2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

evet bnd seni hatirladim. gece uykuları otursa bizde yorgunluğumuzu biraz olsun atlatiriz. inşallah en kısa zamanda bi düzen kurrsin.bizimkilerde bu ara en çok araba sürer gibi ses cikariolar. çok heyecanlanıyorum.evet temmuz dogumlular. daha tam desteksiz oturamiyolar ınş oda olur. yemek düzeni ni oturttuk en azindan onda kalıcı bi düzen yaptık. bide gece yatmadan önce yogurt yedir uyku yapar dediler bu ara biraz olsun uyuyolar yogurttan olabilir Bnm deneyin. inşallah hepimiz bebeklerimizi mutlu mutlu buyuturuz. hepimizin allah yar ve yardimcisi olsun.bu arada seninkilerin cinsiyeti ve isimleri neydi

o yogurt işini ben yaptım ama uykuları degişmedi maalesef.ama ikindi vakti yedirince akşam üstü uyuyp uykularını almaya başlamışlardı,ben de 8e 9a çektim.benimkiler zaten 12de önce yatmıyor.gece de en az 3 saatte bir muhakkak kalkarlar,bazen saat başı.
benim kız erkek havvacım,hümeyra ve ömer faruk.dedeler babalar başlamadı mı daha? yavaş yavaş söylerler,bizimkiler farklı kelimeler de söylemeye başladı ama henüz hiç bir dilde karşılıkları yok kızım bir de dogurur gibi sesler çıkarıyor o çok komik ben devamlı inlizice çocuk şarkıları felan söylüyorum onlara,artık melodiyi duyar duymaz susup beni dinlemeye başlıyorlar :) bol bol konuş havvacım bebişlerinle,gerçi konuşuyorsundur illa ki.

Son düzenleme:

Sağ olasın, içinde bulunduğum haller senden pek farklı değil aslında, tam huni takmalık ama ne yapalım dünya telaşı işte... Okulum merkeze tayin olayım imkansız gibi bir şey, uzun bir müddet daha köydeyim kısmetse. Merkeze yakın ama araç yok, kendi imkanlarımla gidip geliyorum, üstüne evde iki bebe, onlar da afacan mı afacan oldular maşallah. Rabbim bu günümüzden geri koymasın, canları sağ olsun, bu günler de geride kalır inşallah. 33 haftalık doğdular, kızım 19, oğlum 26 gün kuvözde kaldı, ilk anda süt veremedim sonrasında sağıp götürdüm ama pek de olmadı. 7 ay falan mamayla karışık anne sütü aldılar. Buna da şükür, muhakkak bir faydası olmuştur. Başkalarının ticker larına bakınca o kadar uzak gelirdi ki 1 yaş, kısmet olursa biz de 17 martta 1 yaşımıza giriyoruz, şaka gibi. Allah sana da bebişlerini sağlıcakla kucağına almayı ve büyütmeyi nasip eder inşallah.

eski simaları görmek ne kadar güzel :)
kızım 9 ay sonra huy degiştirdi demiştin,düzeldi mi? benimkiler de 7.5 aylık oldu,ben de yalnız bakmayı düşünüyordum,sen böyle deyince korktum biraz :)
hatırlanmak çok güzelmiş :)
evet canım çok şükür kızım düzeldi... evet huy değiştiriyorlar ama o dönem bi daha gelmesin çok ağlıyor hiç uyumuyordu
hala çok zor uyuyor ama eve salıncak aldık biraz faydasını gördüm çok şükür
yalnız bakılabilir ama ben artık çok yıpranmaya başlamıştım şimdilik bakıcımız var yaza kadar düşünüyorum
herkesin bebeği farklı sen bi kendini dene kolay olursa bakarsın ...ki en kolay bebeğin bile bakımı var haliyle iki tane olunca çok yoruluyorsun ...
gözün korkmasın Allah yardımcın olsun sonuçta bende 10 ay yalnız baktım yapabilirsin kolay gelsin

sen buranın demirbaşlarındandın,tabiri caizse ablamızdın yani,hatırlamaz mıyım :)
benim de bir arkadaşım kullanmadıgı salıncagı bana vermişti.ne işime yarar ki,al bir eşya kalabalıgı daha demiştim,ama dedigin gibi benimkiler de uzun süre uyumayınca ben de içine atıyorum uyuyorlar.bir de orada yatmak istiyorlar boynu bükük bir biçimde.
3buçuk aylıkken kötü bir denemem olmuştu,o yüzden endişeliyim biraz ama çocuklar çok gelişti degişti tabii.
bakıcılar ne kadar istiyorlar? ve sana nasıl yardımları oluyor,her işini yapıyorlar mı??

kızlar nerelerdesiniz?? neler yapıyorsunuz??
bugün benim bıdıklar sarımsaklı yogurtlu makarna yediler,biraz uzun sürdü yedirmesi ama sevdiler
artık özel yemek yapmıyorum çok rahat böyle.
kahvaltılarına da çekilmiş ceviz ekliyorum,muz varsa muz da ekliyorum sabahları.o kahvaltı onları epey bir süre tok tutuyor.
meyve ögününü bazı günler veremiyorum çünkü vakit olmuyor,çünkü erken kalksalar bile kahvaltıyı hemen yapmak istemiyorlar,11 gibi yaptırıyorum kahvaltıyı.haliyle vakit kalmıyor.
bazen gece muhallebisinie bile vakit olmuyor.ben de çok kasmıyorum.
siz neler yapıyorsunuz??kimse yok bugün buralarda :)

Son düzenleme:

inşallahhh bakalım bizimkiler kaçta doğacak inşalllah sabırsızlanmazlar :)

Canım seninkiler bayadır ek gıda yedikleri için artık yeni tatlar arıyor sanırım. Ama ben hala tuzlu salçalı şeyler için bebeklerime kıyamıyorun galiba çok pimpirik yapıyorum. Artık peynirlerini kendim yapıyorum hatta bugün çok sıkmadım suyunu labne gibi oldu yoğurtla mayalamayı yaptım beceremedim nedense limonla devam. Bende bigün meyve bigün yoğurt yada meyveli yoğurt yapıyorum ama çorbalarını mutlaka veriyorum akşam mamasıda var.çokmu yediriyorum diyeddüşünüyorum ama maşallah yiyorlar. Bu arada pınar labne denedim sevdiler ama kendim yapıcam daha iyi gibime geliyor bendede durumlar böyle arkadaşım

Duruldu burasi bir iki gündür :) benim zeynep erva emzigi düşünce elini emmeye baslamisti iki gün önce. Simdi ayse Rana da başladı zeynep erva tabi iki gün daha tecrübeli olduğundan baktım bugun hem emzigi emiyo hemde isaret parmağını da sokmuş ağzına :) veya da emzigi nin üstüne elini yumruk yapıp koyuyo.emzik düşerse hiç vakit kaybetmedenelini sokuyo aağzına cort cort cort bi emmesi var allahım Yarabbim. Nasıl unuttutucam ben elini ya ?
Biraz önce ayse Rana kucagimdaydi. Tavana lambaya bakiyodu. Uzun uzun kahkaha atti 3-4 kere. Cok güzeldi yaaa. Ama ben telefonu alip videoya cekene kadar bitti bizde de durumlar böyle :)

canım ben neredeyse hiç süt veremedgm için epey erken başladık ek gıdaya evet,4 ay bile tam degildi pirinç lapasıyla başlamıştım.
dedigin gibi,çok erken başladıkları için sıkıldılar.oglum daha hala karman çorman çorbalardan versem yer,ama kızım artık yemiyor,bagıra çagıra yedirmek istemiyorum ben de,epey yediler çünkü.
doktor bu ay artık sarımsak sogan kullanabilirsin dedigi için ben de yogurta çok küçük br parça sarımsak ezdim,severek yediler.
sen maşallah süt verdigin için benim gibi yedirmene de gerek yok bence.keşke ben de süt verebilseydim,hala içimde uktedir.
ben de peynirlerini hala kendim yapıyorum.peynir ve yogurdu uzun bir süre daha yapmaya devam edecegim.en az 2 yaşlarına kadar götürürüm diye düşnüyüroum.pınarın labnesi güzel ama az geldi benimkilere bir kutusu,8li ya.peynir mayalamak daha kolay geldi bana.

ya bir de şu yürüteç benim kafamı çok kurcalıyor.her yerde zararlı zararlı diyor ama bazen mecbur kalıyorum koymaya.günde bir saat felan toplam.ayakları yamuk basacak,bel çıkıgı olacak,bacak kasları gelişmeyecek diye de kafama takıyorum bir yandan.

Gerçekten geçiyomu zaman:)Çook minik bunlar hiç büyümeyecek gibi.büyük oğlum 2900 oldu bugün tartıldık,küçük oğlum 2500.keşke zaman su olsa geçse kucağıma almaya korkuyorum biyerleri acır diye:)
Kaç aylık oldunuz canım?
.biiz bugün 10 günlük olduk:))daha zor günlet bekliyo biliyorum ama yalnız bakmsya dewam etmek istiyorum inş allahım güç ve sabır verir

bakarsın ınş canım. hoşgeldin güle güle buyut bebisleri. cooooook kolay gelsin. bidiklari öpüyorum

bizimkerdede bu ara be be kelimesi çok var henüz baba dede yok. ama dilleri bayag donuyo çok komik konusuyolar. bol bol konuşuyorum hatta alt komşuya annesi gelmiş bu üstteki ne kadar çok konusuyo fln dmis. komşum da ikizleri var hiç durmadan konusuyo demiş kdin bayag bi gülmüş bana. ama gerçekten ben konuştukça onlar daha fazla ses çıkarıyorlar babamiz bile sasiriyo kendimle o an gurur duyuyorum gece saat başı kalkiyolar bakalım bu ara yiyeceklerinde biraz farklilik yapıyorum. belki daha çok tok tutar umarım yani.hümeyra ve ömer farukla tanistigimiza memnun olduk benim bebislerin ikiside erkek umut ege ve ramazan efe bizimkler.iyi geceler canım ♥♥♥♥

canım 7,5 bitti. şubatın 5inde dolu dolu 8 olacak işte. 6 aylık olduklarından beri herşey çok daha kolay.benimkilerin ne kusması vardı,ne aşırı gaz problemi,ne günler süren kabızlıkları ne yeme sorunları ne de uzun günler süren uykusuzlukları vardı.ben kendim rahatsız oldugum için yalnız bakamadım yoksa benimkileri bakmak çok da zor degildi.benim alışmama çok zaman aldı.
zaman öyle bir geçiyor ki inanamayacaksın.on günlük miniklerin kocaman olacak ele avuca sıgmayacak.
uykuları nasıl??

biz de memnun olduk iki toroman desene :) maşallah :) ben de hayvanlar alemini sıralamaktan baygınlık geçiricem artık oglum bak bu köpek köpekler şunu yaoar bunu yapar şöyle ses çıkarır... zevkli ama degil mi :) allah hepimize böyle güzel günler yaşamayı nasip etsin.
gece tek bakmıyorsun ama degil mi eşin de yardım ediyordur yoksa saat başı seni çok zorlar.

canım ben de hala ugraşıyorum parmagını emmesin diye,çok da engelledim diyemem.ama sag elinin baş parmagındaki kemik içeri girmiş biraz,yeni fark ettim.acaba parmagını emmesinden mi bilmiyorum doktora gidince sorucam.gördükçe parmagını al emzigi sok başka çare yok.biraz daha büyüynce parmagını çektin mi sinirlenip bagırıyorlar emzigi kendi elleriyle alıp parmaklarını sokuyorlar.
derya daha ne kahkahalar göreceksin öyle tatlı öyle sevimli oluyorlar ki o lambalarda ne var bilmiyorum,her gittikleri yerde önce lambalara bakılıyor sonra insanlara

Uykuları fena değil gibi.küçük oğlum daha çok sewiyo uykuyu:)sanırım ikizlerin biri mutlaka huysuz oluyo:)büyük oğlum huysuz biraz.gece saat başı mama istiyo obur:)kızlar allahtan birbirlerinin sesine uyanmıyolar
bakarsın ınş canım. hoşgeldin güle güle buyut bebisleri. cooooook kolay gelsin. bidiklari öpüyorum
İnş canım ya sende tek bakıyodun yanlış hatırlamıyosam.dahada alışıyomu insan günler geçtikçe

canım küçük oglun sarılıktan da çok uyuyor olabilir,baktırdın degil mi?? doktor dogum snrası istemiştir zaten.
benim kız var ya,bütün gün ve gece uyurdu dogdugunda.şimdi zor uyuyor ve çok çabuk kalkıyor,degişiyorlar bu haline güvenme :) uyumayan oglun da çok güzel uyur zamanla,tersine olyor çünkü :)
daha tam ses duymuyorlar uyanmazlar zamanla uyanırlar.ama hep bir arada tutarsan birbrilerinin seslerine alışırlar uyanmazlar.

Ewet canım dünde baktırdık sarılığı yok ikisininde.40ından sona deli olan akıllanır öbürü kudurur diyolar:)dur bakalım görecez:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…