2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar gece çok sıkıntılı geçti.benm kuzulara ne oldu anlamıyorum uyumuyorlar bir türlü.gayet güzel uyuyan çocuklara nazar mı degdi anlamadım.
kızım odada tık sesi çıksa uyandı ve en az yarım saat sallanarak uyudu her kalkışında.ilk günlerdeki gibi,beşiklerinde uyudular bu gece sıgmamalarına ragmen,beşikten alıp yataga koydugum anda uyandılar.ama aglama sızlanma yok.uyanıyorlar ve oyuna başlıyorlar gecenin bir körü.kızımla annem yatıyordu ama ben 8 aydır oglumla hiçbir gece oyun oynamadım uykusu açılmasın diye,yani alışlkanlıktan olamaz.annemin de uykusu agırdır o da kaldırıp kızımla oyun oynayamaz diye tahmin ediyorum.
ben azı akşamlar tam bugday ununu tereyagıyla kavurup muhallebi yapıp veriyordum,dün gece de verdim acaba o mu agır geldi?yani huzursuz etmedi ama enerji vermiş olabilir acaba?? çünkü kızım sabah 8e kadar hiç mama içmedi.ve ikisi de mama içmeye başladıktan sonra uykuya geçtiler.
tecrübel arkadaşlar,duygu tugba hkere,sizce muhallebiden midir?

canım hepimiz üç aşagı beş yukarı benzeri şeyleri yaşıyoruz.kimi şeyleri görmemek lazım aranın bozulmaması için.
ben de kayınvalidemle anlaşamıyorum ama eşimin hatrına katlanıyorum,katlanmak zorundayım büyügüm hem de.
anne evi tabii ki kayınvalidenden daha rahattır,sen keyfine bak boşver.oglun nasıl oldu?

Canım oğlumu bugün başka bi doktora götürcez doğum yaptığım hastanenin doktoruna.ben küçük biyerde yaşıyorum ve dünkü doktor pek içaçıcı değildi bakalım bugünkü ne dicek

kızlar hele şükür oglumun alttan iki dişi çıktı...inşallah geceki sıkıntılar ondandır da bu gece uyur oglum,tabii kızım da.

kızlar hele şükür oglumun alttan iki dişi çıktı...inşallah geceki sıkıntılar ondandır da bu gece uyur oglum,tabii kızım da.

Gözün aydın canım darısı kızına.. canım muhallebiden değildir diye düşünüyorum sütünü içip uyudu diyorsun artık pilleri bitmiştir. Bizde aynı durumdayız bugece emzik almadı küçük hanım tüm gece yanımdaydı gece uyanıp bi saat oyalandık bizde tekrar uyumak için. Bu dönemler böyle demekki sabredicez artık
Annene çok çok selamlarımı ilet canım bi gün tanıştırız bebeleri iyice ayaklandıralım da

Son düzenleme:

canım ben hiç muhallebi vermedim
o yüzden bilemeyeceğim

canım benimkilerde diş sağlam 3 gece huzursuz ediyor
çıknca rahatlıyorar bazriz şekilde
ama seninkilerin şimdi üstler ve alt üst yanlar gelecek maalesef
pek bi rahatlama bekleme canım

okuldan öğretmen arkadaşım kansere yakalandı
sadec 30 yaşında daha
bugün onu ziyarete gittim
iki tane kızı var
birisi 3.5 yaşında bir diğeri ise 1.5 yaşında
tam 3. yü yapmaya niyetleniyordu
bu hastalık ortaya çıktı

her şey boş arkadaşlar
yaşamın ve sevdiklerimizin kıymetini bilelim
ne zaman başımıza ne geleceğini bilmiyoruz
insanız ve her şey bizim için
çok etkilendim çok
o küçük yavruları evdde öyle görü

yalnız bakmak için yanlış bir zamanı mı seçtim acaba...gündüz bir sıkıntı yok maşallah iyiler ama iki gece de zor geçti.
bakalım duruma göre annemi çagırırım artık ne yapalım...zaten sessizlikten o kadar bunaldım ki,8 aydır kalabalıgın içinde durunca.

kızlar dün doktora gittik.evet boğazlarımızda enfeksiyon var malesef kontrole geldik gittik hasta olduk dedim dr a güldü:) normaldir dedi burda herkes hasta. saatlerce bekledik doktorda çok ağladılar. antibiyotik balgam sökücü nezle ilacı burun akıntısı için peditus ve calpola devam ve burun spreyi. hepsinin kaç gün kullanılacağı farklı valla unutmamak için bir tablo hazırladım hangisi kaç gün ne zman verilecek diye. çok şükür ben tatildeyken denk geldi yoksa kv tek bakıyordu bakamazdı yine rapor alırdım. sürekli uyuyor miniklerim uyandıklarında ağlıyor öksürüyor öksürmekten korkuyor yine ağlıyorlar. oyuncak felen görmüyor gözleri. dr dedi ki dış ateşinin düşmesi sizi yanıltmasın iç ateşi geçmez . çok korktum iç ateşi anlamayız havale felen geçirmesinler de en büyük korkum o benim. gece çıtçıtlı badiyle yattı küçüğüm. büyüğün ateşi düşmeyince ilk def fitil verdim vermek istemesem de. o konuyu da anlamış değilim zaten şurup fitil ilişkisini. kaç saat sonra verilir ne kadar sürede düşe? bilgisi olan açıklama yaparsa sevinirim. moralim çok bozuk kızlar. inanın duş bile alamıyorum. ev berbat halde. pratiklik açısından makarna yapıyoruz :) ayrıca hiçbirşey yemiyorlar. şurup zor içiriyorum mamaya kattığım bile oluyor . korkuyorum mama da içmeyecekler diye..
çok yazdım sanırım ama benden haberler bunlar. şimdi uyudukları için yazabildim. uğrayabilirsem yazarım yine... hoşçakalın sağlıkla kalın....

Kızlar büyük oğlum öksürüyo diyodum zatürre olmuş dün küvöze aldılar yawrumu canımın yarısı onda kaldı.kan sonuçları ve ciğer filmleri kötü çıkmadı şükür..dua edin hemen iyileşsin yawrum.

Kızla çok geçmiş olsun rabbim evlatlarınıza şifa versin inşallah çabucak atlatırsınız allah yardımcınız olsun
Sedefcim senin yavruların çok küçük bundan sonra çok daha dikkatli ol canım eve misafir kabul etme onlar nefesten bile rahatsız olurlar inşallah atlatır zatürreyi küvez de daha iyi bakarlar hem diğer kuzunda etkilenmemiş olur

İnşallah canım koklayıp ayrılmak çok zor geldi süt getirdim şimdi 1 saat sona bilgi vercekler.ziyaretçilere kapalıyız bundan sona.

cnm havlularını aldım english home dan tavsiyen üzerine çok ii oldu teşekkürler

kızlar bebek bezini internetten hesaplı albileceğimiz biyer var mı tabi mama da aynen

nadidecim çok geçmiş olsun.allah şifa versin.
benim kız da ateşlenmişti doktor bize de bogazında küçük bir enfeksiyon var demişti.iki gece çıtçıtlı badiyle yatırdım.bana da doktor bir antbiyotik verdi adını unuttum şimdi,3 gün kullandım ben sadece.ateşi 3 gün sürdü.40a çıkmıştı ateşi.bir tek sabah kahvaltısı ve yogurt yiyordu.bir sefer o kadar ateşlendi ki kıpkırmızı oldu,ne yapacagımızı şaşırdık.hemen ılık duşa soktuk,ondan sonra ateşi düşmeye başladı.3 saatte bir calpol pedifen kullanıyorduk.gerektikçe de paranox.ama paranox s degil sadece paranox.ikisi arasında ne fark varsa ben de bilmiyorum.gece de ateşten uyuyamıyordu ancak ılık duştan sonra uyuyabildi.devamlı aglıyor ve kucakta durmak istiyordu.sagolsun annem hiç kucagında indirmeyip çok ilgilenmişti.yalnız olsam ben de baş edemezdm.ogluma a geçer diye korktuk ama çok şükür geçmeden atlattı kızım.
tekrar geçmiş olsun,hiçb ir bebek hasta olmasın çok zor.

sedefçim çok geçmiş olsun,demek küveze alınacak kadar cddi durumu.allah şifa versin en kısa zamanda.belki rahatsızlıgından huzursuzdu o kadar biz gaz diyorduk.
merak etme hastane ortamında daha çabuk iyileşir inşallah.allah en kısa zamanda saglıklı bir biçimde bebegini sana kavuştursun acısını göstermesin.

cnm havlularını aldım english home dan tavsiyen üzerine çok ii oldu teşekkürler

kızlar bebek bezini internetten hesaplı albileceğimiz biyer var mı tabi mama da aynen

canm ben english home müdavimiyim çok seviyorum orada satılan şeyleri :) güle güle saglıklı günlerde kullansın kuzuların inşallah
ben nevresim takımlarını da oradan almıştım.hatta odalarının abajürünü bile :)

bebek bezi için e-bebek i takip etmeni tavsiye ederim,ben internetten degil magazasından almıştım.yani magazası yakınsa oradan da alabilirsin kargo parasyıla ugraşmazsın.ben genelde bezleri oturdugum yerdeki marketten alıyorum çok indirimleri oluyor.dogumdan önce 22 paket bez almıştım 5 ay kadar kullandım belki de daha fazla
mamaya birşey diyemeyecegim çünkü mamayı dedemiz tedarik ediyor :)

kızlar elhamdülillah bu gece uyuyabildik.uyuyamasaydım anemi çagırmayı düşünüyordum inanın,uykusuzluga hiç dayanamıyorum hemen açılıyor musluklar bende.
çocuklarım 03.00 04.27 05.45 06.50 ve en son 09.00 da kalktılar.resmen not tuttum :) 11buçukta yatırmıştım.o kadar uykum vardı ve yorgundum ki,kırk kere kalkmama ragmen her seferinde yastıga kafamı koyar koymaz uyudum.
karyolalarında da yatırmaıdm bu gece,döşekler yine yere indi.hep birlikte mutlu mesut uyuduk.karyolası da eksik kalsın alışmasın ne yapayım :)

dişten olduğunu söyleyecektim, sen yazmışsın bile. ben hep muhallebi veriyorum geceleri. bir sıkıntımız olmadı. diş çıkacağı gün yada bir kaç gün bir şey yemek istemezler genelde. devamını sorunsuz çıkarrılar inşallah.
allah bizlere sağlık versin. kim bakar. çok kötü bir durum.

canım fitili ateşi çok yükseldiyse veriyorsun. ben 39 olursa fitil veriyorum. 38 civarındaysa şurup veriyorum. mesela fitilin etkisi daha uzun olduğu için gece yatmadan fitil veriyorum. sabaha kadar rahat uyuyor çocuk. mesela çocuğun ateşi 39 civarıysa fitil veriyorum. fitilden sonra ateşi düşüp tekrar yükselmeye başladıysa yani 38 civarındaysa ateşi şurup veriyorum. ilişki bu şekilde.
umarım iyileşirler kısa sürede.
allah allah her gelen bebekleri eline mi aldı. yazık bebeğine. ne zor. küvezde yalnız olduğunu, anne şefkatinden uzak olduğunu bilmek sana çok güç gelecektir. iyileşsin de telafi edersiniz inşallah.

Sağolun kızlar gzl dilekleriniz için bugün süt verdim kuzuma sağıp götürdüm sütüm iyice azaldı ama.ewe misafirde gelse bebeklerin odasının kapısını acmıycam artık ister küssün ister darılsınlar yavrumun huzursuzluğu ondanmış demek biz gaz sancısı diyoduk inş cabucak toparlanır kızlar.doktorla konuştum ciğerdeki enfeksiyon için antibiyotik ve vitamin tedavisi uyguluyolarmış antibiyotik tedavisi zaten 5 gün sürer dedi inş sonada çok tutmazlar.yeterki iyileşsinde 10 gün kalsın gerekiyosa.inş yawrum çıkınca eski sakin halini alır annesi iki kuzusunada yetişebilir...

Kızlar bide oğlumu dün özel bi hastaneye götürmüştük kontrol için,küvöz gerekince orda yoğun bakım olmadığı için başka bi hastaneye gönderdiler bizi..normal bi devlet hastanesi araştırma hastanesi.bişey söylemeniz zor ama devlet hastanelerinin yoğun bakımını bilip memnun olan varmı içinizde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…