2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım benimkiler iki hafta sonra 1 yaşında olacaklar işallah
hemen alacağım canım dediğin yayın evinden
çok teşekkür ederim

Benim kızların gündüz uykulari yok denecek kadar azaldı ya gündüz karinlarini.doyuruyorum oyalaniyolar bir saat kadar sonra uykuya dalıyolar. Ama bir yada bilemediniz bir buçuk saat ancak uyuyolar. Ama gece uykulari çok iyi maşallah. Aksam dokuz on gibi karinlarini doyurup altlarini değiştirio uyutuyorum gece 3-4 e kadar uyuyolar. Uyaniyolar ama Gözlerini bile açmadan karinlarini doyuruyolar sabah 7 bucuga kadar. Ama gelin gorunki gündüz uykulari yok. Böyle olmasi normal mi ya yoksa bu aylarda daha mi uzun gündüz uykular i olmalı. Bi huzursuzlukları yok çok şükür gündüz de. Sadece uykulari gelince yüzlerini gözlerini karıştırıp haber veriyolar . Annem de diyo ki karinlari doyar doymaz uyumaliymis. Biz bebekken oyleymisiz :) bende diyorum ki bizimkiler yeni model :) karinlari doyduktan bir saat sonra uyuyolar. Bugun geceden itibaren gün boyunca kaç saat uyuduklarini hesapliycam bakalım.

maşallah diyelim canım uykularına
benimkiler o standardı 9. ayda ancak yakaladılar
muhtemelen gece iyi uyudukları için uykuya olan ihtiyaçları azalıyordur
ama bunun bir standardı yok emin ol canım
benimkiler geçen gün tüm gün sadece 20 dk uydular
ertesi gün ise 3.5 saat uyudular
yani canları nasıl isterse öyle oluyor
huzursuzlukları da yoksa
ne ala annesi

canım bizde hasatlig atlatana kadar babamiz eve dışardan geldiginde kiyafetini degistirdi. misafir kabul etmiyorum ama maskeye fln ihtiyac duymadim. senin bebeklerin daha küçük sen de atlatana kadar onlemini almissin. bide ben günlük ihlamur elma kabugu ayva yapragi kaynatiyorum taze olarak her gün veriyorum çok faydasini gordum belli bi miktar da abartmadan veriyorum. maske isinde de fazla skma bnce kendini biraz toparlaninca gerek yok diye düşünüyorumtabi sen onlarin annesisin sen bilirsin onlar icin herseyin iyisini. sende kendne dkkat et cnm allah kolaylik versin öptüm bebisler de senide. bu arada tek bakmaya baslamistin demi sen yanlis hatirlamiosam

canım bizde hasatlig atlatana kadar babamiz eve dışardan geldiginde kiyafetini degistirdi. misafir kabul etmiyorum ama maskeye fln ihtiyac duymadim. senin bebeklerin daha küçük sen de atlatana kadar onlemini almissin. bide ben günlük ihlamur elma kabugu ayva yapragi kaynatiyorum taze olarak her gün veriyorum çok faydasini gordum belli bi miktar da abartmadan veriyorum. maske isinde de fazla skma bnce kendini biraz toparlaninca gerek yok diye düşünüyorumtabi sen onlarin annesisin sen bilirsin onlar icin herseyin iyisini. sende kendne dkkat et cnm allah kolaylik versin öptüm bebisler de senide. bu arada tek bakmaya baslamistin demi sen yanlis hatirlamiosam

canım uyku olmasi çok normal bende surekli uyku hali vardi ben uykuyu hiç sevmezdim ama hamileligim baslarinda altı aya kadar uyku normal. insanin ustune bi agirlik cokuyo. beslenme konusunda seni cok iyi anliyorum diyebilirim. afedersin ama ben aç karnina oğre oğre içim disima cikiodu. kusmam bulanmtm çok çektirdi bana. dktruma sormuştum bn yedigimi ckartiriorum die. bebek beslenemZ die korkuyorum demistim dktrmda bebek alicag ni aliodur sen yemene bak dedi. kendine bi duzen kur herseyi yemeye gayret et cnm cevizi elinden dusurme havuc ye bol bol süt konusunda çok da icemisan zorlma ama ara sira iç derim bn.

Yalnız bakıyodum zaten canım zorlanırsam yardım istiycem ama kv den.ege hastaneden çıktı allaha şükür eymende cumaya kadar çıkar galiba,yalnız balgam var canım egede onun için bi tavsiyen varmı,bide onu atabilse yawrum

canım allah yardimcin olsun i zamn. ınş eymenede kavusrsun en kısa sürede iyileşir de. ben balgami Dktr uma sordugumda öksürüke birlikte atar demişti. ama çocuklarım atamadı. babaannem hakiki zeytinyagi ve bi kaç damla limon ver dedi eskiler işi bilio. iki gün bile surmedi balgamini atmasi. dktruna danış seninki ler küçük çünkü belki ishal fln yapabilir ver derse sen de kullan derim ben cnm yinede sen bilirsin

Ölçüleri ne canım yağ ve limon

Ölçüleri ne canım yağ ve limon

bir çay kasig zeytinyagi iki üç damla limon. ben gunde iki üç kez verdim bi cay bardağın a yptm. ama bebrklerini sırt üstü yatirma balgamini ciksrtamazlaryyutarlar yan yatir bide sirtina avuç içini azcik tumsek yaparak masaj yap biraz . balgamini oyledee rahat cikario valla ben yaptım cocugum birden cikardi rahatladi uyudu allah yardimcin olsun

YA canım aslında balgmmı değilmi pek anlamıyorum.uykusunda değişik sesler çıkarıyo.hani biz boğazımız gıcık olduğu zaman onu temşzlemek için uğraşırızya.öyle sesler çıkarıyo.anlatabildimmi:))

alattin canım anlattin ama o balgam iste atamio boğazını temizleyemedig icin değişik sesler cikario seninkilrde.

kızlar ben her gün bebeklerimi dışarı çıkarıyorum
zaten çok bunaldıklarında kapıya gidip ayağa kalkıp
sürekli kapıya vurarak aç aç aç diyorlar
montlarını gösteriyorlar
parka gidiyoruz
salıncağa biniyorlar
ama hemen uykuları geliyor
5 dakika sonra gözler kapanmaya başlıyorlar
salıncaktan aldım
parkın yanında boş bir arsa var
taş toprak, yaprak, kum ne ararsanız var
orada oynayan çocuklar vardı
kum kovaları, kürekleri, pet şişeleri
bıraktım benim canavarları toprağın üstüne
inanılmaz şaşırdıar
önce toprağı, sonra kurumuş yaprakları, sonra da taşları ağızlarına götürdüler
öğrenmeye çalışmaları, tanıma çabaları çok güzeldi
kumda oynayan çocukların yanına gittiler
kum kalelerini yıkıyorlar falan
yani oyunlarını bozuyor benimkiler
en sonunda eren seni istemiyoruz dediler
umursamadım
ama nasıl mesutum anlatamam
en sonunda teyze çocuğunu al,bizi rahatsız ediyor dediler
aldım yavruları bu seferde çimin üzerine bıraktım
dokunuyorlar, yokluyorlar
tanımaya çalışıyrlar
üşürler yer soğuktur dedim
aldım yerden ama arabaya bindiremedim inanki
nasıl dieniyorlar
tekrar salıncak istiyorlar
sonra ağızlarına emziklerini verdim de bindiler arabalarına
hemen uyudular
eve gelince banyo yaptırdım
çorbalarını içirdim
uyudular hemen
çok şükür her günümüze arkadaşlar

Oh mis..bende bu gunleri görür muyum acaba? Hamile olduğuma bile hala inanamazken...bende kuzularımı doğurup büyütup çimlerin toprakların üstüne atmak istiyoruuuum:)

benim bebişlerim güzel kızlarım 5 aylık oldular ve yavaş yavaş ek gıdaya geçmeye başladım.
ilk havuç suyu havuç püresi verdim.ıyı güzel yıyebildiler bir sorun olmadı.pirinc unu mamasıda aldım onuda denıcem azar azar.
siz neler verdınız.nasıl atlattınız bu süreci çok düşünüyorum ya bu çocuklar ne yicek diye:26::26:
içimden bir ses de dıyorki ne düşünüyon ne bulsa orda burda yemeye çalışyorlar zaten sen kendin ne yıceğini düşünçünkü aç kalıyorum aslında kalıyoruz annemler bakıyorum canlarıma:))keşek bıde zayıflasam habire de kilo alıyorum nasıl oluyor bu iş valla anlamadımnese gece gece kafa ütülemıyım ıyı geceler yardımlarınızı beklıyorum..

Oh mis..bende bu gunleri görür muyum acaba? Hamile olduğuma bile hala inanamazken...bende kuzularımı doğurup büyütup çimlerin toprakların üstüne atmak istiyoruuuum:)

28.haftadasın az kalmış atarsın ınşallah çimlere cayrlara bende bu yaz atarım anca:))
bu arada da hamile olduguna ınanmaya başalarsın yakında göbeğin kocaman olucak:))görenler tip tip bakıcaklar.sende hem mutlu hemde uyuz olucan)gecenın ortasında tekmeler yıcen bol bol sert sert. sağ sola dönerken zorlanıcan eşinin seni döndürmesini isticen:))sağ yatsan bebek sola yatsan bebek:)) yüzde yatamazsın nefesın kesilir:)))ne günlerdi be
zorda olsa hamile olmanın mutluluğunu yaşa bırak çimleri çayırları gelir inşalah o günler...

Hamilelik ayrı bi tatlı ona sözüm yok kuzuların tekmeleri hiçbişeye degisilmez..zor da olsa hamileliğim bitecek diye de üzülüyorum bazen:) cok paranoyak göründüm simdi biliyorum..ama özeniyorum burda okuyunca sizlere iste..napıyım:) bu arada karnım cok buyuk degil daha ama gece yatakta dönerken önümde baglı bi dag varmis gibi hissediyorum:)

Duygucum simdiye kadsr cocuklara hic kitap okumadim deme inanmam.coktan kitaplara alisimadi mi seninkiler?
Ben hergun muhakkak gazete okuyorum.basta elimde gazeteyi gorunce sasiran cocuklarim simdi gazete gordugu an atiliyor.
Her gun en az bir saat kitap okuyorum ben cocuklara.dinlesinler dinlemesinler okumami kesinlikle bitirmyorum,dinlemese de kelime dagarciklari gelisir illa ki.
Ben 4 aylik olduklarinda fisher price in soft book denen kitaplarini almistim,kumastan kitap.simdi sayfalari birbir cevirip hayvanlara bakiyorlar.arada normal kitap da veriyorum,sayfa ceviriyorlar.

Deryacim gece iyi uyuyorlar gunduz artik uyumazlar.benim annem de diyordu ama yeni nesiil cocuklar oyle olmuyor.
Faceten yazicam sana uzun uzun,rezalet bir hafta gecirdim.

benim kızlar 5 aylık oldular arkadaşım ama kitap konusunu hiç düşünmemiştim ben de alayım madem sen tecrübelisin ne önerirsin??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…