- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.241
Kızlar bisey sorucam. Kizlarla şu dönemde dışarı çıkacak olsak ne giydirmeliyim sizce? Su astronot dedikleri bi kiyafet var ondan mi almak lazım. E malum artık büyüdük oyle portbebelere sigmiyoruz :)
Canım ben uyku Tulumu almıştım onunla çıkarıyorum ayağında patik. Ayakkançbıları çıkıp çıkıp duruyor çırtlı olmasına rağmen.avm ye filan gideceksem yelek üstüne hırka takılıyoruz mont türü almadım zaten minickler taşıyamazlar diye.tulumlar rahat oluyor gece üst açma derdide yok. Nasıl uyku düzeniniz oluştumu. Hala kayınvalidenlemi bakıyorsun
Uyku tulumlarina baktim geçen bir yerde adam dedi ki Sizinkiler henüz cok küçük onlara göre olmaz uyku Tulumu dedi. Artik orda mi yoktu da öyle dedi yada 3-4 aylık bebeğe olmuyo mu uyku Tulumu bilmiyorum. Cok şükür uyku düzenimiz olustu. En son aksam 9-10 gibi karinlarini.doyuruyorum bi 2 gibi kalkiyolar bi de 7 bucuk gibi. Sürekli soruyordum ya gece uyandirayim mi ka saatte bir besleyim diye :) bıraktım onları. Aciktiklarinda kalkiyolar hakkaten :) hala kayinvalidem var. Ama bir iki güne annemler geliyo inşallah. Yani kayinvalidem gidiyo
Denerim bende inşallah şu ishalleri bi atlatabilsek.değişik birşey vermek istemiyorum korkudan. Kabızda zor ishalde çocuklar iiki türlü perişan. Canım şöyle farkettim ben bubhfta eli hep sağ kulağında hatta anneme söylemiştim ama oynuyordur dedi ağrısa anlarsın dedi ee çocuk zaten huysuz hep dişe yorumluyoruz ama bugün söyledim baktı ve sağ kulakta iltihap var dedi iyikide söylemişim ishal diyede canı sıkıldı drun napayım diye bana soruyor antibiyotik ishal yapar diyor iyice dikkatli olucam inşallah beslenmesine suyuna
Kızlar büyük oğlum mamadan sonra bir miktar kusuyo normal bişeymi bu
Ve günde 3 yada 4 saat uyumuyo bile kızlar.geceyi bırakın gündüzde uyumuyo doğru dürüst bi bbek gaz yüzünden bu kadar uykusuz kalabilirmi
doktora gitmiştin canım sen uykusuz oldugunu da söylemişsindir.ne dedi doktor??
önceden de söyledigim gib,benim fikrim henüz dünyaya alışamamış olmasından uyuymuyor.sallayarak mı uyutuyorsun?? kolik bebek müzikleri var internette,anne karnındaki sesler felan.kimileri bebegini o seslerle uyutuyor.bir dene istersen.gaz uyutmaz evet.
doktora gitmiştin canım sen uykusuz oldugunu da söylemişsindir.ne dedi doktor??
önceden de söyledigim gib,benim fikrim henüz dünyaya alışamamış olmasından uyuymuyor.sallayarak mı uyutuyorsun?? kolik bebek müzikleri var internette,anne karnındaki sesler felan.kimileri bebegini o seslerle uyutuyor.bir dene istersen.gaz uyutmaz evet.
Yok canım uyuturken sallamıyorum
yüzüstü yatırıyorsun degil mi.hem zeka gelişimine de çok faydalıgazı da çıkar..rezene fayda etmedi mi??
sedefçim maalesef en şiddetli gaz dönemine giriyorsun bir müddet gider böyle.allah kolaylık versin.zorlanıyorsan yardım al çünkü gaz sorunlu biraz.
Onlar rahat etsin ben sıkıntıya razıyımrezene günlük ne kadar veriyim canım?her mamadan sona minik bi biberonla tattırıyorum.bide su vermelimiyim?
Canım mama kullanıyorsan su vermelisin. Benim kızımında bacakları sürekli karnına çekikti çok sancılıydı inanırmısın hala gece pırt yapcak ona bile ağlıyor uyanıyor huy edindi malesef. Yüz üstü yatırmak iyi gelir nefisenin dediği gibi. Ayrıca ayaklarına yakmayacak gibisıcak su koy su torbasıyla bu dönem böyle geçecek malesef masaj yaparak rahatlat bebişi. Ayrıca ben sürekli yazdım burada netten de bi araştır öyle ver ben çok faydasını gördüm muskat (yel cevizi )var aktarda rendeliyorsun çay kaşığı kadar anne sütünün içine parmak ucu kadar tozunu katıyorsun hergün verebilirsin
canım maalesef rahat dönemi ben henüz goremedm.ama 3 ay sonra nispeten rahat oluyor.ama ondan sonra da dis skintilari basliyor yavaş yavas.ama tabi ilk günlerdeki zorluk olmuyor.bebek sana sen bebeğe alisiyorsun.onun da etrafa ilgisi baslayinca işler bir nebze rahatlıyor.maşallah ama sen dayanikli cktin :)Kızlaar nasılsınız.anacım bu nasıl bi gazmış çıkmıyo cocuğun bünyesinden:)dün gece biraz rahattık bi ssaat uyuyabildim:)anneliğin en sıkıntılı dönemi hangi dönem kızlar.ilk 3 aydan sona bi iraz rahatlama oluyomu
canım maalesef rahat dönemi ben henüz goremedm.ama 3 ay sonra nispeten rahat oluyor.ama ondan sonra da dis skintilari basliyor yavaş yavas.ama tabi ilk günlerdeki zorluk olmuyor.bebek sana sen bebeğe alisiyorsun.onun da etrafa ilgisi baslayinca işler bir nebze rahatlıyor.maşallah ama sen dayanikli cktin :)
Kızlar benim kuzular artık desteksiz uzun sure oturabiliyor.gel gel yapıyorlar.gazete kitap okudugumda dinliyorlar önceden umurlarında olmazdı.yurutecle evi talan ediyorlar.geçen gun oğlum yurutecle tuvalete dalmış tuvalet kagidiyla oynuyordu :)
Kim ne derse desin yurutec hayat kurtariyor,oyglumu annemle yıkarken kizimi birakacak kimse yoktu evde.onu d. Yurutecle banyoya soktuk :) kardesinin bagira bagira yıkanmasini izledi o da agladi :)
Zor günleri atlattık canım şükür. Ama bazıları canımı sıkıyor sanki iki bebeğin bakım zahmetini çok biliyorlar gibi "asıl bundan sonra zor bi yürümeye başlasınlar yandın sen" diyorlar. Halbuki önceden yorulmanın yanında bunalıyorduk bebekler ağlayıp duruyordu hepimiz perişandık. Evet şimdi daha yorucu ama bunalmıyorum kuzularımla oynaşmaktan yoruluyorum ee zaten yemeği temizliği onlar normal artık rabbim hastalık vermesin.
Benim diğer kızda sürünmeyi bırakıp emeklemeye geçti. Valla yürüteç büyük nimet ben şuan 2.yide almayı düşünüyorum yoksa tehlikeli olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?