- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.161
Bugün emdi küçük oğlumda:)geceleride emziriyimmi mamamı veriyim kızlar?
Kaka yapamayan oğluma başka ne önerirsiniz kızlar?
evet evet yavaş yavaş arttırıyoruz emziremiyorum maalesef =(( suyudda sevmiyo benimkiler hiç başka tatlara açık değiller herşeyi reddediyolar nedense.. inş. alışırlar uzun sürmez bu durum.. yalnız olduğum için çok zor oluyo yedirmek ter içinde kalıyorum =)
gece veya gündüz 3 saatte bir sagmayı bırakma.sagarsan tabii ki sagdıgını ver.sütün benim ilk günlerdeki sütümün miktarı gibi,inşallah zamanla artar.
hangi mamayı kullanıyorsun?? mama da kabız yapmış olabilir. benimkiler de kabız oldugu için başlarda,aptamil conformil kullanıyorum hala.doktor bebeklerine özel yemek yapmadıgın zaman mama degiştirebilirsin demişti,similac a geçicem yakında.
ben de hiç emziremedim hatta süt de veremedim aynı sayılırız.
canım benim bebeklerim de suyu zor içiyorlardı başlarda kaşıkla içirdim.pes etme zamanla alışıyorlar.şimdi su biberonunu gördüler mi atlıyorlar üstüne :)
yalnız olunca daha zordur eminim ama biraz sabırlı olman gerek.en fazla iki haftaya alışmış olurlar iştahsız bebek degillerse.
duygucum çok sevindim senin adına,inşallah kendi evinde kendi düzeninde bebeklerinle mutlu huzurlu bir yaşamın olur.ben de annemdeyim şu an,buradan direkt evime geçecegim yalnız bakacagım kararlıyım ben de.nispeten kolayladım çünkü.rabbim hepimize kolaylık versin.
kayınvalidenler de geldi seninle degil mi??
sütüm baya vardı cnm ama benimkiler çok küküçk doğdukları için ve küvezde kaldıkları için emmek istemediler daha doğrusu beceremediler.. bende çok stres yaşadım yalnızdım çok yoruldum çok stres yaptım o güzelim sütlerim gitti =((((( sabrediyorum inş. alışacaklar. onlarada üzülüyorum kendimede inan çok zor sırtımın ağrısı hiçççç geçmiyooo
Kızlar büyük oğlum doymak bilmiyo.2 saati falan beklemiyo nerdeyse saat başı besleniyo.milletin işin zor demesinden bıktım usandım sanki ben bilmiyorum zor olduğunu sebepsiz yere ağlamak istiyorum.
tabi canım kayınvalidem ve kayınpederimle birlikte geldik
çalışıyorum zaten, ama şubat tatilinde bile tek bakacak gücü bulamıyorum kendimde
belki yaz tatilinde tek bakabilirim bebeklerime
Kızlar büyük oğlum doymak bilmiyo.2 saati falan beklemiyo nerdeyse saat başı besleniyo.milletin işin zor demesinden bıktım usandım sanki ben bilmiyorum zor olduğunu sebepsiz yere ağlamak istiyorum.
Biraz önce kızları besige enine yanyana yatirdim ozlemislerdir diye :) Uzun süre izlediler birbirlerini dokundular. Birbirlerinin emziklerini düşürduler. :) sonrada birbirine baka baka uyudular kuzucuklar yaaa :)
eğer gazları rahat çıkarıyolarsa kullanmaya devam et o damlayı ama bahsettiğim damla mükemmel bişey haberin olsun canım.
kaka konusuna gelince bi ara bizde o sorunu yaşadık her altını değiştirmemde yaparken 3 gün yapamadı bende hergün bir çay kaşığı zeytinyağı verdim bide dr fitil vermişti yarım kullan demesine rağmen çok küçük parça veriyodum 10 saniye sonra hemen dolduruyodu bi bir hafta felan bu şekilde devam ettik ama şimdi düzeldi çok şükür.ama şöylede bişey var bazı bebekler 9 gün bile yapamazlarmış sindirim sistemiyle alakalı bişey.öncelikle kabız olduğundan emin olman lazım canım,sürekli kaka yapıpta bi süre sonra yapamıyosa ve ıkınıyosa ağlıyosa kabızdır.tavsiyem zeytinyağı ve fitil canım...
yap vermeyin diye yazmışın canım anlamadım?
Ssahin nefise sağolun kızlar.oğlum gece hiç uyumayınca biyeri ağrıyo diye doktora gittik herşey normal.sanırım öyle böylr büyüyecekler..kızlar 40 dönümü diye bişi varmı gerçekten:)40 dan sona bebeklerin huyu tersine döner diyolar
Biraz önce kızları besige enine yanyana yatirdim ozlemislerdir diye :) Uzun süre izlediler birbirlerini dokundular. Birbirlerinin emziklerini düşürduler. :) sonrada birbirine baka baka uyudular kuzucuklar yaaa :)
Ne gzl ya:)bende baka baka uyudukları günleri görürmüyümki(
Yağ vermeyin faydası olmaz dedi canım
Kızlar allah aşkına bi yardimci olun. Dun aksam eşimle market alışverişi için iki saatligine ciktik disari. Bu arada kizlara da oyuncak almak istiyordum. Ama işte gerçekten tecrubesizlik başa bela. 3-4 tane Oyuncakçıya girdikm zaten bu aylarda bebeklere cingirak alınıyo biliyorum ama ya cingiraklarin şeklini begenmedim yada malzemesini. Pelüş tarzi cingiraklar var. Basina falan vursa da acitmax tamam ama bu ara surekli bişeyleri ağızlarına goturuyolar. Eleman diyo ki bunlar ağza alinsa da bebeğe zararı olmayan malzemeler. Ama oyuncak islanip duracak bende sinir olucam :) plastik olanlar var ya cingiraginin sesi nerdeyse hic çıkmıyo yada çocuğun ilgisini crkecek tarzda degil.oyun halilarina baktim. Hoşuma giden bir model oldu markasina da hiç bakmadim ama elemanin anlattigina göre gerçekten güzel. Ama fiyati da 200 liradaha uygun olanlar var boyutları küçük ya iki tane mi almalıyız illa ki? Velhasıl ouuncak falan alamadan geldim. Elim bos donmeyim kuzucuklar uzulur diye Sac bandı aldım kizlarima :) simdi soyleyin bana ben nasıl bişey almalıyım?
kızlar uzun aradan sonra bir kitaba başladım dün,ahmet ümit şeytan ayrıntıda gizlidir.o kadar degişik geldi ve o kadar rahatlattı kiabeni kitap okumak,eskiden ayda 4 5 kitap bitiren ben şimdi kitabı elime almaya vaktim yok diye üzülüyordum.
bugün bebeklerimi kadıköyde anneme bırakıp beylikdüzüne arkadaşımla buluştum bir de.çok rahat geçti günüm,çocuklarım da annemi hiç yormamışlar.ama onları çok özledim.arkadaşım çocuklarını mı özledin çok mahzun bakıyorsun dedi :) yalnız bakabilirsin rahattım bugün dedi annem.bugünleri gördügüme gerçekten inanamıyorum.bir de arkadaşım oyun bahçesi verdi chiccodan almış oglu 2 yaşına geldigi için bana verdi.ama ben sevmedim,ne o hapishane gibi atıcam çocugu içine.luzumsuz geldi.rahat rahat yuvarlansınlar odada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?