- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.561
doktorumuz iyi görünüyorlar dedi
deldirmeye gerek yok, vitamine de gerek yok dedi
benimkiler de pekmezi içmiyorlar maalesef
eti güzel yiyorlar
et yiyen çocuğa vitamin vermem ben dedi
zaten verseler de ben kullanmıyorum
şu an bizim evde de herkes uyuyor
uyansınlar da evi temizleyeyim diye bekliyorum ben de
sbah parka götürmüştüm
onun etkisiyle herhalde bir buçuk saattir uyuyorlar
kilo alımları iyiyse, büyümelerinde sıkıntı yoksa gerek yok bencede. bizimkilerin kilosu hiç de iyi değil. bir yaşımızı doldurduk 6,5 ve 8 kiloyuz. ayda 200 gr falan alıyoruz uzun zamandır. gidişat böyle olunca 3 ay önce iştah açıcı şuruplara, vitamin şuruplarına çinko şuruplarına başladık. bir yaşına kadar hiç kan değerlerine bakmadı doktorumuz. gerek yok iyi gözüküyorlar dedi. bu şurupları da kullandık ama sadece yine ayda 200-300 gr aldık. doktor araştırmak amacıyla 1. yaş kontrolünde tüm akla gelebilecek hastalıkları araştırdık. tüp tüp kan verdikçok şükür ki bir hastalık çıkmadı. beslenmeleri çok güzel. 5 öğün yiyorlar. yemek seçmiyorlar da. ama kilo alma olayı olmuyor bir türlü sağlıklı olsunlar da.
çok minnak benimkiler ya :)
bir hastalık olacağı aklımın ucundan bile geçmez benim senin anlattığın kadarıyla
uykuları iyi, huzurlu bebekler
yemeleri iyi
bir yıl boyunca anne sütü aldılar
canım zaten çok minik doğdular
kilolarını da ona göre hesaplarsak bence o da iyi
çünkü doktorumuz bir bebek yaşında doğum kilosunun üç katına çıkarsa
o çocuk sağlıklıdır demişti
canım çok şanslılar ki mama içmediler
neden dersen
benimkiler ilk 3 ay mama + süt şeklinde devam ederken
kilo alımları da neredeyse 1 kilonun üstüydü ama
şimdi o resimlerine bakıyorum şiş şiş bebeklerimin yüzü
mama içselerdi emin ol kiloları farklı olurdu
internette okudum aptamilin pre olanına toplama kararı çıkmış
çünkü içinde fazla miktarda iyot varmış
nasıl üzüldüm anlatamam
çünkü kızıma kullandım o mamamdan 2 ay
canım çok şanslılar ki mama içmediler
neden dersen
benimkiler ilk 3 ay mama + süt şeklinde devam ederken
kilo alımları da neredeyse 1 kilonun üstüydü ama
şimdi o resimlerine bakıyorum şiş şiş bebeklerimin yüzü
mama içselerdi emin ol kiloları farklı olurdu
internette okudum aptamilin pre olanına toplama kararı çıkmış
çünkü içinde fazla miktarda iyot varmış
nasıl üzüldüm anlatamam
çünkü kızıma kullandım o mamamdan 2 ay
ben hiç yaptırmadım
zorunlu aşıların dışında bir şey yaptırmadım
ne demir, ne kan, ne de d vitamini damlalarını kullandım
hamileyken de hiçbir şey kullanmamıştım
allahıma bin şükür hiç de hastalanmadılar
hiç antibiyotik kullanmadım
gelişimleri de gayet iyi
tüm bunları ilaç firmalarının dayatmaları olarak görüyorum
Canim pahali oldugu icin sira gelmeedi oona daha.yoksa ozel bbir nedeni yok.kalldi ki benimkiler cok hastalaniyor.gerci benim duzenim yok,kenddi evim annem kayinvalidem hepimiz farkli ilcelerdeyiz,ne zaman yer degistirsem hasta oluyorlar.
.
Ne yalan soyleyeyim mesajini okuyunca alindim,
Cunku ben mamayla buyuttum cocuklarimi,sizin gibi bir sene sut verme imkanim olamadi.olmadi,rabbim bu kadar vermisti rizklarini benden.hem kendi perisanligima,hem sut veremeyisime geceler boyu agladim.nasiil ki ben sizi anlayamiyorsam.sizin de beni anlamaniza imkan yok.
Neden anlatirken hala gozlerim doluyor? Bilmiyorum.kabullenme meselesi hersey.
Su an sadece gece iki kere mama icmelerine ragmen,benimkiler hala ayda bir kilo aliyor.mamanin bos kilo yaptigina inanmiyorum.
Aptamil ile ilgili esim firmayi aradi gecen gun.cunku biz. Conformil ile devam ediyoruz.yazim hatasi oldugunu,ama her ihtimale karsi o parti urunun piyasadan toplatildigi soylendi,biz de inanma yolunu sectik.
Ne yalan soyleyeyim mesajini okuyunca alindim,
Cunku ben mamayla buyuttum cocuklarimi,sizin gibi bir sene sut verme imkanim olamadi.olmadi,rabbim bu kadar vermisti rizklarini benden.hem kendi perisanligima,hem sut veremeyisime geceler boyu agladim.nasiil ki ben sizi anlayamiyorsam.sizin de beni anlamaniza imkan yok.
Su an sadece gece iki kere mama icmelerine ragmen,benimkiler hala ayda bir kilo aliyor.mamanin bos kilo yaptigina inanmiyorum.
Aptamil ile ilgili esim firmayi aradi gecen gun.cunku biz. Conformil ile devam ediyoruz.yazim hatasi oldugunu,ama her ihtimale karsi o parti urunun piyasadan toplatildigi soylendi,biz de inanma yolunu sectik.
kızlar en ii pişik kremi mustelamı butik bebede var da şimdiden alayım mı tavsiye edermisiniz yoksa ihtiyaca göre mi almalıyım
kızlar en ii pişik kremi mustelamı butik bebede var da şimdiden alayım mı tavsiye edermisiniz yoksa ihtiyaca göre mi almalıyım
Canım ben de ilk bes ay anne sutu sonra sekızıncı ay mama ve anne sutu verdım sonra da sutum bıttı.bende cok aglamıslıgım var.senı anlıyorum anne sutu ıle ılgılı soylenen her mevzu sankı bana soylenmıs gıbı oluyor alınıyorum. Bence alınma emınım arkadasımız senı incıtmek ıcın soylememıstır.
Bıde benım cocuklarım cok ırı dogdu masallah oyle az uz sutle doymuyordu.mılletın kı 30 40 cc içerken benımkıler 60 içerlerdı. Buna ragmen anne sutu aldılar ilk bes ay anne sutu aldılar ayda 1.5 dan az kılo almadılar yuzlerı tombık tombıktı sutten kestım cocuklarım 3 ay kılo almadı. Benım cocuklarıma mama yaramadı mesela.
O kendı de mama verdıgı ıcın kendıde uzuldugu ıcın oyle soyluyor.sen canını sıkma bosyere.
Bıraz fazla mı karıstım bılmem kusura bakmayın oyleyse eger, bu hassas bı konu
yine hastalandi benim bebeklerim. ;*( efemi hastneye yatrdilar üç gün yatti iki gün önce çıktık. cocuklarim yine bronşit geçirmişler egem efeme göre daha iyi oldug icin yatirmadilar evde hava verdik ona. efe biraz daha kotuydu. simdi ikiside iyiye gidio maşallahdktrumuz tekrarliyabilen bi hastakik oldugunu bi anda olunabilecegini söyledi. ınş bida tekrarlamaz. çok moralim bozuk bu ara hersey üst üste gelio canım çok skkin. gercekten çok bunaldim napicagmi bile bilmiyorum çocuklarımın hastaliginda hiç bi destekcim olmadi kayinvalidemden rica etmemize ragmen bunaldigini bakamicag cevabini aldik. ben yine bakarim ama gercekten hastayken çok nazli oluyolar allahtan zor zamanlari geçti dua edin bana kizlar ya gercekten çok bunaldim. ;*(( durduk yere aglayasim gelio
. Bende çocuklarımı mamayla büyüttüm.sütüm çok azdı ve 3 ay mamayla birlikte anne sütü verebildim sagdığım kadarıyla..emmeyincede zaten artmadı..napalım bizimkilerinde kısmeti böyleymiş dedim..tabiki anne sütü alsalar daha iyi olurdu ama nasibinde ne varsa ondan öteyede gidilmiyo...benimde bir arkadasım mama verdiğimi bildiği halde yanımda mamayı kötüleyici sözler etmişti ve bir anne olarak bu konu pek çok annenin hassas olduğu bir konu ve ben o gün inanılmaz üzülmüştüm..bir daha da o kişiyle görüşmek içimden gelmedi...anne sütü verebilen pek çok anne malesef bunu yapıyor yok mamalar şöyle kötü yok böyle.mamanın kilo yaptığınada inanmıyorum 15 aylık oğlum 9.7 kızım 10.3 kilo..herkesin rızkını veren allah..nefise ben şöyle düşünüyorum allah bence başka şeylerden rızıklandırmıştır..mama yiyen çocuk hasta yada anne sütü alan çocuk hiç hasta olmıyacak diye bisey yok..rabbim herşeyin hayırlısını versin herşeyin kararını veren...bu tür konularda anneler çok hassas oldugu için daha dikkatli konuşulması gerektiğini düşünüyorum..Ne yalan soyleyeyim mesajini okuyunca alindim,
yine hastalandi benim bebeklerim. ;*( efemi hastneye yatrdilar üç gün yatti iki gün önce çıktık. cocuklarim yine bronşit geçirmişler egem efeme göre daha iyi oldug icin yatirmadilar evde hava verdik ona. efe biraz daha kotuydu. simdi ikiside iyiye gidio maşallahdktrumuz tekrarliyabilen bi hastakik oldugunu bi anda olunabilecegini söyledi. ınş bida tekrarlamaz. çok moralim bozuk bu ara hersey üst üste gelio canım çok skkin. gercekten çok bunaldim napicagmi bile bilmiyorum çocuklarımın hastaliginda hiç bi destekcim olmadi kayinvalidemden rica etmemize ragmen bunaldigini bakamicag cevabini aldik. ben yine bakarim ama gercekten hastayken çok nazli oluyolar allahtan zor zamanlari geçti dua edin bana kizlar ya gercekten çok bunaldim. ;*(( durduk yere aglayasim gelio
Estagfirullah karismak olur mu hic,burada hepimiz arkadasiz,paylasimlar yapiyoruz birbirimize destek oluyoruz.
Duygunun ictenliginden ve karsisindakine deger vererek konusmasindan yana hic bir zaman sek suphe duymadim,zaten bana ithafen soylenmis brsey de degildi ama dedigin gibi insan ustune aliniyor.cok zor gunler gecirdim,gunde bes ilac kullandigim zamanlar oldu.sutum zaten azdi,bitkisel zavazingolarla iyi olamayinca sut vermeyi kesmemi gerektirecek ilaclar kullanmak zorunda kaldim.bu sut meselesi hep icimde kaldi.kendimi gereksiz yere cok hirpaladim.birden o gunler geldi aklima.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?