2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kucakta susan yatağa bırakınca ağlayan iki bebek annesinden günaydın.gün ne kadar aydın olursa.büyüyeceklerine küçülüyolar sanki

Vay yaramazlara bak sen annesi ikizlerinin gözü açıkmıs işi götürmeye bakıolar sıcacık kucagı kimse bırakmak istemez :)

Canım Kızlarım Buğlem 👣 Eslem

Yok öyle:)iki aylıklar şimdi.hele bi kaç ay daha geçsin bak nasıl ağlaya ağlaya kendi başlarına uyumayı öğrenecekler.i:)henüz kıyamıyorım çok küçükler.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Asıl şimdi alıştırmam lazım büyüdüklerinde hiç alışmıolar daha çok aglıolar agaç yasken egilmeli die bosuna dememişler kuzum ben 5 ay hiç sallamadım kendi kendilerine uyudular ve aglamayıda öğrenmediler ağlayarak tek yaptırdıkları sey kaka ve mama şimdi sallamamım sebebide evimizin 4 bir cephesine insaat yapıolar kıy biraz onların ve senin iyiliğin için cnm

Yok öyle:)iki aylıklar şimdi.hele bi kaç ay daha geçsin bak nasıl ağlaya ağlaya kendi başlarına uyumayı öğrenecekler.i:)henüz kıyamıyorım çok küçükler.

ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum
kucağa alıştırma laflarına da hiç itibar etmedim
hatta kayınvalidem de kucağa alıştırmayalım demişti
aldım kucağıma oturdum
sırayla bir onu bir diğerini
istedikleri kadar kucağa aldık
bir süre sonra istemiyorlar zaten
mesela benimkiler kucakta durmuyor şimdi
anne sıcaklığına ihtiyacı olduğu zamanda bırak o sıcaklığı hissetsinler

hiç ağlatarak uyutmayı da denemedim
bunun da yaratılışla alakalı olduğunu düşünüyorum
alıştırmadığım halde kızım hiç sallanmadı
hala da istemiyor, kendi kendine uyuyor
oğlum ise sadece kucakta uyuyor
demek ki ona ihtiyacı var
eminim bir süre sonra o da istemeyecek bunu

bu beni zorlamadı mı
tabi ki zorladı
ama onların istediği bu diyorum
annelik zaten gönüllü kölelik değil mi?

Bilmiyorumki canım ya üç beş ay sona başedemem diye düşünüyorum şimdi kv var rahatım ya sonrageceleri mama aralarındada sallanmak isterler diye korkuyorum.

Bilmiyorumki canım ya üç beş ay sona başedemem diye düşünüyorum şimdi kv var rahatım ya sonrageceleri mama aralarındada sallanmak isterler diye korkuyorum.

Canım her cocuk bir degildir sen evlatlarını durumuna göre hareket bence anne yüregin ne diosa onu yap kimi çocuk çok kucaga alınca sıkılır kucak istemez kimi cocuk hep kucak ister kişilik durumu ben çok kucagıma almadım emzırırken sevdim yatırdım uyudular uyandıklarındada kucak istemediler yattıkları yerden svdim kokladım hala daha öleler yere yatarız koklasırız yuvarlanırız onları kendi hallerine bıraktıgımdada dururlar işimi yemegimi rahat yapıorum dogumdan itibaren tek bakıorum sevgi kucaga alıp almak degil bence ilk 3 ay hep uyuolar ne anlıcaklarki emzirirken sıcagını sevgini alıolar kendini üzme ileride ben yeteniom psikolojısıne dusersin allah korusun

O psikolojiye zaten düştüm galibarahatlığada alışıyorum kv gidince napcam bilmiyorum allah inş sabır verir bakarım.gazları çok fazla o yüzdende çok zorlanıyoruz

4. aydan sonra doktolar çocukları geceleri beslemeyin ve uyku eğitimi verin diyor. çünkü çocuklar gece uykusunda büyüyorlar artık. ilk 3 ay süt içmeleri daha önemli büyümeleri bakımından ama ondan sonrasında gece uykusu önemi daha çok ortaya çıkıyor. uyku eğitimi verdiğinde gündüz de kendi kendilerine uyuyacaklar gece de. yeterki uymayı öğresninler. uyanık oldukları zaman anneleri onlara gerekli ilgiyi sevgiyi yeterince verecektir. anne baba bebekleri çok ağlıyor diye kıyamıyor ama ilerleyen dönemlerde anne babanın artık eski gücü kalmıyor, tahammülü azalıyor ve çocuğun uykusu daha da zorlaşabiliyor. eğer mümkünse. 4. aydan sonra uyku eğitimi verilmeli bu açıdan. bu eğitim esnasında çocuklar öyle günlerce haftalarca ağlayıp durmuyor. 3-4 güne çocuklar kendi kendine uyumayı öğreniyormuş.
arkadaşların dediği gibi çocuklara genelde belli dönemlerde çok kucak istiyorlar. hareketlenmeye başladıklarında gün içinde o kadar kucak istemiyorlar ama uyku apayrı bir durum. uyku eğitim verilirse bu çcuk açısından da anne baba açısından da olumlu bir netice getirecektir diye düşünüyorum.

4. aydan sonra doktolar çocukları geceleri beslemeyin ve uyku eğitimi verin diyor. çünkü çocuklar gece uykusunda büyüyorlar artık. ilk 3 ay süt içmeleri daha önemli büyümeleri bakımından ama ondan sonrasında gece uykusu önemi daha çok ortaya çıkıyor. uyku eğitimi verdiğinde gündüz de kendi kendilerine uyuyacaklar gece de. yeterki uymayı öğresninler. uyanık oldukları zaman anneleri onlara gerekli ilgiyi sevgiyi yeterince verecektir. anne baba bebekleri çok ağlıyor diye kıyamıyor ama ilerleyen dönemlerde anne babanın artık eski gücü kalmıyor, tahammülü azalıyor ve çocuğun uykusu daha da zorlaşabiliyor. eğer mümkünse. 4. aydan sonra uyku eğitimi verilmeli bu açıdan. bu eğitim esnasında çocuklar öyle günlerce haftalarca ağlayıp durmuyor. 3-4 güne çocuklar kendi kendine uyumayı öğreniyormuş.
arkadaşların dediği gibi çocuklara genelde belli dönemlerde çok kucak istiyorlar. hareketlenmeye başladıklarında gün içinde o kadar kucak istemiyorlar ama uyku apayrı bir durum. uyku eğitim verilirse bu çcuk açısından da anne baba açısından da olumlu bir netice getirecektir diye düşünüyorum.

O psikolojiye zaten düştüm galibarahatlığada alışıyorum kv gidince napcam bilmiyorum allah inş sabır verir bakarım.gazları çok fazla o yüzdende çok zorlanıyoruz

Kendi basına daha rahat bakıosun inan istedigin gbi egitim veriosun birde panık yapmaman lazım panik yaptıkca cocuk korkuyor dahada huzursuz oluyor etrafımda insanlar panik benim yok öksürür boguldu yok hapsurur üşüdü insan boğuluyo çocuguna ilgisini veremio psikolojıkman insan bitio yoruluo birde gece çocuk uyumayınca dahada kötü oluyo allah razı olsun kv yardımcı oluomus ama kötülük bu kendine gücenmen lazım ömür boyu yanında o olmucak cesaretini topla bak iyiki yapmısım diceksin uyku düzenide oturtursun sevginide tam verirsin arkadaşım dediği gbi ilk 3 ay uyku düzeni oturdu oturdu oturmadı çekersin bizim şükür olsun 3 aydan beri düzenli kafayıda yemedim :)

benim bebeklerim ilk 9 ay neredeyse uyumadı
sabaha kadar 17 kere kalkmışlığım var.
9. aydan sonra kendilerinden uyumaya başladılar
Allah'ıma bin şükür şu an gece sadece bir kere süt içmek için uyanıyorlar
diş döneminde bu düzen bozulabiliyor

tabiki herkes bildiğini ve kendi doğrusunu söylüyor.
her anne zaten bebeğinin ne istediğini anlar
herkese kolay gelsin çünkü bebek büyütmek zor zanaat

kızlar doğumgünlerinde ne gibi sürprizler yaptınız? fikir istiyorum sizden. pasta ve yanına basit yiyecekler olacak çünkü aile içinde kutlamayı düşünüyoruz. ve tv de fotoğraflar slayt halinde dönecek. ben doğum magnet felen bebek şekeri yaptırmadım acaba 1 yaş için yaptırsam mı diye düşünüyorum. siz neler yaptınız ?

Sağolun kızlar her biriniz çok gzl cevaplar yazdınız.benim asıl sorunum bebeklerimden korkuyorum galiba:)4. aydan sona gece beslememek mümkünmü tuğba?sen öylemi yaptın

Zor bebeklermiş galiba canım.ne güzel düzelmişler şimdi.1,5 yaşında galiba seninkiler dimi.ben galiba bebeklerimin kıymetini bilemiyorum(bu zamana kadar en erken 2 saate bi uyandılar hep gece.çok zorlamadılar.bu ara 3 saate çıkıyo bazen.gündüz temizlikte yapabiliyorum yalnız olduğum halde.tek bebeğe bakıp naz yapan insanlara sinir oluyorum artık:)

Kkzlar bişey sırcam bizimkiler zatürre geçirdi biliyosunuz.daha hiç dışarı çıkmadık oğluşlarla.babaları çok hevesli:)çıkarmalınıyım sizce korkuyorum yine hasta olcaklar diye.en fazla avm ye gideriz zaten

Astronot tulum almak istiyorum bide.battaniyeye sarmayı sewmiyorum cocukları.biraz büyük alırsam sonbahardada giyerler diye düşünüyorum.

kızlar okadar sinirliyimki benım 5 aylık ikiz kızlarım var.tek bakıyorum k.valıdemle alt katta eltımle oturuyor onunda 1 yasında oğlu var.evım sobalı kızlarımın besıgı oturma odasında ve orda uyutuyorum.kızımın bırı cok zor uyuyor ve mız mız cocugu tam uyutuyorum sevmeye geldık dıyorlar.eltımın oğlunuda getırıyorlar.oda cocuk ama sureklı bıryerlerı karıstırıyor bagrıyor bebeklerın besıgını sallamak ıstıyor ve bebegım uyanıyor.anne getırme kızlar uyuyo dıyorum olsun dıyor.ılla ıkı laf at cocukla konus dıyor bak sana anne dedı dıyor.kızları sayıklamısda ılla gıdelım dıye tutturmusda napcam ben ya esımle paylastım bak tek bakıyorum zorla uyutuyorum aynı şeyı ben yapsam hos olurmu dıyorum sende herseyden rahatsız oluyosun dıyo KIZLAR SIZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ YARDIM EDIN

kızlar dün bebek arabamız geldi. ben deneyerek açma kapamaya çalıştım hiç kullanmadım daha önce çünkü. çok komikti halim. evin içinde bindirdim çocukları korktular tabi kucağa gelmek istediler dışarıda dururlar umarım. yoksa çok üzülürüm. çok heves ettim bu araba işine bindirip gezdirmeye çok sıkıldım çünkü.cumartesi inşl bir deneme yapacağız

Kaç aylık oldular canım sizinkiler,bizde önümüzdeki hafta almayı düşünüyoz 2 aylık olduk:)önlü arkalı olanlardan alcam ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…