak dursun. yani sadece body ile. onlar üşüyor sanıyoruz ama üşümezler. tedirgin olmaya gerek yok.
umarım kardeşine bulaştırmaz. uzak tutmaya çalışın birbirlerinden.
Teşekür ederim canım aklımda tutcam hepsini:)ne gzl anneler olmuşsunuz bende bigün birilerine böyle anlatcakmıyım acaba tecrübelerimi:))siz bunları yaşayarakmı öğrendiniz?
Bu dediklerini tek başınamı yapıyosun kız:)doyurmak alt değiştirip uyutmak:)
Bide doyurduktan sona gazları kaç dkda çıkıyo.kendlerimi çıkarıyo yoksa kucakta pışpışlıyomusunuz?:)
Teşekür ederim canım aklımda tutcam hepsini:)ne gzl anneler olmuşsunuz bende bigün birilerine böyle anlatcakmıyım acaba tecrübelerimi:))siz bunları yaşayarakmı öğrendiniz?
Söylediklerinizin hepsi altın değerinde kızlar:)kafaya kaydettim hepsini,anneler kv ler ne kadar tecrübelide olsa ikizi bilemezler:)canım güzel arkadaşım yanıtlamış ama ben de yanıtlamazsam çatlardım
ben alt alma,yedirme uyutma şeklinde yapıyordum işlerimi ilk zamanlarda.pislenmesini beklemene gerek yok.şimdiyse farklı tabii uyumaları yemeleri.bazen kakalı bile uyudukları oluyor o kadar uykuları oluyor ki,özellikle oglumun,altını açtırmıyor uyumak istiyor.nasıl olsa uyanır diyorum ellemiyorum.ama geceyse muhakkak açıyorum.
kimi bebekte hemen çıkar kimisi çok zorlar.sen tecrübe edeceksin bunu.bazen gazını alırsın bitti zannedersin bitmez.özellikle ilk üç ay bu konuda zor ama şimdi pışpış mışpış yapmıyoruz kendileri çıkarıyor.ilk zamanlar o gaz sesleri sana o kadar güzel geliyor ki :)
teşekkür ederim tugbacım.açıkçası ne gribi grip mi bilmiyorum.doktor sadece 3 4 gün ateşi yüksek olacak dedi.kucakta hep ve ayakta sallanıyor bütün gece.az evvel ateşi 40a dayandı,soguk duşa soktum ancak 38e düştü.kıpkırmızıydı vücudu.allahım kimseleri evladıyla imtihan etmesin çok zordu.bakma neşeli konuştuguma,aslında hiç iyi degilim.bütün gün aglayan yemeyen uyumayan oyalanmayan üstüne cayır cayır yanan bir bebek..zordu ama allahtan annem vardı.bakalım bu gece nasıl olacak...
kızım annemle oturma odasında yatacak ben oglumu yanıma aldım.ama aynı evde ne kadar uzak tutabilirim bilmiyorum.inşallah ogluma geçmez.
sen de olursun canım bizden de güzel anne olursun merak etme :)
şahsen ben yaşayarak acı tecrübeyle ögrendimçünkü ne kadar öyle olacak böyle olacak deseler de yaşamadan anlamıyorsun tam olarak.işte öyle öyle anne oluyorsun.
Kayinvalidem ilacını icti coktaaaaaan uyudu. Evet tek başına yapiyorum cnm. Sende yapacaksın allahin izniyle anlatacaksin burada merak etme
Her Bebek çok farklı cnm.benim kızlardan birinin gazı cok kolay cikiyo maşallah. Omzuna koymak için kaldirdigim anda cikiyo cogu zaman. Bazende cikarmadan yatiriyorum yerine. Yan yatırıp sırtına yastıkla destek yapınca kendi kendine cikariyo hala en başından beri. Ama diğer kızım biraz daha zor çıkarıyordu başta. Ama artik o sıkıntılar geride kaldı bizde de. 2-3 dakkada çıkıyo simdi :)
Hayat tecrübesi. O bebekleri kucağına alır almaz sana otomatikman annelik programı yükleniyo :) zamanla pratiklesiyosun. Ilk defa altlarini değiştirdigim günü hatırliyorum da aman allahım ya. Midem hassas benim biraz. Yani hassasti :) midem bulanmisti :) şimdi hiiiiiiic bulanmiyo. Arkadaslarin dediği gibi gaz çıkardıkları zaman kakalarini yaptıkları zaman öyle mutlu oluyosun ki :)
Ne güzel ya banada zaman cabucak geçse sizin gibi olabilsem göz acıp kapayana kadar.o kadar korkuyorumki doğumdan sonrasından.
ortalıkta olunca çok tehlikeli oluyorlar diye ben gün içinde park yataklarının içine koyuyorum
yataklarının lamba ve müzikleri ile gayet güzel oynuyorlar
bugün farkettim
birbirleriyle cee oynuyorlar
hem de ceeeeee diyorlar
yerim ben onları
arkadaş da oldular birbirlerine çok şükür
kimseye ihtiyacımız yok
biz artık yatakta 4 kişi yatıyoruz
yorganın altı kol bacak dolu
Deneyimli arkadaşlar merhabalar,
Ben de ikiz bebeklere hamileyim.Hamileliğimin 9. haftasındayım. Bebeklerim çift yumurta ikiziymiş iki hafta önce öğrendik.Sizlere sormak istediğim doktorum beni erken doğum konusunda çok korkuttu 26. haftadan sonra çalışmayı hatta evde bile gezinmeyi yasakladı.Erken doğum yaşanırsa bebeklerin küveze alınması gerektiği yönünde uyardı.Hatta özel sağlık sigortam bebekleri kapsamadığından dolayı olası küvez durumunu düşünerek doğum yapmak istediğim hastaneyi bile değiştirmek durumunda kaldım. SGK ile anlaşması olan bir hastane ayarlıycaz. Sizler kaçıncı haftanızda doğum yaptınız, gerçekten 26. haftadan sonra kıpırdamadan yatmam mı gerekiyor.Hiç yerinde durabilen bir insan değilim.
O nasıl doktormuş ya olurmu öyle şey canım:)bendeçift yumurta ikizlerine hamileyim son haftadayız artık.4 aydan sona sadece ew işini bıraktım.süpürge falan çok tehlikeli zaten.yemeklerşmi yapıyorm,canım isterse bulaşığımı yıkıyorum.sadece 32 haftadan sonra gezmeye gştmeyi bıraktım:)kendimi ağır hissettiğim için.32 de sona çok dikkat et yeter.tabi erken doğum tehliken olmazsa
Ben de ikiz bebeklere hamileyim.Hamileliğimin 9. haftasındayım. Bebeklerim çift yumurta ikiziymiş iki hafta önce öğrendik.Sizlere sormak istediğim doktorum beni erken doğum konusunda çok korkuttu 26. haftadan sonra çalışmayı hatta evde bile gezinmeyi yasakladı.Erken doğum yaşanırsa bebeklerin küveze alınması gerektiği yönünde uyardı.Hatta özel sağlık sigortam bebekleri kapsamadığından dolayı olası küvez durumunu düşünerek doğum yapmak istediğim hastaneyi bile değiştirmek durumunda kaldım. SGK ile anlaşması olan bir hastane ayarlıycaz. Sizler kaçıncı haftanızda doğum yaptınız, gerçekten 26. haftadan sonra kıpırdamadan yatmam mı gerekiyor.Hiç yerinde durabilen bir insan değilim.
ne gzl yazmışsın..daha nice yaşları olsun inşallah sende yalnız bakanlardanmısın?
anladım canım yastık ince olcak ve karınlarının altında olcak yani dimi yalnızmısın sen bende çok istiyorum yalnız bakmayı
evet cnm tek bakıyorum ben.. sadece temizlik yaparken ihtiyaç duyuyorum birilerine, hem temizlik hem bebekler zor oluyo çünkü.. ilk zamanlar inanılmaz zorlandım ama artık herşeye alıştım yorgunlukta uykusuzlukta zor gelmiyo artık bana =)) istediğin gibi bakarsın inş. sende tek başına cnm.. doğum ne zaman??
Dun gece konuştuğumuz gibi kizlarimi gece kacta uyanirlarsa o saatte doyurdum. 10:00 da Karinlarini doyurdum 10:40 da ikisi dd uyumuslardi. 3:20 de uyandilar.neredeyse deliksiz uyudular. Biberonla verdim sutlerini gözlerini bile acmadan 7 bucuga kadar daha uyudular. Altlarini değiştirip Karinlarini doyurdum bi uyku daha çektiler 10:20 ye kadar. Şekerleri dusmuyorsa birakayim uyusunlar zaten aşağı yukarı tahmin ettiğim Acikma saatlerinde otomatikman kalkiyorlar.gece uyusunlar demisyin ya bugünbir gibi yattilar 5 te kalktilar. Acaba gündüz uyandirmalimiyim 3 saatten fazla uyurlarsa
ortalıkta olunca çok tehlikeli oluyorlar diye ben gün içinde park yataklarının içine koyuyorum
yataklarının lamba ve müzikleri ile gayet güzel oynuyorlar
bugün farkettim
birbirleriyle cee oynuyorlar
hem de ceeeeee diyorlar
yerim ben onları
arkadaş da oldular birbirlerine çok şükür
kimseye ihtiyacımız yok
ben de ikiz istiyordum ama bi an tereddüt ettim, tek daha mı iyi acaba diye:)Allah hayırlı olanı nasip etsin cümlemize:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?