- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.041
kızlar ben yayla çorbası yaptım geçen,yumurta sarısı mayaladıgım yogurt biraz unla.
tuzsuz yaptım o kadar tatsız birşey oldu ki,yemediler.biraz himalaya tuzu attım,ancak o zaman yediler.
bir de benimkiler artık yal gibi şeyler yemek istemiyor,sofraya saldırıyorlar hep.tavuk veriyorum agızlarına bayılıyorlar,yemeklerin sularını şapır şapır yiyorlar.ama bunlar hep tuzlu.
ne yapsam kararsız kaldım.siz nasıl yapıyorsunuz yayla çorbasını?
Henüz yayla çorbası yapmadım. Sebze ağırlıklı çorbalar yapıyorum yine dün brokolili yaptım da rahatsız olmadılar. Kıymalı tarhana yapıyorum. Bu hafta birde kereviz denemek istiyorum amq erken mi acaba bilmiyorum
ev yoğurdu, yumurta, pirinç,bulgur ve tel şehriye koyuyorum
içine de biraz tam buğday unu biraz da yulaf unu koyuyorum
o kekremsi tadı kırmak için de içine çorbayı tatlandırana kadar günlük süt koyuyorum
tadı güzel oluyor ve özledilerse de gayet güzel içiyorlar
ben hala tuz kullanmıyorum
bazen bu tahıllardan sadece birini kullanıyorum, artık ne denk gelirse
bu ayda bunları yapar. ya bebekten bebeğe de değişir. bir arkadaşımın oğlu 9 aylık sadece oturuyor. sürünme emekleme yok.bir arkadaşımın bebeği 5,5 aylıkken oturdu mesela. yuvarlanma falan yok. 8.. aydasn sonra dile gellişimi çok hızlanıyor. bazı komutları anlıyor. bol bol konuşmak gerek bebeklerle.
ayağa kalkıyor demişsin. tutuna ntunua yürürler. sonrası tıpış tıpış yürüme inşallah.
ben hiç yayla çorbası vermedim. hep çok çeşitli sebze çorbaları yaptım. zamanı gelince de kemik suyu ve kıyma kullandım. tahıl da attım. tuzsuz lezzetli oluyor. bazen lezzeti kaçtıysa az tuzlu veriyordum. şim tm çorbalarına tuz koyuyorum. ama az. bizim yediğimiz çorbalara da başladılar.
yayla çorbası sadece pirinç olduğu için vermedim ben. tüm besin öğeleri olsun istedim. karman çorman çorbalar yaptım lezzetli de oldu. çorbalarımın hiç birinin tarifi yok. ne bulursam koydum azar azar.
Boyle zamanlarda isi gücü bırak otur felak nas ayetelkursi oku üfle hem cocuklara hem kendine:) gecmis olsun..kızlar bugün felaket bir ugursuzluk vardı evimde ya.eve bir iki parça eşya alalım dedik.başımıza gelmeyen kalmadı.babamla eşim bu saate kadar ugraşıp durdular.hiç birşey istedikleri gibi olmadı.
büyük banyomun sifonu mifonu herşey bozuktu,tamir ederlerken daha sabah alınan musluk sıkmaya yarayan anahtar bir güzel kırıldı.
mutfak duvarına raf takalım dedik,duvar delinirken içerden ytong kırılmaz mı. neye ugradıgımızı şaşırdık.
mutfaga stor almıştım onları takalım dediler,korniş aşagı indi.
oturma odama da raf almıştık bu sefer matkapın uçları kırıldı.
üstüne gözlügüm çatladı orta yerden.
ve de en kötüsü çocuklarım bütün gün agladı bagırdı mızırdandı.evin kötü elektriginden onlar da nasiplendi.
kandil günü hayırlara vesile olsun herşey dedik günü bitirdik.
hepinize hayırlı kandiller...
duygucum tarifin güzel,bir de bunu deneyeyim sagol.
Napıyor kuzular
Maşallah canım kuzuna çok tatlı büyük adam gibi bakmış :) bende olsam bende kapardım bi mavi boncuk:)
Kızlar bebeklerimde 3 saate bir 20 ml beslenme normalmi
Kızlar bebeklerimde 3 saate bir 20 ml beslenme normalmi
iyiler canım
bugün ilk defa arkamdan ağladılar evden çıkarken
içime oturdu, tüm gün keyfim kaçtı inanki
keyifleri yerinde çok şükür
iyice sıralıyorlar artık
yürümelerini bekliyoruz dört gözle
diş sıkıntıları var, huzursuzluk değil değil de
iştahsızlık
artık ellerine portakalın yarısını veriyorum
kendileri ısırarak yiyorlar
banyo yaptırıp yatırdım, uyuyorlar şimdi
seninkiler nasıl?gerçi her gün okuyorum kuzularını
maşallah ömere
cin gibi bakıyor
Maşallah canım kuzuna çok tatlı büyük adam gibi bakmış :) bende olsam bende kapardım bi mavi boncuk:)
canım,sıpam dogdugundan beri adam gibi maşallah,hep böyleydiadam gibi oturur bagırır yer kalantor çocugum benim
kızım da tam aksi minyon iştenazlı kuş
canım ben senin kuzuları da merak ediyorum ama
Dün gece 11:45 de doğurdum kızlar:)2300-2700 bebeklerim.büyük olan 1 gece küvözde kaldı yarıninş ewe gidiyoz az biraz emdiler beni.şimdilik bu kadar öpüyorum sizi
Merhaba anneler, umarım hepiniz iyisinizdir. Okul açıldı, çalışma hayatına döndüm. Şu ara seminer dönemindeyiz, bebişlerle şimdilik ablamla kızkardeşim ilgileniyor. Bakıcı arıyorum henüz bulamadım, ablamla birlikte bakacaklar kısmetse...
Bugün bizim kontrolümüz vardı. Bir hafta sonra biz de ek gıda macerasına başlayacağız inşallah. Allah yardımcımız olsun... İlk hafta sebze püreleri önerdi dr, yarım çay bardağıyla başlayıp gün gün artıracağız. İkinci hafta sebze püresi+meyve püresi. Üçüncü hafta sebze püresi+meyve püresi+yoğurt ve dördüncü hafta sebze p.+meyve p.+yoğurt+sütlü pirinçli kaşık maması ile devam edeceğiz. Oğlumun kafasının arkasında bir çukur hissediyordum, bıngıldağında açıklık kalmış, d vitamini eksikliğinden olur dedi ve 7 damlaya çıkardı, takip edeceğiz gelecek ay bakacak. Yarın da kızımın rotavirüs 2. doz aşısı var, inşallah sorun çıkmaz. Kızım arada tam dönüyor, oğlum hala yarım dönüyor. Diş kaşıntılarımız fena, özellikle oğlumu avutmak zor oluyor bu konuda. Bunun dışında iyiyiz çok şükür, neşeli çığlıkları evimizi doldurmaya devam ediyor. Bizden haberler bu kadar canlar, Allah' a emanet olun öpüyoruz hepinizi.
Çoook çoook uzun bir aradan sonra tekrar merhaba sizlere. :) Şöyle bir baktım da yaklaşık 4 ay geçmiş son paylaşımımın üzerinden. Bu zaman zarfında bebişlerim ve ben çok değişim, pek çok tecrübe yaşadık. Birkaç güne kadar 10 aylık oluyoruz kısmetse.. Ek gıda sürecinde olsun, emekleme çalışmalarında olsun epey yol kat ettik maşallah... Çok şükür her şey yolunda. Bir gülümsemeleri dünyaya bedel benim için. Onlara baktıkça hala gerçek olduklarına inanamıyorum, ara ara kendimi çimdiklemek geliyor içimden... :)
Gündüzleri ablamla birlikte bakıcımız ilgileniyor bebişlerle. Okuldan gelince ablamla ben, geceleri de eşimle ben ilgileniyorum... Sabah 6:00-7:00 civarı ayaklanıyor benim afacanlar, biz mahmur gözlerle bakıp, birkaç dakika daha uyuma derdindeyken sabahın karanlığında neşe içinde oyun oynuyorlar.
Bu yıl 4 sınıf bir arada birleştirilmiş sınıf okutuyorum, geçen yıl yokluğumda iyi bir eğitim almadıklarından her sınıf bir geriden geliyor maalesef.2. Sınıflar bile okuma yazmayı yeni yeni öğrendiler... Ayrıca okulun evrak işleri, köy okuluna merkezden git-gel, evde iki bebiş derken yazışmalarınızı ara ara takip etsem de yazamadım maalesef. Bir de çok hareketlendi kuzular, inanın yetişemiyorum hiçbir şeye... Geçen gün kolum kalorifer peteğine dayalı uyuya kalmışım. Yorgunluktan gözümü açamamışım ve iki saat boyunca hareket etmeden yatmışım. Sonuç; yanık, su toplamış bir kol. Tüm bu zorluklara rağmen her gün şükrediyorum Rabbime, bu güzellikleri ve bu özel anneliği bana bağışladığı için... :) Papatya50 ve diğer eski-yeni arkadaşlarım umarım sizler ve bebişleriniz iyisinizdir. Rabbim hepinize-hepimize sağlık,mutluluk dolu hayırlı günler versin inşallah. Zeynep ve Burak sizlere ve tatlı kardeşlerine öpücüklerini gönderiyorlar, tabi ki ben de...
Canım sana msj göndermeye çalıştım ama hata verdi mobilden kaynaklı sanırım. Tüp bebek olduğu için foto paylaşmak istemiyorum kimse bilmiyorum çünkü. Ama face linki ni verirsen seni ekleyebilirim istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?