- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.081
canım hosgelmis bebiS aramıza
allah analı,babalı buyutsun
bebisinle beraber saglıklı mutlu yıllar
canım kabızlıkları var mı? ben aptamil conformil kullanıyorum kabızlık oldugu için.ama 9. ayla birlikte smilac a geçicem.ben similac ı öneririm.hem yag oranı az hem de gazı engelleyici özelligi var.bebelac ve aptamil çok gaz yapıyor diyorlar.benim doktorum aptamili hiç bir hastasına önermedigini ama bizimkilerde kabızlık oldugu için eczanelerde satılan conformil çeşidini yazdıgını söylemişti.similac kabızlık ve gazı giderir,ama içerigindeki bir madde bebeklerine dokunmuş demişti.ama ben bebeklerime özel herhangi birşey yapmadıgım zaman similac a tekrar geçicem.
yani deneyerek göreceksin.her bebek farklı.mama ayıran bebekelr varmış,maşallah benimkiler ne versem içti.
Kızlar bebeklere 2 saate bi,20 yada 25 cc mama yada süt veriyorum.bu miktarı ne zaman artırcam?
Bi soru daha kuzlar:)gün içinde sağdığım sütleri tek kaptamı biriktireyim?yoksa 3,4 saat arayla sağdığım sütleri farklı kaplaramı koyayım
Kızlar bebeklere 2 saate bi,20 yada 25 cc mama yada süt veriyorum.bu miktarı ne zaman artırcam?
Ya kızlar bide gece uykusuzluk bana hiç zor gelmedi nedense:)yani tabi uykuyu özlüyorum ama hiç isyan etmedim.sizce hep böyle sorunsuz gidermiyim:)yoksa yeter artık dermiyim
Ooo iyiymiş valla sen artık beslenme işini baya kolayladin o zaman :) sayaç beğen butonu ? Ne oldu böyle siteye ya.
Ya kızlar bide gece uykusuzluk bana hiç zor gelmedi nedense:)yani tabi uykuyu özlüyorum ama hiç isyan etmedim.sizce hep böyle sorunsuz gidermiyim:)yoksa yeter artık dermiyim
Bi soru daha kuzlar:)gün içinde sağdığım sütleri tek kaptamı biriktireyim?yoksa 3,4 saat arayla sağdığım sütleri farklı kaplaramı koyayım
ben ilk haftalarda sürekli ruyamda Bebeklerim emziriyor görürdum kendimi. Uyandigimda kucagima bakardim.yada bebekle uyuya kalmisim da yatakta kaybolmuş zannedrdim. Zamanla bu rüyalar da bitti tabi :) annelik güzel şey.Allah isteyen herkese nasip etsin
ya aslında sütüm yetmiyor gibi bir kuruntum yok 3saate bir önce bebeklerime göğsümden emziriyorum tabiki doymuyorlar emiş güçleri az olduğu için sonra göğsümü sağıyorum ortalama bebekler emdikten sonra 80cc çıkıyor ama bir kızım 70cc içiyor diğerinde 45cc falan içiyor tabiki eksiği dolaptaki sütten tamamlıyorum ve günlerimiz böyle geçiyor çok şükür bebeklerinde açlıktan dolayı ağlamaları yok ama kilo almıyorlar haftada 100 gr alıyorlar bunuda sorun yapmıyorum ama sanki her hafta içtikleri süt cc artıyor buzluktaki sütümde bitiyor onun için bir arayışa girdim ne kadar mama vermek istemesemde sanki kaçarı yok gibi
Canım benim drum hiç şu mama yı kullan diye tavsiye etmedi hepsi aynı dedi :) ben sabahları bebelac akşamları hero baby kullanıyorum değişik olsun diye.
Allh herkese yaşatsın bu duyguyu.inş hiç isyan etmek zorunda kalmam:)Baktin ki bebeklerin artik mamanin tamamini bitirebiliyor 30 cc yaparsin arada. Bitirmeye basladikca yavas yavas yavas artirirsin.uyku konusuna gelince insan başta ne olduğunu anlamiyor. Mutluluk heyecan karisip gidiyor ancak zamanla uykunu alamadiginda gerçekten ayakta uyumak neymiş anliyosun :) bir de ben ilk haftalarda sürekli ruyamda Bebeklerim emziriyor görürdum kendimi. Uyandigimda kucagima bakardim.yada bebekle uyuya kalmisim da yatakta kaybolmuş zannedrdim. Zamanla bu rüyalar da bitti tabi :) annelik güzel şey.Allah isteyen herkese nasip etsin
canım 4 aylıkken başladım ek gıdaya,şimdi 7buçuk aylıklar,artık bulamaç karman çorman sebze çorbası vs. yemiyorlar.yani bir tık daha kolaylaştı işim :) senin kızlar nasıllar?
bebek doymayacak ve doymadıgı için uyumayacak.o zaman anlayabilirsin.
ben 20 günlükken ogluma 125 ml verirdim yine doymazdı.inşallah sütün doyurucu olur hep.
bir süre sonra vücudun pes edebilir.ama moralinin olması çok iyi.
sen en küçük fırsatta bile yatıp uyumaya çalış.hem sütün için de gerekli.
akşam olunca tek kapta birleştirebilirsin.süt sagmayı o kadar özledim ki anlatamam...kıymetini bil olur mu.
canım lohusalık sanrıları onlar,bende de epey olmuştu :) hırkamı çıkarıp yatıyordum,rüyayla uyanıklık arası o hırkayı bebek olarak görüyordum,sıçrayarak uyanıyordum :) ama ben çok zor atlattım allah kimseye yaşatmasın.
Valla ne olsun arkadaşım iyiyiz cok şükür. Kızların da keyifleri yerinde bu aralar. Aman bütün çocuklarımız sağlıklı sihhatli neşeli çocuklar olsunlar. Onlar mutluysa bizde mutluyuz. Benim kızlardan biri iki gündür fırsat buldukca elini emiyo ya. Bakıyorum ki emzigi düşmüş hooooop elini ağzına götürüyo.bi de iştahlı emiyor ki anlatamamgece uykularida maşallah bu aralar çok iyi. Dediginz gibi yaptim. Uykudan uyandiklarinda verdim sutlerini. Hem böylelikle benimde uykum bölünmemis oldu.
kızlar benimkiler gün geçtikçe geceleri daha sık kalkmaya başladı.ve gece kalktıklarında feci şeklde mama içiyorlar.önceden 150 mlyi sabaha kadar içemezlerdi.şimdi iki saatte bir içiyorlar neredeyse.bütün gece mama yapıyorum.
doktor alışkanlıktan kalkıyor demişti.bu nasıl alışkanlık anlamadım,kıtlıktan çıkmıcasına mama içiyorlar.benzeri durumu yaşayan var mı??
gündüz artık daha az mama içiyorlar herşeyi yedikleri için,ondan mı acaba??
Canım allah yardımcın olsun iki gündür fenayım bende.küçüğüm resmen banq yapıştı odadan çıkarmıyor gece kesintisiz meme deydi onun yüzünden diğer kızımla ilgilenemedim kaynanam bu hfya geldi ama inanaırmısın evim daha dağınık her iş yine bana bakıyor küçüğüm yapışmasa yakama dursa onunla iyi olacak ama malesef. Diş sıkıntısı değil bu ne anlamadım babasını bile istemiyor.
allah senin de yardımcın olsun canım,allah kolaylık versin.
evde biri olunca sözde yardım oluyor yine ev sahibi yoruluyor ayakta kalıyor.benim ev de öyle.bazen diyorum tek baksam bu kadar iş olur muydu diye.zaten evimde annem misafir,üstüne bir de haftasonu iki halam ve kuzenim geliyor kalmaya.bebekleri özlemişler.tamam gelin görmeye,ama akşam gidin.zaten annem babam abim ananem bende her haftasonu,bir de üç kişiye daha ben nerede yatak açıcam yorgan yastık ne vericem blmiyorum.zaten ev full kapasiteydi.düşüncesizlikten başka birşey degil.
allah senin de yardımcın olsun canım,allah kolaylık versin.
evde biri olunca sözde yardım oluyor yine ev sahibi yoruluyor ayakta kalıyor.benim ev de öyle.bazen diyorum tek baksam bu kadar iş olur muydu diye.zaten evimde annem misafir,üstüne bir de haftasonu iki halam ve kuzenim geliyor kalmaya.bebekleri özlemişler.tamam gelin görmeye,ama akşam gidin.zaten annem babam abim ananem bende her haftasonu,bir de üç kişiye daha ben nerede yatak açıcam yorgan yastık ne vericem blmiyorum.zaten ev full kapasiteydi.düşüncesizlikten başka birşey degil.
Kızlar büyük oğlum sürekli kendini topluyor,sıkıyor.gaz sancısımı acaba?doyurduktsn sonada gaz çıkatıyoz halbuki
kızlar günaydın! bugün tam 4 aylık olduk 3 hafta olacak hala tek bakıyorum. kızlar ben günde 3 defa 120 cc mama geri kalanda emziriyordum. ama 2 gündür memeyi gündüz istemiyorlar dilleriyle itip ağlıyorlar sütümde eskisi gibi değil biberonu istiyorlar ne yapacağımı şaşırdım benzer durum yaşayan var mı şurda 6. aya 2 ay var o zaman ek gıda +anne sütü şeklinde gitmeyi istiyordum sütüm az olduğu için mi istemiyorlar acaba çok üzgünüm. bu aylardaki bebek gündüz ne kadar emer sizinkilerde durum ne paylaşırsanız sevinirim.
farklı süt poşetine ya da biberona koyman gerekir. ilk zamanlarda az az birikecek bebekler az süt içtiği için. bir hafta sonra o kaplar dolacak.Bi soru daha kuzlar:)gün içinde sağdığım sütleri tek kaptamı biriktireyim?yoksa 3,4 saat arayla sağdığım sütleri farklı kaplaramı koyayım
ben hep 10 ml fazla koyuyordum biberona. genellikle içiyorlardı. her hafta 10 ml 10ml arttırıyordum.Kızlar bebeklere 2 saate bi,20 yada 25 cc mama yada süt veriyorum.bu miktarı ne zaman artırcam?
kızlar yardımınıza ihtiyacım var.
kızımın biliyorsunuz huysuzlugu üstünde.yemiyor.masaya oturdugumuzda ise yedigimiz yemeklere saldırıyordu epeydir.
bugün kızıma sebze mamasını yediriyordum,artık biraz himalaya tuzu atıyorum.kızım kagnı hızıyla yedigi için ben de bir yandan kısır atıştırıyordum.bir baktım kızım gözünü kısıra dikmiş.tattırayım dedim mest oldu.daha agzındakini yemeden tekrar istedi.ben de önce sebze mamasını kaşıklayıp,kaşıgın ucunu da kısıra batırıp yedirdim.tuzlu ve salçalı yemek istiyor galiba.halbuki ben hiç yemek suyundan tattırma yapmamıştım.sadece bir iki kez.
dün sofrada da mercimek çorbamıza daldı.sade mercimek çorbasıydı,kırmızı mercime sogan o kadar.içine ekmek dogradım neredeyse bir kase yemez mi.araya da yogurdu soktum bir de.
ne yapayım ben şimdi?? yemiyor artık tatsız şeyleri.kanmıyor.sanırım damak zevki oluşuyor.ama oglum daha aymadı
kızlar günaydın! bugün tam 4 aylık olduk 3 hafta olacak hala tek bakıyorum. kızlar ben günde 3 defa 120 cc mama geri kalanda emziriyordum. ama 2 gündür memeyi gündüz istemiyorlar dilleriyle itip ağlıyorlar sütümde eskisi gibi değil biberonu istiyorlar ne yapacağımı şaşırdım benzer durum yaşayan var mı şurda 6. aya 2 ay var o zaman ek gıda +anne sütü şeklinde gitmeyi istiyordum sütüm az olduğu için mi istemiyorlar acaba çok üzgünüm. bu aylardaki bebek gündüz ne kadar emer sizinkilerde durum ne paylaşırsanız sevinirim.
herkese böyle iştahlı bebekler nasip etsin. iştahsız bebek çok zor. yemeklerini bundan böyle az tuzlu ve az salçalı yap. dediğin gibi her şey, yiyorlarsa onlara özel yemekler yapma artık. yalnız kendinize de bir beslenme düzeni oluşturmanız gereş örn. haftada iki kere balık, et, tavuk vs. gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?