- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.261
canim sen ne kadar tutuyorsun yurutecte?ben toplamda 2 saati geciriyorum valla.hele yemek yerken cok kolaylik oluyor.acikcasi ben biraz da yurutece guvenerk tek bakicam.zararli ama cok mutlu oluyorlar bindiklerinde.Zor günleri atlattık canım şükür. Ama bazıları canımı sıkıyor sanki iki bebeğin bakım zahmetini çok biliyorlar gibi "asıl bundan sonra zor bi yürümeye başlasınlar yandın sen" diyorlar. Halbuki önceden yorulmanın yanında bunalıyorduk bebekler ağlayıp duruyordu hepimiz perişandık. Evet şimdi daha yorucu ama bunalmıyorum kuzularımla oynaşmaktan yoruluyorum ee zaten yemeği temizliği onlar normal artık rabbim hastalık vermesin.
Benim diğer kızda sürünmeyi bırakıp emeklemeye geçti. Valla yürüteç büyük nimet ben şuan 2.yide almayı düşünüyorum yoksa tehlikeli olacak
canim sen ne kadar tutuyorsun yurutecte?ben toplamda 2 saati geciriyorum valla.hele yemek yerken cok kolaylik oluyor.acikcasi ben biraz da yurutece guvenerk tek bakicam.zararli ama cok mutlu oluyorlar bindiklerinde.
Canım o insanlar her yerde demekki duyamamak lazım ama canımızı sıktıklarıyla kalıyorlar. Canım bende on dk on dk derken yavaş yavaş artırdım şimdi çok rahat sürüyorlar benimde iki saati buluyordur belki hiç hesaplamadım biriylr ilgilenirken diğrri içinde. Ama yemeklerini beraber yediriyorum sırayla veriyorum sürekli kaşık değiştirmek zor oluyor ama mamayı gören deli oluyor sabırsızlanıyor yemek için bende ikisinide üzmüyorum zaten öyle peşpeşe tıkıştırmadan yediriyorum keyif alsınlar diye bu zmana kadarda hiç zorlamadım istemedikleri zaman bıraktım şimdi onun çok faydasını görüyorum o yüzden elimde kase gören çok seviniyor.ve genelde bitiriyorlar şükür
Senin iki yürüteçi var dimi çok rahat bakarsın inşallah büyüdüler artık banyo yaparken diğeri bekliyor yürüteçte.
Bak ne anlatcam bigün tekim evde kızımın biri fena doldurmuş sırtna başına kadar çıkmış onu değişmem lazım yıkamam lazım diğer kızım da ağlıyor bi taraftan inanırmıısın ana kucağında küçüğümü ayağımla sallarken büyüğümüde hem tutup hem yıkadım iki aylık filanlardı.o günü hiç unutamıyorum sallamazsam ağlıyor kıyameti koparıyor diğeri kakalı yazık bırakamıyorsun. Hep diyorum şimdi iyi günlerim yemeğimi işimi yapıyorum üstelik gündüz uykumuz iki kere yirmi dk.hepsi geçiyor eski fotoları gördüm de geçen minnacıklarmış özledim o hallerini şimdiden
Kızlar inanın aynısını banada dşyolar:)şimdi bakmaya ne var hele bi ayaklansınlar sen o zaman gör diyolar.şimdi bakmaya ne varsa gelin bi gün bakın diyorum bende.
kuzuları benimkiler kadar olanlar veya yakın olanlar
gece beslenmesini kesmeyi düşünenler var m?
acaba yaşlarına girince gece beslenmesini kessem mi diye düşünüyorum
sütüm de artık sadece gece doymalarına yetiyor
gündüz anne sütü vermiyorum zaten
Nefisecim bende seni seviyorum tatlım. İnşallah bir gün tanışmak kısmet olur. En kısa zamanda da düzenini kurarsın canım baktın henüz erken anneciğin yine gelir. Ben zorlanacağını düşünmüyorum sebebi ise seninkilerin herşeyi yemeleri zaten ekstra birşey hazırlamayacaksın maşallah ne versen yiyorlar karınları tok olacağı için sana onlarla oynamak kalıyor iki arada yemeğini yaparsın ev işlerinide de eşinin evde olduğu zamanlar halledersin. Hooop bizde bir bakmışız yaşlarına girmişler diğer arkadaşlarının bebişleri gibi. Allah hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin inşallah iyiki ikiz olmuşlar çok mutluyum
canım inşallah dedigin gibi olur.şu an evli gibi degilim zaten bir orada bir burada.düzen yok birşey yok.tek bakanlar zorlanıyor ama aynı hayatları devam ediyor.hem onlara imreniyorum hem de yapabilir miydim diyorum.allahın izniyle yapıcam inşallah.ve buradan da paylaşıcam neşeyle sevinçle uykuları çok güzel aglamıyorlar oynuyorlar vs. diye.iyi düşüneyim iyi olsun :)
bence de iyi ki ikiz olmuşlar gerçekten büyük nimet
Eki Görüntüle 957612
baksana şunlaracanlarım onlar benim
Bende böyle büyüdüklerini görürmüyümki.pes ettim kızlar.pazar günü anneme gidiyorum 1 hafta orda kalcam sonra ewe gelcem annem gündüzleri yanımda olcak gece kendim bakcam.
Maşallah canım kuzulara facete de gördüm çok tatlılar maşallah. Bakarsıb canım hiç olumsuz düşünme. Dediğin gibi zor oluyor ama düzenin oluyor evde sen artık düzlüğe çıktın bundan sonrası yorucu ama kolaycanım inşallah dedigin gibi olur.şu an evli gibi degilim zaten bir orada bir burada.düzen yok birşey yok.tek bakanlar zorlanıyor ama aynı hayatları devam ediyor.hem onlara imreniyorum hem de yapabilir miydim diyorum.allahın izniyle yapıcam inşallah.ve buradan da paylaşıcam neşeyle sevinçle uykuları çok güzel aglamıyorlar oynuyorlar vs. diye.iyi düşüneyim iyi olsun :)
bence de iyi ki ikiz olmuşlar gerçekten büyük nimet
Eki Görüntüle 957612
baksana şunlaracanlarım onlar benim
Bende böyle büyüdüklerini görürmüyümki.pes ettim kızlar.pazar günü anneme gidiyorum 1 hafta orda kalcam sonra ewe gelcem annem gündüzleri yanımda olcak gece kendim bakcam.
3 yada 4 ay sürer. ama garantisi yok ki. 2 yaşına kadar gece hiç uyumayanlar var. ama gaz sıkıntısından ve nedensiz ağlamalardan kurtulursun. umarım uyuyan bebeklerin olur. kolay gelsin.Kızlaar nasılsınız.anacım bu nasıl bi gazmış çıkmıyo cocuğun bünyesinden:)dün gece biraz rahattık bi ssaat uyuyabildim:)anneliğin en sıkıntılı dönemi hangi dönem kızlar.ilk 3 aydan sona bi iraz rahatlama oluyomu
ben kesmeyi düşünmüyorum. uyanırlarsa yanlarında sütleri hazır oluyor hep. içiriyorum. onlara kalmış artık. bizim gece uykumuz var. gecede 2 defa süte kalkıyorlar. onun haricinde çok rüya görüyorlar. korkmuş şekilde uyanıyorlar. onlar da bir son bulsa çok rahat edeceğim. gece beslenmesi konusunda onları da kendimi de zorlamayacağım bu konuda.kuzuları benimkiler kadar olanlar veya yakın olanlar
gece beslenmesini kesmeyi düşünenler var m?
acaba yaşlarına girince gece beslenmesini kessem mi diye düşünüyorum
sütüm de artık sadece gece doymalarına yetiyor
gündüz anne sütü vermiyorum zaten
ben astronot tulum aldım. ev kıyafetlerinin üzerine geçiriyorum. oldu bitti. ilk başta çok yadırgıyorlar ama alışıyorlar. üşüdümü üşemedi mi derdi yok. dışarı çıkarken kat kat giydirmek beni çok geriyordu. beli açılır mı, ayakları üşür mü? çocuklar da giyinmeyi sevmiyorlardı. tulumun rahatlığı var o açıdan. bir beden büyük al alacaksan. kolay gelsin.Kızlar bisey sorucam. Kizlarla şu dönemde dışarı çıkacak olsak ne giydirmeliyim sizce? Su astronot dedikleri bi kiyafet var ondan mi almak lazım. E malum artık büyüdük oyle portbebelere sigmiyoruz :)
banyo haricinde yıkamak çok yorucu olsa gerek. bir duşakanin içindeyiz ilk aylardan beri. çok rahat. duşbaşlığığıyla yıkayıorum hemen filenin üstünde. 5 dakika srüyor ya da sürmüyor.kendi evimize taşındıktan sonra ikizleri duşa kabinde banyo yaptırmayı planlamıştım
biz babaannede hala kendi küvetlerinde ve inanmayacaksınız ama salonda yıkıyorduk
evimizde banyoya alışsınlar dedim
ama ikisi de çok korktular
sudan kaçmak için üstüme tırmandılar
suyun içinde kaldım, ağlamaları da cabası olmuştu
bugün yine denedim acaba ağlamadan yıkayabilir miyim duşa kabinde diye
ama eren banyoya girer girmez anladı yıkanacağını ve resmen bana yapıştı
ağlamaya başladı
hemen her şeyimizi topladık ve salona taşındık
güle oynaya banyomuzu yaptık ve uyuttum
çok şükür her günümüze
Allahım bu günlerimizi aratmasın
kızlar üzerimden dozer geçmiş gibi
sen kumaş çıngırak almasan da çocuklar bir yerden bulup ısıracaklar. çoraplarını, kazaklarını mendillerini. onları ısırmaya bayılıyorlar. bence al onlardan. zararsız sonuçta. bizimkilerinkiler kaç defa tükrükle yıkandı :) çok çeşitli bir de. binbir çeşidi var. işe yarıyor onlar. almanı tavsiye ederim.Kızlar allah aşkına bi yardimci olun. Dun aksam eşimle market alışverişi için iki saatligine ciktik disari. Bu arada kizlara da oyuncak almak istiyordum. Ama işte gerçekten tecrubesizlik başa bela. 3-4 tane Oyuncakçıya girdikm zaten bu aylarda bebeklere cingirak alınıyo biliyorum ama ya cingiraklarin şeklini begenmedim yada malzemesini. Pelüş tarzi cingiraklar var. Basina falan vursa da acitmax tamam ama bu ara surekli bişeyleri ağızlarına goturuyolar. Eleman diyo ki bunlar ağza alinsa da bebeğe zararı olmayan malzemeler. Ama oyuncak islanip duracak bende sinir olucam :) plastik olanlar var ya cingiraginin sesi nerdeyse hic çıkmıyo yada çocuğun ilgisini crkecek tarzda degil.oyun halilarina baktim. Hoşuma giden bir model oldu markasina da hiç bakmadim ama elemanin anlattigina göre gerçekten güzel. Ama fiyati da 200 liradaha uygun olanlar var boyutları küçük ya iki tane mi almalıyız illa ki? Velhasıl ouuncak falan alamadan geldim. Elim bos donmeyim kuzucuklar uzulur diye Sac bandı aldım kizlarima :) simdi soyleyin bana ben nasıl bişey almalıyım?
bende bir aydır kitap okumaya başladım. çok iyi geliyor farklı bir dünyaya açılmak. çocukların öğle uykusunda ben de kahvemii alıp yarımsaat ya da bir saat kitap okuyorum. ara vermeden okumak istiyorum. kafam dağılıyor. ilgim başka bir yöne kayıyor. kendimi iyi hissettiriyor.kızlar uzun aradan sonra bir kitaba başladım dün,ahmet ümit şeytan ayrıntıda gizlidir.o kadar degişik geldi ve o kadar rahatlattı ki beni kitap okumak,eskiden ayda 4 5 kitap bitiren ben şimdi kitabı elime almaya vaktim yok diye üzülüyordum.
bugün bebeklerimi kadıköyde anneme bırakıp beylikdüzüne arkadaşımla buluştum bir de.çok rahat geçti günüm,çocuklarım da annemi hiç yormamışlar.ama onları çok özledim.arkadaşım çocuklarını mı özledin çok mahzun bakıyorsun dedi :) yalnız bakabilirsin rahattım bugün dedi annem.bugünleri gördügüme gerçekten inanamıyorum.bir de arkadaşım oyun bahçesi verdi chiccodan almış oglu 2 yaşına geldigi için bana verdi.ama ben sevmedim,ne o hapishane gibi atıcam çocugu içine.luzumsuz geldi.rahat rahat yuvarlansınlar odada.
merhaba. hareketlendikçe zor diyorlar ama bana hiç öyle gelmedi. biz 15 gün sonra bir yaşında olacağız. hareketliler ama onları izlemek bir o kadar da zevkli. artık bizi güldürüyorlar. öncesinde lohusa depresyonu, nedensiz ağlamalar insanı çok geriyordu. şimdi bu sürece alıştık, kabullendik ve artık bebekler her şeye tepki veriyor,, cevap veriyor. bebeklerle bir alışveriş içerisine giriyorsun. öncesinde bunlar yoktu ve psikolojik olarak yıpranmış durumdaydık. şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. bebeklerim bugün ne yapacak neyi öğrenecekler diye güne başlıyorum ve mutlu oluyorum.Merhaba hanımlar bende 30 ekim 2013 ikiz erkek bebek annesiyim. Normal doğumla Allahın izniyle dünyaya geldiler.. İlk zamanlar alışması çok zordu. psikolojik olarak çok sıkıntılar yasadım . emzirmek istemedim mesela.. sıkıntı basıyordu. ama vicdanımda el vermediği için emzirdim tabiki. onları çok seviyorum.. biri daha yaramaz diğeri daha sabırlı sakin..ayrıc tek yumurta ikizi olmalarına rağmen yüz olarak çok benzemiyorlar biri 300 gr daha ağır.. tek yumurta ikizleri tıpatıp benzer diye düşünürdüm hep.?? tabi ikisininde huysuz olduğu dönemlerde var. gerçektn çok yorucu.. büyüdükçe hareketlendikçe bana gösterdiği bir iki ülücükle yorgunluğumu atıyorum. bence çok şanslıyız. Rabbim in emanetleri onlar bize..İiyiki nasip etti onları.. Nekadar şükretsek azdır.. Allah onları biz annelerine ve babalarına bağışlasın. Bebişlerinizle sağlıklı mıtlu günler dilerim:)
Sadece uykusuzluk değil canım ya büyük oğluşumun gaz sncıları çok fena.küçükle ilgilenemiyorum,onu emzirmeye başlayınca büyük olan ağlıyo,emzşrmeyi bırakıp onla ilgileniyom,vicdan azabıda oluyosedefçim hayırdır ne oldu?? uykusuzluk mu yordu seni??
Ewet canım galiba çok erken güvendim kendime.beceremedim napıym:)Maşallah canım kuzulara facete de gördüm çok tatlılar maşallah. Bakarsıb canım hiç olumsuz düşünme. Dediğin gibi zor oluyor ama düzenin oluyor evde sen artık düzlüğe çıktın bundan sonrası yorucu ama kolay
Canım sana özelden yazdım ya bebeklerin çok ufak yardımcı olabilecek birileri varsa zorlama kendini bol bol dinlenmen lazım daha erken tek bakman için
3 yada 4 ay sürer. ama garantisi yok ki. 2 yaşına kadar gece hiç uyumayanlar var. ama gaz sıkıntısından ve nedensiz ağlamalardan kurtulursun. umarım uyuyan bebeklerin olur. kolay gelsin.
ben kesmeyi düşünmüyorum. uyanırlarsa yanlarında sütleri hazır oluyor hep. içiriyorum. onlara kalmış artık. bizim gece uykumuz var. gecede 2 defa süte kalkıyorlar. onun haricinde çok rüya görüyorlar. korkmuş şekilde uyanıyorlar. onlar da bir son bulsa çok rahat edeceğim. gece beslenmesi konusunda onları da kendimi de zorlamayacağım bu konuda.
sütüm artık çok az. zaten bir yaşına geldiler. o kadar da zorlamıyorum. yeterince anne sütü aldılar.
ben astronot tulum aldım. ev kıyafetlerinin üzerine geçiriyorum. oldu bitti. ilk başta çok yadırgıyorlar ama alışıyorlar. üşüdümü üşemedi mi derdi yok. dışarı çıkarken kat kat giydirmek beni çok geriyordu. beli açılır mı, ayakları üşür mü? çocuklar da giyinmeyi sevmiyorlardı. tulumun rahatlığı var o açıdan. bir beden büyük al alacaksan. kolay gelsin.
banyo haricinde yıkamak çok yorucu olsa gerek. bir duşakanin içindeyiz ilk aylardan beri. çok rahat. duşbaşlığığıyla yıkayıorum hemen filenin üstünde. 5 dakika srüyor ya da sürmüyor.
sen kumaş çıngırak almasan da çocuklar bir yerden bulup ısıracaklar. çoraplarını, kazaklarını mendillerini. onları ısırmaya bayılıyorlar. bence al onlardan. zararsız sonuçta. bizimkilerinkiler kaç defa tükrükle yıkandı :) çok çeşitli bir de. binbir çeşidi var. işe yarıyor onlar. almanı tavsiye ederim.
bende bir aydır kitap okumaya başladım. çok iyi geliyor farklı bir dünyaya açılmak. çocukların öğle uykusunda ben de kahvemii alıp yarımsaat ya da bir saat kitap okuyorum. ara vermeden okumak istiyorum. kafam dağılıyor. ilgim başka bir yöne kayıyor. kendimi iyi hissettiriyor.
merhaba. hareketlendikçe zor diyorlar ama bana hiç öyle gelmedi. biz 15 gün sonra bir yaşında olacağız. hareketliler ama onları izlemek bir o kadar da zevkli. artık bizi güldürüyorlar. öncesinde lohusa depresyonu, nedensiz ağlamalar insanı çok geriyordu. şimdi bu sürece alıştık, kabullendik ve artık bebekler her şeye tepki veriyor,, cevap veriyor. bebeklerle bir alışveriş içerisine giriyorsun. öncesinde bunlar yoktu ve psikolojik olarak yıpranmış durumdaydık. şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. bebeklerim bugün ne yapacak neyi öğrenecekler diye güne başlıyorum ve mutlu oluyorum.
kolay gelsin herkese. sağlıklı mutlu günler diliyorum.
duygucum benimnkiler daha yeni 8 aylık olacak,sana bu konuda akıl ve fikir veremem ama,pek çok yerde bir yaşından sonra gece beslenmesini kaldırın diye okuyorum ama tatbik edebiliri miyim ben de bilmiyorum.
bu arada sizin dönemden kimse girmiyor topige artık.tugba epeydir yok.dosba bonny geçen bir ara ugradılar.ben akıl aldıgım eski yazarları gördükçe çok mutlu oluyorum.sakın sen de gitme.
Canim gece beslenmesini kesmeyi bende dusundum,her gece beslenme saatini 20-25 dk ileriye attim,miktari azalttim ama henuz basari saglayamadim.Sanirim daha erken,ihtiyaçları var...
ben kesmeyi düşünmüyorum. uyanırlarsa yanlarında sütleri hazır oluyor hep. içiriyorum. onlara kalmış artık. bizim gece uykumuz var. gecede 2 defa süte kalkıyorlar. onun haricinde çok rüya görüyorlar. korkmuş şekilde uyanıyorlar. onlar da bir son bulsa çok rahat edeceğim. gece beslenmesi konusunda onları da kendimi de zorlamayacağım bu konuda.
sütüm artık çok az. zaten bir yaşına geldiler. o kadar da zorlamıyorum. yeterince anne sütü aldılar.
Sadece uykusuzluk değil canım ya büyük oğluşumun gaz sncıları çok fena.küçükle ilgilenemiyorum,onu emzirmeye başlayınca büyük olan ağlıyo,emzşrmeyi bırakıp onla ilgileniyom,vicdan azabıda oluyobi hafta 10 gün annemde kalcam gribim bide,sonra gündüzleri annem yardım etcek ewe gelince,gecede yorulduğum günler kv gelcek kalmaya,yaza kadar böyle idare etcez,sonra yeniden güç toplarım inş:)yazın 5,6 aylık olcaklar
Ewet canım galiba çok erken güvendim kendime.beceremedim napıym:)
Hepimizin bebekleri uykucu olsun inş:)ikiz geröekten zormuş ama sevgilerşde 2 katı:)kızlar şuan kv bizde,bebekler onun yanında bugün,yan odadalar,biz eşimle odamızdayız,ama ben bebeklerimi çok özledim:)
canım ben buradayım
merak etme buranın müdavimiyim
maşallak kuzularına
onlara dünya değer
canım biz de evli olduğumuzu unuttuk inanki
11 aydır babanne ve dedeyle yaşıyoruz
böyle de mutluyuz ama
ailecek birlikte olacağımız günleri iple çekiyorum
Selam canlar 2012 topiğinden bize kimse yazmıyor sıze mısafır geldım. Canlar benımkıler 18 aylık yurutec kullandık bizde tek bakınca kurtarıyo insanı.hıc te bıse olmadı cok ta bındırmedım skıstıka bındırdım bı yasına varmadan yuruduler sımdı nerdeyse kosuyolar.
Ayrıca ıkız bakmak tabı kı zor ama bı yasından sonra bal kaymak bı de konusunca sur ekmege ye.hıc canınızı skmayın
Bende az aglamadım tabı. Bırını emzırırken bana da bak dıye aglayan dıger cocuk. Sesı hala kulaklarımda.apar topar anneme tasınmalar.esıme ıse gıtme dıye aglamalar.bı yandan hıkaye anlatıp bı yandan sut sagma..ıkı cocuga sut yetırmek ıcın gece yarısı sut cayları yapıp ıcmeler amannn neler neler....sımdı dıyorum ıyıkı oyle olmus halada oluyor.yasadıgım herseyın cok fazla cok derın anlamı var kendımle gurur duyuyorum,bence ıkızannelerı hıperanne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?