- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.201
Kızlar uyumuyo oğluşum.gündüz toplasanız 1 saat uyumadı..bi sıkıntısımı var anlamıyorum..gece uyjusunu geçtim gndüz uyumuyo gözünden uyku akıyo ama direniyo.milupa iyi geceler çayını deneyen varmı?yada uyku için başka bişey?
Canim muhtemelen hicbirseyi yoktur,gazi nasil?maalesef çoğu bebek böyle büyüyor,çayları dene ama çok etki eder mi bilemem benimkilere fayda etmemişti
Onlar su an anne karnını arıyor dünyaya alışmaya çalışıyorlar o yüzden tüm bunlar.kolay gelsin sana.
Canım bakarsın inşallah bebekler kocaman oldu maşallah. Benim malesef okadar çok arkadaşım yok yakınımda uzağada gidemyoruz. Hadi bakalım bir hafta sonraki maceralarını bekliyoruz. Bebeklerin nasıl uyuyor sallanarakmı belki kendi kendine uyusa belki daha kolay olur. Benim şuan küçüğüm sallanmak istemiyor emerken de uyumuyor illa kucağımda olacak .Aslında mobildeyim fırsat buldukça bakıyorum foruma ama pek paylaşacak bişey bulamadım buaralar.
Baya bi gelişmelerimiz var esasen küçüğüm emeklemeye başladı bi iki emekliyo kendini deviriyor popoyu havaya kaldırıyor tek ayağını havaya kaldırıyor sanki kalkmak istiyor. Büyüğüm de sürünerek heryerde kardeşinin oyuncaklarında hep gözü hep elinden alıyor. Ay çok şey varmış yazacak ilk defa yayla çrbası yaptım çok beğendiler.
Deniycem bakalım canım.hiçmi gözü yorulmaz insanın:).uyumuyo koca adam sanki:)hele karanlıktan nefret ediyo ışıkta baka baka yatıyo
bızımkılerdede olmustu dogduklarında olmustu cay fln etkı etmıo etsede kalıcı bı yontm degl.bana dktrm genta dıe bı goz damlası vermıstı.gunde bı kere damlattım aksama bısey kalmadı maşaallah. onu tavsıye edrım.hala arada bı çapaklanır hemen damlatırım temız bı pamuklada kaynamıs sogumus ılık bı suyla temızlerm. cok gecmıs olsun duzelır ınsallh....
canım senın bebekler yurutec kullanmaya ne zaman basladı. bende kullanıcam ama korkuyorum bnde bacaklarında bı egrılık olucak dıye.bıde erkek cocuklarını fazla bındırmemek gerekıyomus bazı seyler ııcn sakıncalı dıye duymustum.ama 7 ay oldu bızımkılıerde yavas yavas bınerler galıba.
Canım elimden geldikçe yazicam hep,stres atıyorum burada.
maşallah kuzularina epey gelişmeler olmuş evet yazsana kiz :)
nasıl yaptın corbayi?
maalesef canım ikisi de kırk saat sallanarak uyuyor ama kararlıyım rabbim kolayligini verecek inşallah.
Yaz canım bizde okuyoruz ne güzel:) baya gelişmeler var aslında büyüğüme gel gel diyorum kollarını açıyor bana atıyor kendini biri çağırırsa gel diye gitmek istemiyor boynuma sarılıyor zaten büyümüşte küçülmüş derler ya öyle maşallah çok laf anlıyor.geçen fün ilk defa bay bay yaptı daha doğrusu beni taklit ediyor. Küçüğüm ona göre daha geveze ona gel gel diyorum o beni taklit ediyor ellerini açıp kapıyor gee gee diyor dede diyor bazı heceleri çıkarıyor kendi başına daha önce konuşur gibime geliyor. Büyüğüm artık elimde mama kasesi görmesin sabırsızlanıyor anlıyor. Ve bizimle sofrada olmak istiyorlar kesinlikle yere koyup yemek yiyemiyoruz mama sandalyesi aldım çok rahatladık baya bi oyalanıyorlar içinde odamızı süpürüp silebiliyorum tehlikeli olur diye içinde yalnız bırakıyorum
Çorbayı şöyle yaptım ben
Önceden princi haşladım yumurtanın sarısını yoğurtla çırpıp çok az un kattım kıvamlı olsun diye tereyağı ile yaptım. Nane filan katmadım çok sevdiler özel bi tarif değil yani. Ama artık peynirlerini hazır almıyorum kendim yapıyorum ve çok çok süzmedim bu sefer aynı labne gibi oldu ve labne kadar çıktı yarım kilodan biraz fazla sütten bi lt sütün geri kalanı ilede yoğurt yapıyorum 2gün veriyorum hemdaha hesaplı hemde katkısız
Canım sende yalnız bakanlardansın ikizlere.büyük oğlum oturma odasında bşzim yanımızda yatarken iyide,yatağına koyunca sızlanmaya başlıyo Almıyom bende kucağıms ağlayıp susuyo kendi.iyimi yapıyorum ypksa kötü annemiyim
Canım benim oğlumun dogduklarindan beri ilk. Defa olmuştu.bizim doktor da tobrex ve fucithalmic mi ne o damlaları vermişti.tekrarlamadi bakalım artık.
Canım ben bir aydır kullanıyorum benimkiler 7 ay 3 haftalık.evet erkek çocukları için söylenenleri ben de duydum ama oglum yurutece bindikten sonra adım atmaya başladı yurutecte olmayinca da ayakta tuttuğunda adım atıyor ama yine de endişeliyim işte.ama yurutece binince çok mutlu oluyorlar.
Yemek yerken koyuyorum rahat oluyor ama bilemiyorum işte.
Sağol canım uzun uzun açıklamışsın.beslenme aralıkları 2 saat canım.15 günlük olduk.arayı kaç haftadan sonra uzatıcam?hayır kesinlikle. kötü annedegilsin sen Bitanemöyle dusunme bende bebeklerimi asla kucağa alistirmadim. hatta gece besiklerinden
hiç kaldirmiuorim ve karanlikta gece lalmasıyla uyuttum. gece uykusu nu bilmeleri icin. en iyisini yapiyosun zaten bende nasıl yapiyodum bk anlatiuom baslamisken karninin toklugundan altinin temizliğinden gazinin ciktigindan emin oluyodum onun haricinde agladig zaman kucagma almadan besiginde oyaladim. şimdi o yüzden bi nebze rahatim. sakin şöyle dusunme daha kucukler anlamazlar kucaktan diye çünkü zaten baştan alıştığı şeyi
sonuna kadar götürüyo. hem ilerde daha iyi anlicaksinçünkü. ek gıda işine basladin zaman daha yogun bi tempon oluuo birini doyururken digerinin kucağa aliskin olmamasi senin icin büyük bi kolaylık olucak çünkü diğeri kendi kendine durmaya aliskin yetisicek. aman ağlıyo hemen aliyim susturuyum
deme. besiginde sustur. ha sana demiyorum ki aglat. asla öyle bişey demiyorum hem cocugunu besikte susturursun hemde aglamaya alistirmassin. sana en büyük tavsiyem kucağa her agladiginda alma besiginde susmayi ogrensin canım. çünkü bidiklar: çok akıllı valla hemen herşeyi öğreniyorlar
Sağol canım uzun uzun açıklamışsın.beslenme aralıkları 2 saat canım.15 günlük olduk.arayı kaç haftadan sonra uzatıcam?
mamaya bagli canım. zaten bebekten bebege degisiyo benimkiler uzun uyuyodu. uyandiklarinda emzirip mama mamasi ni verip geri uyutuyodum. onlar zaten aciktiginda sana seslenirler. ay miniciktir onlar ya ne kadar sirindir ya yerim onları canım benim allah kolaylik versin. ınş uuslu olurlar da seni yormazlar. bide vecealna nevmekum subata diye 11 defa bebeklerinin üstüne oku. rahat uyumasi icin .
bizimkiler adım atiyolar. bende aldım yuerutecleri ikisininde hoşuna gitti. ama henüz ileri degilde geri gidiolar
yemek yerken mama mamasi aldim çok iyi oluyo hemde bende rahat yiyorum masada yiyoruz onlarda bizimle yemeye basldi çok hoş zevkli bi gruntu oluyor. bakalim yurutec işi de biraz oyalarsa biraz daha rahatlamis olurum. tesekkurler cvp yazdigin icin cnm.
mamaya bagli canım. zaten bebekten bebege degisiyo benimkiler uzun uyuyodu. uyandiklarinda emzirip mama mamasi ni verip geri uyutuyodum. onlar zaten aciktiginda sana seslenirler. ay miniciktir onlar ya ne kadar sirindir ya yerim onları canım benim allah kolaylik versin. ınş uuslu olurlar da seni yormazlar. bide vecealna nevmekum subata diye 11 defa bebeklerinin üstüne oku. rahat uyumasi icin .
Allah razı olsun canım.büyük oğlan uyku nedir bilmşyo kısa kısa inleyerek kendini sıkarak ağlıyo.karnı tok altı temşz gazınıda çıkarıyom...okuycam canık dediğin duayı
Deniycem canım.ne gazmış bu ya:)o ağlıyo öbür oğlanda sessizce onu izleyip uyuyo kuzum:)biri deli biri sakin benimkilerin:)sedefçim gazlarını ne kadar alsan da onların gazları kalmıştır daha.hepsi çıkmamıştır.o yüzden huzursuzlardır.sıkması 3 aya kadar gider canım.gaz ilacı kullanıp rezene içireceksin devamlı.bir de ben sabah akşam çörekotu yagı yalatıyordum parmagımın ucuyla.faydası oluyordu istersen dene.ama parmak ucuyla,.ok kuvvetli bir yag çünkü sakın fazla verme.
havvacım nasıl mamayla alakalı ben anlamadım.mama mamadır çocuk zaten sevmezse baştan hiç içmez.zorlasan da almaz.15 günlük bebegin içecegi miktar da en fazla 50 ccdir.o da en fazla.benim oglum da oburdu,50 cc ile doyar uyurdu.hatta bana çok yediriyorsun diyorlardı ama doktor 2 yaşından önce diyet olmaz istiyorsa vereceksin demişti.
Deniycem canım.ne gazmış bu ya:)o ağlıyo öbür oğlanda sessizce onu izleyip uyuyo kuzum:)biri deli biri sakin benimkilerin:)
Valla benimki 70 ml içiyo 2 saae bi.zararlımıki?
Kızlar bide rezeneyi her mamadan sona veriyorum fazlamı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?