- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.301
hala gaz mı çekiyor kızın canım ya kaç aylık oldu.allah kolaylık versşn sana.damla kullanmaya devam etsene.
dengeli vermiş allah canım digeri de onun gibi olsaydı ne yapardın :) hangisi yaramaz olan,sarışın olan mı kumral olan mı :)
Kv bu denli anlaşabilmenizde çok büyük şans dimi:)bakmasa bakmam der.canım özel bi soru olcak ama:)eşinle özel hayatınız ne durumda,malum başkasının ewi ve yalnız değilsiniz:)
duygucum zorlansam da korksam da tirssam da evime donmem gerek.
cunku alzheimerli ananem elinde olmadan anlamadan bebeklei uyandirmaya ve biraz da zarar vermeye basladi.dogum yaptigimda boyle degildi,besiklerini sallar yanlarinda dururdu.
neeeee
özel hayat mı?
o da ne?
biz ilk andan beri geceleri eşimle birlikte bakıyoruz, bebeklerimi başkasına bırakmışlığım sayılıdır
öyle yoruluyoruz ki aklımızın ucundan geçmiyor desem yeridir
hadi vira bismillah de ve başla
allahım yardımcın olsun
ben yürüteç almadım. hep yanlarında duramadığımdan ev işlerinden ötürü tehlikeli buldum. birbirlerini devirip ezerler diye düşündüm. hem bir keresinde başka bir bebeğinkine denemek için bindirdiğimde boyu kısa gelmişti. tepsisi ağzına denk gelmişti. ağzını vurup durmuştu aylin. küçük geldi yürütece. zaten ihtiyaç duymadım. ben temizlik yemek yaparken bana eşlik ediyorlar. oyun halısı da almamıştım. kendi kendilerini dönüp, yuvarlanıp duruyorlardı. idare ettik yani.ne güzel anlatmışsın tugba,inşallah ben de görürüm o günleri.benimkiler ayın 5inde 8i bitirecek.dolu dolu 8 aylık olacaklar.diş sıkıntıları bitmiyor.diş etleri kıpkırmızı ama çıkmıyorlar bir türlü.bir başlasa peşpeşe çıkacaklar biliyorum ama gelemediler daha.üst tarafta ikisinde de beyaz bir parça var.ama doktor o diş degil diyor.diş etinin üstünde dişten başka beyaz ne olabilir bilmiyorum.yani benim aylarca önce diş sandıgım diş degilmiş doktora göre.sıfırız hala diş konusunda.ve çok bunaltıyor beni bu konu.sıkıntıları bitmiyor çünkü.
masallah bugüne kadar anne sütüyle getirebildiniz bebekleriniz,helal olsun size.bilin ki çok imreniyorum size.
yürüteç kullandın mı sen tugba??
tatilden hiçbir şey anlamadan 1 haftası bitti bile
tüm günümü onlara ayırıyorum
dışarı çıkarıyorum, oyunlar oynuyoruz tüm gün
bana inanılmaz alıştılar
ağladıklarında sadece bende teskin oluyorlar
acayip hoşuma gidiyor bu durum
zira bir ara babannelerini anneleri zannediyorlardı
davulları var bir tane
vurdukça müzik değişiyor
her ikisi de mini mini bir kuş konmuştu şarkısını arayıp buluyor ve oynuyorlar
yani favori şarkımız o,
uyanınca ağlarlardı eskiden
şimdi uyanınca yataklarından doğrulup bizze sesleniyorlar
ceee yapıyorlar
bizi görünce hemen gülüyorlar
rahat bir şekilde sıralıyorlar
eren aykta hiçbir yere tutunmadan 10-15 saniye duruyor ama hala yürümüyoruz
acıktıkları zaman mama diyorlar
suyu öğrendiler
su içmek istediklerinde bırrr bıırr diyorlar
yemek konusunda seçici oldular epeyce
damak tadlarını öğrendim sayılır
kim neyi sever, kim neyi yemez artık biliyorum
dede, baba, mama gel, bay bay, bebek diyoruz
anne henüz demiyorlar
televizyon hala tabu
onların yanında özellikle kapalı tutmaya dikkat ediyorum
cep telefonları çok ilgilerini çekiyor
ondan uzak ttamıyorum maalesef
telefonumu getirip kulağıma tutup baba diyorlar
beden gelişimleri ile birlikte beyin gelişimlerini görmek beni çok mutlu ediyor
her günümüze çok şükür
artık iyice tadlarından yenmiyorlar
kızlar iyi geceler hepinize.evimdeyim şu an ve çok yorgunum daha ilk geceden.
eve girer girmez daha çocukları ana kucaklarından indirmeden mutfakta yanıma alarak marketten aldıklarımızı buzdolabına yerleştirdim.
eşim mutfakta bulaşık bırakmamış ama kirli sepetinde resmen bir kirli çamaşır dagı oluşturmuş,onları ayıklayıp makineye attım,
sırayla çocukların altını açtım,bugün yogurtları telaşeden geç kalmıştı yogurtlarını yedirdim,kızım kakasını yaptı tekrar altını açtım,
yatagımın çarşafını nevresimin vs. degiştirdim,artık çocukların odasında yatacagımız için epeydir kullanmadıgım yatak örtümü serdim,
annemlerin kullandıgı yorgan ve yastıkları kaldırdım,çocukların odasını boşalttım,
az evvel de çocukları eşimle uyuttuk eşim de uyudu ben şimdi süt kaynatıyorum yogurt ve peynir mayalayacagım ardından kimse uyanmaz ise derin bir uykuya dalmak istiyorum.
inanılmaz derecede belim agrıyor,bu kadar hıza ve işe alışkın degildim tabii ki 8 aydır hep yardımcım vardı.ama alışacagım elbet.
eşim oyun parkını hole mutfak kapısının yakınına kurdu,ben mutfaktayken lazım olur diye.bakalım yarın günümüz nasıl geçecek asıl macera yarın.
Bi guzel dinlenip sabaha guzel bi enerjiyle tek basına idare etmenin mutluluguyla kalkacaksın ins..ne guzel bende bu gunleri girecek miyim sanki hep karnımda öylece tepikleyip duracak gibiler...eger bi saglık problemi olmazsa, ben kendi basıma her zaman daha yorgun olsam da daha mutlu olurum..ins sende oyle olursun..allah hepinize kolaylık versin bana da dua edin kuzularımı saglikla koklayabileyim..kızlar iyi geceler hepinize.evimdeyim şu an ve çok yorgunum daha ilk geceden.
eve girer girmez daha çocukları ana kucaklarından indirmeden mutfakta yanıma alarak marketten aldıklarımızı buzdolabına yerleştirdim.
eşim mutfakta bulaşık bırakmamış ama kirli sepetinde resmen bir kirli çamaşır dagı oluşturmuş,onları ayıklayıp makineye attım,
sırayla çocukların altını açtım,bugün yogurtları telaşeden geç kalmıştı yogurtlarını yedirdim,kızım kakasını yaptı tekrar altını açtım,
yatagımın çarşafını nevresimin vs. degiştirdim,artık çocukların odasında yatacagımız için epeydir kullanmadıgım yatak örtümü serdim,
annemlerin kullandıgı yorgan ve yastıkları kaldırdım,çocukların odasını boşalttım,
az evvel de çocukları eşimle uyuttuk eşim de uyudu ben şimdi süt kaynatıyorum yogurt ve peynir mayalayacagım ardından kimse uyanmaz ise derin bir uykuya dalmak istiyorum.
inanılmaz derecede belim agrıyor,bu kadar hıza ve işe alışkın degildim tabii ki 8 aydır hep yardımcım vardı.ama alışacagım elbet.
eşim oyun parkını hole mutfak kapısının yakınına kurdu,ben mutfaktayken lazım olur diye.bakalım yarın günümüz nasıl geçecek asıl macera yarın.
Geçmiş olsun ıhlamurun içine kabuğuyla beraber elmayı kaynatıp içirirsen elma balgamı söktürür hemde nezle içinde iyi gelir. Bunun için şuruplar da var. Bol bol sıvı ver balgamı üstten çıkarmaları zor olur çünkü artık kusmayı bırakmışlardır kakasıyla beraber atacak inşallahkızlar bebişlerim 10 aylık. kontrole gidince sanırım mikrop kaptılar sanırım. nezle oldular. birinde balgam var çıkarmaya çalıştıkça korkuyor ağlıyor ne iyi gelir? acil lütfen.....
Kızlar oğlumda öksürük vardı doktora götürdük enfeksiyon kapmış kuzum daha çok minik 23 günlük olduk(şurup verdi doktor birsürü 3 gün sonra kontrol var inş biraz düzelmiş olur
Geçmiş olsun ıhlamurun içine kabuğuyla beraber elmayı kaynatıp içirirsen elma balgamı söktürür hemde nezle içinde iyi gelir. Bunun için şuruplar da var. Bol bol sıvı ver balgamı üstten çıkarmaları zor olur çünkü artık kusmayı bırakmışlardır kakasıyla beraber atacak inşallah
Geçmiş olsun canım sanasa. Neden enfeksiyon kapmış olabilir bişi dedimi dr. Aman canım bazı ilaçlara dikkat et prospektüslerini oku bazıları beş günden fazla verilmiyor bebeklere
Allah kolaylığını verir canım merak etme kendine yavaş yavaş bi düzen kurarsın mesela ben çamaşırı gece asıyorum mutfağı geceden toplarsam gündüz günlük dağınıklığım kalıyor ev süpürmeye silmeye vaktim oluyor bak hala yatamadım ütü yaptım bebeklerin kıyafetlerini yerleştirdim ama alıştım bu düzene yapmayınca rahatsız oluyorum. Hadi bakalım nefisenin maceralarını bekliyoruz ağlamak yok dram olmasın lütfen:)
Bi guzel dinlenip sabaha guzel bi enerjiyle tek basına idare etmenin mutluluguyla kalkacaksın ins..ne guzel bende bu gunleri girecek miyim sanki hep karnımda öylece tepikleyip duracak gibiler...eger bi saglık problemi olmazsa, ben kendi basıma her zaman daha yorgun olsam da daha mutlu olurum..ins sende oyle olursun..allah hepinize kolaylık versin bana da dua edin kuzularımı saglikla koklayabileyim..
kızlar bebişlerim 10 aylık. kontrole gidince sanırım mikrop kaptılar sanırım. nezle oldular. birinde balgam var çıkarmaya çalıştıkça korkuyor ağlıyor ne iyi gelir? acil lütfen.....
en iyisi doktora gitmen. biz nezle şikayetiyle gitmiştik. balgam yoktu. sadece burun ıkanıklığı vardı. peditus şurup kullandık. doktor bu evde her zaman bulunsun. soğuk algınlığı nezle gibi bir şey olursa bu şuruptan içirirsin demişti. balgam işini bilmiyorum. bakteriyel olabilir ve antibiyotik kullanman gerekebilir. geçmiş olsun. burnu için sserum fizyoloik kullan bu arada.kızlar bebişlerim 10 aylık. kontrole gidince sanırım mikrop kaptılar sanırım. nezle oldular. birinde balgam var çıkarmaya çalıştıkça korkuyor ağlıyor ne iyi gelir? acil lütfen.....
Kızlar oğlumda öksürük vardı doktora götürdük enfeksiyon kapmış kuzum daha çok minik 23 günlük olduk(şurup verdi doktor birsürü 3 gün sonra kontrol var inş biraz düzelmiş olur
en iyisi doktora gitmen. biz nezle şikayetiyle gitmiştik. balgam yoktu. sadece burun ıkanıklığı vardı. peditus şurup kullandık. doktor bu evde her zaman bulunsun. soğuk algınlığı nezle gibi bir şey olursa bu şuruptan içirirsin demişti. balgam işini bilmiyorum. bakteriyel olabilir ve antibiyotik kullanman gerekebilir. geçmiş olsun. burnu için sserum fizyoloik kullan bu arada.
geçmiş olsun. eve çok ziyaretçi geldi mi? büyük bir ihtimal ondandır. nefeseinin açılması için genelde bir kap suya vicks atıp odanın bir yerinde tutuyorlar. vicks suyla buharlaşıyor ve boğazları rahatlatıyormuş. vicks haricinde okaliptüs yağını da duymuştum.
en iyisi doktora gitmen. biz nezle şikayetiyle gitmiştik. balgam yoktu. sadece burun ıkanıklığı vardı. peditus şurup kullandık. doktor bu evde her zaman bulunsun. soğuk algınlığı nezle gibi bir şey olursa bu şuruptan içirirsin demişti. balgam işini bilmiyorum. bakteriyel olabilir ve antibiyotik kullanman gerekebilir. geçmiş olsun. burnu için sserum fizyoloik kullan bu arada.
geçmiş olsun. eve çok ziyaretçi geldi mi? büyük bir ihtimal ondandır. nefeseinin açılması için genelde bir kap suya vicks atıp odanın bir yerinde tutuyorlar. vicks suyla buharlaşıyor ve boğazları rahatlatıyormuş. vicks haricinde okaliptüs yağını da duymuştum.
Nefisecim
Maşallah ee gün bitti sayılır bşraz yorulur sun her işe koşmaktan ama üstesinden gelirsin
Benim kız bugece iki Buçuğa kadar sürekli mızırdandı beni emmek istiyor bende şu emziği bir deneyeyim dedim biraz pekmeze bandırıp verdim saat beşte daha sonra yedide kalktı emmeye çok mutlu oldum anlatamam inşallah bu gecede alır emzik. Akşam gaz ilacı verdim papatya ve rezene kaynattım ama banamısın demedi bu çoçuğun sorunu emmeyi istemesi galiba
canım pek yoruldum diyemem benimkiler maşallah yerde oyalanıyorlar bugün,yürütece bile koymadım daha hiç.tv de açmadım.bir ara sessizlikten sıkılıp açtım şöyle bir baktılar ilgilerini çekmedi oynamaya devam ettiler :)
muffin hamuru almıştım dün marketten şimdi onu yaptım fırına atıcam.gel birlikte yiyelim :)
inşallah emzige alışır canım emzik büyük rahatlık.benimkiler de emzkle uyuyor emzik düşünce bgırıyorlar emzgi agızlarına verince uyumaya devam ediyorlar.ama bazen çok sık oluyor.olsun,uyuyorlar ya.kırk saat uyutmakla ugraşmıyorsun.gerçi bu gece kızım babasını uykusuz bıraktı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?