- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.401
Gecmis olsun insallah ciddi degildir rahatsizligin.
Ben de tek bakmayaa baslaadim ama cocuk bakmaktan degil,8 aydir kalabaligin icindeolunca evde yalniz kalmaktan cok sikildim ve bunaldim.ama alismakk zorundayim.bakici da epey para aliyormus allah size guc kuvvet hayirli bol kazanclar versin.o kadar yaramaz mi seninkiler?yasina gelince kolaylarsin diyorlar pallavra mi ooo yoksa
nefisebrk senide takip ediodum. tek başına bakabilirsin buna ınan bebeklerini en iyi sen tanınsın. tek bakmak zor ama kendi kendine bi düzen kurunca iyi gidio. hemde kendi evinden uzaklasmamis olursun. benimkilrr hastaydi belki okumussundur. simdi topladilar kendilerini. tekrar bi dusen kurmaya calisiorum ama tek bakmak gercekten çok zevkli biraz dene sonra karar ver derim ben. uykuları da düzene girerse biraz rahatlarsin canim umarim tek. bakman icin allah sana güç sabir verir bebeklerinde ınş uslu sakin olur. geçen gün yazmissin tek bakn ikiz anneleri ikisi ayni anda agladiginda napiyosunuz die herkes kendince bisey buluo benim bebeklerim bos biberon la susuyolar. zaten bebeklerinle tek basina ilgilendigin zaman onların nr istedigini. nasıl sustirucani adan z ye bilirsin biliosundurda zaten ama bebeklerinin huylarini bildiklten sonra bakmak zor degil . hemde kendi evinde olursun ya ınş hayırlısı olsun. kolay gelsin canım.
Havvacim gecmis olsun inslah tekrar hastalanmazlar.
Canim uc gun yalniz baktim dorduncu gun kizimin huysuzlugundan annemi cagirdim.nitekim dun gece ne annemi ne beni uyuttu kizim.sanirim dis patlatacak.jel surdum olmadi pedifen verdim ama sabaha kadar siren cekip durdu.gunduz iyi de gece duzenimiz yok daha.bu aralar masallah oglum iyi kizim cazgir.guzel dilekleerin icin sagol canim elbette kendi duzenim olacak insallah ama cok da cesur degilmisim iste.haftaya evde degilim ama sonraki hafta yine bir deneme cekicem kismetse,rabbim yardimci olsun.
doğduğundan beri annem ve babam bizimle yaşıyor..ben 5 aylıkkenler işe başladım..bi ara yardımcı aldım ama çok faydası olmadığını gördüm son 5 aydır annem babam tek bakıyo.benimde süt iznim olumca işten erken çıkıyorum evim işime yakın zaten..1 yaşından sonra kendileri oyun oynamaya başlıyolar oyuncakları koyuyoruz oynuyolar ama evi baya güvenli hale getirdik.salonda bi çok eşyayı kaldırdık.onlarla oyun oynamanı istiyolar herşeyi merak ediyolar dokunmak eline almak istiyolar..oturmak istemiyolar uzun süre çabuk sıkılıyolar bu yüzden bütün vaktin onların peşinde koşmakla giyo..hele dışarı çıkınca bebek arabasına oturmak istemiyolar.bırakıncada kaçıveriyolar.elini bırakmaya gelmiyo..artık evde sıkılıyolar sürekli doşarı çıkmak istiyolar.zil çalınca hemen kapıyo koşuyolar.kapı açılıncada dışarı çıkar diye ağlıyolar..işe giderken sabah baya ağlıyolar..saklanıp gitmek çocugun güven duygusunu olumsuz etkilediği için işe giderken gittiğimizi ve geri gelceğimizi söylüyoruz baya ağlıyolar..benim Pasalarim da sekiz aya gircekler bi kaç gün sonra canım ya. demişsin ya hani zor günler bittiama. farklı zorluklar basladi diye herkes ilerde daha zor olur diyo. sen ne diosun bi ikiz annesi olarak. ben tek bakiyorum yardimci olabilecek kimse yok yanimda. ilerde rahatlarim diye dusunuyodum şen ne diosun canım
doğduğundan beri annem ve babam bizimle yaşıyor..ben 5 aylıkkenler işe başladım..bi ara yardımcı aldım ama çok faydası olmadığını gördüm son 5 aydır annem babam tek bakıyo.benimde süt iznim olumca işten erken çıkıyorum evim işime yakın zaten..1 yaşından sonra kendileri oyun oynamaya başlıyolar oyuncakları koyuyoruz oynuyolar ama evi baya güvenli hale getirdik.salonda bi çok eşyayı kaldırdık.onlarla oyun oynamanı istiyolar herşeyi merak ediyolar dokunmak eline almak istiyolar..oturmak istemiyolar uzun süre çabuk sıkılıyolar bu yüzden bütün vaktin onların peşinde koşmakla giyo..hele dışarı çıkınca bebek arabasına oturmak istemiyolar.bırakıncada kaçıveriyolar.elini bırakmaya gelmiyo..artık evde sıkılıyolar sürekli doşarı çıkmak istiyolar.zil çalınca hemen kapıyo koşuyolar.kapı açılıncada dışarı çıkar diye ağlıyolar..işe giderken sabah baya ağlıyolar..saklanıp gitmek çocugun güven duygusunu olumsuz etkilediği için işe giderken gittiğimizi ve geri gelceğimizi söylüyoruz baya ağlıyolar..
Gecmis olsun insallah ciddi degildir rahatsizligin.
Ben de tek bakmayaa baslaadim ama cocuk bakmaktan degil,8 aydir kalabaligin icindeolunca evde yalniz kalmaktan cok sikildim ve bunaldim.ama alismakk zorundayim.bakici da epey para aliyormus allah size guc kuvvet hayirli bol kazanclar versin.o kadar yaramaz mi seninkiler?yasina gelince kolaylarsin diyorlar pallavra mi ooo yoksa
Sağol canım bacaklarimda sıkıntım var ve beni çok zorladığı için tek bakamıyorum
10 ay dayandim ama artık olmuyor
Hatirlayan bilir benimkilerin zor bebek olduğunu ... Ama inanın her bebek aynı değil imkansız yalnız bakılmaz demiyorum ama ben hem sağlık sorunu yaşıyorum hemde hareketli bebeklerim var
İnşallah siz kolay bakabilirsiniz
Bu arada en akıllı bebekler bile yaşında zorlaşıyor cunku sürekli yürüme çalışması yaptıkları için düşüp kalkıyorlar arkasında çok kosuyorsun... Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum
Kayinvalidemin kizimi her gorusunde hic gelismemis demesine sinir oluyorum.
Kizim 8 kilo ve 72 cm boyunda,gelismemis mi allah askina?
Devamli oglumla kiyasliyor,oglum daha iri daha uzun.ama bunlarin ikiz oldugunu,ikizlere gore aylarina gore gayet iyi gelisme gosterdiklerini bilemeyecek kadar bilgisiz bir kayinvalidem var.
Ve devamli benimkilerden 23 gun once dogmus gorumcemin ogluyla kiyaslamalar...
Ya sabir cekmekten baska elimden birsey gelmiyor.
bence gayeyi iyi kilosu. ikiz olmasina ragmen tek bebegin olabilicegi kilodan daha fazla hatta kayınvalidenin cahillig o boşver. kendi kızının cocuguyla kiyaslamasinin tek bi sebebi olabilir seninki ikiz diyedir canım buna sevin bence kiskaniliosun ya :90:
Canım kilosu normal benimkiler seninkinden büyük olmasına rağmen küçüğüm 7, 6 büyüğüm 8, 4 kg.maşalah çok iyi kilosu bunlar iki bebek hemde erken doğdular dimi. Kıyaslamamak lazım gününde doğan bebekle çok farkediyorKayinvalidemin kizimi her gorusunde hic gelismemis demesine sinir oluyorum.
Devamli oglumla kiyasliyor,oglum daha iri daha uzun.ama bunlarin ikiz oldugunu,ikizlere gore aylarina gore gayet iyi gelisme gosterdiklerini bilemeyecek kadar bilgisiz bir kayinvalidem var.
Kayinvalidemin kizimi her gorusunde hic gelismemis demesine sinir oluyorum.
Nefise hep karşılaştırılacaklar malesef. Buna alışmalı ve kulakları tıkamalıyız. Ayrıca kızının kilosu boyu tek doğan çoğu çocuktan bile iyi maşallah. Benimde oğluşum kızımdan iki kilo önde. Bide geçmişe bakamadım tek bakmayamı başladın. Kolay gelsin. Rahat ol ve çocuklarından korkma. Ben ikisi bir ağlayınca ya emziriyorum. Ya da onlara bi oyun kuruyorum müzik açıyorum.
selam kızlar
benım kuzular eylul doğumlular artık dısarı cıksınlar ıstıyorum ama bebek arabasına karar veremıyorum
sızler neler yaptınız
Canım kilosu normal benimkiler seninkinden büyük olmasına rağmen küçüğüm 7, 6 büyüğüm 8, 4 kg.maşalah çok iyi kilosu bunlar iki bebek hemde erken doğdular dimi. Kıyaslamamak lazım gününde doğan bebekle çok farkediyor
Canim goremedim seni epeydir,nasilsin?birsey yoktur umarim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?