- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.801
Kaç aylık oldular canım sizinkiler,bizde önümüzdeki hafta almayı düşünüyoz 2 aylık olduk:)önlü arkalı olanlardan alcam ben
kızlar okadar sinirliyimki benım 5 aylık ikiz kızlarım var.tek bakıyorum k.valıdemle alt katta eltımle oturuyor onunda 1 yasında oğlu var.evım sobalı kızlarımın besıgı oturma odasında ve orda uyutuyorum.kızımın bırı cok zor uyuyor ve mız mız cocugu tam uyutuyorum sevmeye geldık dıyorlar.eltımın oğlunuda getırıyorlar.oda cocuk ama sureklı bıryerlerı karıstırıyor bagrıyor bebeklerın besıgını sallamak ıstıyor ve bebegım uyanıyor.anne getırme kızlar uyuyo dıyorum olsun dıyor.ılla ıkı laf at cocukla konus dıyor bak sana anne dedı dıyor.kızları sayıklamısda ılla gıdelım dıye tutturmusda napcam ben ya esımle paylastım bak tek bakıyorum zorla uyutuyorum aynı şeyı ben yapsam hos olurmu dıyorum sende herseyden rahatsız oluyosun dıyo KIZLAR SIZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ YARDIM EDIN
kızlar dün bebek arabamız geldi. ben deneyerek açma kapamaya çalıştım hiç kullanmadım daha önce çünkü. çok komikti halim. evin içinde bindirdim çocukları korktular tabi kucağa gelmek istediler dışarıda dururlar umarım. yoksa çok üzülürüm. çok heves ettim bu araba işine bindirip gezdirmeye çok sıkıldım çünkü.cumartesi inşl bir deneme yapacağız
bizim 11 ayımız bitiyor. geçen sene pusetlerde taşıdık çok küçüklerdi. artık taşınmıyor. ben yanyana aldım beneto nun paylaşmıştım daha önce zaten.
papatya bebeklerimizin yaşını gösteren çizelgeyi nasıl ekliyoruz ?
veeeeeeeeeeeeeeeeee
oğlum yürüyorrrr
veeeeeeeeeeeeeeeeee
oğlum yürüyorrrr
Sağolun kızlar her biriniz çok gzl cevaplar yazdınız.benim asıl sorunum bebeklerimden korkuyorum galiba:)4. aydan sona gece beslememek mümkünmü tuğba?sen öylemi yaptın
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kkzlar bişey sırcam bizimkiler zatürre geçirdi biliyosunuz.daha hiç dışarı çıkmadık oğluşlarla.babaları çok hevesli:)çıkarmalınıyım sizce korkuyorum yine hasta olcaklar diye.en fazla avm ye gideriz zaten
bence sık sık çıkar. rüzgarı, güneşi, tozu toprağı koklasın. en başından alıştırmalısın. çok sıkı da giydirme çok ince de. terltememeye çalış. ben çok sık dışarı çıkmadım. eşim hep çalışmak zorundaydı. haftada bir market alışverişine gittik. çocuklar alışık olmadıkları için bebek arabasında sorun çıkardılar hep. hala da öyle. durmak istemiyorlar. artık bu konuda katı olacağım. istedikleri kadar ğlasınlar. almayacağım. yalnız bu denemeleri avm ya da kalabalık yerlerde değil de evin etrafında gezinirken boş alanlar da yapacağım. sonuçta çok ağlayıp bağıracaklar. dışarıda insanlar da bir şey söylemeden geçmeyecekler malum. alışana kadar kesinlikle almayacağım arabadan.
canım tulumu büyük alma. zaten kendisi oldukça büyük bedenine göre. kendi bedeninde al bence. giyeceği en fazla 1 ay. bence havalar böyle giderse tulum falan giydirme derim. tulum giydiecek hava yok. bence kışa al derim. yün hırkalarınız yokmu kapşonlu. onlarla idare edersin bence. havalar iyi gidiyor çünkü. illa tulum alacaksa bu saatten sonra astronotlardan alma. daha ince ve penye ya da kadife kumaştan olanlarından al derim. ev kıyafetinin zeinine giydirsin yeter.Astronot tulum almak istiyorum bide.battaniyeye sarmayı sewmiyorum cocukları.biraz büyük alırsam sonbahardada giyerler diye düşünüyorum.
bebek arabası konusunda taviz verme derim. yoksa hala bizim gibi kucakta, kanguru da taşırsın. bence her gün kısa kısa turlara çıkın alışsınlar. işten güçten vaktiniz varsa muhakkak hem arabaya alışmaları için hemde dış ortama da alışmaları için çıkarın çocukları. biz bir yaşında geldik daha yeni vakit buluyoruz işten güçten. o yüzden bebek arabası konusu sıkıntılı.kızlar dün bebek arabamız geldi. ben deneyerek açma kapamaya çalıştım hiç kullanmadım daha önce çünkü. çok komikti halim. evin içinde bindirdim çocukları korktular tabi kucağa gelmek istediler dışarıda dururlar umarım. yoksa çok üzülürüm. çok heves ettim bu araba işine bindirip gezdirmeye çok sıkıldım çünkü.cumartesi inşl bir deneme yapacağız
sevindim canım. darısı kızının başına. bizde yürüme çabası yok :)veeeeeeeeeeeeeeeeee
oğlum yürüyorrrr
kızlar doğumgünlerinde ne gibi sürprizler yaptınız? fikir istiyorum sizden. pasta ve yanına basit yiyecekler olacak çünkü aile içinde kutlamayı düşünüyoruz. ve tv de fotoğraflar slayt halinde dönecek. ben doğum magnet felen bebek şekeri yaptırmadım acaba 1 yaş için yaptırsam mı diye düşünüyorum. siz neler yaptınız ?
canım benim bebeklerim rhat uyudukları için ellemdedim. geceleri 3 saatte bir beslemeye devam ettim. aslında ben de yapabilirdim bunu ama dedimki zorlamıyorlarki gerek yok. ama keşke alıştırsaymışım diorum şimdi. neden mi? büyüdükçe daha zor oluyor bu iş. ben bu sıralar uyku eğitimine geçeceğim. sallamadan, başında beklemeden ve sabaha kadar deliksiz uyumaları için. bu dediğim uyku eğitimi geceleri ve gündüzleri çok zorlayan bebekler ile ilgili daha çok. 4. aydan sonra doktorlar gece beslenmesini kesin. sabaha kadar uyuyabilir diyor. bebekler sadece alışkanlıktan kalkıyorlarmış gece beslenmesine. acıktıkları için kalkmıyorlarmış. bu uyku eğitimi işinie de ben yeni yeni öğreniyorum o zamanlar pek bilgim yoktu yani. tamamen psikolojik bir süreç. dayanabiliyorsan dayan. ilk 3 gün zorluyomuş, 4. gün çocuklar sorun çıkarmadan uyumaya başlıyorlarmış.
veeeeeeeeeeeeeeeeee
oğlum yürüyorrrr
canım benim bebeklerim rhat uyudukları için ellemdedim. geceleri 3 saatte bir beslemeye devam ettim. aslında ben de yapabilirdim bunu ama dedimki zorlamıyorlarki gerek yok. ama keşke alıştırsaymışım diorum şimdi. neden mi? büyüdükçe daha zor oluyor bu iş. ben bu sıralar uyku eğitimine geçeceğim. sallamadan, başında beklemeden ve sabaha kadar deliksiz uyumaları için. bu dediğim uyku eğitimi geceleri ve gündüzleri çok zorlayan bebekler ile ilgili daha çok. 4. aydan sonra doktorlar gece beslenmesini kesin. sabaha kadar uyuyabilir diyor. bebekler sadece alışkanlıktan kalkıyorlarmış gece beslenmesine. acıktıkları için kalkmıyorlarmış. bu uyku eğitimi işinie de ben yeni yeni öğreniyorum o zamanlar pek bilgim yoktu yani. tamamen psikolojik bir süreç. dayanabiliyorsan dayan. ilk 3 gün zorluyomuş, 4. gün çocuklar sorun çıkarmadan uyumaya başlıyorlarmış.
kelebek konseptli bir parti oldu bizimkisi.
fotoğraflarından 12 dak. klip yaptık. şarkıları özenle seçtik. doğum günü boyunca tekrar tekrar izlendi.
sonra kızlarımıza özel bir arkadaşımıza doğum günü şarkısı yaptırdık. tüm yaş günlerinde bu şarkı söylenir artık.
eşim yerel bir gazeteye fotoğraflı ilan verdi. güzel bir anı oldu.
fotoğraflı magnet, kolonya ve kelebek ve bir şeklinde kurabiyeyi hediye verdim gelenlere. şeker yaptırmadım. minik bir kolonya şişesi verdim. isme özel tasarım zaten.
pastamız kelebek şeklinde idi.
ev süslendi. kızlar güzelce giydirildi ve güzel bir kutlama yapıldı.
böyle oldu.
ben de fotoğraflı magnet düşünüyorum ama kolonyayı ilk defa duyuyorum internetten mi yaptırdın? yoksa özel bir yerden mi?
Ne anlayışsiz insanlar var ikisini ver de bigun baksın bakalım madem onlar çekinmiyor sende çekinme canım uyumam lazım sonra gelin de..allah sabır versin canım ne diyim..kızlar okadar sinirliyimki benım 5 aylık ikiz kızlarım var.tek bakıyorum k.valıdemle alt katta eltımle oturuyor onunda 1 yasında oğlu var.evım sobalı kızlarımın besıgı oturma odasında ve orda uyutuyorum.kızımın bırı cok zor uyuyor ve mız mız cocugu tam uyutuyorum sevmeye geldık dıyorlar.eltımın oğlunuda getırıyorlar.oda cocuk ama sureklı bıryerlerı karıstırıyor bagrıyor bebeklerın besıgını sallamak ıstıyor ve bebegım uyanıyor.anne getırme kızlar uyuyo dıyorum olsun dıyor.ılla ıkı laf at cocukla konus dıyor bak sana anne dedı dıyor.kızları sayıklamısda ılla gıdelım dıye tutturmusda napcam ben ya esımle paylastım bak tek bakıyorum zorla uyutuyorum aynı şeyı ben yapsam hos olurmu dıyorum sende herseyden rahatsız oluyosun dıyo KIZLAR SIZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ YARDIM EDIN
Hayırlı olsun:)veeeeeeeeeeeeeeeeee
oğlum yürüyorrrr
Sağolun kızlar her biriniz çok gzl cevaplar yazdınız.benim asıl sorunum bebeklerimden korkuyorum galiba:)4. aydan sona gece beslememek mümkünmü tuğba?sen öylemi yaptın
veeeeeeeeeeeeeeeeee
oğlum yürüyorrrr
Canm doktorlar bebek 11 saat aç kalabilit diyo ama 8 saat sonra uyanıolar suda versen emzikte versen dayanamıyolar açlıga biz bile bayılıoz o kadar saat ac kalınca ben 4 aylıkken odalarına ayırdım 3 aylıkkken gece uykuları düzene girmeye başlamıstı gündüz uyuları 2-3 saate bir 15-20 dk felandı kestiriyolardı 9:30 dedinmi kendi kendilerine gece uykusuna geçio uyuolardı
3 aylıkken 6 saat ac uyuyolardı besliodım geri uyuolardı bende gece kalkması zor oldugu için saat 12 de uyurken besledim sabah 8 kalkmaya basladılar sükürler olsun 7.5 aylıklar aynı düzen devam edio
Buğlem'im 👣 Eslem'im
Canm doktorlar bebek 11 saat aç kalabilit diyo ama 8 saat sonra uyanıolar suda versen emzikte versen dayanamıyolar açlıga biz bile bayılıoz o kadar saat ac kalınca ben 4 aylıkken odalarına ayırdım 3 aylıkkken gece uykuları düzene girmeye başlamıstı gündüz uyuları 2-3 saate bir 15-20 dk felandı kestiriyolardı 9:30 dedinmi kendi kendilerine gece uykusuna geçio uyuolardı
3 aylıkken 6 saat ac uyuyolardı besliodım geri uyuolardı bende gece kalkması zor oldugu için saat 12 de uyurken besledim sabah 8 kalkmaya basladılar sükürler olsun 7.5 aylıklar aynı düzen devam edio
Buğlem'im 👣 Eslem'im
İnşallah canm seninkilerde öyle uyurlar ben pek bişey yapmadım kendileri belirlediler bu saati bende bu saati aksatmadım düzene soktuk bölece ... Tesekkür ederim cnm darısı tüm annelerin basına ..Çok gzl ya:)6 saat 8 saat uyumak be demek mucize gibi:))inş benimkilerde öyle olur:)dişiniz hayrlı olsun canım inş sıkıntısız sancısız çıkarırlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?