2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kızlar perşembe günü kırkımız çıkacaksiz bebekleri bizim kadarken aynı andamı besliyodunuz?yoksa düzen kurmak için erkenmi

ben tek başıma baktığım için aynı anda beslemeye özen gösterdim cnm.. çünkü benim kızlarım çok mızmız uzun sürüyo mama yemeleri ve tek tek beslersem bana hiç bi şekilde vakit kalmıyodu.. aynı anda beslemek baya bi rahat geldi bana tabi biberonla beslersem aynı anda besliyorum ek gıdaları bu şekilde yapmıyorum cnm..

Son düzenleme:
kızlar ben hep ikisini bir besledim hala da öyle besliyorum
gece hangisi uyanırsa önce onu besliyorum, hemen ardından da uyku arasında diğerini besliyorum
mesela bir kaseye çorbalarını veya yoğurtlarını koyuyorum
mama sandalyelerine oturtuyorum
aynı kaşıklar bir birine bir diğerine veriyorum
hem kimin ne yediğini de biliyorum
elzem durumlar olmadığı sürece uykuları ve yemelerinin aynı saatte olması bizim için de çok önemli
biz de insanız arkadaşlar

Duygucum ne miktarda veriyorsun yemeklerini? Mesela her biri dolu bir kase corba iciyor mu?
Ben hala gun icinde cok mama veriyorum galiba,yemek miktarini az mi tutuyorm acaba.

Aynı anda acıkmıyolar benimkiler kızlar.zaten kv yanımda birine o bakıyo.o yüzdende şuanda düzen oturtamadım inş 2,3 ay sona beceririm

canim ben ilk gunden beri annemle bakiyorum,benimkiler de basta ayni anda yiyip uyumuyordu.kizim cok uyuyor,oglum sik uyanip sik yiyordu.ama son iki aydir hic bir cabam olmamasina ragmen ayni anda acikip ayni anda uyuyorlar.cok da takilma,su zor gunlerini atlat,kurarsin duzenini.

İnş canım ya tek bakmak zor ama ilk zamanlar kendim bakıyodumya özlüyorum o günleri.oğlumun gaz kaka sıkıntısı bitse.çok zormuş

Duygucum ne miktarda veriyorsun yemeklerini? Mesela her biri dolu bir kase corba iciyor mu?
Ben hala gun icinde cok mama veriyorum galiba,yemek miktarini az mi tutuyorm acaba.

Durun bı bacılar bısmıllah deyın Az once 18 aylık cocuklarım bı kase bulgur pilavı bı kase az sulu kerevızlı tavuk kucuk cerez kasesi yogurt yedıler oda en cok yedıklerı.

canım ne kadar yerse o kadar veriyorum ben
doyunca bırakıyorlar zaten
ama çok nadirdir
tüm kaseyi bitirmeleri
az önce de dedim ya
drin bir kasem var dolduruyorum içine yemeklerini
bir ona bir diğerine
nadir olarak kaseye ekleme yapıyorum

gün içinde hiç mama vermiyorum
son bir aydır gün içinde süt de vermiyorum
gece iki kere anne sütü alıorlar hala çok şükür

günde 500 cc mama almalılar sözünü hiç umursamıyorum
mama sektörünün aldatmacası olduğunu düşünüyorum

sarı mercimek, yeşil mercimek, bulgur koca bir kase et suyu ve pirinçten oluşan bir çorba yaptım
çorbanın da üzerine yağda soğan kavurup içine de yazdan koyduğum domates sosundan ekledim
hafif de baharat ve tereyağ ekledim
ikisi toplam bir kase yedi
parka gittik, geldik
şimdi de portakal yedirdim
birazdan da uyutacağım

Bu arada benım catlak oglanlarım ellerınde bı el radyosumahallenın delısı gıbı dolanıyolar

gözümde çok tatlı canlandılar valla
sana çok özenyorum ouzi ya
benimkiler de o kadar olsun ama hemen olsunlar istiyorum
yürüme çalışmamız yok henüz
acayip güzel sıralıyorlar
hiçbir yere tutunmadan 30 saniye ayakta duruyorlar ama adım atmıyorlar canım
sence ne zaman yürürler

Çok imreniyorum ya bizimkilerde büyürmü(daha minicikler kuş kadar

Merak etme vaktı gelınce hersey olur.canım benımkıler hıc ayakta durmadı kalkıp yurumeye basladılar.ama senınkılere de az kalmış bellı kı.
Bız esımle karsı karsıya oturur arada gıdıp gelmesını saglar cesaretlendırırdık.bı ona bı bana gelırlerdı.hala cok severler o oyunu.
Oncelerı esımle mesafeyı cok kısa tuttuk bı adım kadar adım atıp kucagımıza atıyordu kendını dusmeyecegını bıldıgınden bu hereketı sureklı denerlerdi. Sonra avas yavas mesafeyı uzattık tabı

İnş canım ya tek bakmak zor ama ilk zamanlar kendim bakıyodumya özlüyorum o günleri.oğlumun gaz kaka sıkıntısı bitse.çok zormuş

Canim gaz bitecek baska sikintilari baslicak ama bugunlerdeki gibi olmicak tabii ki.ben simfdi gaz donemini hatiramiyorum bile.

Ben sabah kahvaltilarini onda yaptiriyorum,
Saat birde meyve,
Saat uc veya dortte sebze yemegi veya corbasi,
Saat alti veya yedide yogurt
Yatmadan once de muhallebi yediriyorum.ama arada acikip mama istedikleri oluyor.bu bahssettiklerim de bir kaseye yakin oluyor genelde.ama mesela pazartesi gunu sabahtan aksama kadar hastanelerde yollardaydik,devamli mama vermek zorunda kaldim,sadece kahvaltilarini yaptirabildim bir de oglen muz verebildim.bu tip durumlarda nasil hareket ettin benim aylarimda? Yeme duzenim iyi mi ne dersin cancagizim?

Guzel bir corba ama benimkileri aninda tikar yine de aklimda tutayim

Canim sen ouziye ben sana ozeniyorum yaslarina gelsinler evime gideyim diyorum.
Benim nonnikler ellerinden tutup yere basinca adimlar atiyor ama tabii destekle

Herkes kendinin önündekine özeniyor bende doğurup kucağıma alsam diyorum yalan dunya iste bi mutlu olmuyo insanoğlu halinden:)

Herkes kendinin önündekine özeniyor bende doğurup kucağıma alsam diyorum yalan dunya iste bi mutlu olmuyo insanoğlu halinden:)

Dogru soyluyon sımdı bakıyom da hamıleyken prenses gıbıydım yıyıp ıcıp yatıyordum ıse gıdıyordum ıstebıse yapmıyordum.sureklı fılm ızler ınternete gırerdım.sankı tek ikiz ben doguracaktım.sorunsuz bır hamılelık ve dogum cok sukur.hastanede ıkı bebegım uyuyor ben korıdorlarda hemsirelere esprıler yapıyorum sadece mutluyum .
Sonra eve gel cılelı bı bır sene gecırım.sımdı cok mutluyum.bebeklerım buyuyor saglıklı daha ne olsun hıc bır anlarını kacırmadım herseyı ogrettım ogretıyorum.bıran once buyusunler demıyorum cunku cok eglenıyoruz.
Ama gercek su ki bı yasına kadar bende lutfen bı an once buyusunler dıye dualar ettım.

yazdıklarınızı okudum içim açıldı biz 5 aylık olduk ben size papatyaya ve nefise arkadaşıma çok çok özeniyorum...gerçekten zor bir yıl olucak anlaşılan...yaşından sonra biraz rahatlanıyor sanırım...

Canim sagol ama ben istedigim gibi yetistirebildigimi dusunmuyorum,mecbur kaliyorum tv aciyorum,hos kizim ona bile agliyor,telefon ellerine vermicem diyorum buyuklerimiz anlamiyor aliniyorlar,kumanda vermeyin diyorum yine aliniyorlar,anneme her agladiginda kucaklama diyorum,artik kucaktan baska bir yerde oturmuyor hanimefendi.istedigi yapilmazsa kiyamet kopuyor beni cok zorluyor.
Ama papatya ve ouzi cok kararlilar iradeliler bende o yok.insallah ileride olur.
Senin bebisler nasil? Oyun halisi alicam diyordun ne oldu? Uykulari nasil?

Bu arada benim kiz sabahtan beri hep uyumak istiyor kizlar.ayik kaldigi cok az zamanda da hep huysuz.bu kadar uyumazdi.
Bricanyl,calpol,levopront,laktazm ve ozel karisim burun damlasi kullaniyor uc ogun.bunlar bu kadar uyutur mu?
Bricanylde alkol varmis ondan mi acep.

Ben öyle düşünmüyorum canım yaa bunlar ikiz bakmak çok çok zor tv olayına o kadar soğuk bakmiyorum ben zaman zaman kurtarıcı olabiliyor anne için yani çok olmamak kaydı ile olabilir bence kucak bizde de sıkıntı ama yakin iletişim sağlıyor zor tabi ama bazen istemedikleri halde ben aliyorum sevmek icin ayrıca kendine haksızlık etme kendini parcaliyorsun evlatların için mükemmel bir annesin. Bizim uykular iyi sayilir bazen uyumuyorlar ama çok arada sabah 6 ya kadar iyiler.oyun halısı alamadım canım yaa çıkıp bakamadim internetten de secemedim kaldı:'(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…