2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Canım sende benim için öylesin teşekkür ederim.. dikkat et kendine çok geçmiş olsun yollar da perişan ediyor insanı. Dinlenmene bak fırsat bulursan

Canim eve yeni girdik.kizima da ogluma da doktorunyazmadigi ilac kkalmaadi.firrsatim olunca uzun uzun muayenede olanlari yazicam ama hemeen aklima seni getirenn birsey dedi doktor,bu aylar biraz skintili gece de gunduz yaptiklari aktiviteleri yappmak isterler gecenin bir yarisi oyun isterler dedi.alti gun sonra cocuklari kontrole goturdugumuzde uyku egitimini anlatacakmis.bari ne kadar surer bu donem onu soyleyin dedim,dediklerimi uygularsan bir haftada duzelirller,simdi ilaclarla biraz toparlansinlar dedi.
Yani yasadigimiz skintilar donemselmis canim uyumamalar felan.ogrenddigimde hemen yazicam sana ama belki de duzelmistir senin kizlarin uykulari.

Hayirli olsun allah saglikli bir hamilelik gecirmeyi nasip etsin.
Her bunye farkli.kimisi ilk gunden beri sikinti yasar,kimisi son ana kadar yatmaz.ben ikinci gruptaydim,son gune kadar hep ayaktaydim oturdukca uyuz olurdum.31.haftada duvar fircalladigimi bilirim.ama ben cok sorunsuz gecirdim hamileligimi,sen kenddi vucuddunu ve doktorunu dinle,ona gore hareket et.

Canim gozunaydin allah beterinden korusun insallaah.
Biz dokuz aya varicaz dertler bitmiyor ki canim.ikisi da hasta.hasta olmasalar da uyumuyorlar ve huysuzlar.

geçmiş olsun nefisecim
sana ve çocuklarına

canım uyku konusunda benimkilerin kırılma noktası 9. aydı
birden düzeldiler şükürler olsun ki
şimdi 9 gibi uyuyorlar
ben 12 gibi süt veriyorum onlara
sonra gece 4--5 arası süt için kalkıyorlar
sonra 7.00--7.30 kalkış
arada emzik için uyanıyorlar ama
onu dert etmiyorum
zaten kız bizimle yatıyor
oğlanın beşiği de hemen dibimizde
tamam annecim ben buradayım diyip kucağıma alınca ya da emziği ağzına alınca hemen uyuyorlar
az kaldı canım inan bana,birden düzelecekler
sen bile inanamayacaksın

biz yaklaşık 4 ay sabah 5.30 da kalktık
ya da gece bile ereni salladık
uykusuzluk nedir bilirim
ama şükür ki geçiyor

toprakla haşır neşir olmalı bağışıklıkları için çok iyi. parka götürdüğüm zaman hava iyiyse eğer çimenlere oturtuyorum. çalıyla çırpıyla oynuyorlar. hoşlarına gidiyor.

öncelikle hasta olan bebeklere ve annelere geçmiş olsun.
pazar günü kızlarım 1. yaşlarını doldurdular. çok güzel bir doğum günü partimiz oldu. çok güzel geçti. acısyla tatlısıyla bir yıl yorgun ve çok şükür iyi geçti. 2. yaşımızda çabuk gelsin inşallah. 2. yaşta herşeyin daha kolay olacağını düşünüyorum çünkü
darısı sizlerin başına.

Canım öyle huysuzluğu yok onu bi kaç gün yaptı ağlayarak uyanmayı bıraktı ama hala bir saat deliksiz uykumuz yok ya sallayacağım uyku arası ya yanıma gelecek. Uyku eğitimiyle ilgili bende bikaç şey araştırdım ama ağlatarak öğretmek istemiyorum. Çoğu insanda bikaç gün ağlar sonra kendiliğinden uyur vs diyor ama ben kıyamam. Belki drun değişik bir yöntem tavsiye eder duymak isterim mutlaka paylaş. Gece uyanmazlarımız oyun oynamak istemeleri ama izin vermeme rağmen bir buçuk saatimiz sallayarak vs geçiyor anca uykuya dalıyor. Annemlerdeyim ya gezme fırsatımız oldu hava güzel diye, evde yirmi dk uyuyan bebeler arabada iki saat uyudular sallanmayı seviyorlar acaba ondanmı yoksa açık havadanmı bilemedim ama gezmek çok keyif verdi

Kizlar hepinize tesekkur ederim.tum gece uyumayan,annemle sabahi ettigimiz iki bebegim bana yine sinir krizi yasattilar.uyk suzluga dayanamayan ben dakika basi aglayip kalkan cocuklarim karsisinda yine gucsuuz kaldim aglamaya basladim.annem ikisini birden yanina alip bir onu bir digerini uyutmaya calisti.kizim gaz sancisindan saatlerce agladi,zaten butun gun vara yoga agladigi icin alistim artik.
Yazmak istedigim o kadsr ccok sey var ki,ne enerjim ne de. Vaktim var.
Duygucum benimkiler guzell uyuyrdu genelde.gece onbir sabah dokuz on arasi en ffazla uc kere kalkarlardi.su son zamanlards uykudan kalkip oynamak istiyorlar.bence doktorun onerecegi aglatma degil,farkli birsey.amaa sirmis gibi saklamasini da anlayamaadim.uykususum en kotusuu de hastayim.annem bile yetemiyor bazen.
Dun hsstane masraflari 400u gecti.148 tllik ilac yazdi doktor.ay sonu ay ortasini bulmadan geliyor bizde.oglumuun alti gun antibiyotik ignesi var.ne kadar asortik ve pahali ilac varsa doktor hepsini yazdi sagolsun.

Acik havada guzel uyuyorlar canim evet.hem temiz hava,hem b ir iki ses hem de hareket,guzel uyutuyor.ben de aglatamam,hem kiyamam hem tahammulum yok.cunku kizim bir basladi mi saatlerce agliyor.canimi agliyor.

Meraba herkeze ben ben bebeklerimi tek baktıgım ıcın cok extrem bi durum olmadıkca hep aynı. Anda besledım aynı anda uyuttum.bu buyuk kolaylık oluyordu,
Bide bebişlerı uyumayan arkadaslar sıkıntı yapmayın gececek.benımde bebeklerim cok guzel uyurdu 9. 10. aydan sonra cozuttular.denemedık yontem bırakmadım ama kendı bıldıklerını okudular.sımdı bi bucuk yasındayız bırı delıksız uyur hıc kalkmaz dıgerı sıkıntılı bıraz sut ıstıyor durmadan o da gecer herhalde.

Kizlar dun hastane kaydina gore 8 ay 14 gunluk olan bebeklerimin gelisimleri su sekilde;
Kizim masallah 8520 gr ve 72 cm.
Oglum masallah 11540 gr ve 77 cm.tartiya yatarak degil de,tartida oturarak tartildi oglum,sigmadi oralara
Oglum saatlerce oturuyor,kizim da saatlerce seri bir sekilde emekliyor.omer daha erken yuruyecek dedi doktor amcamiz.bir anda tutuna tutuna kalkacak emeklemicek pek di.zaten hic emeklemiyor su an.ama kizim evi turlayacak yakinda,mutfaga yanima geliyor.
Agzimiz hep laf dolu,objelere bakarak degisik sesler cikariyoruz,onlarla konusuyoruz.evde devamli e-de diye bagiran iki cocuk var

canım seni çok iyi anlıyorum uykusuzluk yorgunluk bitek bende var zannediyosun ama inan yeni annelerin hepsinde var.

sana ve diğer kızlara gaz sancısı için acil bi tavsiye vereyim çok işe yarıyo inan.
zeytinyağını karnına bi güzel ovala sonra lahanayı(sarı) biraz tavada yada mikrodalgada ısıt karnına koy beş dk sonra sonucu alırsın.hastanelik olduk bizde malum gaz sancısı var dedi o gün kızıma lavman yapıldı rahatladı ama hergünde yapılmıyor.daha çok dikkat ediyorum emzirdikten sonra hemen gazını alıyorum.alt gazıda lahana sayesinde çıkıyo bu arada lahanayı yarım gün yada bir gün kalsın karnında canım.bu arada uykusu için de bi tavsiyem var fön makinesini çalıştır ve bekle !!!!!

bu arada benim kızımda iki aylık..

Tesekkur ederim ama ben yeni anne degilim,ikizlerim 8.5 aylik oldu.kizima ara ara gaz vuruyor onun icin de bio gaia kullaniyorum.

Humeyranin huysuzlugu anlasildi kizlar,kizim 2. Kez 6. Hastalik geciriyormus.
canım o ömür boyunca sadece bir kere geçiriliyor
sonra da vücut bağışıklık kazanıyor diye biliyorum ben
eren de geçirdi hem de çok ağır
39.9 u gördük biz
bizde hastalık öncesi ve esnasında huzursuzluk yapmamıştı
3. günün sonunda başlayan ve 4 gün sürez huzursuzluğumuz olmuştu
ateşe çok dikkat et
zordur durumun
çok kolay gelsin
çok çok geçmiş olsun

Canim ben de bir kere geciriliyor bir daha olmuyor diye biliyordum hatta telde de doktora sordum bir kere gecirilmiyor muydu diye,hayir tekrarlayabilir dedi ben de anlamadim.o kadar huysuz ki,kucaginda bir kolundan digerine bile gecirirken bile agliyor bagiriyor.

Sedefcim ne zaman geciriliyor bir zamani var mi bilmiyorum.yuksek ates seklinde seyrediyor genelde.

uykusuzluktan gözlerim acio kızlar . iki gündür benim paşalar saolsun uyumuyo.gozlerimi kapatip actkca bile acio. sıfır uykuyla duruyorum
çok yorgunum ya. gecenin bi yarisi oyun istiyolar valla oynuyoruz yorulsun da yatiriyim diye dusunuyorum sonra geri hemen uyanio. herkese iyi geceler meleklerinizede bol bol uykular. ......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…