- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.281
canım benim de sütüm çok azaldı
sadece gece içmelerine yetiyor
senin sütün peyder pey mi azaldı
benimki adet olana kadar iyiydi
adet olunca birden azaldı
neredeyse yarıya düştü
şu an 600 cc anca sağabiliyorum
seninki ne kadar?
gündüz de süt içiriyor musun hala?
daha sık gel buraya ya
aralarında 20 gün var kuzularımızın
gelişimlerinden bahsetsene canım
neler yapıyor senin kuzular?
canım hiçbirşey olmasa bile lohusasın hala.böyle şeyler yaşaman çok normal.bak zor anında yanına koştular hemen,maşallah bu da bir nimet ve kıymetini bilmelisin.
günlerdir uykusuzsun,sütün ondan da çogalmıyor olabilir.dinlen bak nasıl kendine geleceksin.
bırak biraz kayınvalidenin yanında dursun bebeklerin.sen uyu dinlen dinç ol ki hemen toparlanabilesin.
becerememek degil neden beceremeyesin,sadece psikolojin hazır degil.ve gaz problemi bunaltıyor insanı,hepimizi bunalttı zamanında.ama geçecek.allah kolaylık versin sana.
Ne güzel maşallah inşallah bizde o günleri görürüzSelam canlar 2012 topiğinden bize kimse yazmıyor sıze mısafır geldım. Canlar benımkıler 18 aylık yurutec kullandık bizde tek bakınca kurtarıyo insanı.hıc te bıse olmadı cok ta bındırmedım skıstıka bındırdım bı yasına varmadan yuruduler sımdı nerdeyse kosuyolar.
Ayrıca ıkız bakmak tabı kı zor ama bı yasından sonra bal kaymak bı de konusunca sur ekmege ye.hıc canınızı skmayın
Kızlar fena gribim dün akşam bi tane katarin yuttum,ne kadar süre eemzirmeyim bebekleri
Ewet canım inş gececek dediğin gibi.ya aslında düzenimiz bozulur diyede yardım almak istemiyodum,beslenme uyku düzenleri,idare etcez napalım inş 3 ay sona yeni bi düzen kurarım
benimkiler gündüz iyi yediklerinden süt vermiyorum. 5 öğün yiyoruz. süte yer kalmıyor. sadece geceleri ve sabah çok erken uyandıysak veriyorum sütlerini. ben günde 2 kere sağıyorum uzun zamandır. toplamda 600 ml sağıyordum ve yetiyordu. ama artık 400ml e düştü. gece 2 kere anne sütü bir kere de devam sütü alıyorlar bunun için.
benim sütümde adetten sonra azaldı ama hep müdahale ettim. yani humana falan içtim, süt artıtıcı besinler tükettim. hala da uğraşıyorum süt bitmesin diye. önceden çok kolay sağardım ama şimdi zorlamayla oluyor. açıkcası ben de çok yoruldum. bir yaş yeterli süre emmeleri için. ben yine sütümü sağarım ama artsın ya da bitmesin diye uğraşmam. canımı acıtıyorum artık sağarken. kendime zarar vereceğim neredeyse. zorlamayla yine de günde 400 ml sağıyorum. ama dediğim gibi 1 yaştan sonra uğraşmayacağım. varsa var, yoksa yok.
benimkiler hala sıralıyor. yürüme yok. çok çabuk öğreniyorlar. oyuncaklarıyla kuralına uygun oynamaya başladılar. halkaları çubuğa geçirme, legoları kovaya koyma, alma vs. taklit yetenekleri de geliştii. saçlarını, burunların,ı gözlerini gösteriyorlar sorulduğunda. canları isterse konuşuyorlar. selin bir aralar bübül gibi şakıyordu. şimdilerde hiç oralı değil. aylin daha konuşamıyor. baba, adda,i geldi diyor. nennenne diyor. yani anne demek istiyor. artık dışarı çıkmak istiyorlar. bunun için çok mutluyum. kabus oluyordu evden çıkmak. aylin in 8 dişi vardı. 8 tane daha geliyor. bir kaç tanesi çıkmış bile bugün gördüm. ikisinde de yeniden diş çıkarma dönemi başladı yani. koltuktan kendileri inmeyi öğrendi.
bulşaık makinesinin içine girmeye bayılıyorlar. telefona alo yap deyince kulaklarına götürüyorlar ve çok mutlu oluyorlar. müzikte oynuyorlar. arı vız vız favori çarkımız. o şarkıyla her şeyi yaptırabiliyorum.
gündüz uyuyorlar çok şükür. günde 3 kere uyuyoruz.
aklıma bunlar geldi şimdi.
yaş günü hazırlıklarımız devam ediyor. umarım güzel geçer yaş günümüz.
benim gazete, facebook, kadınlar kulübü sayfam hep açıktır. eğer bir kapatırsam girmek aklıma gelmiyor. unutmuşum ben ne zamandır girmeyi. yoksa bakmaya başlıyorum. aklıma geliyorsunuz yani. yaş günü yapacaksın değil mi? neler planlıyorsun? tatil nasıl gidiyor?
Bugece çok üzüldüm kızları uyutamadım beşe kadar hiç bi sıkıntıları yok küçüğüm zaten hep emerek uyumak istiyor ama dün gece oda bi garipti memeyi bırakıp ağlıyor sallıyorum ortalığı yıkıyor ayağımda uyuyor beşiğine koyunca feryat figan ağlıyor. Büyüğüm gözümün içine bakıyor anne bana ne zaman sıra gelecek diye kardeşim bendeydi onudaa uyutmadık uykusuzluğumu bi kenara bıraktım da büyüğüme fırsat vermemesi canımı sıktı. Sabah yine aynısını yaptı on dk emzirmedi ablasını. Humana nın iyi geceler çayını aldım bugün deneyeceğim inşallah sonuç alırım tavsiyeleriniz varsa paylaşın lütfen
Gece birinin bebeklerle ilgilenip benim deliksiz uyumam çok hoşuma gitti aslında:)yorulduğum zaman kv kalcak artık geceleri.mutlu mesut yaza çıkmayı umut ediyorum:)canım dogum yaptın artık hayatın degişti düzen bekleme bir müddet.artık düzeni bebeklere göre kuracaksınız mecburen.yoksa çok zorlanırsın.nasıl rahat olacaksa öyle yap.önce bebekleri ve kendini düşünmen gereken bir d.nemdesin.
Bugece çok üzüldüm kızları uyutamadım beşe kadar hiç bi sıkıntıları yok küçüğüm zaten hep emerek uyumak istiyor ama dün gece oda bi garipti memeyi bırakıp ağlıyor sallıyorum ortalığı yıkıyor ayağımda uyuyor beşiğine koyunca feryat figan ağlıyor. Büyüğüm gözümün içine bakıyor anne bana ne zaman sıra gelecek diye kardeşim bendeydi onudaa uyutmadık uykusuzluğumu bi kenara bıraktım da büyüğüme fırsat vermemesi canımı sıktı. Sabah yine aynısını yaptı on dk emzirmedi ablasını. Humana nın iyi geceler çayını aldım bugün deneyeceğim inşallah sonuç alırım tavsiyeleriniz varsa paylaşın lütfen
Canım denemek istemiyorum ama mecbur kaldım inanki diğer kuzumu ihmal ediyorum ister istemez bakalım sonucu yarın yazarım bir değişiklik olacakmı.ayy dişse ne çıkmaz dişmiş. Büyüğümün iki tane çıktı alttan hiç anlamadım zaten çok mazlum sessiz sakın sabırlı maşallah. Küçüğün de hala yok bişeycanım benim de oglum aynısını yaşatmıştı bana.ayagımda sallayınca sorun yok,ama yerine koyunca kıyamet kopuyordu.bir iki gece böyle devam etti sonra geçti.ben de ne oldugunu anlamadım.her zamanki gibi dişe bagladım.inşallah senin de geçer.
canım humananın iyi geceler çayını zamanında ben de denedim.benimkileri sarhoş etti.ama uyutmadı tersi etki yaptı.açlar ama gözlerini açamıyorlar.o yüzden biberonu agızlarına verir vermez içemeden uyuyakaldılar.haliyle açlıktan devamlı uyandılar.bu duum sabaha kadar 20 dk.da bir devam etti.yani ben uyusunlar diye içirmiştim ama sarhoşluktan uyuyamadı benimkiler.ben tavsiye etmem şahsım adına,.ünkü daha da perişan olmuştum.ama iyi geceler çayıyla güzel uyuyan bebekler de var dene tabii ki.
Canım denemek istemiyorum ama mecbur kaldım inanki diğer kuzumu ihmal ediyorum ister istemez bakalım sonucu yarın yazarım bir değişiklik olacakmı.ayy dişse ne çıkmaz dişmiş. Büyüğümün iki tane çıktı alttan hiç anlamadım zaten çok mazlum sessiz sakın sabırlı maşallah. Küçüğün de hala yok bişey
benimkiler gündüz iyi yediklerinden süt vermiyorum. 5 öğün yiyoruz. süte yer kalmıyor. sadece geceleri ve sabah çok erken uyandıysak veriyorum sütlerini. ben günde 2 kere sağıyorum uzun zamandır. toplamda 600 ml sağıyordum ve yetiyordu. ama artık 400ml e düştü. gece 2 kere anne sütü bir kere de devam sütü alıyorlar bunun için.
benim sütümde adetten sonra azaldı ama hep müdahale ettim. yani humana falan içtim, süt artıtıcı besinler tükettim. hala da uğraşıyorum süt bitmesin diye. önceden çok kolay sağardım ama şimdi zorlamayla oluyor. açıkcası ben de çok yoruldum. bir yaş yeterli süre emmeleri için. ben yine sütümü sağarım ama artsın ya da bitmesin diye uğraşmam. canımı acıtıyorum artık sağarken. kendime zarar vereceğim neredeyse. zorlamayla yine de günde 400 ml sağıyorum. ama dediğim gibi 1 yaştan sonra uğraşmayacağım. varsa var, yoksa yok.
benimkiler hala sıralıyor. yürüme yok. çok çabuk öğreniyorlar. oyuncaklarıyla kuralına uygun oynamaya başladılar. halkaları çubuğa geçirme, legoları kovaya koyma, alma vs. taklit yetenekleri de geliştii. saçlarını, burunların,ı gözlerini gösteriyorlar sorulduğunda. canları isterse konuşuyorlar. selin bir aralar bübül gibi şakıyordu. şimdilerde hiç oralı değil. aylin daha konuşamıyor. baba, adda,i geldi diyor. nennenne diyor. yani anne demek istiyor. artık dışarı çıkmak istiyorlar. bunun için çok mutluyum. kabus oluyordu evden çıkmak. aylin in 8 dişi vardı. 8 tane daha geliyor. bir kaç tanesi çıkmış bile bugün gördüm. ikisinde de yeniden diş çıkarma dönemi başladı yani. koltuktan kendileri inmeyi öğrendi.
bulşaık makinesinin içine girmeye bayılıyorlar. telefona alo yap deyince kulaklarına götürüyorlar ve çok mutlu oluyorlar. müzikte oynuyorlar. arı vız vız favori çarkımız. o şarkıyla her şeyi yaptırabiliyorum.
gündüz uyuyorlar çok şükür. günde 3 kere uyuyoruz.
aklıma bunlar geldi şimdi.
yaş günü hazırlıklarımız devam ediyor. umarım güzel geçer yaş günümüz.
benim gazete, facebook, kadınlar kulübü sayfam hep açıktır. eğer bir kapatırsam girmek aklıma gelmiyor. unutmuşum ben ne zamandır girmeyi. yoksa bakmaya başlıyorum. aklıma geliyorsunuz yani. yaş günü yapacaksın değil mi? neler planlıyorsun? tatil nasıl gidiyor?
kizlar icimde tarifsiz bir korku var,yarin evime gidiyorum.
yapabilecek miyim? bakabilecek miyim?
5ay once hissettigim korkunun aynisi.niye bu kadar korkagim ben.niye cesaretsizim.
vakit yaklastikca o kadar daraliyorum ki.
duygu seni tebrik ederim tvden uzak tutabildigin icin.ben darda kalinca aciyorum artik.yapmicam dedigim herseyi yaparken buluyorum kndimi.
hic sevmedigim yuruteclere de bindiriyorum devamli.
icimde hala ikisi de ayni anda aglarsa ne yapicam korkusu...
ustune kisisel problemlerim...daraliyorum kizlar.agliyorum yine bolca.
bu korku hic gecmeyecek mi?
kizlar icimde tarifsiz bir korku var,yarin evime gidiyorum.
yapabilecek miyim? bakabilecek miyim?
5ay once hissettigim korkunun aynisi.niye bu kadar korkagim ben.niye cesaretsizim.
vakit yaklastikca o kadar daraliyorum ki.
duygu seni tebrik ederim tvden uzak tutabildigin icin.ben darda kalinca aciyorum artik.yapmicam dedigim herseyi yaparken buluyorum kndimi.
hic sevmedigim yuruteclere de bindiriyorum devamli.
icimde hala ikisi de ayni anda aglarsa ne yapicam korkusu...
ustune kisisel problemlerim...daraliyorum kizlar.agliyorum yine bolca.
bu korku hic gecmeyecek mi?
İkizlerden biri genelde sakin oluyo heralde:)
Kv bu denli anlaşabilmenizde çok büyük şans dimi:)bakmasa bakmam der.canım özel bi soru olcak ama:)eşinle özel hayatınız ne durumda,malum başkasının ewi ve yalnız değilsiniz:)
sen yine cesaret ediyorsun ben daha cesaret bile edemiyorum
bakamam da ikisine istediğim gibi
biz neredeyse hiç ağlatmıyoruz
zamanında besliyoruz
sürekli onlarla oynuyoruz
yemekk kayınvalideye ait, temizlik bana ait
yani sürekli onlarla ilgilenen birileri var
ben bunu tak başıma sağlayamam
dede ve baba oyun arkadaşı
demem o ki bu konforu onlara tek başıma yaşatamam
tek bakmak zorunda kalsam zor da olsa bir şekilde bakabilirim
bunu sen de yapabilirsin
ama zorlanırsın
tabiri caizse bizim şimdiye kadar hep totomuzu toplayan birileri oldu
ondan korkuyoruz
yapamazsan da kendini yetersiz hissetme
herkesin dayanma eşiği farklıdır
hem baban yaza kadar bakacaklarıı söylemiş
dönüp gelebileceğin bir kapın var
Benimki lerin biri sakin diğeri onun yerinede yapıyor yaramazlığı canım. Sen nasıl oldun biraz toparlayabildinmi kendini. Bende iyi geceler çayını denedim hiç fayda yok bugece de saatiüçledik. Büyüğümü gaz sıkıştırmış 2:30 da atınca rahatladı küçüğüne nr masaj ne başka bişey kar etti uğraşıp durdum işte böyle değillerdi neoldu inşallah geçicidir
sen yine cesaret ediyorsun ben daha cesaret bile edemiyorum
bakamam da ikisine istediğim gibi
biz neredeyse hiç ağlatmıyoruz
zamanında besliyoruz
sürekli onlarla oynuyoruz
yemekk kayınvalideye ait, temizlik bana ait
yani sürekli onlarla ilgilenen birileri var
ben bunu tak başıma sağlayamam
dede ve baba oyun arkadaşı
demem o ki bu konforu onlara tek başıma yaşatamam
tek bakmak zorunda kalsam zor da olsa bir şekilde bakabilirim
bunu sen de yapabilirsin
ama zorlanırsın
tabiri caizse bizim şimdiye kadar hep totomuzu toplayan birileri oldu
ondan korkuyoruz
yapamazsan da kendini yetersiz hissetme
herkesin dayanma eşiği farklıdır
hem baban yaza kadar bakacaklarıı söylemiş
dönüp gelebileceğin bir kapın var
duygucum zorlansam da korksam da tirssam da evime donmem gerek.
cunku alzheimerli ananem elinde olmadan anlamadan bebeklei uyandirmaya ve biraz da zarar vermeye basladi.dogum yaptigimda boyle degildi,besiklerini sallar yanlarinda dururdu.
Benimki lerin biri sakin diğeri onun yerinede yapıyor yaramazlığı canım. Sen nasıl oldun biraz toparlayabildinmi kendini. Bende iyi geceler çayını denedim hiç fayda yok bugece de saatiüçledik. Büyüğümü gaz sıkıştırmış 2:30 da atınca rahatladı küçüğüne nr masaj ne başka bişey kar etti uğraşıp durdum işte böyle değillerdi neoldu inşallah geçicidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?