- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.521
Ben sabah kahvaltilarini onda yaptiriyorum,
Saat birde meyve,
Saat uc veya dortte sebze yemegi veya corbasi,
Saat alti veya yedide yogurt
Yatmadan once de muhallebi yediriyorum.ama arada acikip mama istedikleri oluyor.bu bahssettiklerim de bir kaseye yakin oluyor genelde.ama mesela pazartesi gunu sabahtan aksama kadar hastanelerde yollardaydik,devamli mama vermek zorunda kaldim,sadece kahvaltilarini yaptirabildim bir de oglen muz verebildim.bu tip durumlarda nasil hareket ettin benim aylarimda? Yeme duzenim iyi mi ne dersin cancagizim?
Guzel bir corba ama benimkileri aninda tikaryine de aklimda tutayim
Canim sen ouziye ben sana ozeniyorumyaslarina gelsinler evime gideyim diyorum.
Benim nonnikler ellerinden tutup yere basinca adimlar atiyor ama tabii destekle
Canim sagol ama ben istedigim gibi yetistirebildigimi dusunmuyorum,mecbur kaliyorum tv aciyorum,hos kizim ona bile agliyor,telefon ellerine vermicem diyorum buyuklerimiz anlamiyor aliniyorlar,kumanda vermeyin diyorum yine aliniyorlar,anneme her agladiginda kucaklama diyorum,artik kucaktan baska bir yerde oturmuyor hanimefendi.istedigi yapilmazsa kiyamet kopuyor beni cok zorluyor.
Ama papatya ve ouzi cok kararlilar iradeliler bende o yok.insallah ileride olur.
Senin bebisler nasil? Oyun halisi alicam diyordun ne oldu? Uykulari nasil?
canım ben uyanınca önce anne sütü veriyordum
süt azalınca kahvaltı öncesi anne sütünü kesmek zorunda kaldım
mama da vermiyorum
kahvaltada da kaşar gözdemiz bu ara
kaşar, zeytin, fındık ezmesi,ekmek, az tereyağında yumurta yediler
yatmadan önce de portakal yedirdim
uyuttum, uyandıktan sonra yukarıda anlattığım çorbayı içirdim
par ka gittik geldik, kuru üzüm yedirdik
tekrar uyuttuk
uyanınca akşam yemeğine beraber oturduk
ıspanak ve kıymalı makarna yediler
uyumadan önce yarım portakal ve bir küçük muz yediler
yattılar
şimdi uyurken sütlerini içireceğim
bir de gece kendileri acıkınca kalkıyorlar
bugün yoğurt yemedik
yoğurdumuz yoktu, yoğurdu da ekmek ile veriyorum ki tok tutsun
canım öğün araların açık mama istemeleri normal
kahvaltı ve ana yemekleri arasında 5,6 saat var canım
arada meyve var ama o tok tutmaz
onu öğün olarak görme
sadece vitamin olarak gör
ben aralarda fındık veya cevizi havanda dövüyorum
onu arada veriyorum
bir de kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı veriyorum
hem besleyici hem tok tutuyor
şu anda dışarı çıkarken
yanıma muz, ve kuru meyvelerden alıyorum
senin zamanındaykende süt ve muz alıyordum dışarıda olduğum zaman
canım sana tavsiyem ara öğünü artır
Canım ole dusunme bence harıka bı annesın bı don bak kendıne mıllet tek cocuga bu kadar caba harcayıp ilgi gostermez.benımkılerde kucaklanmayı cok sever tabı kucaklayacagız.benımkıler ıkısını bır kucaklayıp kaldırdıgımda bayılır.uykudan uyanınca salona kadar benım goturmemı ısterler.hele bı tanesı sureklı bacaklarımda.
Tv olayına gelınce benımkıler hayvan gorunce kıtlenıyor bende ızletıyorum vıdeo fılan. Nette duymussunuzdur baby aınstaın cok guzel videolar var ızletıyom valla.
Evde buyukler olunca sıkıntı tabı yazın kayınvalıdem cocuk ızlemek ıstemedıgı halde zorla izletmeye calısırdı.buyuklere oyle cocuk afedersın mal gıbı tv bakacak ondan ıyısı yok.
Kıyamet kopma bızde de var ve bende hıc te kıyamıyorum anneyız tabı kıyamayız. tabı cok kararlı olmak lazım olmaz dedıgın bıseye sureklı olmaz demek lazım bıde tabı olmaz dedıgın bıseye altarnetıf olmalı. Mesela bızım hesap makınamız var telefon yerıne telefonu her ıstedıgınde bu benım tel.im senınkı orda dıyorum.sonra oyun odamızda cekmecemız var ıvır zıvır doldurduk.mutfaktakı cekmecelerı ellemek yasak herkez kendı cekmecesını elleyecek.
Hep aynı seylerı yasıyoruz valla sımdı sızı okumak hosuma gıdıyor
Hamilelik endişe hariç cok guzel bence de..bütün zorluklarına rağmen içimdeki kıpırtıları dünyaya değişmem..aslında bi yandan bitiyo diye üzülüyorum bi yandan saglikla kucağıma alayım istiyorum hepsini sizde yasadınız iste bilirsin..bakalım benim ilk zamanlarımın şaşkınlığı nası gececek herseyi yaşayıp görücem :) zor olduguna eminim sinir krizleri geçireceğimi falan da biliyorum ama yine de onlarla hayatın guzel ve mutlu olacağına inananiyorum..ins oyle olur..:) gelip burda ağlarım belki:)Dogru soyluyon sımdı bakıyom da hamıleyken prenses gıbıydım yıyıp ıcıp yatıyordum ıse gıdıyordum ıstebıse yapmıyordum.sureklı fılm ızler ınternete gırerdım.sankı tek ikiz ben doguracaktım.sorunsuz bır hamılelık ve dogum cok sukur.hastanede ıkı bebegım uyuyor ben korıdorlarda hemsirelere esprıler yapıyorum sadece mutluyum .
Sonra eve gel cılelı bı bır sene gecırım.sımdı cok mutluyum.bebeklerım buyuyor saglıklı daha ne olsun hıc bır anlarını kacırmadım herseyı ogrettım ogretıyorum.bıran once buyusunler demıyorum cunku cok eglenıyoruz.
Ama gercek su ki bı yasına kadar bende lutfen bı an once buyusunler dıye dualar ettım.
Aslında anne babalar veya diger kişiler cocuk bakmayı cok iyi biliyo bile olsalar torunları için bebeklerin kendi anne babasına fırsat tanımalı..yardım istediği konularda yardım etmeli..sonuçta onlar bizim cocuklarımız bizim tecrubelerimiz..bu konuda ısrarcı ol bence..tecrubelerini isteyelim kullanalım şefkatleri hep bizimle olsun ama kuralları biz koyalım istiyorum bende..Ouzi ben kararliyim da,buyukler ilallah dedirtiyor cogu zaman.bir de `siz de tv izleyerek buyudunuz gerizekali mi oldunuz`diyorlar.izledim diye izletmek zorundayim herhalde.
Kizim kizdigimi anliyor,sert bakinca hemen agliyor ananesine bakiyor kurtar beni diye.e annemlerin ilk torunlari,annem her istediklerini yapiyor.simdi dehastalar hep tepelerde duruyorlar.
Bir de emekliyor,o kafa bes dkda bir bir yere carpiyor devamli agit evin icinde.su uc gunde bayiltti beni resmen.insallah iyilesince toparlanir ama pek umudum yok.
Solediklerin cok guzel seyler ya,uygulamaliyimmmm
Ne vereyim arada canim peki? Ceviz ve/veya findigi ben kahvaltida veriyordum.
Benim kizimin disi yok oglumun da iki tane var sadece,nasil verebilirim kuru meyveleri?
canım dişe ihtiyaçları yok ki
yutabilirler hiç korkma
mesela ben besni üzümü veriyorum
üzümü elinle ikiye veya üçe böl ver ağızlarına
yutuyorlar
ben epeydir veriyorum bir sorun olmadı çok şükür
çiğnemek için azı gerekli
o bizde de yok
incirin içini ver canım
kayısıyı sıcak suda beklet biraz
inciri de bekletebilirsin
yumuşayınca verirsin
o da inan açlığı bir saat öteler,
Biz gercekten cok sansliyiz kizlar.
Halamin kizi dogum yapti,bir kizi oldu.
Gayri ihtiyari,ee digeri nerede diye bir dusunce gecmis aklimdan.
Oglumun olmadigini dusundum bir an,devamli gulen,percemleri gozune kadar inmis e-de tiss diye sesler cikaran,annesini gorunce sevinen oglumun olmadigini dusundum.
Elbet tek cocuk daha kolay olacakti,ama ben o kolayligi da istemedigimi fark ettim,sikintilara ragmen o kadar alismisim ki iki tatli surata.
İkiz annelligi baskaymis.
Nerelerdesiniz yahu gunlerdir?? Ben caliyorum ben soyluyorum
Elhamdülillah çok şanslıyız bubkadar uykusuzluğa yorgunluğa rağmen çok mutluyuzBiz gercekten cok sansliyiz kizlar.
Halamin kizi dogum yapti,bir kizi oldu.
Gayri ihtiyari,ee digeri nerede diye bir dusunce gecmis aklimdan.
Oglumun olmadigini dusundum bir an,devamli gulen,percemleri gozune kadar inmis e-de tiss diye sesler cikaran,annesini gorunce sevinen oglumun olmadigini dusundum.
Elbet tek cocuk daha kolay olacakti,ama ben o kolayligi da istemedigimi fark ettim,sikintilara ragmen o kadar alismisim ki iki tatli surata.
İkiz annelligi baskaymis.
Nerelerdesiniz yahu gunlerdir?? Ben caliyorum ben soyluyorum
Bide hapşırıyolar kızlr,doktor ilk aylarda hapşırık hıçkırık normal demişti ama gerçekten normalmi.bu arada dün kırkımız çıktı:)büyüdük:)
Elhamdülillah çok şanslıyız bubkadar uykusuzluğa yorgunluğa rağmen çok mutluyuz
Hadi hayırlı olsun canım büyüyorlar işte dimi bak kırk gün geçmiş. İnşallah daha sakinleşirler bazıları kırklı bebekten korkun diyo :) hapşırmaları normal odalarını hergün havalandırmaya bak canım. Hasta olmasınlar diye cam açmamazlık yapma içerideki havasızlık bile hasta ediyor bebeği. Şimdi rahatladınızmı biraz kayınvalideyle
Rahatladım canım ya keşke başta yardım alsaydım.huysuz oğlanı gece kv veriyorum o başediyo:)kırktan sona pek değişiklik olmadı işte kusmalarından başka.mama değişikliğide kustururmu?çok değiştirdimen son dünden beri sma veriyom kusuyolar acaba sindiremiyolarmı?ilk aptamil 1 kullanıyoduk ona geçiceö bidahada değiştirmiycem
Canım mamaya ben altınci aydab sonra başladığım için bişey diyemicem. Nasıl kustuklarıda önemli belli bir döneme kadar bebeklerin çoğu kusuyor. Her beslenmeden hemn sonra kusuyorsa fazla geliyor olabilir miktar. Gazda kusturabilir mamayı biraz içirip gazını çıkar sonra tekrar kalanı ver. Bazısıda mamayı içirdikten sonra beş dk öylece yatsın oynatma diyor kusmaması için bunları bi dene istersen canım.birde her bebek her mamayı sevmiyor sen sevdikleri mamayı kullan canım
şu an davul çalıp oynuyor benimkiler
ve ben içimden ne geçirdim biliyor musun
keşke 3 tane olsaymış
zordur eminim ama bir şekilde büyüyorlar
allahım onları ne birbirinden ne de bizden ayırsın
amin
Zor günler gerçekten bitiyomu kızlar hiç bitmiycek gibi.mama değiştirdik kızlar,aptamil conformilden sma ya geçtik dün.ama bebeklerim mamadan sona kusuyo,mama drğişikliği böyle yaparmı
Bide hapşırıyolar kızlr,doktor ilk aylarda hapşırık hıçkırık normal demişti ama gerçekten normalmi.bu arada dün kırkımız çıktı:)büyüdük:)
Ewet canım ya benimkilerde zor kaka yapıyoUc kucuk bizdik hakikaten tatli olurdu da,artik on kisi mi bakilirdi bilmem
Bizimkiler de oyuncak kavgasi yapiyorlar,dayi hangimizi kucagina alcak diye bekliyorlarcok sukur huysuzluklari geciyor.
Bugun senin tavsiyenle ilk defa tereyaginda kasarli omlet yaptim,sevip sevmediklerini anlayamadim cunku oglumun ne hikmietse uykusu gelecegi tuttu,kizimi da resmen emeklerken yedirdim
Canim sen kendi basina gore mi degistirdin mamayi? Niye oyle yaptin canim.belli bir markada git devamli.ben o hatayi bir kere yaptim,benimkiler feci kabiz oldular.20 gunluk olduklarindan beri conformil kullaniyorum.
Benimkiler hic kusmadi,ama mide gazi kusma yapar.fazla veriyorsan da kusarlar tabii.o da ucuncu aya dogru gececek insallah.
Hepimiz ayri ayrio kadar zor gunler yasadik ki,ama gercekten geciyor.bu topigi bastan sona oku muhakkak.
Normal tabii ki canim,benimkiler hala cok hapsirir hikkii dye kocaman kocaman hickirirlar
Masallah bak kirk uctu,simdi hedef uc ay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?