2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar şimdi dr dan geldik 5.aylık kontrollerimiz vardı..dr herşey iyi dedi zeynep 6600 elif 6400 ..boyları zeynep 69 cm elif 66 cm..

çok kalkıyorlar yarı bellerine kadar dr oturmak istiyorlar 15 gün sonra oturtabilirsin dedi..ama yürüteç yok dedi.. birde tecrübeli annelere sorum rota virüs aşısının 2. dozunu yaptıran var mı varsa ateş yaptı mı ben haftaya yaptırıcam ateşten korkuyorum..

Masallah canim cok guzel gelisimleri ,fark da yok aralarinda.benimkilerin arasinda uc kilo var.boylari da uzun olaacak annesi
Doktor bana da yurutec asla dedi ama ben yedinci aya yakin aldim canim.az bindirdikten sonra bir problem olmaz.biz ikiz annesiyiz,yarim saatte olsa nefes almaya ihtiyacimiz var,doktorlarin umurunda mi sanki bizim yorulmamiz.en fazla onbes yirmi dk bindiriyorum ben tek seferde,gun icinde en fazla uc kere.ama snin kuzulara erken daha,dedigim gibi benn yedinci aya girmek uzereyken aldim.oglum zaten yurutece uzun gelmeye basladi,bir iki hafta sonra biindirmicem artik.
Ben de daha rotavirus ikiyi yaptirmadim.ama ilki ates yapmamisti.atesten korkma,surup var fitil var,en ffazla bir tam gun huysuzluk yapar sonra gecer,zaten yalniz bakmiyorsun.

cnm iletini beğenicektim ama site izin vermedi ne olmuş anlayamadım

Olsun,sagol canim

Gebeliğini yeni öğrenen bir anne adayı olarak sormak istiyorum. Vakit çok Allahın izniyle ama sizler kaçıncı haftada doğum yaptınız?

tamda aradığım bi konuyu söylemişsin cnm.. 2. rotayı neden yaptırmadın?? bi sebebi varmıydı? bende ilkini yaptırdım ama ikincisini yaptırmak istemiyorum..

tamda aradığım bi konuyu söylemişsin cnm.. 2. rotayı neden yaptırmadın?? bi sebebi varmıydı? bende ilkini yaptırdım ama ikincisini yaptırmak istemiyorum..

ben hiç yaptırmadım
zorunlu aşıların dışında bir şey yaptırmadım
ne demir, ne kan, ne de d vitamini damlalarını kullandım
hamileyken de hiçbir şey kullanmamıştım
allahıma bin şükür hiç de hastalanmadılar
hiç antibiyotik kullanmadım
gelişimleri de gayet iyi
tüm bunları ilaç firmalarının dayatmaları olarak görüyorum

Selam anneler .
Bugun garıp bı gun.12 de uyuyan ogluslarımın bırı gıtmıs saat 10 da yatak odasında uyuyakalmıs. Babası dıgerını dıasarı cıkardı ben bekcı.sonra onlar donerken o da uyuyakalmıs. Bu sefer dıgerıyle dısarı cıktı ben yıne bekcı.ama ıyı oldu bıraz babalarıyla vakıt gecırsınler. Bıde esım kardesı ve sen yokken cok uslu oluyor ne dersem yapıyor dıyor.mesela arkaya araba koltuguna oturtup gezdırıyor gıkını bıle cıkarmıyor ben olsam ohooo kırk naz...
Dogum haftası soran arkadas 38 de dogum yaptım.

Bende dısardan ılac vıtamın karsıyım.demır ve d vıtamını kullanmadık ve bır yasında kan verdık vermez olaydık, kan degerlerımız ıyıydı sukur.ama cok az et yıyorlar pekmezı zor iciyorlar ne yapacam bilmem.cocuklar sekere tatlıya alısmasınlar dedım sımdı de bal pekmez bıse yemıyolar

doktorumuz iyi görünüyorlar dedi
deldirmeye gerek yok, vitamine de gerek yok dedi
benimkiler de pekmezi içmiyorlar maalesef
eti güzel yiyorlar
et yiyen çocuğa vitamin vermem ben dedi
zaten verseler de ben kullanmıyorum

şu an bizim evde de herkes uyuyor
uyansınlar da evi temizleyeyim diye bekliyorum ben de
sbah parka götürmüştüm
onun etkisiyle herhalde bir buçuk saattir uyuyorlar

Canim pahali oldugu icin sira gelmeedi oona daha.yoksa ozel bbir nedeni yok.kalldi ki benimkiler cok hastalaniyor.gerci benim duzenim yok,kenddi evim annem kayinvalidem hepimiz farkli ilcelerdeyiz,ne zaman yer degistirsem hasta oluyorlar.

Duygu bu kuru meyveleri ne kadar veriyoorsun tek seferde.
Ben dun aksam basladim ama kizim yutamiyor.bir cikardi, agzinda bes parca var.
Bir de mudahale eden cok,verme bogulur,kaynat pure yap ver vs... nasil alisstiricam ki kati yemeye,cocuguma istedigim seyi istedigim gibi yediremiyorum,buyuklerin akil satmasindan biktim.

sagol arkadaşım 7. ayda bende koyucam yürütece dr ne derse desin..senin minişlerin maşallahı var nefise tek çocuk gibiler ufak olan bile çok çok iyi aman nazar değmesin de:)maşallah tekrar..yaptırıcaz aşıyı bakalım hayırlısı inş ateş yapmaz:)

bende dışardan hiç bişey vermek istemiyorum aslında ama benim bir eşim var dostlar başına...

gestapo subayları gibi her dk tepemde şunu verdin mi bunu verdin mi..sen dr dan daha mı iyi biliyorsun bla bla bla...yoruldum uğraşmaktan valla...

canım ben mesela kuru üzümü bugün 8-10 tane yedirdim
birer kuru kayısı yediler
bir tane hurmayı da ikisi yedi
canım parçaladığım kuru meyvelerin büyüklüğü
srçe parmağımın tırnağı büyüklüğünde
ver yutmasını bekle canım
sonra bir tane sonra bir tane
mesela yanına küp küp portakal kes
bir ondan bir ondan ver
mevve suyu niyetine
allah korusun canım
korkma hiçbir şey olmaz
ben her şeyi lokma lokma veriyorum
illaki zorlandılar ama inan kolay alışıyorlar

çok tatlı anlatmışsın :)))

güneş tepedeyken dışarı çıkar
uyurken ses çıkarma derken evimi temizleyemiyorum
temizleyemeyince de huzursuz oluyorm
evi süpürdüm silemedim daha
çamaşırım yıkandı asılacak
tuvalet lavabolar temizlendi
tüm gün yerdeler ya
hiç içime sinmiyor temizlik

oğlum kızımın saçını çekiyor
ağlatıyor zeynebimi
eren hayır diyorum, saç çekilmez, kardeş cici diyorum
o da bana hayır diyor
cici diyor
tecrübeli anneler nasıl olacak bu saç çekme işi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…