2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Canım ikiside sarı ya foto da biri kumral gibi çıkmış sana yürüteçli bi foto yollamıştım ya yürüteçteki yaramaz küçüğüm benim.dokuz aylık olduk hala gaz devam ediyor hala bazen kundak yapıp uyutuyorum ikiside yaramaz olsaydı bakamazdım tek. Evde gaz ilacı var bakayım vereyim bi denemiştim faydasını görmemiştim

Kv bu denli anlaşabilmenizde çok büyük şans dimi:)bakmasa bakmam der.canım özel bi soru olcak ama:)eşinle özel hayatınız ne durumda,malum başkasının ewi ve yalnız değilsiniz:)

neeeee
özel hayat mı?
o da ne?
biz ilk andan beri geceleri eşimle birlikte bakıyoruz, bebeklerimi başkasına bırakmışlığım sayılıdır
öyle yoruluyoruz ki aklımızın ucundan geçmiyor desem yeridir

duygucum zorlansam da korksam da tirssam da evime donmem gerek.
cunku alzheimerli ananem elinde olmadan anlamadan bebeklei uyandirmaya ve biraz da zarar vermeye basladi.dogum yaptigimda boyle degildi,besiklerini sallar yanlarinda dururdu.

hadi vira bismillah de ve başla
allahım yardımcın olsun

Aaa birbirinizedr vakit ayırın kız:)tmm bebekler önemli Ama sizde karı kocasınız.yaramazlık yapın arada bebekler uyuyunca:)

ben yürüteç almadım. hep yanlarında duramadığımdan ev işlerinden ötürü tehlikeli buldum. birbirlerini devirip ezerler diye düşündüm. hem bir keresinde başka bir bebeğinkine denemek için bindirdiğimde boyu kısa gelmişti. tepsisi ağzına denk gelmişti. ağzını vurup durmuştu aylin. küçük geldi yürütece. zaten ihtiyaç duymadım. ben temizlik yemek yaparken bana eşlik ediyorlar. oyun halısı da almamıştım. kendi kendilerini dönüp, yuvarlanıp duruyorlardı. idare ettik yani.

tv bizde de kapalı. radyo açık evde hep. bizim favorş şarkımız arı vız vız vı. o şarkıda herşeyi yaptırabiliyorum çouklara. dans etmeleri bir harika.
her ne kadar gün içinde uzak kalsanda anneye bağlılık değişmiyor. özlemek de iyi geliyor çocuklara. gerçekten ağladıklarında falan bende sakinleşmeleri beni de çok mutlu edyor. bazen eşimle tartışıyoruz. çocuğu kucağına aldığında onu sinir etmk için ayin e ya da selşn e sevgi dolu bir bakış atıyorum. hemen kucağıma atlıyorlar babalarından. babaları kötü oluyor bu durumda. ondan hıncımı almış oluyorum :)
bir seneyi zor ve allahtan çabuk atlttık. önümüzdeki bir seneyi daha atlattık mı daha rahatız inşallah.

kızlar iyi geceler hepinize.evimdeyim şu an ve çok yorgunum daha ilk geceden.
eve girer girmez daha çocukları ana kucaklarından indirmeden mutfakta yanıma alarak marketten aldıklarımızı buzdolabına yerleştirdim.
eşim mutfakta bulaşık bırakmamış ama kirli sepetinde resmen bir kirli çamaşır dagı oluşturmuş,onları ayıklayıp makineye attım,
sırayla çocukların altını açtım,bugün yogurtları telaşeden geç kalmıştı yogurtlarını yedirdim,kızım kakasını yaptı tekrar altını açtım,
yatagımın çarşafını nevresimin vs. degiştirdim,artık çocukların odasında yatacagımız için epeydir kullanmadıgım yatak örtümü serdim,
annemlerin kullandıgı yorgan ve yastıkları kaldırdım,çocukların odasını boşalttım,
az evvel de çocukları eşimle uyuttuk eşim de uyudu ben şimdi süt kaynatıyorum yogurt ve peynir mayalayacagım ardından kimse uyanmaz ise derin bir uykuya dalmak istiyorum.
inanılmaz derecede belim agrıyor,bu kadar hıza ve işe alışkın degildim tabii ki 8 aydır hep yardımcım vardı.ama alışacagım elbet.
eşim oyun parkını hole mutfak kapısının yakınına kurdu,ben mutfaktayken lazım olur diye.bakalım yarın günümüz nasıl geçecek asıl macera yarın.

Allah kolaylığını verir canım merak etme kendine yavaş yavaş bi düzen kurarsın mesela ben çamaşırı gece asıyorum mutfağı geceden toplarsam gündüz günlük dağınıklığım kalıyor ev süpürmeye silmeye vaktim oluyor bak hala yatamadım ütü yaptım bebeklerin kıyafetlerini yerleştirdim ama alıştım bu düzene yapmayınca rahatsız oluyorum. Hadi bakalım nefisenin maceralarını bekliyoruz ağlamak yok dram olmasın lütfen:)

Bi guzel dinlenip sabaha guzel bi enerjiyle tek basına idare etmenin mutluluguyla kalkacaksın ins..ne guzel bende bu gunleri girecek miyim sanki hep karnımda öylece tepikleyip duracak gibiler...eger bi saglık problemi olmazsa, ben kendi basıma her zaman daha yorgun olsam da daha mutlu olurum..ins sende oyle olursun..allah hepinize kolaylık versin bana da dua edin kuzularımı saglikla koklayabileyim..

kızlar bebişlerim 10 aylık. kontrole gidince sanırım mikrop kaptılar sanırım. nezle oldular. birinde balgam var çıkarmaya çalıştıkça korkuyor ağlıyor ne iyi gelir? acil lütfen.....

Kızlar oğlumda öksürük vardı doktora götürdük enfeksiyon kapmış kuzum daha çok minik 23 günlük olduk(şurup verdi doktor birsürü3 gün sonra kontrol var inş biraz düzelmiş olur

kızlar bebişlerim 10 aylık. kontrole gidince sanırım mikrop kaptılar sanırım. nezle oldular. birinde balgam var çıkarmaya çalıştıkça korkuyor ağlıyor ne iyi gelir? acil lütfen.....
Geçmiş olsun ıhlamurun içine kabuğuyla beraber elmayı kaynatıp içirirsen elma balgamı söktürür hemde nezle içinde iyi gelir. Bunun için şuruplar da var. Bol bol sıvı ver balgamı üstten çıkarmaları zor olur çünkü artık kusmayı bırakmışlardır kakasıyla beraber atacak inşallah
Kızlar oğlumda öksürük vardı doktora götürdük enfeksiyon kapmış kuzum daha çok minik 23 günlük olduk(şurup verdi doktor birsürü3 gün sonra kontrol var inş biraz düzelmiş olur

Geçmiş olsun canım sanasa. Neden enfeksiyon kapmış olabilir bişi dedimi dr. Aman canım bazı ilaçlara dikkat et prospektüslerini oku bazıları beş günden fazla verilmiyor bebeklere

Öylemi canım bilmiyodumokuyayım hemen.inş biraz düzelmiş olur bidahakine

az evvel ögle uykularına yattılar canım.sabah maşallah güle oynaya kalktılar ama gece biraz sıkıntılı geçti kızım neredeyse on dkda bir bagırarak uyandı ama oglumun maşallahı vardı.kızım 5ten sonra derin uykuya geçti.gerçi ne zaman yer degişikligi yapsak kendi evleri bile olsa bir iki gec yadırgıyorlar.ben de kızımla bilikte bölük pörçük de olsa uyudum uykusuz sayılmam.
dedigin gibi,düzenim olacak inşallah.ben de sabah yerleştırdım çocukların eşyalarını,kendi çantamı da az evvel boşalttım.mutfagımı da toparladım elhamdülillah.şimdilik rahatım.
senin kız nasıl oldu??

canım hamilelik farklı sıkıntı bebekler dogduktan sonraki hayat farklı sıkıntı.ama hamilelik aynı zamanda farklı bir güzel,dogumdan sonraki hayat da farklı bir güzel.ilk günler kendinizi zorlamayın yalnız bakıcam diye,yardım alın.sonra kurarsın düzenini.çünkü iki minik bebek çok zorluyor insanı.şimdi benimkiler kalkacak mesela,oglum oturarak önündeki oyuncaklarla oynayacak,kızım kurtlu oldugu için oturdugu gibi kendini yere atıp sürünecek en alakasız yerlere,mesela koltuk altlarına gidecek :) ben ne kadar sızlansam da benim durumum zor degil şu an.allahın izniyle inşallah sen de zamanında bir dogum yaparsın ve yalnız bakabilecek kadar sakin ve sevimli bebeklere sahip olursun :)

nadidecim geçmiş olsun.bana balgam için doktor ventolin ve sekrol vermişti.ama balgamın çıkması bir haftayı bulmuştu.
sen nasılsın? epeydir yoksun.kolayladın mı biraz?

en iyisi doktora gitmen. biz nezle şikayetiyle gitmiştik. balgam yoktu. sadece burun ıkanıklığı vardı. peditus şurup kullandık. doktor bu evde her zaman bulunsun. soğuk algınlığı nezle gibi bir şey olursa bu şuruptan içirirsin demişti. balgam işini bilmiyorum. bakteriyel olabilir ve antibiyotik kullanman gerekebilir. geçmiş olsun. burnu için sserum fizyoloik kullan bu arada.

geçmiş olsun. eve çok ziyaretçi geldi mi? büyük bir ihtimal ondandır. nefeseinin açılması için genelde bir kap suya vicks atıp odanın bir yerinde tutuyorlar. vicks suyla buharlaşıyor ve boğazları rahatlatıyormuş. vicks haricinde okaliptüs yağını da duymuştum.

Gelmezmi canım ya insanlar o kadar anlayışsız kalın kafalıki.çocuklar biraz ele avuca gelene kadar ziyaretçilerin yanına çıkarnak yok vicksi deniycem

Bi ara kızımın biri boğulacak gibi öksürüyordu balgamdan bi kaç dra götürdüm ilk götürdüm ilk dr boğmaca için kullanılan ilaçtan verdi fayda etmeyince başka dra götürdüm oda peditus verdi yine fayda etmedi balgam özellikle uykuda tıkıyordu ve boğulacak sanıyordum bebek morarıyordu sonra başka bi dra daha götürdüm geçmeyince ona peditus kullandığımı söylediğimde bebekler için çok tehlikeli bi şurup at çöpe dedi her drun tedavi şekli farklı elbette ventolin verdi bu dr ishal gibi yaptı bebeğimi kakayla çıksın diye ve sık sık emzirerek kusturmaya çalıştım balgamı çıksın diye. Peditus şurubu bi araştır istersen

Nefisecim
Maşallah ee gün bitti sayılır bşraz yorulur sun her işe koşmaktan ama üstesinden gelirsin
Benim kız bugece iki Buçuğa kadar sürekli mızırdandı beni emmek istiyor bende şu emziği bir deneyeyim dedim biraz pekmeze bandırıp verdim saat beşte daha sonra yedide kalktı emmeye çok mutlu oldum anlatamam inşallah bu gecede alır emzik. Akşam gaz ilacı verdim papatya ve rezene kaynattım ama banamısın demedi bu çoçuğun sorunu emmeyi istemesi galiba

canım pek yoruldum diyemem benimkiler maşallah yerde oyalanıyorlar bugün,yürütece bile koymadım daha hiç.tv de açmadım.bir ara sessizlikten sıkılıp açtım şöyle bir baktılar ilgilerini çekmedi oynamaya devam ettiler :)
muffin hamuru almıştım dün marketten şimdi onu yaptım fırına atıcam.gel birlikte yiyelim :)
inşallah emzige alışır canım emzik büyük rahatlık.benimkiler de emzkle uyuyor emzik düşünce bgırıyorlar emzgi agızlarına verince uyumaya devam ediyorlar.ama bazen çok sık oluyor.olsun,uyuyorlar ya.kırk saat uyutmakla ugraşmıyorsun.gerçi bu gece kızım babasını uykusuz bıraktı :)

Canım afiyet olsun sana ben annene yakın sayılırım sana uzağım ataşehirdeyim ben. İyi maşallah korktuğun kadar olmadı bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…