- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.001
Kizlar 11gun once dogum yaptim erken dogum31haftalik birinin cigerinde hava varmis onu cekiyorlar digerinin kalbinde ufak bi delik varmis simdi solunum cihazindan cikarmislar benim gibi olan varmi aranizda varsa nazaman cikardilar kilolari 1890 1900 cok ozluyotum kuzularimi bazen dayanamiyorum birde sutu sorcam size simdiye kadar en fazla75 ml cikti bir sagimda degisiyor ortalama40 50ml geliyo normal mi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ben 5 ay bitince başladım ek gıdaya
amaç mamayı bırakmaktı bizde
burada biraz kişisel tercihler devreye giriyor sanırım
çünkü benim bebeklerim daha kabağın tadını bilmiyorlar
ben hormonlu diye hiç vermedim
pirinç de gdo lu diye çok az verdim
hala da bulgur ve yarma ana baklagilimiz çocuklarımda
doktorumuz bize yoğurt ve püreden sonra ev yapımı tarhanayı yerdirdi.
çok şükür biz ek gıdaya rahat bir geçiş sağladık
benimkilerde keşke 13 günde gelseler nekadar kalacaklar bilmiyoruz ki allahım tez zamanda yanıma versin kuzuları cevap için teşekkür ederim moral oluyor bana:)Allah analı babalı büyütsün canm bende 33 haftalık dogum yaptım 13 gun kuvezde kalmıslardı herseyde bir hayır var derler ya o süreçte kendimi toplanıstım kızlarıma süt ilk 11 gun için cok normal canm eczanede vita malt satılıyor çok etkiliyo sütü çoğaltıyo içmeni tavsiye ederim canm hayırlı haberlerini bekliyorum
Buğlem'im 👣 Eslem'im
benimkilerde keşke 13 günde gelseler nekadar kalacaklar bilmiyoruz ki allahım tez zamanda yanıma versin kuzuları cevap için teşekkür ederim moral oluyor bana:)
,
Sut iyimi diorsun papatya yalniz bu iki gogsun toplami ya size cok ozeniyorum ne guzel buyutmussunuz yavrulari darisi bana insallah
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Katılıyorum tercih meselesi ek besin gdo yada sera üretim neyde yokki oldu ozaman köye taşınalım kendimiz üretelim 1 yasındaki bir çocugun kabagın tadını bilmemeside enteresan eninde sonunda yiyecek bunu tarhana güçlü bir besin yumurta süt domates yogurt maya ve baharat var içinde dr na saygı duyuyorum ama alerjik bakıö evresini geçmemiş bir bebege verilmesinin taraftarı degilim gdo ve seraya bakan bir bilinçli anne olaraktan buna dikkat etmemen beni şaşırttı
Buğlem'im 👣 Eslem'im
Canım bir ay bunları verdiysen yogurda gecebilirsin inek sütü yata keçi sütü ile yapıcaksan önce bir kasık ver alerjisine bak olurmu corbalara geçebilirsin kabak patates ve pirinç yap blendırdan geçir bir iki kaşık tattır alerjisine bak iki hafta böle devam et alerjik bir husus olmasa bile bünyeyi alıştırmam lazım sonra yedikleri kadar verirsin tarhana agır bir besin biz ek gıdaya 4 aylıkken basladık ve tarhanayı 7. Ayın içinde verdim püreyide yutma refşeksi gelişmeden verme yutamıyıp bogulur allah korusun bebeklerinin durumuna göre canım tarhana en son pürede öle
Buğlem'im 👣 Eslem'im
Bilmiyorum ki canm bizimde özel geliyo yapılıyo seradan uzak duruluyo ilaçlama yapılmıyor ama istanbulda yasıyoruz herkezin inkanı olmuyo işte tarla mahsül çıkartamıyo mecbur marketten alıyoruz yedirmemek olmaz diye bizim tanıdıkta aynısınınyapıypdu canm sonra cocuk hastalandı mhiç birşey yiyemiodu sera market vs tehlikeli birsey seçnişsin ambalajlı seyler yemeyen arkadasım vardı annesi hiç yedirmemiş ambalajlı hiç birşey sakız bile ciğneyemiyodu acillik oluyodu beni bi arkadas kabul edersen bu kadar koruma derim
canım benim senin kadarken sütüm inan daha azdı
20cc ile başladım
ama hiç pes etmedim
8 ay boyunca gece 3 kere süt sağdım
hala da sağıyorum ama artık günde iki kere
tadını çıkar bu muazzam zamanın
zamanla artacak sütün buna inan
köye taşınma değil de çocuklarımı gücümün yettiğince koruma diyelim
tarhanamız bebeklerime özel yapıldı
yani içinde maya, baharat,tuz falan yok
hiç market ürünü, yani işlenmiş ürün yedirmedim
biliyorum sonsuza kadar koruyamam onları ama
amaç koruyabildiğim kadar korumak
yumurtamız hala köyden geliyor, tavuğumuz da
aylarca peynirimizi evde kendim yaptım
tek amacım güzel ve sağlıklı beslemek
bizde denetim az olduğu için bir çok sebzeye ön yargılıyım
mesela yabancı ülkelerden dönen
kabak, patlıcan, domates, biber gibi ürünlerden uzak durmaya gayret ediyorum
ne kadar başarabilirsem artık
yeşil yapraklı sebzeleri tercih ediyorum
mesela semizotu, ıspanak gibi
Sagol canim verdigin bilgilr icin yogurda gececem yarin zaten az veriyorum ilk denedigim besini allerji var mi diye 3 gun kuralina uyuyorum.tarhanayi oneren doktorlar var canim arkadasim da vermis ama onlarin ki bebek tarhanasi diye bisey varmis ondan heralde.cunku bizim tarhana cok baharatli agir olabilir ilk basta.
kızlar dün gece çok kötüydü burunları tıkalıydı sprey sıkamadım sürekli uyandı benim yanımdaki hep beşiğini salladım bir ara oynamaya başladı yavrum nefes alamıyor tıkanıklıktan sonra eşim uyandı sıktı aldı ben biraz uyudum uyutmuş içeride getirdi ama 10 dk ya tekrar uyandı. sanırım bir kaç gün dışarı çıkardım ya güneş çarptıçok moralim bozuk valla
Bilmiyorum ki canm bizimde özel geliyo yapılıyo seradan uzak duruluyo ilaçlama yapılmıyor ama istanbulda yasıyoruz herkezin inkanı olmuyo işte tarla mahsül çıkartamıyo mecbur marketten alıyoruz yedirmemek olmaz diye bizim tanıdıkta aynısınınyapıypdu canm sonra cocuk hastalandı mhiç birşey yiyemiodu sera market vs tehlikeli birsey seçnişsin ambalajlı seyler yemeyen arkadasım vardı annesi hiç yedirmemiş ambalajlı hiç birşey sakız bile ciğneyemiyodu acillik oluyodu beni bi arkadas kabul edersen bu kadar koruma derim
M
Buğlem'im 👣 Eslem'im
canım geçmiş olsun
böyle oldular diye dışarı çıkarmaktan vazgeçme bence
alışıyorlar inanki
benimkilerin de burnu tıkalıydı gece
sabahta akıntı vardı ama benimkilerin sebebi diş
ben artık burun akıntısını falan hastalık olarak görmüyorum
alıştım artık
yatırmadan önce sıcak bir duş iyi geliyor
moralini bozma canım, böyle böyle büyüyecekler
en çok duyduğum laf bu aralar :)))
merhaba kızlar.
bebeklerinde egzama olan bayanlar benim kızlarımda egzama yüzüne kadar yayıldı göz kenerlarına bile o kadar üzüldüm ki dün yine doktora gittik.tabı sonuç aynı kortizonlu kremler(
ama aklıma pişik kremi sdocrem geldi akşam sürdüm ve sonuç inanılmazdı:))sabah araştırdım ve gerçekten işe yarıyormuş kortizonlu kremleri kullanmayalım artık. inşallah kurtuluruz bu illetten.
günaydın hanımlar...
dün gece çok şükür rahat uyuduk. burun spreyi kullandım hiç istememe rağmen uyudular güzelce.
ama artık odada durmak istemiyorlar sürekli diğer odalara gidip birşeyleri karıştırmak istiyorlar. bu da çok yoruyor bizi. kapıyı kapatınca kapıya tutunup ağlıyorlar çok komikler :)
Canım spreyi doktorunuzmu verdi siz eczanedenmi aldınkz.bizdede var tıkanıklık balgamda var napsam bilemedim doktor bişeyde vermedi balgam içim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?