2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
nefisebrk ve diğer arkadaşlar merhaba,
aranızda nidilat kullanan oldu mu?kullanan varsa,bebekler üzerine herhangi bir zararlı etki gözlemlediniz mi acaba?bazılarından da aslında pek etkili bir ilaç olmadığını duydum,kafam karıştı..

canım mesajında ismim geçtigi için cevaplayayım dedim yoksa hiçbir bilgim yok.erken dogum önleyici mi bu?? diger arkadaşlar cevaplayacaktır ama ben ne erken dogum önleyici ne ciger geliştirici hiçbir igne vurulmadım doktorum da söylemedi açıkçası.gerek görmedi belki de.37. haftanın içinde dogum yaptım.ama takip ediyorum sizin topigi de arada,sen yogun çalışıyorsun.dikkat et kendine.

sağol canım cevabın için,kasılma önleyici bir hap bu.bu hafta kendimi çok yorduğum için çok kasılmam oldu.bugün de dr kontrolümde rahim ağzımda her zamankine göre incelme farketti dr,bi de bebeklerimden biri doğum kanalına çok yaklaşmış,o yüzden kullan dedi. ama işte ben birkaç site karıştırıp bu ilaç hakkında pek iyi şeyler duymayınca önyargılar,korkular başladı acaba bebeklerime faydasından çok zararı olur mu diye..bilgisi olanlar yazarsa ben de rahatlarım sanırım.

doktorun çok pimpirikliymiş. bence kendisi risk almak istemiyor. her gün yürüyüş yapmalısın eğer kanaman ve sıksık kasılman yoksa. 28 den sonra artık yavaş yavaş ev işlerini bırakmalısın. 3. den sonra da sadece kişisel işlerini yap. ev işi vs bunlaru unut derim. ama yapabiliyorsan yine de yürüyüş yap. benim 31 haftada kasılmalarım başladı ve 2 hafta rutin kontrol ve tedaviye rağmen 33. haftada doğum yaptım. keşke 28 den sonra şu ev işlerini bıraksaydım
küvez önemli. seçtiğin hastanede yenidoğan yoğun bakım uzmanı bulunsun. sağlıklı bşr hamilelik diliyorum.
emziriyor musun yoksa sağarak mı veriyorsun. düşük ağılıkta doğdularsaa çocuk memeden sütü çekemeyebilir. karnını tam doyurmayabilir. benim bebeklerimde düşük doğum ağırlıklı dodular. hep mememde uyudular. beslenmedler memeden. sağıp verdim.içmeleri gereken miktardan daha çok içitiler böylece. yorulmadılar. ilk2 ay birer kilo aldılar. anne sütü kalitesini dşye bir şey yok bence. yeterince dikkatli besleniyorsundur. bu arada sarılık varsa çocuk uyumaktan da beslenemez ve kilo alamaz. sarılığın etkisi büyük yani.
benim doktorum günde 10 gr alsalar bizim için yeterli demişti. yeterki anne sütü alsın. haftada 200 gr fena rakam değil. ama daha iyi olabilir.
sokağa çıkarmıştım, yorgunluktan sızdılar
maşallah. büyüyorlar ya. ne tatlıdır şimdi o uykuları.
ben nidilatı iki hafta kullandım. 31. haftada kasılmalr başladı çünkü.
bence sen risk analizi yapmalsın. erken doğum yapıp bebeğinde buna bağlı olarak sıkınıtılar yaşamasını mı istersin ya da doğumun bir kaç hafta erteleyip sağlıklı bir bebek mi doğurmak istersin. o ilacın bir yan etkisi olduğunu hiç duymadım, görmedim de. bence söylentiyle hareket etme. bebeğin anne karnında daha güvenli. nidilat ın açıkca bilinen bir yan etkisi varsa neden bu yola başvurulsun. erken doğum mu daha zararlı bu ilacı kullanmak mı? demek ki erken doğum daha zararlı ki tüm uzmanlar bu yolu tercih ediyor. aynı söylenti ciğer geliştirici iğneler için de geliştirici. bebek erkekn doğar riskiyle 28. haftada bu iğneleri yapan doktorlar var. bu ilacın bebk kafatası çapı büyüklüğüne etki ettiği söyleniyor. mecbur kalınıyorsa yapılıyor. bebek erken doğarsa ciğerleri gelişmeden doğacak. bu çok sıkınıtılı bir durum. bebek haftalarca küvezde kalıyor.
sen de bu risk analizini yapmalısın. doktoruna danış. ben de kullandığım zaman araştırdım ama zararlı olduğu konusunda net bir bilgiye ulaşmadım.
nidilat etkili bir ilaç. kullanan pek çok ikiz annesi arkadaşım var. bir hafta bile etki etse kardır.bende 2 hafta etki etti.

Siteye üye olarak girmek ne kadar zor olmuş böyle, sizde de aynı mı? yeni bir düzenleme mi yapmaya çalışıyorlar acaba? eğer böyle kalacaksa çok kötü bence.

Kuzlar hastaneye yattım tansiyonum 15-16 değişiyo bide idrarda protein yükselmiş.yarın yada pazaryesi doğumum olcak dua edin sağlıkla hayırla doğurayım.allaha emanet olun

Kuzlar hastaneye yattım tansiyonum 15-16 değişiyo bide idrarda protein yükselmiş.yarın yada pazaryesi doğumum olcak dua edin sağlıkla hayırla doğurayım.allaha emanet olun

canım hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum. heyecanını tahmin ediyorum. genelde ikiz gebeler 35. haftada doğuruyorlar. sana ve bebeklerine bu nasipmiş. tansiyon çok önemli. sana zarar verebilir. bebeklerin için riskli haftalar değil. için rahat olsun. belki tedbiren bir iki gün kalırlar küvezde.
şu an sadece sütünü düşün. umarım hemencecik ve bol gelir sütün. anne sütü artıcı çay almış mıydın? doğumdan hemen sonra içmeye başla. sütü artırmak için hemen kompostoya başla. incir kompostosu işe yarıyor hastanede 2 gün boyunca üzü kompostosu verirler. tüket muhakkak. hastaneden ayrıldıktan sonra evde de incir kompostosu içebilirsin. göğüs ucu kremini sür. göğüslerinde yara olmasın ya da hemen geçsin istiyorsan emzirmediğin zamanlar yarım saat falan ve günde 2-3 kez açıkta bırak hava alsın. bunlar önemli detaylar.
sezaryen olacak değil mi? doğumdan sonra kremasız kahve içebilirsin. ağrını hafifletir.
bu arada lohusa depresyonun şimdiden hayırlı olsun :)
haber bekliyoruz.

hadi hayırlısı olsun
sağlıcakla doğsunlar ve hemen evinize gelin inşallah
merak ediyorum seni sürekli buralarda olabilecek misin doğumdan sonra
çok merak ediyordun her şeyi, anlatıyorduk ama seni kesmiyordu
her şeyin en güzelini yaşayıp göreceksin inşallah
her şey gönlünce olsun canım

Canım rabbim kolaylaştırsın zorlaştırmasın hayırlı doğumlar nasip etsin. Allah yar ve yardımcın olsun sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucağına alırsın inşallah sen bugece uyuyamazsın artıkheyecandan.

ah canım... güzel arkadaşım benim...açık konuşmak gerekirse cuma dogumum olacak dediginde bunlar erkenci çıkacak cumaya kadar dogurmuş olur bu kız diye geçirdim içimden.35e gelmişsin.maşallah çok iyi geldin bugünlere.ben de yüksek tansiyondan dolayı hastanede üç saat kadar gözetim altında tutulmuştum,stresliydim çok, vara yoğa hemşireye doktora herkese çatmıştım.stresime ragmen eve dönmüştüm.ama bir hafta sonra dogum oldu tabii ki.sen de hayırlısıyla her bir kolunda bir bebekle sag salim evine döneceksin inşallah merak etme.sag salim döneceksin ve anlatacaksın neler oldugunu :)
allah hayılrı dogumlar nasip etsin,hiç küvezsiz bebişlerini kucagına almak nasip etsin sedefçim.artık çok farklı ve yepyeni bir hayat seni bekliyor,rabbim hep mutluluk huzur versin.
gel arada,bu merağı tatmin olmayan kız neler yapıyor merak ederiz :)

Jelybondsdf dogum yaptı kızlar dün gece..ogluslari iyiymiş 2300-2700 doğmuşlar..buyuk olan kısa bi sure kuvozde kalacakmış..haber vereyim dedim..

Cevapladığın için çok tşk ederim,ben de birkaç gündür onu düşünüyorum,erken doğum halinde karşılaşılan riskler daha fazla olmalı ki öneriliyor.bu hafta salı günü inanılmaz yoğunlukta kasılma yaşadım,bebeklerimden biri doğum kanalına bayağı yaklaşmış,rahim ağzımda 1 cm incelme saptadı dr,diğer bebeğim de 2 hafta boyunca neredeyse hiç kilo almamış..izin sürem başlamasına rağmen çalışarak bunlara ben mi sebep oldum acaba..erken doğmalarını,buna bağlı problemler yaşamalarını hiç istemiyorum,bazen prematüre bölümüne bakıyorum,ne sıkıntılar çekiyor bebekler ve aileler,çok zor..bizim topikte de erken doğum yapıp sıkıntı yaşayan arkadaşlar oldu,dediğin gibi risk analizi yapıldığında içilmesi daha faydalı galiba..ama tam da içmeye karar verdiğim gün çapa'da yatan bir arkadaşımıza ordaki dr.ların "nidilat kullanma" demesi tekrar kafamı karıştırdı,neden tek yolda ilerleyemiyor bu dr.lar,ne var şu ilaçta Allah aşkına neden böyle ikilemler var diyorum kendi kendime..

sen günde kaç kez almıştın ve tam olarak kaç hafta kaç günlük doğdu bebeklerin? ne kadar küvözde kaldılar? herhangi bir sıkıntıları oldu mu? Şu an farkettiğin garip bir sorunları var mı,sebebi bilinmeyen birşey mesela..Allah bağışlasın yavrularını,dertlerini göstermesin inşaallah..

Dün gece 11:45 de doğurdum kızlar:)2300-2700 bebeklerim.büyük olan 1 gece küvözde kaldı yarıninş ewe gidiyoz az biraz emdiler beni.şimdilik bu kadar öpüyorum sizi

Dün gece 11:45 de doğurdum kızlar:)2300-2700 bebeklerim.büyük olan 1 gece küvözde kaldı yarıninş ewe gidiyoz az biraz emdiler beni.şimdilik bu kadar öpüyorum sizi

canım haberlerini aldık hayırlı olsun rabbim saglıkla büyütmeyi nasip etsi
sen nasılsın psikolojin nasıl?? gece uyuttular mı seni :)

Uyudum valla kuzum allaha iükür sorun çıkarmadılar.psikolojimi bilmiyorum henüz pek bişi anlayamadım:26:

canım sen neredeyse herşeyi biliyorsun,sen sordun biz yanıtladık ama bilmeyle uygulamak bir degil tabii ki.lohusalık depresyonu da geçer dert etme.herşeyin bir süresi var.benimle kıyaslıyorsan öyle bir hata sakın yapma,ben zaten bir tek hamile oldugumda ilaç kullanmamıştım,onun dışında hep tedavi gördüm.hamileyken de hastalanmaktan korktum ama hamileyken hiçbir sorun yaşamadımdogum sonrası tekrar başladı.
canım dogum yaptıgın yazınca kendi adıma çok duygulandımben de mirac gecesi dogum yapmıştım.,ne güzel bir zamanda dogum yaptın.inşallah hayırlı evlat olacaklar.
sütün geldi mi? gerçi şu an iki yudumla bile doyarlar zamanla artacak sütün.
yanında birileri vardır muhakkak degil mi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…