- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.001
Ewet ya buton yok bende sevmedim yeni düzenlemeyi:)
canım doktor tarih verdi mi??
canım doktor tarih verdi mi??
Canım ödemin ne gibi bi zararı var acaba?
nefisebrk ve diğer arkadaşlar merhaba,
aranızda nidilat kullanan oldu mu?kullanan varsa,bebekler üzerine herhangi bir zararlı etki gözlemlediniz mi acaba?bazılarından da aslında pek etkili bir ilaç olmadığını duydum,kafam karıştı..
canım mesajında ismim geçtigi için cevaplayayım dedim yoksa hiçbir bilgim yok.erken dogum önleyici mi bu?? diger arkadaşlar cevaplayacaktır ama ben ne erken dogum önleyici ne ciger geliştirici hiçbir igne vurulmadım doktorum da söylemedi açıkçası.gerek görmedi belki de.37. haftanın içinde dogum yaptım.ama takip ediyorum sizin topigi de arada,sen yogun çalışıyorsun.dikkat et kendine.
doktorun çok pimpirikliymiş. bence kendisi risk almak istemiyor. her gün yürüyüş yapmalısın eğer kanaman ve sıksık kasılman yoksa. 28 den sonra artık yavaş yavaş ev işlerini bırakmalısın. 3. den sonra da sadece kişisel işlerini yap. ev işi vs bunlaru unut derim. ama yapabiliyorsan yine de yürüyüş yap. benim 31 haftada kasılmalarım başladı ve 2 hafta rutin kontrol ve tedaviye rağmen 33. haftada doğum yaptım. keşke 28 den sonra şu ev işlerini bıraksaydımDeneyimli arkadaşlar merhabalar,
Ben de ikiz bebeklere hamileyim.Hamileliğimin 9. haftasındayım. Bebeklerim çift yumurta ikiziymiş iki hafta önce öğrendik.Sizlere sormak istediğim doktorum beni erken doğum konusunda çok korkuttu 26. haftadan sonra çalışmayı hatta evde bile gezinmeyi yasakladı.Erken doğum yaşanırsa bebeklerin küveze alınması gerektiği yönünde uyardı.Hatta özel sağlık sigortam bebekleri kapsamadığından dolayı olası küvez durumunu düşünerek doğum yapmak istediğim hastaneyi bile değiştirmek durumunda kaldım. SGK ile anlaşması olan bir hastane ayarlıycaz. Sizler kaçıncı haftanızda doğum yaptınız, gerçekten 26. haftadan sonra kıpırdamadan yatmam mı gerekiyor.Hiç yerinde durabilen bir insan değilim.
emziriyor musun yoksa sağarak mı veriyorsun. düşük ağılıkta doğdularsaa çocuk memeden sütü çekemeyebilir. karnını tam doyurmayabilir. benim bebeklerimde düşük doğum ağırlıklı dodular. hep mememde uyudular. beslenmedler memeden. sağıp verdim.içmeleri gereken miktardan daha çok içitiler böylece. yorulmadılar. ilk2 ay birer kilo aldılar. anne sütü kalitesini dşye bir şey yok bence. yeterince dikkatli besleniyorsundur. bu arada sarılık varsa çocuk uyumaktan da beslenemez ve kilo alamaz. sarılığın etkisi büyük yani.Merhaba benden deneyimli ikiz anneleri
aslında 2014 ikiz annesi olacaktım ama benim kızlar aceleci çıktı 2013 annesi oldum
bizmkiler kiloları az olarak doğdu 1 aylık olduk bu hafta Dr götürdüm kilo alımının az olduğunu söyledi haftada 200 gr almaları gerekiyormuş benim kızlar 100 gr almışlar sadece anne sütü veriyorum aslında kiloyu kafaya takmıyorum ama çabuk toparlansın istiyorum size sorum acaba sütümün kalitesini nasıl artırabilirim aslında çok şükür sütüm yetiyor şuan ama kilo alımı yavaş nasıl bir tavsiyede bulunursunuz
maşallah. büyüyorlar ya. ne tatlıdır şimdi o uykuları.sokağa çıkarmıştım, yorgunluktan sızdılar
ben nidilatı iki hafta kullandım. 31. haftada kasılmalr başladı çünkü.nefisebrk ve diğer arkadaşlar merhaba,
aranızda nidilat kullanan oldu mu?kullanan varsa,bebekler üzerine herhangi bir zararlı etki gözlemlediniz mi acaba?bazılarından da aslında pek etkili bir ilaç olmadığını duydum,kafam karıştı..
Kuzlar hastaneye yattım tansiyonum 15-16 değişiyo bide idrarda protein yükselmiş.yarın yada pazaryesi doğumum olcak dua edin sağlıkla hayırla doğurayım.allaha emanet olun
Kuzlar hastaneye yattım tansiyonum 15-16 değişiyo bide idrarda protein yükselmiş.yarın yada pazaryesi doğumum olcak dua edin sağlıkla hayırla doğurayım.allaha emanet olun
ben nidilatı iki hafta kullandım. 31. haftada kasılmalr başladı çünkü.
bence sen risk analizi yapmalsın. erken doğum yapıp bebeğinde buna bağlı olarak sıkınıtılar yaşamasını mı istersin ya da doğumun bir kaç hafta erteleyip sağlıklı bir bebek mi doğurmak istersin. o ilacın bir yan etkisi olduğunu hiç duymadım, görmedim de. bence söylentiyle hareket etme. bebeğin anne karnında daha güvenli. nidilat ın açıkca bilinen bir yan etkisi varsa neden bu yola başvurulsun. erken doğum mu daha zararlı bu ilacı kullanmak mı? demek ki erken doğum daha zararlı ki tüm uzmanlar bu yolu tercih ediyor. aynı söylenti ciğer geliştirici iğneler için de geliştirici. bebek erkekn doğar riskiyle 28. haftada bu iğneleri yapan doktorlar var. bu ilacın bebk kafatası çapı büyüklüğüne etki ettiği söyleniyor. mecbur kalınıyorsa yapılıyor. bebek erken doğarsa ciğerleri gelişmeden doğacak. bu çok sıkınıtılı bir durum. bebek haftalarca küvezde kalıyor.
sen de bu risk analizini yapmalısın. doktoruna danış. ben de kullandığım zaman araştırdım ama zararlı olduğu konusunda net bir bilgiye ulaşmadım.
nidilat etkili bir ilaç. kullanan pek çok ikiz annesi arkadaşım var. bir hafta bile etki etse kardır.bende 2 hafta etki etti.
Dün gece 11:45 de doğurdum kızlar:)2300-2700 bebeklerim.büyük olan 1 gece küvözde kaldı yarıninş ewe gidiyoz az biraz emdiler beni.şimdilik bu kadar öpüyorum sizi
canım haberlerini aldık hayırlı olsun rabbim saglıkla büyütmeyi nasip etsi
sen nasılsın psikolojin nasıl?? gece uyuttular mı seni :)
Uyudum valla kuzum allaha iükür sorun çıkarmadılar.psikolojimi bilmiyorum henüz pek bişi anlayamadım:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?