- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.761
Herkese merhaba..
Bu topikte yavrularını kucağına almış ikiz annelerinin tecrübeleri ,önerileri ,paylaşımları yer alsın istedim..
Hamilelik sürecinde neler yaşadık ,bebekler doğduktan sonra neler yaşadık ,tavsiyelerimiz ,öğrendiklerimiz ,merak ettiklerimiz....
Hepsini burdan birbirmizle paylaşalım ki anne adaylarına hem bilgi olsun hem de yeni anneler bilgilerini tazelesin..
Hadi bakalım pamuk eller klavyeye
yorulmazlar. 2 yaşına kadar emme refleksi baskın olacak. 3. ayı geçsin ağzına herşeyi ağzına götürecekler emmek için. eğer oyalamak için vermek istiyorsan ver ama ben pişmanım sanki. geceleri emzik ağızlarında düştüğü için uyanıyorlar. onun için zırt pırt kalkıyorsun. alıştırmsasaydım geceleri daha rahat edermiysim bilmiyorum. açıkcası benimkilerin emziğe ihtiyacı yoktu. annem alışsınlar, rahat edersin dedi. verdi ağızlarına. yoksa istemiyordum. 15 günlğklerdi emziği verdiğimizde.Kiyamiyorum yorulurlar diye:)
benimkilerde diş var ama çiğnemeden yutmaya kalıkıyorlar, boğluyorlar :)benimkiler artık iyice kendileri yemeye başladı
kahvaltıyı kendileri yapıyorlar
ben sadece önlerine küçük parçalar halinde koyuyorum
mesela kaşarı işaret parmağım kalınlığında ve uzunluğunda kesip veriyorum
kendileri yiyor
zeytini açıp çekirdeğini çıkarıp
ikiye bölüp önlerine koyuyorum
acayip kolaylık oluyor bana da
kaşık da kullanıyorlar yavaş yavaş
kaşığa konulacak şeyi ben kaşığın içine koyuyorum
ağızlarını buluyorlar döke saça
çatal kullanmaya daha hevesliler ama çatalı vermiyorum ellerine
korkuyorum
elmayı karpuz dilimleri gibi ince ince kesip veriyorum, yiyebiliyorlar
ama bu ara favori meyvemiz kivi
Kiyamiyorum yorulurlar diye:)
Ben ilk 8 ay ana diZi kullandım ancak iyice hareketlenince tehlikeli olmaya başladı.sonra 2 tane salıncak aldık halada kullanıyoruz salıncakta uyutup park yataklarına yatırıyoruz.ayrıca 2 çocugu aynı anda sallayıp uyutabiliyosun biz memnunuz..
Kızının yanağındaki durum atopik dermatit birçok çocukta görülebiliyo.benim oğlumdada vardı geçtiçok şükür..zamanla geçecektir..kortizollü kremler uzun süre kullanılmaz ben mustela stelatopia kullanmıştım..
Sizleri gormek ne guzel ya ozlemisim tanidik isimler.gormeyi. bende alicam salincak kesin kararimi verdim. Evde.bir.de.salincak için yer acicam artık :)Merhaba cnm ben salıncak olarak fisher price marka kullanıyorum çokkkkk memnunum tavsiye ederim. Hem yatarak hem oturarak kullanılıyor... 3,5 aylıktı aldığımda önceden bitini ayağında sallarken birini salıncakta uyutuyordum şimdi sıkıldıklarında koyuyorum... Kesinlikle ikiz annelerinde olmalı diyorum ...
Merhaba anneler uzun zamandır giremiyordum ikizlerim 7. Ayın içindeler şükürler olsun onlarla oyunlar oynayıp ağlaşmaktan bakmak nasip olmadı nasılsınız ikizleriniz nasıllar 😄
Arkadaşım nerelerdesin sen ya. Firsat bulunca tecrubelerini.paylas.burda.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Egzama benim kızın birindede var canm 7. Ayın içindeyiz kremi sürüom geçio ama yine cıkıo prof götürdüm yazın gecicek dedi sürtünmeden oluomus herseyini pamuk seç dedi yün polyester naylon kullanma dedi yanaklarında sırtında ve kolunda var yazı bekliyorum inşallah gecer genetik bir durummus bide ailede varsa eger kalıcı özellikmiş bizim babada var belirli donemlerde çıkıp geçio kendi kendine
Bizim ailelerde yok bu durum. Ben iki.uc gündür sudocrem kullanıyorum baya baya söndü. Çocuğun yüzü yumuşadı kızarıklık kalmadı. Pul pul olmuştu yüzü. Bugun o da bays gecmisti. Umarim tamamen gecer ya
Canım Kızlarım Buğlem 👣 Eslem
Sizleri gormek ne guzel ya ozlemisim tanidik isimler.gormeyi. bende alicam salincak kesin kararimi verdim. Evde.bir.de.salincak için yer acicam artık :)
Kızlar su egzama için benide bilğilendirin lütfen tamamen geçiren kortizonsuz krem kullanmak istiyorum yawruma prof advantan verdi bize bide nemlendirici krem ama sürüom geçio gene cıkıo 2 aydan beri böle kremi Genetik dedi bize babadan dolayı ama yara oluyo yawrumun yanakları
Canım Kızlarım Buğlem 👣 Eslem
yorulmazlar. 2 yaşına kadar emme refleksi baskın olacak. 3. ayı geçsin ağzına herşeyi ağzına götürecekler emmek için. eğer oyalamak için vermek istiyorsan ver ama ben pişmanım sanki. geceleri emzik ağızlarında düştüğü için uyanıyorlar. onun için zırt pırt kalkıyorsun. alıştırmsasaydım geceleri daha rahat edermiysim bilmiyorum. açıkcası benimkilerin emziğe ihtiyacı yoktu. annem alışsınlar, rahat edersin dedi. verdi ağızlarına. yoksa istemiyordum. 15 günlğklerdi emziği verdiğimizde.
benimkilerde diş var ama çiğnemeden yutmaya kalıkıyorlar, boğluyorlar :)
kendimde gösteriyorum dişelrimi yerken falan ama hala çiğnemeden götürme derdindeler. ısırık alıyorlar ama kocaman ısırıyorlar. yavaş yavaş öğnereceğiz biz de.
maşallah papatya. sevindim. öğreniyorlar. bunları duyunca, görünce çok mutlu oluyorum.
Tamamen gecer mi bilmem ama benim suan kullandığım krem kortizon içermiyor. Bebek bakım kremi ama cok fazla ve farklı alanlarda da ise yarıyor. Kullanayim durumu bildiririm sana da
Teşekkürler CNm biz Sezer ile sürekli görüşüyoruz geçen gün aklımıza geldi bu forum bizi çık rahatlatıyordu dedik baktımki tanıdık isimler burdalar hemen Msj yazalım dedik ... Bizde çok özlemişiz... Sende büyürmüşsün ikizleri zaman bayağı geçmiş...Sizleri gormek ne guzel ya ozlemisim tanidik isimler.gormeyi. bende alicam salincak kesin kararimi verdim. Evde.bir.de.salincak için yer acicam artık :)
kızlar o kadar araştırdım dün dışarı çıktık kollarımız kopunca gittik bu arabayı aldık nasıldır bilmem
http://www.onurbebe.com/Ikiz-Bebek-Arabalari/Beneto-Renna-Twin-Ikiz-Bebek-Arabasi-Fume-Kirmizi.aspx
ayrıca bende de bebek egzaması vardı bir oğlumda kortizonlu krem kullandık yanaklarındakiler geçti ama göğsünde ve kolundakiler duruyor. doktorumuz geçer diyor. ve gittikçe büyüdükçe bayılıyorum onların davranışlarına :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?