2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
benimkiler artık iyice kendileri yemeye başladı
kahvaltıyı kendileri yapıyorlar
ben sadece önlerine küçük parçalar halinde koyuyorum
mesela kaşarı işaret parmağım kalınlığında ve uzunluğunda kesip veriyorum
kendileri yiyor
zeytini açıp çekirdeğini çıkarıp
ikiye bölüp önlerine koyuyorum
acayip kolaylık oluyor bana da
kaşık da kullanıyorlar yavaş yavaş
kaşığa konulacak şeyi ben kaşığın içine koyuyorum
ağızlarını buluyorlar döke saça
çatal kullanmaya daha hevesliler ama çatalı vermiyorum ellerine
korkuyorum

elmayı karpuz dilimleri gibi ince ince kesip veriyorum, yiyebiliyorlar
ama bu ara favori meyvemiz kivi

Ben dort ay once aldim kuzularimi kucagima gebelik cok zor gecti dogumdan bir hafta sonrada evimi bile supurdum esim dogru duzgun yardim etmemesine ragmen dort aylik oldular bile eger ikizlerle ilgili merak ettikleriniz varsa cevaplamaya calisirim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kiyamiyorum yorulurlar diye:)
yorulmazlar. 2 yaşına kadar emme refleksi baskın olacak. 3. ayı geçsin ağzına herşeyi ağzına götürecekler emmek için. eğer oyalamak için vermek istiyorsan ver ama ben pişmanım sanki. geceleri emzik ağızlarında düştüğü için uyanıyorlar. onun için zırt pırt kalkıyorsun. alıştırmsasaydım geceleri daha rahat edermiysim bilmiyorum. açıkcası benimkilerin emziğe ihtiyacı yoktu. annem alışsınlar, rahat edersin dedi. verdi ağızlarına. yoksa istemiyordum. 15 günlğklerdi emziği verdiğimizde.

benimkilerde diş var ama çiğnemeden yutmaya kalıkıyorlar, boğluyorlar :)
kendimde gösteriyorum dişelrimi yerken falan ama hala çiğnemeden götürme derdindeler. ısırık alıyorlar ama kocaman ısırıyorlar. yavaş yavaş öğnereceğiz biz de.
maşallah papatya. sevindim. öğreniyorlar. bunları duyunca, görünce çok mutlu oluyorum.

Sizin ne kadar sürdü atopik d? Mustelayi doktor mu önerdi size

Sizleri gormek ne guzel ya ozlemisim tanidik isimler.gormeyi. bende alicam salincak kesin kararimi verdim. Evde.bir.de.salincak için yer acicam artık :)

Sizleri gormek ne guzel ya ozlemisim tanidik isimler.gormeyi. bende alicam salincak kesin kararimi verdim. Evde.bir.de.salincak için yer acicam artık :)

:) sorma o kadar sey var ki evde bi o eksikti kendi kendine uyusalar ya bizde rahat etsek ne güzel uyuodu benimkiler inşaat basladı yanımda onumde heryerde inşaat var camlar camur oldu valla kızların oda hala yüklük toplamak lazımki salımcaga yer açıldın ah ah :)

Canım Kızlarım Buğlem 👣 Eslem

Kızlar su egzama için benide bilğilendirin lütfen tamamen geçiren kortizonsuz krem kullanmak istiyorum yawruma prof advantan verdi bize bide nemlendirici krem ama sürüom geçio gene cıkıo 2 aydan beri böle kremi Genetik dedi bize babadan dolayı ama yara oluyo yawrumun yanakları

Tamamen gecer mi bilmem ama benim suan kullandığım krem kortizon içermiyor. Bebek bakım kremi ama cok fazla ve farklı alanlarda da ise yarıyor. Kullanayim durumu bildiririm sana da

emzik üştüğü için ağlama durumu bizde de vardı
ama geçti sonra
uyuyunca atıyorlar zaten
ama benim derdim de gündüz uykudan uyanınca emziklerini bırakmak istemiyorlar
versem tüm gün ağızlarında tutarlar
eğer birinin ağzında varsa hırpalama ve kavga sebebi diğeri için
ama bıraktırmayı düşünmüyorum henüz
hala ağlarken ilk susturucumuz anne, sonra emzik

babaanneye teşekkür etmeliyim bu konuda
8 aylıktan beri yemek kaşığı ile yediriyor neredeyse
mama kaşığı falan aldım ama kullanamıyorum ben onları dedi
şükür , güzel yutuyorlar ama çiğneme olayı bizde de yok
kakadan anlıyorum zaten ne yutmuşlar :)))
özellikle zeytin ve kuru üzüm parça parça olduğu gibi çıkıyor
bir de dikkatimi çekti yeşil mercimeği de sindiremiyorlar
mutlu olmak ne demek arkadaşım
mest oluyorum

acıktıkları zaman mama diyorlar, susadıkları zaman oğlum bırrr kızım su diyor
bu bile ne büyük rahatlık allahım

oğlum uyku konusunda bize çok çektirdi hala da çektiriyor
önce kendi kendine uyuyordu, sonra aylarca battaniyede sallanarak uydu
şimdi de kucakta sallanarak uyuyor
bir kaç gündür masal anlatarak uyutmaya alıştırıyoruz
inşallah becerebiliriz

kızım zaten en başından beri kendi yatağına yatınca ördeğine sarılarak uyuyor

Arkadaslar aranizda nenatal premature mama kullanan var miydi ayrica ne kadar sure onu kullandiniz diger normal mamaya ne zaman gectiniz

Tamamen gecer mi bilmem ama benim suan kullandığım krem kortizon içermiyor. Bebek bakım kremi ama cok fazla ve farklı alanlarda da ise yarıyor. Kullanayim durumu bildiririm sana da

Bizede basiscrem verdi nemlendirici günde 3 kez sür dedi ama gene cıkıo bebe vazelinide olabilir dedi su veriom bol bol nemli olur vücudu die ama bakalım bu egzama baya bebekte varmıs insan tek kendinde var sanıyo inşallah tez zamanda gecer bu egzama

Teşekkürler CNm biz Sezer ile sürekli görüşüyoruz geçen gün aklımıza geldi bu forum bizi çık rahatlatıyordu dedik baktımki tanıdık isimler burdalar hemen Msj yazalım dedik ... Bizde çok özlemişiz... Sende büyürmüşsün ikizleri zaman bayağı geçmiş...

merhaba. bebek arabası şart. benimki de baston bebek arabası. tek şiayetim arabada bebeği güneşten kotuyacak perde yok. hani normal bebek arabalarında üst perde aşağıya kadar iniyor ya bu arabalarda o özellik yok. güneş vurduğu zaman bebek arabasında tut tutabilirsen onları. kendim tülbent falan örttüm ama rüzgarda uçuyor yine güneşten koruyamıyorum. branda gibi sert bir şeyle örtmek gerek. ben bunun için branda çadır yapan bir yerle görüşüp arabaya perde yaptırmayı düşünüyorum.
iki bebek arabalarının yönü değişebilse harika olurdu. günşe vurduğu zaman yönünü öne arkaya istediğin gibi çevirbilirsin. baston olmayan bebek arabaları nasıl acaba? onları araştırdın mı? arabaları tek tek alıp birşeltirme aparatıyla brleştirip kullananlar da var.

Kucakta susan yatağa bırakınca ağlayan iki bebek annesinden günaydın.gün ne kadar aydın olursa.büyüyeceklerine küçülüyolar sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…