- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.061
geçmiş olsun bonny,o yorgunluk fena bir yorgunluktur bilirim insan kalakalır oturdugu yerde allah kolaylık versin sana.
maşallah kuzularınaerken kalkıyorlarmış.ama erken de yatıyorlardır.gerçi bu topikteki çogu bebek erken kalkıyor,benimkilerse gece 12den önce yatmadıkları için sabah ona kadar en az 2 3 kere kalkarak uyuyorlar.
bu arada senin sayende ögrendigim tablo yapımıyla 2014 ikiz anneleri aldı başını gidiyortekrar sagol
geçmiş olsun bonny,o yorgunluk fena bir yorgunluktur bilirim insan kalakalır oturdugu yerde allah kolaylık versin sana.
maşallah kuzularınaerken kalkıyorlarmış.ama erken de yatıyorlardır.gerçi bu topikteki çogu bebek erken kalkıyor,benimkilerse gece 12den önce yatmadıkları için sabah ona kadar en az 2 3 kere kalkarak uyuyorlar.
bu arada senin sayende ögrendigim tablo yapımıyla 2014 ikiz anneleri aldı başını gidiyortekrar sagol
ne güzel anlatmışsın hem zorluklarını hem tatlılıklarını maşallahhh 10 ay olmuşsunuz bakalım biz nasıl ilerlicez birleştirilmiş zordur valla bi de müdür vekilisindir kesin alllah kolaylık versin bence çocuklar büyüyünce anlattığında sen bile inanmıcan bence allah güç kuvvvet veriyo demekki:)
cnmmm ne güzell sağlıkla almışsın kuzularını kucağınaaa çoooookkkk sevindimmmmmmm.. artık maraton başladı senin içinde demek =) bol boll kokla miniklerinii rabbim onları senden senide onlardan uzuuunn bir ömür hiiiçççç ayırmasın innşşşş hayırlı evlatlar olsunlar inş. canımmmm
Sağ ol canım, evet yakın zamana kadar erken yatıyorlardı ama bir haftadır falan çok zor uyutuyoruz. Oğlum beşiğe tırmanma merakında, kızım ayağa kalkma çabalarında. Uyut uyutabilirsen.
Tablo işini yürütebilmene çok sevindim, ellerine sağlık. Ne heyecanlı oluyordu o tabloyu takip etmek, ta ki benim yaramazlar aceleci davranıp 33. haftada gelinceye kadar. Sıralamayı bozmuştuk ama çok şükür Rabbime toparladı kuzularım.
kızlar yardımınıza ihtiyacım var.
kızımın biliyorsunuz huysuzlugu üstünde.yemiyor.masaya oturdugumuzda ise yedigimiz yemeklere saldırıyordu epeydir.
bugün kızıma sebze mamasını yediriyordum,artık biraz himalaya tuzu atıyorum.kızım kagnı hızıyla yedigi için ben de bir yandan kısır atıştırıyordum.bir baktım kızım gözünü kısıra dikmiş.tattırayım dedim mest oldu.daha agzındakini yemeden tekrar istedi.ben de önce sebze mamasını kaşıklayıp,kaşıgın ucunu da kısıra batırıp yedirdim.tuzlu ve salçalı yemek istiyor galiba.halbuki ben hiç yemek suyundan tattırma yapmamıştım.sadece bir iki kez.
dün sofrada da mercimek çorbamıza daldı.sade mercimek çorbasıydı,kırmızı mercime sogan o kadar.içine ekmek dogradım neredeyse bir kase yemez mi.araya da yogurdu soktum bir de.
ne yapayım ben şimdi?? yemiyor artık tatsız şeyleri.kanmıyor.sanırım damak zevki oluşuyor.ama oglum daha aymadı
kızlar yardımınıza ihtiyacım var.
kızımın biliyorsunuz huysuzlugu üstünde.yemiyor.masaya oturdugumuzda ise yedigimiz yemeklere saldırıyordu epeydir.
bugün kızıma sebze mamasını yediriyordum,artık biraz himalaya tuzu atıyorum.kızım kagnı hızıyla yedigi için ben de bir yandan kısır atıştırıyordum.bir baktım kızım gözünü kısıra dikmiş.tattırayım dedim mest oldu.daha agzındakini yemeden tekrar istedi.ben de önce sebze mamasını kaşıklayıp,kaşıgın ucunu da kısıra batırıp yedirdim.tuzlu ve salçalı yemek istiyor galiba.halbuki ben hiç yemek suyundan tattırma yapmamıştım.sadece bir iki kez.
dün sofrada da mercimek çorbamıza daldı.sade mercimek çorbasıydı,kırmızı mercime sogan o kadar.içine ekmek dogradım neredeyse bir kase yemez mi.araya da yogurdu soktum bir de.
ne yapayım ben şimdi?? yemiyor artık tatsız şeyleri.kanmıyor.sanırım damak zevki oluşuyor.ama oglum daha aymadı
Bebeklerim emmeyi ne zaman öğrencek kızlar:)sağarak veriyorum sütümü,allah şükğr çoğalıyo gibi..ememiyolar,sadece ucu giriyo ağızlarına,kenarları kalıyo. oda hem feci can yakıyo hemde onlara süt gitmiyo.
Canım benimkiler nerdeyse iki aylıktı emmeyi öğrendiklerinde hergün ara ara memeye tut.alışırlar zamanla iyice kavrarlar hiç telaş yapmaBebeklerim emmeyi ne zaman öğrencek kızlar:)sağarak veriyorum sütümü,allah şükğr çoğalıyo gibi..ememiyolar,sadece ucu giriyo ağızlarına,kenarları kalıyo. oda hem feci can yakıyo hemde onlara süt gitmiyo.
Deneyimli anneler
bizim bu hafta 40 ımız çıkıyor ben onlar kuvezdeyken süt depolamıştım dolaba şimdide 3 saatte bir sağmaya çalışıyorum ama benim kızlara yetmiyor gibi dolaptaki sütlerimde bitmek üzere bir iki poşet kaldı size sorum mama ile ilgili günde sadece bir iki sefer mama versem diğer saatler yine anne sütü versem diyorum ama hangi mamayı kullanacağıma karar veremedim doktorlar aptamili öneriyor ama şu gdo dan dolayı içim hiç rahat değil sizin tavsiye edebileceğiniz bir mama var mı ?
maşallhh hocam ya çok pozitifsin vallla imrendim sana :))))bende köyde çalışıyorum ama artık hem idareden hem öğrencilerden okadar sıkıldımki eskiden şunuda öğreteyim işlerine yarar belki diye kendimi parçalıyodum şimdi zile kaç dakika var diye gözüm sürekli saatte tükenmişlik yaşıyorum izne çıksam çok ii olacak tayinde istedeim bakalım inşalllah çıkar hamilellikte eklenince yol,anlamayan öğrenci hiç çekelimiyo peki bebeklerin küvezde kaldı mı sütün yetti mi en çok merak ettiğim şeyler bunlarSağ ol canım, evet yakın zamana kadar erken yatıyorlardı ama bir haftadır falan çok zor uyutuyoruz. Oğlum beşiğe tırmanma merakında, kızım ayağa kalkma çabalarında. Uyut uyutabilirsen.
Tablo işini yürütebilmene çok sevindim, ellerine sağlık. Ne heyecanlı oluyordu o tabloyu takip etmek, ta ki benim yaramazlar aceleci davranıp 33. haftada gelinceye kadar. Sıralamayı bozmuştuk ama çok şükür Rabbime toparladı kuzularım.
Sanırım bana hitaben yazmışsın. Teşekkür ederim. Zaman öyle bir hızla geçiyor ki inanamayacaksın, hamilelik, o kaygılar, doğum, ilk aylar... Şimdi hepsi bir hayal gibi geliyor. Rabbim sağlık- sıhhat versin, hamileliğinizi mutlulukla tamamına erdirsin inşallah, zaman su gibi akıyor ... Evet müdür yetkiliyim maalesef ama çok şükür bir şekilde altından kalkıyorum. Yorucu oluyor ama çalışmak da insana iyi geliyor gerçekten.
Deneyimli anneler
bizim bu hafta 40 ımız çıkıyor ben onlar kuvezdeyken süt depolamıştım dolaba şimdide 3 saatte bir sağmaya çalışıyorum ama benim kızlara yetmiyor gibi dolaptaki sütlerimde bitmek üzere bir iki poşet kaldı size sorum mama ile ilgili günde sadece bir iki sefer mama versem diğer saatler yine anne sütü versem diyorum ama hangi mamayı kullanacağıma karar veremedim doktorlar aptamili öneriyor ama şu gdo dan dolayı içim hiç rahat değil sizin tavsiye edebileceğiniz bir mama var mı ?
canım artık 8 ayın içinde
ver sizin yediklerinizden
ama sizinkileri de çok az tuzlu yap, belki de sizinle yemek istiyordur
yani siz ne yerseniz onu yemek istiyor olabilirler
yavaş yavaş sizi taklit etmeyi öğreniyordur canım
bizimkiler şimdi benim verdiğimi değil de sadece kendileri yemek istiyorlar
ben veriyorum ağızlarını kapatıyorlar
önlerine koyuyorum küçük parçalar halinde tek tek alıp yiyorlar
hiç bulamaç vermedim, sanırım faydasını görüyorum
mesela önlerine küçük ekmekler, küçük kaşar taneleri (elinle bastırarak ez) koy
bak nasıl topluyorlar
Bebeklerim emmeyi ne zaman öğrencek kızlar:)sağarak veriyorum sütümü,allah şükğr çoğalıyo gibi..ememiyolar,sadece ucu giriyo ağızlarına,kenarları kalıyo. oda hem feci can yakıyo hemde onlara süt gitmiyo.
Deneyimli anneler
duygucum bugün arkadaşımdaydım,sebze çorbası yapmadan gittim,ne varsa onu yediricem dedim.az tuzlu bugday salatası vardı,yogurtluydu,dereotu maydanoz felan vardı.maşallah severek yediler.peynirli börek içi verdim,ona da bayıldılar.bir de kakaolu kekten tattırdım,bizden çok yediler valla
evet dedigin gibi artık yediklerimizden yemek istiyorlarmış.canıma minnet
Ooo iyiymiş valla sen artık beslenme işini baya kolayladin o zaman :) sayaç beğen butonu ? Ne oldu böyle siteye ya.bizim sayaçlara ne oldu ya??
Zamana bıraaaaak :) her bebek aynı değil ki. Bi bakmissin yarından itibaren emmeye baslamislar. Göğsünün ucunun yara olmamasına bak sen. Yara oldugunda brak emzirmeyi sağmak bile işkence gibi.
Cok deneyimli olmasam da yanitlamak istedimöncelikle sütüm yetmiyor vb türde cümleleri asla kurmuyoruz. Allahın izniyle sütüm yetiyor diyoruz :) moral çok önemli.yetmedigini neden düşünüyorsun? Cok mu agliyorlar? Yada kilo alimlari mi az? Sagdiginda cok mu az sut cikiyor? (Bu sorular zamaninda benimde kafamı cok kurcalamisti) Ayrica mama vermek durumunda kalırsan dq bunun dünyanın sonu olmadigini aklimzdan cikarmiyoruz.ben de ilk 15 gün mama+ anne sütü ile devam ettim. Bizimkiler e hastanede Aptamil vermişlerdi biz onunla devam ettik. Doktorumuzun tavsiyesi değildi yani.
Ooo iyiymiş valla sen artık beslenme işini baya kolayladin o zaman :) sayaç beğen butonu ? Ne oldu böyle siteye ya.
canım hosgelmis bebiS aramızaYa kızlar bide gece uykusuzluk bana hiç zor gelmedi nedense:)yani tabi uykuyu özlüyorum ama hiç isyan etmedim.sizce hep böyle sorunsuz gidermiyim:)yoksa yeter artık dermiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?