2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Canim muhtemelen hicbirseyi yoktur,gazi nasil?maalesef çoğu bebek böyle büyüyor,çayları dene ama çok etki eder mi bilemem benimkilere fayda etmemişti
Onlar su an anne karnını arıyor dünyaya alışmaya çalışıyorlar o yüzden tüm bunlar.kolay gelsin sana.

Deniycem bakalım canım.hiçmi gözü yorulmaz insanın:).uyumuyo koca adam sanki:)hele karanlıktan nefret ediyo ışıkta baka baka yatıyo

Canım elimden geldikçe yazicam hep,stres atıyorum burada.
maşallah kuzularina epey gelişmeler olmuş evet yazsana kiz :)
nasıl yaptın corbayi?
maalesef canım ikisi de kırk saat sallanarak uyuyor ama kararlıyım rabbim kolayligini verecek inşallah.

Son düzenleme:

Canım benim oğlumun dogduklarindan beri ilk. Defa olmuştu.bizim doktor da tobrex ve fucithalmic mi ne o damlaları vermişti.tekrarlamadi bakalım artık.

Canım ben bir aydır kullanıyorum benimkiler 7 ay 3 haftalık.evet erkek çocukları için söylenenleri ben de duydum ama oglum yurutece bindikten sonra adım atmaya başladı yurutecte olmayinca da ayakta tuttuğunda adım atıyor ama yine de endişeliyim işte.ama yurutece binince çok mutlu oluyorlar.
Yemek yerken koyuyorum rahat oluyor ama bilemiyorum işte.

Son düzenleme:

Yaz canım bizde okuyoruz ne güzel:) baya gelişmeler var aslında büyüğüme gel gel diyorum kollarını açıyor bana atıyor kendini biri çağırırsa gel diye gitmek istemiyor boynuma sarılıyor zaten büyümüşte küçülmüş derler ya öyle maşallah çok laf anlıyor.geçen fün ilk defa bay bay yaptı daha doğrusu beni taklit ediyor. Küçüğüm ona göre daha geveze ona gel gel diyorum o beni taklit ediyor ellerini açıp kapıyor gee gee diyor dede diyor bazı heceleri çıkarıyor kendi başına daha önce konuşur gibime geliyor. Büyüğüm artık elimde mama kasesi görmesin sabırsızlanıyor anlıyor. Ve bizimle sofrada olmak istiyorlar kesinlikle yere koyup yemek yiyemiyoruz mama sandalyesi aldım çok rahatladık baya bi oyalanıyorlar içinde odamızı süpürüp silebiliyorum tehlikeli olur diye içinde yalnız bırakıyorum
Çorbayı şöyle yaptım ben
Önceden princi haşladım yumurtanın sarısını yoğurtla çırpıp çok az un kattım kıvamlı olsun diye tereyağı ile yaptım. Nane filan katmadım çok sevdiler özel bi tarif değil yani. Ama artık peynirlerini hazır almıyorum kendim yapıyorum ve çok çok süzmedim bu sefer aynı labne gibi oldu ve labne kadar çıktı yarım kilodan biraz fazla sütten bi lt sütün geri kalanı ilede yoğurt yapıyorum 2gün veriyorum hemdaha hesaplı hemde katkısız

maşallah canım ya ne tatlılardır kim bilir ben de hep oglum olmasaydı iki kızım olsaydı iki cadıyla nasıl baş ederdim diye düşünürüm benim kız da eliyle gel gel yapıyor taklit ediyor gerçekten.oglum ondan epey epey önce dede demeye başladı ama hala dede diyor pek ilerletemedi ama kızım resmen konuşmaya başladı diyebilirim.şu son iki haftada epey gelişti maşallah.gel gel yapınca gülüp atılıyor kendi eliyle gel gel yapıyor o kadar cimcime oldu ki devamlı kucaklarda :) bir de yerde döne döne odayı turluyor daha emeklemeden :) oglum da oyuncagına uzanma geregi bile duymuyor,elini uzatıyor uzanmayınca bagırıyor elime verin diye :) totomuz büyük biraz kaldıramıyoruz
oglumun da bu sabah sol gözü tekrar çapaklanmış damlalarını damlattım eve dönünce doktora da götürücem artık,tekrarladı çünkü.
canım benimkiler mama sandalyesinde kıyameti koparttı ya.oyun bahçesi vermişti arkadaşım demiştim ya,onda da durmadılar.özgürlüklerine epey düşkünler bir yere sıgdıramıyorum :) seninkiler ne zamandır oturuyor mama sandalyesine?? belki benimkiler de zamanla alışır.varsa yoksa kıytırık beşikleri,başka yerde rahat edemiyorlar.biz de hala gittigimiz yere o beşikleri taşıyoruz,karga tulumba gidiyoruz arabada.
canım çorbaya tuz atmış mıydın?? ben tuz atmadan yaptım yemedi benimkiler.sonra ben tadına baktım,hakikaten birşeye benzemiyor.biraz tuz attım öyle yediler. ben dün kuzu kemiginin suyuna arpa şehriye çorbası yaptım maydonozlu felan,ekmek de ufaladım suyuna,maşallah güzel yediler tavsiye ederim.

hayır kesinlikle. kötü annedegilsin sen Bitanem öyle dusunme bende bebeklerimi asla kucağa alistirmadim. hatta gece besiklerinden
hiç kaldirmiuorim ve karanlikta gece lalmasıyla uyuttum. gece uykusu nu bilmeleri icin. en iyisini yapiyosun zaten bende nasıl yapiyodum bk anlatiuom baslamisken karninin toklugundan altinin temizliğinden gazinin ciktigindan emin oluyodum onun haricinde agladig zaman kucagma almadan besiginde oyaladim. şimdi o yüzden bi nebze rahatim. sakin şöyle dusunme daha kucukler anlamazlar kucaktan diye çünkü zaten baştan alıştığı şeyi
sonuna kadar götürüyo. hem ilerde daha iyi anlicaksinçünkü. ek gıda işine basladin zaman daha yogun bi tempon oluuo birini doyururken digerinin kucağa aliskin olmamasi senin icin büyük bi kolaylık olucak çünkü diğeri kendi kendine durmaya aliskin yetisicek. aman ağlıyo hemen aliyim susturuyum
deme. besiginde sustur. ha sana demiyorum ki aglat. asla öyle bişey demiyorum hem cocugunu besikte susturursun hemde aglamaya alistirmassin. sana en büyük tavsiyem kucağa her agladiginda alma besiginde susmayi ogrensin canım. çünkü bidiklar: çok akıllı valla hemen herşeyi öğreniyorlar

Son düzenleme:

bizimkiler adım atiyolar. bende aldım yuerutecleri ikisininde hoşuna gitti. ama henüz ileri degilde geri gidiolar
yemek yerken mama mamasi aldim çok iyi oluyo hemde bende rahat yiyorum masada yiyoruz onlarda bizimle yemeye basldi çok hoş zevkli bi gruntu oluyor. bakalim yurutec işi de biraz oyalarsa biraz daha rahatlamis olurum. tesekkurler cvp yazdigin icin cnm.

Sağol canım uzun uzun açıklamışsın.beslenme aralıkları 2 saat canım.15 günlük olduk.arayı kaç haftadan sonra uzatıcam?

Sağol canım uzun uzun açıklamışsın.beslenme aralıkları 2 saat canım.15 günlük olduk.arayı kaç haftadan sonra uzatıcam?

mamaya bagli canım. zaten bebekten bebege degisiyo benimkiler uzun uyuyodu. uyandiklarinda emzirip mama mamasi ni verip geri uyutuyodum. onlar zaten aciktiginda sana seslenirler. ay miniciktir onlar ya ne kadar sirindir ya yerim onları canım benim allah kolaylik versin. ınş uuslu olurlar da seni yormazlar. bide vecealna nevmekum subata diye 11 defa bebeklerinin üstüne oku. rahat uyumasi icin .

Allah razı olsun canım.büyük oğlan uyku nedir bilmşyo kısa kısa inleyerek kendini sıkarak ağlıyo.karnı tok altı temşz gazınıda çıkarıyom...okuycam canık dediğin duayı

bir benimkiler hoşlanmadı şu mama sandalyeleriinden galiba,kemerini bagladıgım anda kıyamet kopuyor istemiyorlar.otursalar bile 5 10 dk.
ben yürütece pek bindirmiyorum aslında,ama annem babam devamlı bindiriyor.bugün mesela babam evde yok haliyle.daha az evvel 15 20 dk bindirdim oglumu.uykusu geldi zaten yedirip uyuttum.kızım da yeni bindi daha.tv de çok açıyorlar ben yanlarında olmadıgımda.işte aileyle birlikte bakmak da böyle birşey.yapmayın etmeyin dedigimde de maalesef suratları düşüyor ben de kırmak istemiyorum.siz de böyle büyüdünüz sizde birşey mi oldu diyorlar.

Canım çok soru sordum ama hangi mamayı kullanmıştın bebeklerine.aptamil kullanıyoz değiştiriyimmi sence

Allah razı olsun canım.büyük oğlan uyku nedir bilmşyo kısa kısa inleyerek kendini sıkarak ağlıyo.karnı tok altı temşz gazınıda çıkarıyom...okuycam canık dediğin duayı

sedefçim gazlarını ne kadar alsan da onların gazları kalmıştır daha.hepsi çıkmamıştır.o yüzden huzursuzlardır.sıkması 3 aya kadar gider canım.gaz ilacı kullanıp rezene içireceksin devamlı.bir de ben sabah akşam çörekotu yagı yalatıyordum parmagımın ucuyla.faydası oluyordu istersen dene.ama parmak ucuyla,.ok kuvvetli bir yag çünkü sakın fazla verme.

havvacım nasıl mamayla alakalı ben anlamadım.mama mamadır çocuk zaten sevmezse baştan hiç içmez.zorlasan da almaz.15 günlük bebegin içecegi miktar da en fazla 50 ccdir.o da en fazla.benim oglum da oburdu,50 cc ile doyar uyurdu.hatta bana çok yediriyorsun diyorlardı ama doktor 2 yaşından önce diyet olmaz istiyorsa vereceksin demişti.

Deniycem canım.ne gazmış bu ya:)o ağlıyo öbür oğlanda sessizce onu izleyip uyuyo kuzum:)biri deli biri sakin benimkilerin:)

Valla benimki 70 ml içiyo 2 saae bi.zararlımıki?

Deniycem canım.ne gazmış bu ya:)o ağlıyo öbür oğlanda sessizce onu izleyip uyuyo kuzum:)biri deli biri sakin benimkilerin:)

Valla benimki 70 ml içiyo 2 saae bi.zararlımıki?

sedefçim birbirilierini şu an tam duymuyorlar o yüzden sakindir diger oglun :) dur daha o bir palazlansın erken böyle konuşmak için :)

canım benim oglum da o civarlarda içiyordu.şu an 11buçuk kilo.doktor kilolu demiyor az yedir demiyor.gayet iyi diyor.işte erkek çocukları biraz daha iştahlı oluyor genelde.istiyorsa vereceksin elbet,ben normalini söylemiştim :) hiç sütün yok mu canım??

Kızlar bide rezeneyi her mamadan sona veriyorum fazlamı?

mamadan sonra degil de,ögün aralarında ver bence canım.böylece çok yiyen oglunu da dengeleyebilirsin.mesela saat başı yiyorsa yarım saatte bir ver.diger arkadaşlar nasıl yaptı bilmiyorum ama ben böyle yaptım.bir de her sabah kalktıklaırnda önce rezene verirdim ben.sonra mama içirirdim.çünkü tok karnına içmezlerdi.galzarı da çıkardı.
su içiriyorsun degil mi?? mama veriyorsun suyu sakın atlama.kabızlıkları ondan da olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…