- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.021
bebeklerim 28. haftadan sonra büyümeleri yavaşladı. 31. haftada kasılmalarım başladı. bir gece hastanede kontrol altında tutuldum kasılmalarım başlayınca. az biraz açılma vardı. doktor önünü kesmezsek bugün yarın doğurursun dedi. o gece hastanede serum verildi bir kaç kez. hemen ciğer geliştirici iğnelere başlandı. ve 4 saatte bir nidilat kullandım. gece boyunca nst ye bağlandım defalarca. neyseki sabaha normale döndü. eve geri döndüm ve hareketsiz günler başladı. nidilatı bir kaç gün 4 saatte bir sonra 6 saatte bir sonra 8 saatte bir kullandım ve sonra bıraktım.kasılmalarım kalmamaıştı neredeyse. bu arada haftalık kontole giderken artık bu durumlar dolayısıyla 3 günde bir takip yapıldı. sonrasında iki hafta boyunca bebeklerim kilo almamaya başladı. doktor doğum yakın diyordu. kan akımlarında azalma görülyordu. zaten bunlar erken doğum belirtisi. iki hafta dayanabildim. 33. haftada bir gece hiç kasılmam ağrım olmadan suyum geldi. hemde uykumda. gece uyandığımda heryer ıslaktı. hiç bir şey hissetmedim. suyum geleli çok mu önce olmuştu bilmiyorum. tab,i gece yarısı apar topar sezaryene alındım ve bebeklerim 1300gr ve 1800 gr doğdular. çok şükür hiç bir sağlık sorunları yoktu. küvezde kaldılar ama cihazlara bağlanmadılar. sadece beslenme sıkıntısı vardı. yutma emme refleksi görülmüyordu. ve damardan serumla beslendiler. mamayı reddettiler.sütüm de ancak bir haftada geldi. sonra sonra emmeye ve yutmaya başladılar. 1300 gr olan kızım 11 gün 1500 gr olana kadar küvezde kaldı. diğeri 1800 gr olan kızım 5 gün kaldı.Cevapladığın için çok tşk ederim,ben de birkaç gündür onu düşünüyorum,erken doğum halinde karşılaşılan riskler daha fazla olmalı ki öneriliyor.bu hafta salı günü inanılmaz yoğunlukta kasılma yaşadım,bebeklerimden biri doğum kanalına bayağı yaklaşmış,rahim ağzımda 1 cm incelme saptadı dr,diğer bebeğim de 2 hafta boyunca neredeyse hiç kilo almamış..izin sürem başlamasına rağmen çalışarak bunlara ben mi sebep oldum acaba..erken doğmalarını,buna bağlı problemler yaşamalarını hiç istemiyorum,bazen prematüre bölümüne bakıyorum,ne sıkıntılar çekiyor bebekler ve aileler,çok zor..bizim topikte de erken doğum yapıp sıkıntı yaşayan arkadaşlar oldu,dediğin gibi risk analizi yapıldığında içilmesi daha faydalı galiba..ama tam da içmeye karar verdiğim gün çapa'da yatan bir arkadaşımıza ordaki dr.ların "nidilat kullanma" demesi tekrar kafamı karıştırdı,neden tek yolda ilerleyemiyor bu dr.lar,ne var şu ilaçta Allah aşkına neden böyle ikilemler var diyorum kendi kendime..
sen günde kaç kez almıştın ve tam olarak kaç hafta kaç günlük doğdu bebeklerin? ne kadar küvözde kaldılar? herhangi bir sıkıntıları oldu mu? Şu an farkettiğin garip bir sorunları var mı,sebebi bilinmeyen birşey mesela..Allah bağışlasın yavrularını,dertlerini göstermesin inşaallah..
gözünaydın. hamilelik sürecini sorunsuz tamamladın. umarım herşey yolunda gider bundan sonra da.Dün gece 11:45 de doğurdum kızlar:)2300-2700 bebeklerim.büyük olan 1 gece küvözde kaldı yarıninş ewe gidiyoz az biraz emdiler beni.şimdilik bu kadar öpüyorum sizi
Dün gece 11:45 de doğurdum kızlar:)2300-2700 bebeklerim.büyük olan 1 gece küvözde kaldı yarıninş ewe gidiyoz az biraz emdiler beni.şimdilik bu kadar öpüyorum sizi
canım sen neredeyse herşeyi biliyorsun,sen sordun biz yanıtladık ama bilmeyle uygulamak bir degil tabii ki.lohusalık depresyonu da geçer dert etme.herşeyin bir süresi var.benimle kıyaslıyorsan öyle bir hata sakın yapma,ben zaten bir tek hamile oldugumda ilaç kullanmamıştım,onun dışında hep tedavi gördüm.hamileyken de hastalanmaktan korktum ama hamileyken hiçbir sorun yaşamadımdogum sonrası tekrar başladı.
canım dogum yaptıgın yazınca kendi adıma çok duygulandımben de mirac gecesi dogum yapmıştım.,ne güzel bir zamanda dogum yaptın.inşallah hayırlı evlat olacaklar.
sütün geldi mi? gerçi şu an iki yudumla bile doyarlar zamanla artacak sütün.
yanında birileri vardır muhakkak degil mi??
Ewet canım damla damlada olsa süt gekdi.mamada verdiler zaten annem kv var yanımda.hastaneden çıkıncada toparlanana kadar kv kalcam ewimde klozet yok:)
Ewet canım damla damlada olsa süt gekdi.mamada verdiler zaten annem kv var yanımda.hastaneden çıkıncada toparlanana kadar kv kalcam ewimde klozet yok:)
bebeklerim 28. haftadan sonra büyümeleri yavaşladı. 31. haftada kasılmalarım başladı. bir gece hastanede kontrol altında tutuldum kasılmalarım başlayınca. az biraz açılma vardı. doktor önünü kesmezsek bugün yarın doğurursun dedi. o gece hastanede serum verildi bir kaç kez. hemen ciğer geliştirici iğnelere başlandı. ve 4 saatte bir nidilat kullandım. gece boyunca nst ye bağlandım defalarca. neyseki sabaha normale döndü. eve geri döndüm ve hareketsiz günler başladı. nidilatı bir kaç gün 4 saatte bir sonra 6 saatte bir sonra 8 saatte bir kullandım ve sonra bıraktım.kasılmalarım kalmamaıştı neredeyse. bu arada haftalık kontole giderken artık bu durumlar dolayısıyla 3 günde bir takip yapıldı. sonrasında iki hafta boyunca bebeklerim kilo almamaya başladı. doktor doğum yakın diyordu. kan akımlarında azalma görülyordu. zaten bunlar erken doğum belirtisi. iki hafta dayanabildim. 33. haftada bir gece hiç kasılmam ağrım olmadan suyum geldi. hemde uykumda. gece uyandığımda heryer ıslaktı. hiç bir şey hissetmedim. suyum geleli çok mu önce olmuştu bilmiyorum. tab,i gece yarısı apar topar sezaryene alındım ve bebeklerim 1300gr ve 1800 gr doğdular. çok şükür hiç bir sağlık sorunları yoktu. küvezde kaldılar ama cihazlara bağlanmadılar. sadece beslenme sıkıntısı vardı. yutma emme refleksi görülmüyordu. ve damardan serumla beslendiler. mamayı reddettiler.sütüm de ancak bir haftada geldi. sonra sonra emmeye ve yutmaya başladılar. 1300 gr olan kızım 11 gün 1500 gr olana kadar küvezde kaldı. diğeri 1800 gr olan kızım 5 gün kaldı.
bizim hikayemiz böyle. hiç bir sağlık sıkıntımız olmadı. ciğerler gelişmişti, gözler ve işitmede sorun yoktu çok şükür. herşeyimiz çok normal. diğer kullanan arkadaşlarımın bebeklerininde hiç bir sağlık sıkıntıları yok.
doktorların nasıl eğitim ve donanım olarak birbirlerinde çok farklı olduğunu doğumdan sonra daha net göreceksin. bu zamana kadar 4 farklı doktora göründük. dördü de şu demir ilacı kullanımı hakkında bambaşka şeyler söylediler. ve daha neler neler var.....
insanın aklının karışması çok normal.
sağlıklı ve zamanında bir doğum diiyorum.
gözünaydın. hamilelik sürecini sorunsuz tamamladın. umarım herşey yolunda gider bundan sonra da.
kuzum sen daha dün dogum yapmadın mı devamlı buralardasın
güven ihtiyacı var. almalısın kucağına. kcağa alışır laflarına pek takılma.Sanırım büyük oğlum kucağa alışacak kucsğımda uyuyo yerine bırakınca ağlıyo normal bi durummu bu
tugbacım küçük kızının kilo alımı az demiştin nasıl oldu toparlandı mı??
güven ihtiyacı var. almalısın kucağına. kcağa alışır laflarına pek takılma.
11 aylığız ve küçük kızım 6300 gr civarı. soralıyor ve konuşuyor. ayında yapması gereken her şeyi yapıyor. sadece minyonuz. sağlık olsun yeterki. diğer kızım şuan 7500 gr civarı. o da ayına göre pek iyi sayılmaz.
güven ihtiyacı var. almalısın kucağına. kcağa alışır laflarına pek takılma.
11 aylığız ve küçük kızım 6300 gr civarı. soralıyor ve konuşuyor. ayında yapması gereken her şeyi yapıyor. sadece minyonuz. sağlık olsun yeterki. diğer kızım şuan 7500 gr civarı. o da ayına göre pek iyi sayılmaz.
Sanırım büyük oğlum kucağa alışacak kucsğımda uyuyo yerine bırakınca ağlıyo normal bi durummu bu
Meğer bebeğim açlıktan uyumamış gece.sütüm yetmemiş sabah 20 ml mama içtiler uyuyolar şimdi:)kokuları burnumda hep nasıl bişey bu:)
Beslenmene dikkat et canım şimdi hemen yorulurlar çekmeleride kuvvetsizdir biberonla besle aç kalmasın paşalar.sütünüde sağki artsın iyice canım.Meğer bebeğim açlıktan uyumamış gece.sütüm yetmemiş sabah 20 ml mama içtiler uyuyolar şimdi:)kokuları burnumda hep nasıl bişey bu:)
Sağolun kızlar ewe gidicez bugün.gidince sağıcam sütü...bebekleri burda şırıngayla besliyoruz mamayla.şırınga kullandınızmı siz kızlar
bebeklerim 28. haftadan sonra büyümeleri yavaşladı. 31. haftada kasılmalarım başladı. bir gece hastanede kontrol altında tutuldum kasılmalarım başlayınca. az biraz açılma vardı. doktor önünü kesmezsek bugün yarın doğurursun dedi. o gece hastanede serum verildi bir kaç kez. hemen ciğer geliştirici iğnelere başlandı. ve 4 saatte bir nidilat kullandım. gece boyunca nst ye bağlandım defalarca. neyseki sabaha normale döndü. eve geri döndüm ve hareketsiz günler başladı. nidilatı bir kaç gün 4 saatte bir sonra 6 saatte bir sonra 8 saatte bir kullandım ve sonra bıraktım.kasılmalarım kalmamaıştı neredeyse. bu arada haftalık kontole giderken artık bu durumlar dolayısıyla 3 günde bir takip yapıldı. sonrasında iki hafta boyunca bebeklerim kilo almamaya başladı. doktor doğum yakın diyordu. kan akımlarında azalma görülyordu. zaten bunlar erken doğum belirtisi. iki hafta dayanabildim. 33. haftada bir gece hiç kasılmam ağrım olmadan suyum geldi. hemde uykumda. gece uyandığımda heryer ıslaktı. hiç bir şey hissetmedim. suyum geleli çok mu önce olmuştu bilmiyorum. tab,i gece yarısı apar topar sezaryene alındım ve bebeklerim 1300gr ve 1800 gr doğdular. çok şükür hiç bir sağlık sorunları yoktu. küvezde kaldılar ama cihazlara bağlanmadılar. sadece beslenme sıkıntısı vardı. yutma emme refleksi görülmüyordu. ve damardan serumla beslendiler. mamayı reddettiler.sütüm de ancak bir haftada geldi. sonra sonra emmeye ve yutmaya başladılar. 1300 gr olan kızım 11 gün 1500 gr olana kadar küvezde kaldı. diğeri 1800 gr olan kızım 5 gün kaldı.
bizim hikayemiz böyle. hiç bir sağlık sıkıntımız olmadı. ciğerler gelişmişti, gözler ve işitmede sorun yoktu çok şükür. herşeyimiz çok normal. diğer kullanan arkadaşlarımın bebeklerininde hiç bir sağlık sıkıntıları yok.
doktorların nasıl eğitim ve donanım olarak birbirlerinde çok farklı olduğunu doğumdan sonra daha net göreceksin. bu zamana kadar 4 farklı doktora göründük. dördü de şu demir ilacı kullanımı hakkında bambaşka şeyler söylediler. ve daha neler neler var.....
insanın aklının karışması çok normal.
sağlıklı ve zamanında bir doğum diiyorum.
gözünaydın. hamilelik sürecini sorunsuz tamamladın. umarım herşey yolunda gider bundan sonra da.
kızlar ben yayla çorbası yaptım geçen,yumurta sarısı mayaladıgım yogurt biraz unla.
tuzsuz yaptım o kadar tatsız birşey oldu ki,yemediler.biraz himalaya tuzu attım,ancak o zaman yediler.
bir de benimkiler artık yal gibi şeyler yemek istemiyor,sofraya saldırıyorlar hep.tavuk veriyorum agızlarına bayılıyorlar,yemeklerin sularını şapır şapır yiyorlar.ama bunlar hep tuzlu.
ne yapsam kararsız kaldım.siz nasıl yapıyorsunuz yayla çorbasını?
kızlar ben yayla çorbası yaptım geçen,yumurta sarısı mayaladıgım yogurt biraz unla.
tuzsuz yaptım o kadar tatsız birşey oldu ki,yemediler.biraz himalaya tuzu attım,ancak o zaman yediler.
bir de benimkiler artık yal gibi şeyler yemek istemiyor,sofraya saldırıyorlar hep.tavuk veriyorum agızlarına bayılıyorlar,yemeklerin sularını şapır şapır yiyorlar.ama bunlar hep tuzlu.
ne yapsam kararsız kaldım.siz nasıl yapıyorsunuz yayla çorbasını?
o günleri tekrar yaşıyorum sanki. karmakarışık duygular...o koku burnundan hiç gitmeyecek.Meğer bebeğim açlıktan uyumamış gece.sütüm yetmemiş sabah 20 ml mama içtiler uyuyolar şimdi:)kokuları burnumda hep nasıl bişey bu:)
maşallah.ileride alırlar inşallah.saglık sorunu olmadıktan sonra çok da önemli degil diye düşünüyorum ben de.allah acılarını göstermesin.
benimkiler 8. ayın içindeler,neler yapmaları gerek bu ayda?? oturuyorlar artık desteksiz bir müddet,adım atıyorlar,çivi gibi ayakta duruyorlar,dede baba diyorlar.acaba başka ne yapılıyor bu ayda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?