2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kızlar bisey sorucam. Kizlarla şu dönemde dışarı çıkacak olsak ne giydirmeliyim sizce? Su astronot dedikleri bi kiyafet var ondan mi almak lazım. E malum artık büyüdük oyle portbebelere sigmiyoruz :)

Canım ben uyku Tulumu almıştım onunla çıkarıyorum ayağında patik. Ayakkançbıları çıkıp çıkıp duruyor çırtlı olmasına rağmen.avm ye filan gideceksem yelek üstüne hırka takılıyoruz mont türü almadım zaten minickler taşıyamazlar diye.tulumlar rahat oluyor gece üst açma derdide yok. Nasıl uyku düzeniniz oluştumu. Hala kayınvalidenlemi bakıyorsun

kızlar ben bebeklerime ince bir çorap üstüne ise diba nın yün çoraplarından giydiriyorum
altlarına ise pijama ve üstüne eşofman altı giydiriyoum
üstlerine ise kısa kollu çıtçıtlı badi
üzerine ince bir penye, onun da üstüne yine penye hırka giydiriyorum
dışarı çıkarken ise şişme kaz tüyü yelek giydiriyorum
çok şükür oğlumun 6. hastalığı dışında hiç hastalanmadılar
ben sürekli yelek giyerim dışarı çıkarken
şimdi yavrulara da giydiriyorum
çok hoş oluyoruz

Uyku tulumlarina baktim geçen bir yerde adam dedi ki Sizinkiler henüz cok küçük onlara göre olmaz uyku Tulumu dedi. Artik orda mi yoktu da öyle dedi yada 3-4 aylık bebeğe olmuyo mu uyku Tulumu bilmiyorum. Cok şükür uyku düzenimiz olustu. En son aksam 9-10 gibi karinlarini.doyuruyorum bi 2 gibi kalkiyolar bi de 7 bucuk gibi. Sürekli soruyordum ya gece uyandirayim mi ka saatte bir besleyim diye :) bıraktım onları. Aciktiklarinda kalkiyolar hakkaten :) hala kayinvalidem var. Ama bir iki güne annemler geliyo inşallah. Yani kayinvalidem gidiyo

canım çok sevindim senin adına rahatlıcaksın inşallah bir nebze daha.anlat neler oldu.faceden ekledim bu arada.

canımn ishale kabak tatlısı önermek de garip oldu haklısın kabak daha çok açıyor bagırsakları çünkü.işte beinmkilere iyi geldi kabızlık var ya.o doktor da nasıl doktormuş sana soruyor verelim mi ne yapalım diye.o bilmeyecek biz mi bilicez.inşallah en kısa zamanda iyileşir kuzuların.

Ve günde 3 yada 4 saat uyumuyo bile kızlar.geceyi bırakın gündüzde uyumuyo doğru dürüst bi bbek gaz yüzünden bu kadar uykusuz kalabilirmi

Kızlar büyük oğlum mamadan sonra bir miktar kusuyo normal bişeymi bu

Ve günde 3 yada 4 saat uyumuyo bile kızlar.geceyi bırakın gündüzde uyumuyo doğru dürüst bi bbek gaz yüzünden bu kadar uykusuz kalabilirmi

doktora gitmiştin canım sen uykusuz oldugunu da söylemişsindir.ne dedi doktor??
önceden de söyledigim gib,benim fikrim henüz dünyaya alışamamış olmasından uyuymuyor.sallayarak mı uyutuyorsun?? kolik bebek müzikleri var internette,anne karnındaki sesler felan.kimileri bebegini o seslerle uyutuyor.bir dene istersen.gaz uyutmaz evet.

O günlerde böyle uykusuz değildi canım doktorada sölememiştim.canım yavrum nasıl sancılanıyo bacakları hep karnında içim acıyo o öyle yaptıkça.

Yok canım uyuturken sallamıyorum

Yok canım uyuturken sallamıyorum

yüzüstü yatırıyorsun degil mi.hem zeka gelişimine de çok faydalıgazı da çıkar..rezene fayda etmedi mi??
sedefçim maalesef en şiddetli gaz dönemine giriyorsun bir müddet gider böyle.allah kolaylık versin.zorlanıyorsan yardım al çünkü gaz sorunlu biraz.

Onlar rahat etsin ben sıkıntıya razıyımrezene günlük ne kadar veriyim canım?her mamadan sona minik bi biberonla tattırıyorum.bide su vermelimiyim?

Onlar rahat etsin ben sıkıntıya razıyımrezene günlük ne kadar veriyim canım?her mamadan sona minik bi biberonla tattırıyorum.bide su vermelimiyim?

Canım mama kullanıyorsan su vermelisin. Benim kızımında bacakları sürekli karnına çekikti çok sancılıydı inanırmısın hala gece pırt yapcak ona bile ağlıyor uyanıyor huy edindi malesef. Yüz üstü yatırmak iyi gelir nefisenin dediği gibi. Ayrıca ayaklarına yakmayacak gibisıcak su koy su torbasıyla bu dönem böyle geçecek malesef masaj yaparak rahatlat bebişi. Ayrıca ben sürekli yazdım burada netten de bi araştır öyle ver ben çok faydasını gördüm muskat (yel cevizi )var aktarda rendeliyorsun çay kaşığı kadar anne sütünün içine parmak ucu kadar tozunu katıyorsun hergün verebilirsin

Canım o dediğini bende duydum.muskat ve nöbet şekeri diye bişi varmış ikisini rendeleyip toz halşne getirip memenin ucuna batırıp veriyomuşsun.aktar daha çok küçüklermiş 1,5 ay olunca başlayın dedi.su torbasını denşycem ama canım sağol

Kızlaar nasılsınız.anacım bu nasıl bi gazmış çıkmıyo cocuğun bünyesinden:)dün gece biraz rahattık bi ssaat uyuyabildim:)anneliğin en sıkıntılı dönemi hangi dönem kızlar.ilk 3 aydan sona bi iraz rahatlama oluyomu

canım maalesef rahat dönemi ben henüz goremedm.ama 3 ay sonra nispeten rahat oluyor.ama ondan sonra da dis skintilari basliyor yavaş yavas.ama tabi ilk günlerdeki zorluk olmuyor.bebek sana sen bebeğe alisiyorsun.onun da etrafa ilgisi baslayinca işler bir nebze rahatlıyor.maşallah ama sen dayanikli cktin :)

Kızlar benim kuzular artık desteksiz uzun sure oturabiliyor.gel gel yapıyorlar.gazete kitap okudugumda dinliyorlar önceden umurlarında olmazdı.yurutecle evi talan ediyorlar.geçen gun oğlum yurutecle tuvalete dalmış tuvalet kagidiyla oynuyordu :)
Kim ne derse desin yurutec hayat kurtariyor,oyglumu annemle yıkarken kizimi birakacak kimse yoktu evde.onu d. Yurutecle banyoya soktuk :) kardesinin bagira bagira yıkanmasini izledi o da agladi :)

kuzuları benimkiler kadar olanlar veya yakın olanlar
gece beslenmesini kesmeyi düşünenler var m?
acaba yaşlarına girince gece beslenmesini kessem mi diye düşünüyorum
sütüm de artık sadece gece doymalarına yetiyor
gündüz anne sütü vermiyorum zaten

Valla dayanıklımıyım fosmuyum anlamadım daha:)kesinlikle ikiz bebek çok yorucu ama bi o kadarda özel ve bambaşka...tek bebek bakıp nazlananlara dahada gıcığım şimdi.3 ay sona gece uykularının bi nebze olsun oluşmasıda benim rahatlamama yeter:)demek ilk günler en zor dönem,içime su serptin biliyomusun:)2 ay daha dayanırım heralde:)

Zor günleri atlattık canım şükür. Ama bazıları canımı sıkıyor sanki iki bebeğin bakım zahmetini çok biliyorlar gibi "asıl bundan sonra zor bi yürümeye başlasınlar yandın sen" diyorlar. Halbuki önceden yorulmanın yanında bunalıyorduk bebekler ağlayıp duruyordu hepimiz perişandık. Evet şimdi daha yorucu ama bunalmıyorum kuzularımla oynaşmaktan yoruluyorum ee zaten yemeği temizliği onlar normal artık rabbim hastalık vermesin.
Benim diğer kızda sürünmeyi bırakıp emeklemeye geçti. Valla yürüteç büyük nimet ben şuan 2.yide almayı düşünüyorum yoksa tehlikeli olacak

sorma canim ya aynisini bana da diyorlar simdiye kadar annenle baktin smdi yalniz bakicam diyorsun ama annen sana smdi lazim diyorlar.Cocuklar artik dertlerini ifade etmeye basladilar yavas yavas onceden hicbirseyden anlamiyorlardi ki.aksama kadar salla babam salla.cesaret vereceklerine moral bozuyorlar.bence bizim zorluk ve sikinti cekmemizi istiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…