2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
canim sen ne kadar tutuyorsun yurutecte?ben toplamda 2 saati geciriyorum valla.hele yemek yerken cok kolaylik oluyor.acikcasi ben biraz da yurutece guvenerk tek bakicam.zararli ama cok mutlu oluyorlar bindiklerinde.

canim sen ne kadar tutuyorsun yurutecte?ben toplamda 2 saati geciriyorum valla.hele yemek yerken cok kolaylik oluyor.acikcasi ben biraz da yurutece guvenerk tek bakicam.zararli ama cok mutlu oluyorlar bindiklerinde.

Canım o insanlar her yerde demekki duyamamak lazım ama canımızı sıktıklarıyla kalıyorlar. Canım bende on dk on dk derken yavaş yavaş artırdım şimdi çok rahat sürüyorlar benimde iki saati buluyordur belki hiç hesaplamadım biriylr ilgilenirken diğrri içinde. Ama yemeklerini beraber yediriyorum sırayla veriyorum sürekli kaşık değiştirmek zor oluyor ama mamayı gören deli oluyor sabırsızlanıyor yemek için bende ikisinide üzmüyorum zaten öyle peşpeşe tıkıştırmadan yediriyorum keyif alsınlar diye bu zmana kadarda hiç zorlamadım istemedikleri zaman bıraktım şimdi onun çok faydasını görüyorum o yüzden elimde kase gören çok seviniyor.ve genelde bitiriyorlar şükür
Senin iki yürüteçi var dimi çok rahat bakarsın inşallah büyüdüler artık banyo yaparken diğeri bekliyor yürüteçte.
Bak ne anlatcam bigün tekim evde kızımın biri fena doldurmuş sırtna başına kadar çıkmış onu değişmem lazım yıkamam lazım diğer kızım da ağlıyor bi taraftan inanırmıısın ana kucağında küçüğümü ayağımla sallarken büyüğümüde hem tutup hem yıkadım iki aylık filanlardı.o günü hiç unutamıyorum sallamazsam ağlıyor kıyameti koparıyor diğeri kakalı yazık bırakamıyorsun. Hep diyorum şimdi iyi günlerim yemeğimi işimi yapıyorum üstelik gündüz uykumuz iki kere yirmi dk.hepsi geçiyor eski fotoları gördüm de geçen minnacıklarmış özledim o hallerini şimdiden

Kızlar inanın aynısını banada dşyolar:)şimdi bakmaya ne var hele bi ayaklansınlar sen o zaman gör diyolar.şimdi bakmaya ne varsa gelin bi gün bakın diyorum bende.

allah güç kuvvet versin tüm ikiz annelerine.
canım o kadar duygusallaştım ki yazdıgını okuyunca.hepimiz ne zorluklar ne günler atlatmışız.ben de daha bir aylık bile degildi benimkiler,annem evde bunalmıştı,hazır eşin de evde ben biraz çıkıp hava alayım demişti.annem gitti,bende de herşeye yetişicem herşeyi tek başıma yapıcam takıntısı oldugu için,eşime hiç yardım et demiyorum.ikisi birden aglmaya başladı,ogluma mama tutmaya çalışıyorum kızmı emzirme yastıgında emzirmeye çalışıyorum oglum çok kuvvetli aglamaya başladı.panikledim mamayı bıraktım kızımı mememde sanıyorum meger memeden düşmüş aglamaya başladı o da,oglumu kucagıma almaya çalışıyorum bir yandan,yapamadım.ben de hıçkıra hıçkıra aglamaya başladım.eşim geldi yanıma,o kadar acı bir yüz ifadesi vardı ki anlatamam,o korktu ben korktum.halbuki 13 tane yegeni var, çocuklar büyüdü hep yanında.ama kendi çocugunun tecrübesi başka.benimse hiç etrafımda bebegi olan olmadıgı için,hiçbirşeyden haberim yoktu.tecrübesizlik çok kötü.ve ben o zaman çok kötü hastaydım,al dedim eşime ikisini de,ben bakmak istemiyorum yapamıcam.kime baktırıyorsan baktır dedim.eşim de sayemde yarım oldu,sigarayı binbir güçlükle bırakan adam şimdi eskisinden daha çok içiyor.
demem o ki,o günlerde kimsenin hiçbirşeyden haberi yoktu.evet dedigin gibi çok bunalıyorduk,vahimdi halimiz.bir de sebepsiz aglıyorlar doktorlar normal diyor.devamlı aglayan bebeklerle aynı evde,yorulmak göze gelmiyordu ki,yeter ki dursunlar sussunlar sakinlesinler de ben yorulmaya razıyım diyorsun.ve bizi de bizden başka kimse anlayamaz.üçüz dördüz anneleri de bizi okuyup gülüyordur belki ama,biz de epey zorlandık.ama en bu kadar zorluk çekmeme ragmen hala allah verdiyse baş edebilirim,kaldıramayacagım yükü vermez diyebiliyorum.bir an önce evimde kendi düzenimi kurmak istiyorum.
canım naçizane seni de çok seviyorum bilesin

Kızlar inanın aynısını banada dşyolar:)şimdi bakmaya ne var hele bi ayaklansınlar sen o zaman gör diyolar.şimdi bakmaya ne varsa gelin bi gün bakın diyorum bende.

aman boşver etrafı,daha neler neler diyecekler.ben gerçekten iki çocukla zor bir hayatımızın olmasının etrafımızdakilere zevk verdigini düşünmeye başladım artık.ne kötü bir milleet olmuşuz,birbirimizin müşküliyetini sevinç vesilesi yapar olmuşuz.

duygucum benimnkiler daha yeni 8 aylık olacak,sana bu konuda akıl ve fikir veremem ama,pek çok yerde bir yaşından sonra gece beslenmesini kaldırın diye okuyorum ama tatbik edebiliri miyim ben de bilmiyorum.
bu arada sizin dönemden kimse girmiyor topige artık.tugba epeydir yok.dosba bonny geçen bir ara ugradılar.ben akıl aldıgım eski yazarları gördükçe çok mutlu oluyorum.sakın sen de gitme.

Son düzenleme:
Merhaba sıradışı anneler ve Allah'ın lütfu cana can katan bebisler...

Umarim herkes iyidir ve hersey yolundadir.

Günler öyle yoğun ve hizli geciyor ki pek çok şeye fırsat kalmiyor.Zaman gectikce kuzucuklarla iletisim arttikca daha keyifli oluyor herşey...

Gaz,ek gida,dis cikarma,emekleme derken gun be gun buyuyorlar.O zor zahmetli surecler geride kaliyor,etrafin ne dedigine hic takilmayin,"iki kat zor,iki kat guzel "deyip gecistiriyorum lüzumsuz sohbetleri..

Dogum gunumuz epey yaklasti,güzel bir kutlama yapmak istiyorum.Dis bugdayida yapamamistim cok istememe rağmen,acisini cikarmayi dusunuyorum :)

Hepinizi kocaman opuyorum.Kendinize ve minik kuslarimiza iyi bakin.

Canim gece beslenmesini kesmeyi bende dusundum,her gece beslenme saatini 20-25 dk ileriye attim,miktari azalttim ama henuz basari saglayamadim.Sanirim daha erken,ihtiyaçları var...

Nefisecim bende seni seviyorum tatlım. İnşallah bir gün tanışmak kısmet olur. En kısa zamanda da düzenini kurarsın canım baktın henüz erken anneciğin yine gelir. Ben zorlanacağını düşünmüyorum sebebi ise seninkilerin herşeyi yemeleri zaten ekstra birşey hazırlamayacaksın maşallah ne versen yiyorlar karınları tok olacağı için sana onlarla oynamak kalıyor iki arada yemeğini yaparsın ev işlerinide de eşinin evde olduğu zamanlar halledersin. Hooop bizde bir bakmışız yaşlarına girmişler diğer arkadaşlarının bebişleri gibi. Allah hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin inşallah iyiki ikiz olmuşlar çok mutluyum

canım inşallah dedigin gibi olur.şu an evli gibi degilim zaten bir orada bir burada.düzen yok birşey yok.tek bakanlar zorlanıyor ama aynı hayatları devam ediyor.hem onlara imreniyorum hem de yapabilir miydim diyorum.allahın izniyle yapıcam inşallah.ve buradan da paylaşıcam neşeyle sevinçle uykuları çok güzel aglamıyorlar oynuyorlar vs. diye.iyi düşüneyim iyi olsun :)
bence de iyi ki ikiz olmuşlar gerçekten büyük nimet

baksana şunlara canlarım onlar benim

Son düzenleme:

Bende böyle büyüdüklerini görürmüyümki.pes ettim kızlar.pazar günü anneme gidiyorum 1 hafta orda kalcam sonra ewe gelcem annem gündüzleri yanımda olcak gece kendim bakcam.

Maşallah canım kuzulara facete de gördüm çok tatlılar maşallah. Bakarsıb canım hiç olumsuz düşünme. Dediğin gibi zor oluyor ama düzenin oluyor evde sen artık düzlüğe çıktın bundan sonrası yorucu ama kolay
Bende böyle büyüdüklerini görürmüyümki.pes ettim kızlar.pazar günü anneme gidiyorum 1 hafta orda kalcam sonra ewe gelcem annem gündüzleri yanımda olcak gece kendim bakcam.

Canım sana özelden yazdım ya bebeklerin çok ufak yardımcı olabilecek birileri varsa zorlama kendini bol bol dinlenmen lazım daha erken tek bakman için

Selam canlar 2012 topiğinden bize kimse yazmıyor sıze mısafır geldım. Canlar benımkıler 18 aylık yurutec kullandık bizde tek bakınca kurtarıyo insanı.hıc te bıse olmadı cok ta bındırmedım skıstıka bındırdım bı yasına varmadan yuruduler sımdı nerdeyse kosuyolar.
Ayrıca ıkız bakmak tabı kı zor ama bı yasından sonra bal kaymak bı de konusunca sur ekmege ye.hıc canınızı skmayın

Bende az aglamadım tabı. Bırını emzırırken bana da bak dıye aglayan dıger cocuk. Sesı hala kulaklarımda.apar topar anneme tasınmalar.esıme ıse gıtme dıye aglamalar.bı yandan hıkaye anlatıp bı yandan sut sagma..ıkı cocuga sut yetırmek ıcın gece yarısı sut cayları yapıp ıcmeler amannn neler neler....sımdı dıyorum ıyıkı oyle olmus halada oluyor.yasadıgım herseyın cok fazla cok derın anlamı var kendımle gurur duyuyorum,bence ıkızannelerı hıperanne.

3 yada 4 ay sürer. ama garantisi yok ki. 2 yaşına kadar gece hiç uyumayanlar var. ama gaz sıkıntısından ve nedensiz ağlamalardan kurtulursun. umarım uyuyan bebeklerin olur. kolay gelsin.
ben kesmeyi düşünmüyorum. uyanırlarsa yanlarında sütleri hazır oluyor hep. içiriyorum. onlara kalmış artık. bizim gece uykumuz var. gecede 2 defa süte kalkıyorlar. onun haricinde çok rüya görüyorlar. korkmuş şekilde uyanıyorlar. onlar da bir son bulsa çok rahat edeceğim. gece beslenmesi konusunda onları da kendimi de zorlamayacağım bu konuda.
sütüm artık çok az. zaten bir yaşına geldiler. o kadar da zorlamıyorum. yeterince anne sütü aldılar.
Kızlar bisey sorucam. Kizlarla şu dönemde dışarı çıkacak olsak ne giydirmeliyim sizce? Su astronot dedikleri bi kiyafet var ondan mi almak lazım. E malum artık büyüdük oyle portbebelere sigmiyoruz :)
ben astronot tulum aldım. ev kıyafetlerinin üzerine geçiriyorum. oldu bitti. ilk başta çok yadırgıyorlar ama alışıyorlar. üşüdümü üşemedi mi derdi yok. dışarı çıkarken kat kat giydirmek beni çok geriyordu. beli açılır mı, ayakları üşür mü? çocuklar da giyinmeyi sevmiyorlardı. tulumun rahatlığı var o açıdan. bir beden büyük al alacaksan. kolay gelsin.
banyo haricinde yıkamak çok yorucu olsa gerek. bir duşakanin içindeyiz ilk aylardan beri. çok rahat. duşbaşlığığıyla yıkayıorum hemen filenin üstünde. 5 dakika srüyor ya da sürmüyor.
sen kumaş çıngırak almasan da çocuklar bir yerden bulup ısıracaklar. çoraplarını, kazaklarını mendillerini. onları ısırmaya bayılıyorlar. bence al onlardan. zararsız sonuçta. bizimkilerinkiler kaç defa tükrükle yıkandı :) çok çeşitli bir de. binbir çeşidi var. işe yarıyor onlar. almanı tavsiye ederim.
bende bir aydır kitap okumaya başladım. çok iyi geliyor farklı bir dünyaya açılmak. çocukların öğle uykusunda ben de kahvemii alıp yarımsaat ya da bir saat kitap okuyorum. ara vermeden okumak istiyorum. kafam dağılıyor. ilgim başka bir yöne kayıyor. kendimi iyi hissettiriyor.
merhaba. hareketlendikçe zor diyorlar ama bana hiç öyle gelmedi. biz 15 gün sonra bir yaşında olacağız. hareketliler ama onları izlemek bir o kadar da zevkli. artık bizi güldürüyorlar. öncesinde lohusa depresyonu, nedensiz ağlamalar insanı çok geriyordu. şimdi bu sürece alıştık, kabullendik ve artık bebekler her şeye tepki veriyor,, cevap veriyor. bebeklerle bir alışveriş içerisine giriyorsun. öncesinde bunlar yoktu ve psikolojik olarak yıpranmış durumdaydık. şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. bebeklerim bugün ne yapacak neyi öğrenecekler diye güne başlıyorum ve mutlu oluyorum.
kolay gelsin herkese. sağlıklı mutlu günler diliyorum.

sedefçim hayırdır ne oldu?? uykusuzluk mu yordu seni??
Sadece uykusuzluk değil canım ya büyük oğluşumun gaz sncıları çok fena.küçükle ilgilenemiyorum,onu emzirmeye başlayınca büyük olan ağlıyo,emzşrmeyi bırakıp onla ilgileniyom,vicdan azabıda oluyobi hafta 10 gün annemde kalcam gribim bide,sonra gündüzleri annem yardım etcek ewe gelince,gecede yorulduğum günler kv gelcek kalmaya,yaza kadar böyle idare etcez,sonra yeniden güç toplarım inş:)yazın 5,6 aylık olcaklar
Ewet canım galiba çok erken güvendim kendime.beceremedim napıym:)

Hepimizin bebekleri uykucu olsun inş:)ikiz geröekten zormuş ama sevgilerşde 2 katı:)kızlar şuan kv bizde,bebekler onun yanında bugün,yan odadalar,biz eşimle odamızdayız,ama ben bebeklerimi çok özledim:)

canım ben buradayım
merak etme buranın müdavimiyim

Canim gece beslenmesini kesmeyi bende dusundum,her gece beslenme saatini 20-25 dk ileriye attim,miktari azalttim ama henuz basari saglayamadim.Sanirim daha erken,ihtiyaçları var...

doktorumuz keselim dedi ama ihtiyaçları var ki uyanıyorlar diyorum
ben de

Eki Görüntüle 957612

baksana şunlara canlarım onlar benim

maşallak kuzularına
onlara dünya değer

canım biz de evli olduğumuzu unuttuk inanki
11 aydır babanne ve dedeyle yaşıyoruz
böyle de mutluyuz ama
ailecek birlikte olacağımız günleri iple çekiyorum

canım benim de sütüm çok azaldı
sadece gece içmelerine yetiyor
senin sütün peyder pey mi azaldı
benimki adet olana kadar iyiydi
adet olunca birden azaldı
neredeyse yarıya düştü
şu an 600 cc anca sağabiliyorum
seninki ne kadar?
gündüz de süt içiriyor musun hala?

daha sık gel buraya ya
aralarında 20 gün var kuzularımızın
gelişimlerinden bahsetsene canım
neler yapıyor senin kuzular?

canım hiçbirşey olmasa bile lohusasın hala.böyle şeyler yaşaman çok normal.bak zor anında yanına koştular hemen,maşallah bu da bir nimet ve kıymetini bilmelisin.
günlerdir uykusuzsun,sütün ondan da çogalmıyor olabilir.dinlen bak nasıl kendine geleceksin.
bırak biraz kayınvalidenin yanında dursun bebeklerin.sen uyu dinlen dinç ol ki hemen toparlanabilesin.
becerememek degil neden beceremeyesin,sadece psikolojin hazır degil.ve gaz problemi bunaltıyor insanı,hepimizi bunalttı zamanında.ama geçecek.allah kolaylık versin sana.

bir de tek bakmayı kotarabilirsem herşey daha güzel olacak :) arada yalnız nasıl bakıcam diye aklıma gelip de soguk soguk terlemiyor degilim.
ama bu sefer gariptir,kararlıyım.

ouzi seni dönem dönem takip ediyorum ve çok sevimli geliyor bana hep yazdıkların.hepimiz benzer zorlukları yaşamışız.ama ilk günden beri yalnız bakanlar benim gözümde de kahraman.
ya şu yürüteç işi bir de seninle konuşmuştuk ya,tv işi aklıma takılıyor hep.oglum binince aman yumurtalıkları hasar gördü, yan bastı,kızım binince aman beli egrildi bilmem ne koca karılar gibi kurup kurup duruyorum ama yürütece bindirmekten de geri durmuyorum herşey dogru olsun diye ugraşırken çok dikkat etmekten egri oluyor bazı şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…