- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.321
Kızlar doktor benim bebeğimede peditus verdi
Canım ortalık karıştırmak istemem ama başıma geleni söyledim ben her drun görüşü verdiği ilaçlar farklı oluyor malum. Antibiyotiği kullan canım gerek görmese yazmaz heralde.
Canım afiyet olsun sana ben annene yakın sayılırım sana uzağım ataşehirdeyim ben. İyi maşallah korktuğun kadar olmadı bak
Kkzlar bide encef isimli antibiyotik yazdı.kullanmasammı diye geçiriyorum aklımdan
Hap kadar çocuğa ilaç vermek çok fena ama mecburuz galiaba
Kızlar doktor benim bebeğimede peditus verdi
sedefçim geçmş olsun.öksürük için tugbanın dedigi gibi ben okaliptüs yagı kullanmıştım.yastıgına damlat ve gögsüne demişti doktor. ve mustelanın mentollü gögüz balsamını vermişti ama küçücük tüpe 35 tl verdim pahalı epey.gögsüne sürüyordum yatmadan önce.
sen doktorunu dinle,gerek olmasa yazmazdı çünkü çok küçük bebegin daha.
bu arada bak neredeyse bir aylık oldular hemencecik büyüyecekler anlamayacaksın :)
Ne biliyim canım ya büyürlermi diyosun:)annemin ewinde rahatlığa alıştım valla napıcam sona bilmşyorum
canım benden çok anne rahatlıgına alışan var mı burda bilmiyorum,bak ben sabahtan akşam yalnızlıga alıştım bile.evi toplamaya yemek yapmaya hatta kitap okumaya bile vakit bulabildim.şimdi düşünme o kadar ileriyi bugünün keyfine bak :)
Öylemi diyosun:)peki o zaman.yaza kadar artık biraz ewde biraz annemde kalıcam gidip gelicem.idare etcez seninkiler 8 ay oldumu
ayın 5inde dolu dolu 8 aylık olacaklar canım.9dan gün alacaklar.5 haziran dogumlu benimkiler.
o yaz da biraz uzayabilir,kasma kendini.hem kardeşinin de okulu tatil olur,annen sana yardım etmeye devam eder.zaten ayrılamaz torunlarından,benim annem ne yani artık gelmicek miyim ben diyor bana :) duramaz haftasonu damlar babamla biliyorum
Bu arada kv ayrıca sinir oldum artık.eşime laf sokuyomuş 40lı bebekleri gezdiriyonuz diye.annemdeyimya .
önce ona gitmeni beklemiştir.
duyma canım herşeyi yoksa sinr oldugunla kalırsın.40lı mırklı diye birşey mi kaldı artık,ben 10 günlük gezmelere gitmiştim.
nadidecim geçmiş olsun.bana balgam için doktor ventolin ve sekrol vermişti.ama balgamın çıkması bir haftayı bulmuştu.
sen nasılsın? epeydir yoksun.kolayladın mı biraz?
en iyisi doktora gitmen. biz nezle şikayetiyle gitmiştik. balgam yoktu. sadece burun ıkanıklığı vardı. peditus şurup kullandık. doktor bu evde her zaman bulunsun. soğuk algınlığı nezle gibi bir şey olursa bu şuruptan içirirsin demişti. balgam işini bilmiyorum. bakteriyel olabilir ve antibiyotik kullanman gerekebilir. geçmiş olsun. burnu için sserum fizyoloik kullan bu arada.
peditus kullanıyorum hep evde var ateş için calpol kullanıyorum ve fizyolojik serum. tşkler...
Bi ara kızımın biri boğulacak gibi öksürüyordu balgamdan bi kaç dra götürdüm ilk götürdüm ilk dr boğmaca için kullanılan ilaçtan verdi fayda etmeyince başka dra götürdüm oda peditus verdi yine fayda etmedi balgam özellikle uykuda tıkıyordu ve boğulacak sanıyordum bebek morarıyordu sonra başka bi dra daha götürdüm geçmeyince ona peditus kullandığımı söylediğimde bebekler için çok tehlikeli bi şurup at çöpe dedi her drun tedavi şekli farklı elbette ventolin verdi bu dr ishal gibi yaptı bebeğimi kakayla çıksın diye ve sık sık emzirerek kusturmaya çalıştım balgamı çıksın diye. Peditus şurubu bi araştır istersen
Canım ins basta alışana kadar mutlaka yardım alırım sagolsun annem istedigin kadar kalırım dedi..benim dedigim su an senin için..az evvel ögle uykularına yattılar canım.sabah maşallah güle oynaya kalktılar ama gece biraz sıkıntılı geçti kızım neredeyse on dkda bir bagırarak uyandı ama oglumun maşallahı vardı.kızım 5ten sonra derin uykuya geçti.gerçi ne zaman yer degişikligi yapsak kendi evleri bile olsa bir iki gec yadırgıyorlar.ben de kızımla bilikte bölük pörçük de olsa uyudum uykusuz sayılmam.
dedigin gibi,düzenim olacak inşallah.ben de sabah yerleştırdım çocukların eşyalarını,kendi çantamı da az evvel boşalttım.mutfagımı da toparladım elhamdülillah.şimdilik rahatım.
senin kız nasıl oldu??
canım hamilelik farklı sıkıntı bebekler dogduktan sonraki hayat farklı sıkıntı.ama hamilelik aynı zamanda farklı bir güzel,dogumdan sonraki hayat da farklı bir güzel.ilk günler kendinizi zorlamayın yalnız bakıcam diye,yardım alın.sonra kurarsın düzenini.çünkü iki minik bebek çok zorluyor insanı.şimdi benimkiler kalkacak mesela,oglum oturarak önündeki oyuncaklarla oynayacak,kızım kurtlu oldugu için oturdugu gibi kendini yere atıp sürünecek en alakasız yerlere,mesela koltuk altlarına gidecek :) ben ne kadar sızlansam da benim durumum zor degil şu an.allahın izniyle inşallah sen de zamanında bir dogum yaparsın ve yalnız bakabilecek kadar sakin ve sevimli bebeklere sahip olursun :)
Kuzum gecmis olsun ya oglusun hasta mı olduBu arada kv ayrıca sinir oldum artık.eşime laf sokuyomuş 40lı bebekleri gezdiriyonuz diye.annemdeyimya .
Kuzum gecmis olsun ya oglusun hasta mı olduhemen iyileşir ins bi arkadasın dedigi gibi gelene gidene dikkat et bebekler uyuyo de falan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?