- 4 Eylül 2013
- 2.081
- 135
- 163
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.181
Canım ben Nisan annesi olucam ins normal dogum hakkında tecrubelerini yazabilir misin ben normal dogum yapmak istiyorum eger olursa nasıl oldu oğlanların pozisyonlari nasıldı mesela kac kilo doğdular kaçıncı hafta dogum yaptın gibi..cok sevinirim teşekkür ederim şimdiden..Merhaba hanımlar bende 30 ekim 2013 ikiz erkek bebek annesiyim. Normal doğumla Allahın izniyle dünyaya geldiler.. İlk zamanlar alışması çok zordu. psikolojik olarak çok sıkıntılar yasadım . emzirmek istemedim mesela.. sıkıntı basıyordu. ama vicdanımda el vermediği için emzirdim tabiki. onları çok seviyorum.. biri daha yaramaz diğeri daha sabırlı sakin..ayrıc tek yumurta ikizi olmalarına rağmen yüz olarak çok benzemiyorlar biri 300 gr daha ağır.. tek yumurta ikizleri tıpatıp benzer diye düşünürdüm hep.?? tabi ikisininde huysuz olduğu dönemlerde var. gerçektn çok yorucu.. büyüdükçe hareketlendikçe bana gösterdiği bir iki ülücükle yorgunluğumu atıyorum. bence çok şanslıyız. Rabbim in emanetleri onlar bize..İiyiki nasip etti onları.. Nekadar şükretsek azdır.. Allah onları biz annelerine ve babalarına bağışlasın. Bebişlerinizle sağlıklı mıtlu günler dilerim:)
canım evet böyle böyle büyüyecekler.moralini bozmak istemem ama,daha çok uyumadıkları geceler olacak :)
maşallah deryacım inşallah hep böyle mutlu ve guzel günlerini gösterir rabbim :)
görürsün sedefçim vakit öyle çabuk geçiyor ki inanamazsın.zamanla alışırsın daha da kolay gelir zorluklara dayanmak.
valla benim bildigim burada herkes zeytinyagını kullandı bebeklerine.benim doktorum da sabah akşam içir ve mamalarına koy demişti.nasıl faydası yok anlamıyorum benimkiler öyle kaka yapıyordu.bazı doktorlar var 6. aydan önce anne sütü hariç hiçbirşey vermeyin diyen.onlardan herhalde bu doktor.ama faydası olmaz diye birşey ben ilk defa duydum.
canım herşeyi agızlarına götürecekler tabii,diş çıkarma belirtisi onlar.daha dur,agızlar akacak heryer batacak :) onu engelleyemezsin.bizim minik bir penguen vardı,oglum 5 dkda penguenin her yerini yalayıp ıslatırdı petegin üstüne koyar kuruturdum sonra tekrar sonra tekrar :) herşeyi takma kafana yoksa kafayı yersin :) ben oyuncaklarını ikide bir yıkamıyorum ne yalan söyliyim,yere düşüyor ellerine veriyorum tekrar,dakika başı yere atıyorlar devamlı yıkayamam.nereye kadar koruyabilirim ki onları mikroptan tozdan kirden?? o yüzden çok dikkat etme rahat ol biraz.
deryacım ellerini geçirebildikleri toplar var delikli delikli.bekakaraya da önermiştim.benimkiler onunla çok oyalanırdı onu tavsiye ederim.
oyun halıları o civarlarda evet.ben tiny love marka oyun halısını 130 tlye almıştım.içinde ayna olmaısna dikkat et aynaya bakıp kendileriyle konuşuyorlar.ben bir tane aldım iki taneye gerek duymadım zaten emeklemeye başlayınca içlerinde durmayacaklar şurada 3 4 ay için o kadar masraf bana çok geldi.ikisini bir mi koyuyorum hayır,biri içinde oynuyor digeri yere serdigim örtünün üstünde diger oyuncaklarla oynuyor.
küçük küçük peluş hayvanlar da alabilirsin.büyük alma korkuyorlar.
maşallah kitap okumalar gezmeler ohh darısı başıma. Annemlere geldim sözde ama gezemedim doğru dürüst bi saat sonra annem aradı kızın çok ağlıyor susturamadık diye evde de üstelik iki teyze var. Çok düşkünler bana ya evde tekiz ya sürekli kimseyi göremiyoruz ondanmı acaba gelene gidenede ağlıyorlar bazı kişilere bi süre sonra ısınıyorlar bazısınada gidene akadar mızmız yapıyorlar.
kızlar oglumun sol gözü durup dururken çapaklandı ve kirpikleri birbirine yapıştı.ben uyuyor zannediyorum meger çocugum gözünü açamıyor.sizce neden olmuştur?? doktoru aradım iki damla verdi.ama muayenesi kalabalıkmış sebebini anlatamadı.
Bu sabah aynı sorun nedeniyle büyük oğlanın gözünü cayla sildim canım biraz iyi geldi ama neden oldu acaba
kızlar oglumun sol gözü durup dururken çapaklandı ve kirpikleri birbirine yapıştı.ben uyuyor zannediyorum meger çocugum gözünü açamıyor.sizce neden olmuştur?? doktoru aradım iki damla verdi.ama muayenesi kalabalıkmış sebebini anlatamadı.
Bu sabah aynı sorun nedeniyle büyük oğlanın gözünü cayla sildim canım biraz iyi geldi ama neden oldu acaba
canım ben de seni merak ediyordum nerelerde bu kız annesinin yanında degil miydi daha çok vakti olmuştur neden girmiyor internete diye :) tek bakıyorsun ya,bence ondan sana epey alışmışlar.ben dogum yaptıgımdan beri annemle baktıgım için annemi yadırgamıyorlar.rahat rahat bırakabiliyorum.
canım benim de bu rahat günlerim yakında bitecek,yarın degil sonraki pazar günü ben de yalnız bakmak üzere evimin yolunu tutacagım o zaman böyle rahatlık olmayacak elbet.ama cuma eşimin izinli günü oldugu için oglumu eşime bırakıp kızımı alıp çıkabilirim belki.oturdugum yerde epey arkadaşım var,birine hayır desem öteki ısrar ediyor ben de annem bırak git derse bırakıp gidiyorum bazen kızımı ya da oglumu da alıp gitmişligim oldu.sen de sana en düşkün olanı al yanına digerini bırak annene,inan tek çocuk bile çok rahat geliyor iki taneden sonra.
canım muhtemelen mikrop kapmıştır
muayeneye götür istersen
kendi evimize taşındıktan sonra ikizleri duşa kabinde banyo yaptırmayı planlamıştım
biz babaannede hala kendi küvetlerinde ve inanmayacaksınız ama salonda yıkıyorduk
evimizde banyoya alışsınlar dedim
ama ikisi de çok korktular
sudan kaçmak için üstüme tırmandılar
suyun içinde kaldım, ağlamaları da cabası olmuştu
bugün yine denedim acaba ağlamadan yıkayabilir miyim duşa kabinde diye
ama eren banyoya girer girmez anladı yıkanacağını ve resmen bana yapıştı
ağlamaya başladı
hemen her şeyimizi topladık ve salona taşındık
güle oynaya banyomuzu yaptık ve uyuttum
çok şükür her günümüze
Allahım bu günlerimizi aratmasın
kızlar üzerimden dozer geçmiş gibi
Merhaba hanımlar bende 30 ekim 2013 ikiz erkek bebek annesiyim. Normal doğumla Allahın izniyle dünyaya geldiler.. İlk zamanlar alışması çok zordu. psikolojik olarak çok sıkıntılar yasadım . emzirmek istemedim mesela.. sıkıntı basıyordu. ama vicdanımda el vermediği için emzirdim tabiki. onları çok seviyorum.. biri daha yaramaz diğeri daha sabırlı sakin..ayrıc tek yumurta ikizi olmalarına rağmen yüz olarak çok benzemiyorlar biri 300 gr daha ağır.. tek yumurta ikizleri tıpatıp benzer diye düşünürdüm hep.?? tabi ikisininde huysuz olduğu dönemlerde var. gerçektn çok yorucu.. büyüdükçe hareketlendikçe bana gösterdiği bir iki ülücükle yorgunluğumu atıyorum. bence çok şanslıyız. Rabbim in emanetleri onlar bize..İiyiki nasip etti onları.. Nekadar şükretsek azdır.. Allah onları biz annelerine ve babalarına bağışlasın. Bebişlerinizle sağlıklı mıtlu günler dilerim:)
Sedefcim merhaba.sana tavsiyem sütünü biraz sag ve kendi sütünle sil.Caydan daha iyi gelicek görüceksin.
canim kolay mi aylardir kalmadin evinde,sifirdan temizlik,sifirdan yerlesme,bir de okul var.ben her hafta esya toplayip anneme kayinvalideme gitmekten artik valiz yerlestirme ustasi oldum ve biktim.
kuvete sigiyorlar mi hala duygucum senin kuzular :)
her aksam yikiyor musun?
ben annemin kucagina oturtuyorum kuvette,oyle yikiyorum.kendi kuvetlerini odaya tasi bez ac sonra toparla vs. cok zor geliyordu bana.farkinda olmadan iyi birsey mi yaptim yoksa ben :)
birsey daha sorucam,yurutecleri kullaniyorsun hala degil mi.ben de gunde en fazla iki saat koyuyorum iclerine ama bacaklari egri olacak belleri cikack diye dert ediyorum.
canım senın bebekler yurutec kullanmaya ne zaman basladı. bende kullanıcam ama korkuyorum bnde bacaklarında bı egrılık olucak dıye.bıde erkek cocuklarını fazla bındırmemek gerekıyomus bazı seyler ııcn sakıncalı dıye duymustum.ama 7 ay oldu bızımkılıerde yavas yavas bınerler galıba.
canim kolay mi aylardir kalmadin evinde,sifirdan temizlik,sifirdan yerlesme,bir de okul var.ben her hafta esya toplayip anneme kayinvalideme gitmekten artik valiz yerlestirme ustasi oldum ve biktim.
kuvete sigiyorlar mi hala duygucum senin kuzular :)
her aksam yikiyor musun?
ben annemin kucagina oturtuyorum kuvette,oyle yikiyorum.kendi kuvetlerini odaya tasi bez ac sonra toparla vs. cok zor geliyordu bana.farkinda olmadan iyi birsey mi yaptim yoksa ben :)
birsey daha sorucam,yurutecleri kullaniyorsun hala degil mi.ben de gunde en fazla iki saat koyuyorum iclerine ama bacaklari egri olacak belleri cikack diye dert ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?