2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

benimkiler gündüz iyi yediklerinden süt vermiyorum. 5 öğün yiyoruz. süte yer kalmıyor. sadece geceleri ve sabah çok erken uyandıysak veriyorum sütlerini. ben günde 2 kere sağıyorum uzun zamandır. toplamda 600 ml sağıyordum ve yetiyordu. ama artık 400ml e düştü. gece 2 kere anne sütü bir kere de devam sütü alıyorlar bunun için.
benim sütümde adetten sonra azaldı ama hep müdahale ettim. yani humana falan içtim, süt artıtıcı besinler tükettim. hala da uğraşıyorum süt bitmesin diye. önceden çok kolay sağardım ama şimdi zorlamayla oluyor. açıkcası ben de çok yoruldum. bir yaş yeterli süre emmeleri için. ben yine sütümü sağarım ama artsın ya da bitmesin diye uğraşmam. canımı acıtıyorum artık sağarken. kendime zarar vereceğim neredeyse. zorlamayla yine de günde 400 ml sağıyorum. ama dediğim gibi 1 yaştan sonra uğraşmayacağım. varsa var, yoksa yok.
benimkiler hala sıralıyor. yürüme yok. çok çabuk öğreniyorlar. oyuncaklarıyla kuralına uygun oynamaya başladılar. halkaları çubuğa geçirme, legoları kovaya koyma, alma vs. taklit yetenekleri de geliştii. saçlarını, burunların,ı gözlerini gösteriyorlar sorulduğunda. canları isterse konuşuyorlar. selin bir aralar bübül gibi şakıyordu. şimdilerde hiç oralı değil. aylin daha konuşamıyor. baba, adda,i geldi diyor. nennenne diyor. yani anne demek istiyor. artık dışarı çıkmak istiyorlar. bunun için çok mutluyum. kabus oluyordu evden çıkmak. aylin in 8 dişi vardı. 8 tane daha geliyor. bir kaç tanesi çıkmış bile bugün gördüm. ikisinde de yeniden diş çıkarma dönemi başladı yani. koltuktan kendileri inmeyi öğrendi.
bulşaık makinesinin içine girmeye bayılıyorlar. telefona alo yap deyince kulaklarına götürüyorlar ve çok mutlu oluyorlar. müzikte oynuyorlar. arı vız vız favori çarkımız. o şarkıyla her şeyi yaptırabiliyorum.
gündüz uyuyorlar çok şükür. günde 3 kere uyuyoruz.
aklıma bunlar geldi şimdi.
yaş günü hazırlıklarımız devam ediyor. umarım güzel geçer yaş günümüz.

benim gazete, facebook, kadınlar kulübü sayfam hep açıktır. eğer bir kapatırsam girmek aklıma gelmiyor. unutmuşum ben ne zamandır girmeyi. yoksa bakmaya başlıyorum. aklıma geliyorsunuz yani. yaş günü yapacaksın değil mi? neler planlıyorsun? tatil nasıl gidiyor?

Ewet canım inş gececek dediğin gibi.ya aslında düzenimiz bozulur diyede yardım almak istemiyodum,beslenme uyku düzenleri,idare etcez napalım inş 3 ay sona yeni bi düzen kurarım

Ne güzel maşallah inşallah bizde o günleri görürüz
Kızlar fena gribim dün akşam bi tane katarin yuttum,ne kadar süre eemzirmeyim bebekleri

Çok geçmiş olsun canım ilaç kullanmasaydın keşke ıhlamur c vitamini al bol bol sıvı tüket. Ben hasta olduğumda dr ilaç vermedi emziriyorum diye öksürüğün varsa zencefil bal karışımı bi çay kaşığı ye ara ara.birde aktardan eşim bi karışım yaptırmıştı içinde yok yoktu emziren anneler için uygun olan bitkilerden hazırlamıştı ıhlamur la birlikte içtim

Son düzenleme:
Ewet canım inş gececek dediğin gibi.ya aslında düzenimiz bozulur diyede yardım almak istemiyodum,beslenme uyku düzenleri,idare etcez napalım inş 3 ay sona yeni bi düzen kurarım

canım dogum yaptın artık hayatın degişti düzen bekleme bir müddet.artık düzeni bebeklere göre kuracaksınız mecburen.yoksa çok zorlanırsın.nasıl rahat olacaksa öyle yap.önce bebekleri ve kendini düşünmen gereken bir d.nemdesin.

Bugece çok üzüldüm kızları uyutamadım beşe kadar hiç bi sıkıntıları yok küçüğüm zaten hep emerek uyumak istiyor ama dün gece oda bi garipti memeyi bırakıp ağlıyor sallıyorum ortalığı yıkıyor ayağımda uyuyor beşiğine koyunca feryat figan ağlıyor. Büyüğüm gözümün içine bakıyor anne bana ne zaman sıra gelecek diye kardeşim bendeydi onudaa uyutmadık uykusuzluğumu bi kenara bıraktım da büyüğüme fırsat vermemesi canımı sıktı. Sabah yine aynısını yaptı on dk emzirmedi ablasını. Humana nın iyi geceler çayını aldım bugün deneyeceğim inşallah sonuç alırım tavsiyeleriniz varsa paylaşın lütfen

ne güzel anlatmışsın tugba,inşallah ben de görürüm o günleri.benimkiler ayın 5inde 8i bitirecek.dolu dolu 8 aylık olacaklar.diş sıkıntıları bitmiyor.diş etleri kıpkırmızı ama çıkmıyorlar bir türlü.bir başlasa peşpeşe çıkacaklar biliyorum ama gelemediler daha.üst tarafta ikisinde de beyaz bir parça var.ama doktor o diş degil diyor.diş etinin üstünde dişten başka beyaz ne olabilir bilmiyorum.yani benim aylarca önce diş sandıgım diş degilmiş doktora göre.sıfırız hala diş konusunda.ve çok bunaltıyor beni bu konu.sıkıntıları bitmiyor çünkü.
masallah bugüne kadar anne sütüyle getirebildiniz bebekleriniz,helal olsun size.bilin ki çok imreniyorum size.
yürüteç kullandın mı sen tugba??

canım benim de oglum aynısını yaşatmıştı bana.ayagımda sallayınca sorun yok,ama yerine koyunca kıyamet kopuyordu.bir iki gece böyle devam etti sonra geçti.ben de ne oldugunu anlamadım.her zamanki gibi dişe bagladım.inşallah senin de geçer.

canım humananın iyi geceler çayını zamanında ben de denedim.benimkileri sarhoş etti.ama uyutmadı tersi etki yaptı.açlar ama gözlerini açamıyorlar.o yüzden biberonu agızlarına verir vermez içemeden uyuyakaldılar.haliyle açlıktan devamlı uyandılar.bu duum sabaha kadar 20 dk.da bir devam etti.yani ben uyusunlar diye içirmiştim ama sarhoşluktan uyuyamadı benimkiler.ben tavsiye etmem şahsım adına,.ünkü daha da perişan olmuştum.ama iyi geceler çayıyla güzel uyuyan bebekler de var dene tabii ki.

Gece birinin bebeklerle ilgilenip benim deliksiz uyumam çok hoşuma gitti aslında:)yorulduğum zaman kv kalcak artık geceleri.mutlu mesut yaza çıkmayı umut ediyorum:)

Canım o çay bizde pek işe yaramadı sende faydda eder inş

Canım denemek istemiyorum ama mecbur kaldım inanki diğer kuzumu ihmal ediyorum ister istemez bakalım sonucu yarın yazarım bir değişiklik olacakmı.ayy dişse ne çıkmaz dişmiş. Büyüğümün iki tane çıktı alttan hiç anlamadım zaten çok mazlum sessiz sakın sabırlı maşallah. Küçüğün de hala yok bişey

İkizlerden biri genelde sakin oluyo heralde:)

tatilden hiçbir şey anlamadan 1 haftası bitti bile
tüm günümü onlara ayırıyorum
dışarı çıkarıyorum, oyunlar oynuyoruz tüm gün
bana inanılmaz alıştılar
ağladıklarında sadece bende teskin oluyorlar
acayip hoşuma gidiyor bu durum
zira bir ara babannelerini anneleri zannediyorlardı

davulları var bir tane
vurdukça müzik değişiyor
her ikisi de mini mini bir kuş konmuştu şarkısını arayıp buluyor ve oynuyorlar
yani favori şarkımız o,
uyanınca ağlarlardı eskiden
şimdi uyanınca yataklarından doğrulup bizze sesleniyorlar
ceee yapıyorlar
bizi görünce hemen gülüyorlar
rahat bir şekilde sıralıyorlar
eren aykta hiçbir yere tutunmadan 10-15 saniye duruyor ama hala yürümüyoruz
acıktıkları zaman mama diyorlar
suyu öğrendiler
su içmek istediklerinde bırrr bıırr diyorlar
yemek konusunda seçici oldular epeyce
damak tadlarını öğrendim sayılır
kim neyi sever, kim neyi yemez artık biliyorum
dede, baba, mama gel, bay bay, bebek diyoruz
anne henüz demiyorlar
televizyon hala tabu
onların yanında özellikle kapalı tutmaya dikkat ediyorum
cep telefonları çok ilgilerini çekiyor
ondan uzak ttamıyorum maalesef
telefonumu getirip kulağıma tutup baba diyorlar
beden gelişimleri ile birlikte beyin gelişimlerini görmek beni çok mutlu ediyor
her günümüze çok şükür
artık iyice tadlarından yenmiyorlar

kizlar icimde tarifsiz bir korku var,yarin evime gidiyorum.
yapabilecek miyim? bakabilecek miyim?
5ay once hissettigim korkunun aynisi.niye bu kadar korkagim ben.niye cesaretsizim.
vakit yaklastikca o kadar daraliyorum ki.
duygu seni tebrik ederim tvden uzak tutabildigin icin.ben darda kalinca aciyorum artik.yapmicam dedigim herseyi yaparken buluyorum kndimi.
hic sevmedigim yuruteclere de bindiriyorum devamli.
icimde hala ikisi de ayni anda aglarsa ne yapicam korkusu...
ustune kisisel problemlerim...daraliyorum kizlar.agliyorum yine bolca.
bu korku hic gecmeyecek mi?

canım sana okadar yazdım telimin şarjı btti :) notebooka geçtim bende anca uyuttum kızları herzman on buçuk gibi uyuyan bebelere bi haller oldu
neysee gelelim sana :)
sen niye bukadar panik yaapıyorsun tatlım bakarsın inşallah tekk bakanlardan neyin eksik hem bir avantajın olacak bi alo demene koşa koşa gelir annen ama bence gerek kalmayacak sen üstesinden geleceksin biiznillah. hem eşin düşünsün akşamları ona daha çok iş düşecek.ben birini uyuturken eşim diğeriyle ilgileniyor bizim bebeler öyle kendinden uyuyan bebkler gibi değil napalım yarım saatlik uyku için bi saat sallıyoruz malesef.birtek gezmelerden geri kalırsın onun harici yedir içir oynat başka işimiz yok zaten. asansör olsa inan tek başıma bile çıkarım dışarı ama malesef tek olunca kapıdan adım atamıyorsun. hiç ağlayıp kendni hırpalama bak demedi deme bizim güçlü olmamız lazım zor günler geçti bundan sonrası koştrmaca :) hem kilo veririz fenamı

sen yine cesaret ediyorsun ben daha cesaret bile edemiyorum
bakamam da ikisine istediğim gibi
biz neredeyse hiç ağlatmıyoruz
zamanında besliyoruz
sürekli onlarla oynuyoruz
yemekk kayınvalideye ait, temizlik bana ait
yani sürekli onlarla ilgilenen birileri var
ben bunu tak başıma sağlayamam
dede ve baba oyun arkadaşı
demem o ki bu konforu onlara tek başıma yaşatamam

tek bakmak zorunda kalsam zor da olsa bir şekilde bakabilirim
bunu sen de yapabilirsin
ama zorlanırsın
tabiri caizse bizim şimdiye kadar hep totomuzu toplayan birileri oldu
ondan korkuyoruz
yapamazsan da kendini yetersiz hissetme
herkesin dayanma eşiği farklıdır

hem baban yaza kadar bakacaklarıı söylemiş
dönüp gelebileceğin bir kapın var

Son düzenleme:
İkizlerden biri genelde sakin oluyo heralde:)

Benimki lerin biri sakin diğeri onun yerinede yapıyor yaramazlığı canım. Sen nasıl oldun biraz toparlayabildinmi kendini. Bende iyi geceler çayını denedim hiç fayda yok bugece de saatiüçledik. Büyüğümü gaz sıkıştırmış 2:30 da atınca rahatladı küçüğüne nr masaj ne başka bişey kar etti uğraşıp durdum işte böyle değillerdi neoldu inşallah geçicidir

Kv bu denli anlaşabilmenizde çok büyük şans dimi:)bakmasa bakmam der.canım özel bi soru olcak ama:)eşinle özel hayatınız ne durumda,malum başkasının ewi ve yalnız değilsiniz:)

Gaz çok fena ya.iyi sayılırım canım,dün gecede annemle yattı bebekler:)annemi hiç uyutmamış,büyük oğlan huysuz bizimde:)öksürüğü var bide,yarın doktora götürcez

duygucum zorlansam da korksam da tirssam da evime donmem gerek.
cunku alzheimerli ananem elinde olmadan anlamadan bebeklei uyandirmaya ve biraz da zarar vermeye basladi.dogum yaptigimda boyle degildi,besiklerini sallar yanlarinda dururdu.

duygucum zorlansam da korksam da tirssam da evime donmem gerek.
cunku alzheimerli ananem elinde olmadan anlamadan bebeklei uyandirmaya ve biraz da zarar vermeye basladi.dogum yaptigimda boyle degildi,besiklerini sallar yanlarinda dururdu.

kızlar telde girdigim için hep eksik yollanmış mesajlarım.
hkere canım sana da uzun uzun yazdım ama hangi tuşa bastıysam silmişim telden girmeye alışkın olmadıgım için.
duygucum dedigin gibi biz arkamızın toplanılmasına alışmışız.zor olacak evet ama biraz da mecbuurm artık.eşimin de bana pek güven verdigini söyleyemeyecegim,o da kendisinin olay dışında tutulmasına alıştıgı için o da zorlanacak.
bir şekilde düzeni kurmam gerek artık.
az önce çocuklar annemdeyken evin alışverişini yaptık buradaki marketten.eşim bizim evin oradan yapalım dedi ama çocuklarla rahat olmaz buradan yapalım dedim.
birazdan çıkıyorum,iyi dileklerinizi bekliyorum.
burası benim günlügüm gibi oldu,fırsat bulunca yazıcam kızlar.

hala gaz mı çekiyor kızın canım ya kaç aylık oldu.allah kolaylık versşn sana.damla kullanmaya devam etsene.
dengeli vermiş allah canım digeri de onun gibi olsaydı ne yapardın :) hangisi yaramaz olan,sarışın olan mı kumral olan mı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…