2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

  • İki kız

    OY: 29 24,6%
  • İki erkek

    OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

    OY: 55 46,6%

  • Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Bugün emdi küçük oğlumda:)geceleride emziriyimmi mamamı veriyim kızlar?

gece veya gündüz 3 saatte bir sagmayı bırakma.sagarsan tabii ki sagdıgını ver.sütün benim ilk günlerdeki sütümün miktarı gibi,inşallah zamanla artar.

Kaka yapamayan oğluma başka ne önerirsiniz kızlar?

hangi mamayı kullanıyorsun?? mama da kabız yapmış olabilir. benimkiler de kabız oldugu için başlarda,aptamil conformil kullanıyorum hala.doktor bebeklerine özel yemek yapmadıgın zaman mama degiştirebilirsin demişti,similac a geçicem yakında.


ben de hiç emziremedim hatta süt de veremedim aynı sayılırız.
canım benim bebeklerim de suyu zor içiyorlardı başlarda kaşıkla içirdim.pes etme zamanla alışıyorlar.şimdi su biberonunu gördüler mi atlıyorlar üstüne :)
yalnız olunca daha zordur eminim ama biraz sabırlı olman gerek.en fazla iki haftaya alışmış olurlar iştahsız bebek degillerse.
 

sütüm baya vardı cnm ama benimkiler çok küküçk doğdukları için ve küvezde kaldıkları için emmek istemediler daha doğrusu beceremediler.. bende çok stres yaşadım yalnızdım çok yoruldum çok stres yaptım o güzelim sütlerim gitti =((((( sabrediyorum inş. alışacaklar. onlarada üzülüyorum kendimede inan çok zor sırtımın ağrısı hiçççç geçmiyooo
 

tabi canım kayınvalidem ve kayınpederimle birlikte geldik
çalışıyorum zaten, ama şubat tatilinde bile tek bakacak gücü bulamıyorum kendimde
belki yaz tatilinde tek bakabilirim bebeklerime
 

allah kolaylık versin.ben henüz hiç yalnız kalmaıdm bebeklerimle.ama yakında ben de yalnız kalacagım.
5. aya yaklaşıyorsun kendi kendilerine daha çok oyalanırlar o zaman daha da rahatlarsın.ben bebeklerim yerde oynarken uzanıp tv seyrettm bugün,kendime inanamadım.bugünler hiç gelmeyecek sanıyordum ama sabret zaman çabuk geçiyor.
 
Kızlar büyük oğlum doymak bilmiyo.2 saati falan beklemiyo nerdeyse saat başı besleniyo.milletin işin zor demesinden bıktım usandım sanki ben bilmiyorum zor olduğunu sebepsiz yere ağlamak istiyorum.
 
Kızlar büyük oğlum doymak bilmiyo.2 saati falan beklemiyo nerdeyse saat başı besleniyo.milletin işin zor demesinden bıktım usandım sanki ben bilmiyorum zor olduğunu sebepsiz yere ağlamak istiyorum.

canım agla kendini tutma.lohusasın sinirlerin çok gergin ve hassassın kendini suçlama.ohooo ben ne haldeydim senin zamanlarında,yüz kere anlattım buralarda zaten.artık ezberledi herkes
geçecek canım bugünler de.işin zor ama yalnız degilsin.millet tek çocuga maaile bakıyor,biz niye yardım almyalım.tek bakmak için de kendini sıkıntıya sokma daha yeni dogum yaptın.
canım sütün doyurmyuor olabilir.mamada da mı saat başı yemek istiyor?? o zaman miktarını arttır.yalnız büyük oglun daha çok yedigi için daha gazlı olabilir.maalesef erkek çocukları gazlı oluyor.devamlı rezene içir.bir de onlar çok küçük oldukları için tıka basa dolu olsala da mideleri doyduklarını anlamaz hep süt isterler mama isterler.
 


tabi canım kayınvalidem ve kayınpederimle birlikte geldik
çalışıyorum zaten, ama şubat tatilinde bile tek bakacak gücü bulamıyorum kendimde
belki yaz tatilinde tek bakabilirim bebeklerime

canım benimkiler de hala düzensiz.dün burada en son mesajımı 11de yazdım,kkdan çıktım saat 1e kadar aralıksız salladık ikisini de annemle.artık kafayı yemek üzereydim.uyumuyorlar,ayagımda yastıktan atıyorlar kendilerini oyun oynamaktan gülmekten kıyamet kopuyor.ama biz uykudan kırılıyoruz.en sonunda bıraktık yataklarına uyurlar diye.aglamaktan bagırmaktan apartman ayaga kalktı.diş jellerini sürüp uyuttuk.gece de oglum 4 kere uyandı deli gibi de mama içti.anlamıyorum neden böyle.
senin de başına geldi mi?sebebi ne olabilir.gittikçe daha geç uymyaya başladılar.
ama tüm bunlara ragmen evime gitmek istiyorum artk.
 
Biraz önce kızları besige enine yanyana yatirdim ozlemislerdir diye :) Uzun süre izlediler birbirlerini dokundular. Birbirlerinin emziklerini düşürduler. :) sonrada birbirine baka baka uyudular kuzucuklar yaaa :)
 
Kızlar büyük oğlum doymak bilmiyo.2 saati falan beklemiyo nerdeyse saat başı besleniyo.milletin işin zor demesinden bıktım usandım sanki ben bilmiyorum zor olduğunu sebepsiz yere ağlamak istiyorum.

Canim lohusayken oyle oluyor insan zamanla gececek insallah.gaz icin sap simplex damlayi oneririm benim de 2 oglan hatirlarsan gazlarina cok iyi geldi...
 
Ssahin nefise sağolun kızlar.oğlum gece hiç uyumayınca biyeri ağrıyo diye doktora gittik herşey normal.sanırım öyle böylr büyüyecekler..kızlar 40 dönümü diye bişi varmı gerçekten:)40 dan sona bebeklerin huyu tersine döner diyolar
 
eğer gazları rahat çıkarıyolarsa kullanmaya devam et o damlayı ama bahsettiğim damla mükemmel bişey haberin olsun canım.
kaka konusuna gelince bi ara bizde o sorunu yaşadık her altını değiştirmemde yaparken 3 gün yapamadı bende hergün bir çay kaşığı zeytinyağı verdim bide dr fitil vermişti yarım kullan demesine rağmen çok küçük parça veriyodum 10 saniye sonra hemen dolduruyodu bi bir hafta felan bu şekilde devam ettik ama şimdi düzeldi çok şükür.ama şöylede bişey var bazı bebekler 9 gün bile yapamazlarmış sindirim sistemiyle alakalı bişey.öncelikle kabız olduğundan emin olman lazım canım,sürekli kaka yapıpta bi süre sonra yapamıyosa ve ıkınıyosa ağlıyosa kabızdır.tavsiyem zeytinyağı ve fitil canım...
 

Sağol canım demiycem zeytinyağını.gerçi sabah götürdüğümüz doktor yap vermeyin dedi ama napıyım bilemedim.
 
Kızlar allah aşkına bi yardimci olun. Dun aksam eşimle market alışverişi için iki saatligine ciktik disari. Bu arada kizlara da oyuncak almak istiyordum. Ama işte gerçekten tecrubesizlik başa bela. 3-4 tane Oyuncakçıya girdikm zaten bu aylarda bebeklere cingirak alınıyo biliyorum ama ya cingiraklarin şeklini begenmedim yada malzemesini. Pelüş tarzi cingiraklar var. Basina falan vursa da acitmax tamam ama bu ara surekli bişeyleri ağızlarına goturuyolar. Eleman diyo ki bunlar ağza alinsa da bebeğe zararı olmayan malzemeler. Ama oyuncak islanip duracak bende sinir olucam :) plastik olanlar var ya cingiraginin sesi nerdeyse hic çıkmıyo yada çocuğun ilgisini crkecek tarzda degil.oyun halilarina baktim. Hoşuma giden bir model oldu markasina da hiç bakmadim ama elemanin anlattigina göre gerçekten güzel. Ama fiyati da 200 lira daha uygun olanlar var boyutları küçük ya iki tane mi almalıyız illa ki? Velhasıl ouuncak falan alamadan geldim. Elim bos donmeyim kuzucuklar uzulur diye Sac bandı aldım kizlarima :) simdi soyleyin bana ben nasıl bişey almalıyım?
 

canım evet böyle böyle büyüyecekler.moralini bozmak istemem ama,daha çok uyumadıkları geceler olacak :)

Biraz önce kızları besige enine yanyana yatirdim ozlemislerdir diye :) Uzun süre izlediler birbirlerini dokundular. Birbirlerinin emziklerini düşürduler. :) sonrada birbirine baka baka uyudular kuzucuklar yaaa :)

maşallah deryacım inşallah hep böyle mutlu ve guzel günlerini gösterir rabbim :)

Ne gzl ya:)bende baka baka uyudukları günleri görürmüyümki(

görürsün sedefçim vakit öyle çabuk geçiyor ki inanamazsın.zamanla alışırsın daha da kolay gelir zorluklara dayanmak.

Yağ vermeyin faydası olmaz dedi canım

valla benim bildigim burada herkes zeytinyagını kullandı bebeklerine.benim doktorum da sabah akşam içir ve mamalarına koy demişti.nasıl faydası yok anlamıyorum benimkiler öyle kaka yapıyordu.bazı doktorlar var 6. aydan önce anne sütü hariç hiçbirşey vermeyin diyen.onlardan herhalde bu doktor.ama faydası olmaz diye birşey ben ilk defa duydum.


canım herşeyi agızlarına götürecekler tabii,diş çıkarma belirtisi onlar.daha dur,agızlar akacak heryer batacak :) onu engelleyemezsin.bizim minik bir penguen vardı,oglum 5 dkda penguenin her yerini yalayıp ıslatırdı petegin üstüne koyar kuruturdum sonra tekrar sonra tekrar :) herşeyi takma kafana yoksa kafayı yersin :) ben oyuncaklarını ikide bir yıkamıyorum ne yalan söyliyim,yere düşüyor ellerine veriyorum tekrar,dakika başı yere atıyorlar devamlı yıkayamam.nereye kadar koruyabilirim ki onları mikroptan tozdan kirden?? o yüzden çok dikkat etme rahat ol biraz.
deryacım ellerini geçirebildikleri toplar var delikli delikli.bekakaraya da önermiştim.benimkiler onunla çok oyalanırdı onu tavsiye ederim.
oyun halıları o civarlarda evet.ben tiny love marka oyun halısını 130 tlye almıştım.içinde ayna olmaısna dikkat et aynaya bakıp kendileriyle konuşuyorlar.ben bir tane aldım iki taneye gerek duymadım zaten emeklemeye başlayınca içlerinde durmayacaklar şurada 3 4 ay için o kadar masraf bana çok geldi.ikisini bir mi koyuyorum hayır,biri içinde oynuyor digeri yere serdigim örtünün üstünde diger oyuncaklarla oynuyor.
küçük küçük peluş hayvanlar da alabilirsin.büyük alma korkuyorlar.
 
kızlar uzun aradan sonra bir kitaba başladım dün,ahmet ümit şeytan ayrıntıda gizlidir.o kadar degişik geldi ve o kadar rahatlattı ki beni kitap okumak,eskiden ayda 4 5 kitap bitiren ben şimdi kitabı elime almaya vaktim yok diye üzülüyordum.

bugün bebeklerimi kadıköyde anneme bırakıp beylikdüzüne arkadaşımla buluştum bir de.çok rahat geçti günüm,çocuklarım da annemi hiç yormamışlar.ama onları çok özledim.arkadaşım çocuklarını mı özledin çok mahzun bakıyorsun dedi :) yalnız bakabilirsin rahattım bugün dedi annem.bugünleri gördügüme gerçekten inanamıyorum.bir de arkadaşım oyun bahçesi verdi chiccodan almış oglu 2 yaşına geldigi için bana verdi.ama ben sevmedim,ne o hapishane gibi atıcam çocugu içine.luzumsuz geldi.rahat rahat yuvarlansınlar odada.
 

maşallah kitap okumalar gezmeler ohh darısı başıma. Annemlere geldim sözde ama gezemedim doğru dürüst bi saat sonra annem aradı kızın çok ağlıyor susturamadık diye evde de üstelik iki teyze var. Çok düşkünler bana ya evde tekiz ya sürekli kimseyi göremiyoruz ondanmı acaba gelene gidenede ağlıyorlar bazı kişilere bi süre sonra ısınıyorlar bazısınada gidene akadar mızmız yapıyorlar.

Jelybondsdf
Canım biz de kullandık z.yağı nefisenin dediği gibi dr önerdi eğer fayda etmezse fitil dedi. Ama üçgün yapmaması normal bağırsakları düzene girmedi henüz önemli olan bebeği rahatsız etmemesi bakarsın yavrucak çok mu rahatsız ona göre davranırsın canım

Samsunlu
Canım inanki bi süre sonra ağızları na ne bulurlarsa götürüyorlar herşeyi emiyorlar çıngıraklar güzel Çokn dikkatçekici ayrıca peluşları emmekte çok hoşlarına gidiyor dişleri için. Aldığım dişlikleri kullanmadılar ppek.ama hem çıngırak gibi hemde dişlik niyetine kullanabilecekleri ses çıkaran bi oyuncak almanı tavsiye ederim.hem sallayıp hem ağızlarına sokuyorlar
 
Merhaba hanımlar bende 30 ekim 2013 ikiz erkek bebek annesiyim. Normal doğumla Allahın izniyle dünyaya geldiler.. İlk zamanlar alışması çok zordu. psikolojik olarak çok sıkıntılar yasadım . emzirmek istemedim mesela.. sıkıntı basıyordu. ama vicdanımda el vermediği için emzirdim tabiki. onları çok seviyorum.. biri daha yaramaz diğeri daha sabırlı sakin..ayrıc tek yumurta ikizi olmalarına rağmen yüz olarak çok benzemiyorlar biri 300 gr daha ağır.. tek yumurta ikizleri tıpatıp benzer diye düşünürdüm hep.?? tabi ikisininde huysuz olduğu dönemlerde var. gerçektn çok yorucu.. büyüdükçe hareketlendikçe bana gösterdiği bir iki ülücükle yorgunluğumu atıyorum. bence çok şanslıyız. Rabbim in emanetleri onlar bize..İiyiki nasip etti onları.. Nekadar şükretsek azdır.. Allah onları biz annelerine ve babalarına bağışlasın. Bebişlerinizle sağlıklı mıtlu günler dilerim:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…