2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

ev yoğurdu, yumurta, pirinç,bulgur ve tel şehriye koyuyorum
içine de biraz tam buğday unu biraz da yulaf unu koyuyorum
o kekremsi tadı kırmak için de içine çorbayı tatlandırana kadar günlük süt koyuyorum
tadı güzel oluyor ve özledilerse de gayet güzel içiyorlar
ben hala tuz kullanmıyorum
bazen bu tahıllardan sadece birini kullanıyorum, artık ne denk gelirse

canım ben kerevizi neredeyse her çorbalarına koyuyorum,ilk çorbalarından beri.benimkilere brokoli dokunmuştu onu çıkarttım sadece.yer elması da koyuyorum ben.ama yer elması alerjen olabilir demişti doktor.alerji yapmadı.sen bir dene her bebek farklı biliyorsun.

duygucum tarifin güzel,bir de bunu deneyeyim sagol.
napıyor kuzular

bu aralar devamlı masallar okuyorum ingilizce çocuk şarkıları söylüyorum.birebir ne konuşayım bilemiyorum,sevdin mi yedin mi geldi mi gittin mi den öteye geçmiyor konuşmalarım.beceremiyorum herhalde ne bileyim.ben de masal okuyorum.
evet gerçekten her bebek farklı,ikizler bile birbirinden farklı.kızım yüzüstü iken 2.5 aylıkken sırtüstü dönüyordu.3.5 aylıkken de tam tersini yapmaya başladı,5 aylıkken de tam yuvarlandı.oglum ise kızım gibi aşama aşama degil,4.5 aylıkken tamamen yuvarlandı.
ayaga benim yardımımla kalkıyor.kendsi henüz kalkamıyor.ama yerde yatarken ellerinden tutup oturtayım diyorum,direkt ayaga kalkıyor.yani fışfış kayıkçı yapamıyoruz artık,hemen dikiliveriyorlar :)
ben hiç emeklemeden yürümüşüm.çok da kiloluymuşum.o yüzden bacaklarım ayrılmış,tedavi görmek zorunda kalmışım.inşallah emeklerler herşeyi zamanında yaparlar.

aslında ben de isteyerek vermedim.kızım bir ara sabah kahvaltısı ve yogurt dışında hiçbir şeyi agzına sürmüyordu.yani on buçukta kahvaltı, akşam 6 7 gibi yogurt,o arada hiçbirşey yemek istemiyordu mama bile versem aglıyordu istemiyordu.halbuki meyve ve sebzede bir sıkıntı yoktu yiyordu hep.ben de o uzun açlık süresi kısalsın diye yayla yapayım dedim.onu yedi.sanırım süt ürünlerini daha çok seviyor.sütüm kesildiginde de mamayı çok geç içmişti,anne sütü istemişti.mememden emmiyordu istemiyordu ama sagınca içiyordu.nasipleri bu kadarmış.

Boyle zamanlarda isi gücü bırak otur felak nas ayetelkursi oku üfle hem cocuklara hem kendine:) gecmis olsun..

duygucum tarifin güzel,bir de bunu deneyeyim sagol.
Napıyor kuzular

iyiler canım
bugün ilk defa arkamdan ağladılar evden çıkarken
içime oturdu, tüm gün keyfim kaçtı inanki
keyifleri yerinde çok şükür
iyice sıralıyorlar artık
yürümelerini bekliyoruz dört gözle
diş sıkıntıları var, huzursuzluk değil değil de
iştahsızlık
artık ellerine portakalın yarısını veriyorum
kendileri ısırarak yiyorlar
banyo yaptırıp yatırdım, uyuyorlar şimdi

seninkiler nasıl?gerçi her gün okuyorum kuzularını

avmde herkese boncuk dağıtan oğluşum :)

Eki Görüntüle 931024

maşallah ömere
cin gibi bakıyor

maşallah canım inşallah yaşlarında yürüyecekler.konuşuyorlardır da pıtır pıtır
evet duygucum ben devamlı buradayım burada yazmak bana stres attırıyor hele ki benzer şeyleri yaşayanlarla bir arada olmak daha da rahatlatıyor,o yüzden çevreme bu kadar anlatmıyorum buraya yazıyorum
oglum görüldügü üzre maşallahı var ama kızım beni çok yoruyor.o sessiz sakin kendi halinde kız gitti,devamlı aglayan bagıran hiçbirşey yemeyen bir kız geldi.yanagından öpüyorum yine bagırıyor,huy edindi.benim de yüregim yok,ne yapıcam bilmiyorum.oyalanmayan oglumdu,şimdi kızım oldu,hep bagırıyor,bir de katılıyor ki gören canını alıyorlar zanneder.bu gün 6. ay aşısınıa götürücem.devamlı hastalandıkları için bu aralar,aşı felaket kaydı.ardından rota virüsün ikinci dozunu vurulacaklar, bir ay sonra tabii ki.allah herkesin evladını saglıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin,bu huysuzluk da geçecek elbet. o dönemselbu dönemsel diye diye ömür bitti valla

Maşallah canım kuzuna çok tatlı büyük adam gibi bakmış :) bende olsam bende kapardım bi mavi boncuk:)

canım,sıpam dogdugundan beri adam gibi maşallah,hep böyleydi adam gibi oturur bagırır yer kalantor çocugum benim
kızım da tam aksi minyon işte nazlı kuş

canım ben senin kuzuları da merak ediyorum ama

Canım sana msj göndermeye çalıştım ama hata verdi mobilden kaynaklı sanırım. Tüp bebek olduğu için foto paylaşmak istemiyorum kimse bilmiyorum çünkü. Ama face linki ni verirsen seni ekleyebilirim istersen

Dün gece 11:45 de doğurdum kızlar:)2300-2700 bebeklerim.büyük olan 1 gece küvözde kaldı yarıninş ewe gidiyoz az biraz emdiler beni.şimdilik bu kadar öpüyorum sizi

cnmmm ne güzell sağlıkla almışsın kuzularını kucağınaaa çoooookkkk sevindimmmmmmm.. artık maraton başladı senin içinde demek =) bol boll kokla miniklerinii rabbim onları senden senide onlardan uzuuunn bir ömür hiiiçççç ayırmasın innşşşş hayırlı evlatlar olsunlar inş. canımmmm

Çoook çoook uzun bir aradan sonra tekrar merhaba sizlere. :) Şöyle bir baktım da yaklaşık 4 ay geçmiş son paylaşımımın üzerinden. Bu zaman zarfında bebişlerim ve ben çok değişim, pek çok tecrübe yaşadık. Birkaç güne kadar 10 aylık oluyoruz kısmetse.. Ek gıda sürecinde olsun, emekleme çalışmalarında olsun epey yol kat ettik maşallah... Çok şükür her şey yolunda. Bir gülümsemeleri dünyaya bedel benim için. Onlara baktıkça hala gerçek olduklarına inanamıyorum, ara ara kendimi çimdiklemek geliyor içimden... :)
Gündüzleri ablamla birlikte bakıcımız ilgileniyor bebişlerle. Okuldan gelince ablamla ben, geceleri de eşimle ben ilgileniyorum... Sabah 6:00-7:00 civarı ayaklanıyor benim afacanlar, biz mahmur gözlerle bakıp, birkaç dakika daha uyuma derdindeyken sabahın karanlığında neşe içinde oyun oynuyorlar.
Bu yıl 4 sınıf bir arada birleştirilmiş sınıf okutuyorum, geçen yıl yokluğumda iyi bir eğitim almadıklarından her sınıf bir geriden geliyor maalesef. 2. Sınıflar bile okuma yazmayı yeni yeni öğrendiler... Ayrıca okulun evrak işleri, köy okuluna merkezden git-gel, evde iki bebiş derken yazışmalarınızı ara ara takip etsem de yazamadım maalesef. Bir de çok hareketlendi kuzular, inanın yetişemiyorum hiçbir şeye... Geçen gün kolum kalorifer peteğine dayalı uyuya kalmışım. Yorgunluktan gözümü açamamışım ve iki saat boyunca hareket etmeden yatmışım. Sonuç; yanık, su toplamış bir kol. Tüm bu zorluklara rağmen her gün şükrediyorum Rabbime, bu güzellikleri ve bu özel anneliği bana bağışladığı için... :) Papatya50 ve diğer eski-yeni arkadaşlarım umarım sizler ve bebişleriniz iyisinizdir. Rabbim hepinize-hepimize sağlık,mutluluk dolu hayırlı günler versin inşallah. Zeynep ve Burak sizlere ve tatlı kardeşlerine öpücüklerini gönderiyorlar, tabi ki ben de...

Son düzenleme:

geçmiş olsun bonny,o yorgunluk fena bir yorgunluktur bilirim insan kalakalır oturdugu yerde allah kolaylık versin sana.
maşallah kuzularına erken kalkıyorlarmış.ama erken de yatıyorlardır.gerçi bu topikteki çogu bebek erken kalkıyor,benimkilerse gece 12den önce yatmadıkları için sabah ona kadar en az 2 3 kere kalkarak uyuyorlar.
bu arada senin sayende ögrendigim tablo yapımıyla 2014 ikiz anneleri aldı başını gidiyor tekrar sagol

kızlar 6. ay aşılarımızı olduk bugün.
bebekleri minnak arkadaşlar için anlatayım,4 aşı var bu ay.yani toplamda 4 işlem var.birincisi çocuk felci,agızdan veriliyor.digerleri bacaktan yapılıyor,karma,hepatit b ve pnomökok idi galiba.
henüz ateşlenmediler ama birazdan banyo yaptırıp her ihtimale karşı calpol verecegim.
oglum maşallah 10900 gr geldi teyseler.boyu da 75 cm çıktı.
kızım da maşallah 8000 gr ve boyu 72 cm çıktı.ama en son on gün kadar önce doktora gittigimde kilolar ve boylar farklıydı,saglık ocagı farklı özel doktor farklı mı ölçüyor biçiyor ben anlamadım.
huysuz kızım daha sedyeye yatar yatmaz bagırmaya başladı.bir de kakonto yapmış ki sormayın,degiştireyim mi altını dedim,aşı yapalım sonra dediler,e iyi dedim ben de sagolsunlark okudan bogulduk.kızım bütün aşılarda deli gibi agladı.
oglum alkış yaparken agzına verilen aşıyı pek anlamadı.bacagına ilk sokulan aşı ile birlikte alkışı dondu çocugumun ama kızım kadar saglık ocagıı ayaga kaldırmadı.ama bacagı epey kanadı umarım sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…