- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.041
evet ya hep aynı muhabbet. bir de muhakkak tanıdık ikizi olur konuştuğun kişinin ondan bahseder. ya sizde oluyor mu bilmiyorum. her dışarı çıkmamızda muhakak 3-4 ikiz ailesiyle karşılaşıyorum. genellikle bizimkilerden büyük oluyorlar. 4-5 yaşında. ya da anne babaları ikiz eşi oluyor. kendimi bir ikiz annesi olarka yalnız hissetmiyorum sokaklarda.
papatya. geçmiş olsun. mama sandalyesinde muhakkak kemer takıyorum. yoksa tepesne çıkmaya kalkıyorlar. çok tehlikeli. başta bağırırlar ama alışırlar sonra her şey de olduğu gibi. alıştırmayı denesen. oyuncak sanıyorlar sandalyeyi. tepsisine olurmaya bayılıyorlar. ama düşmeleri an meselesi.
bizim hafta sonumuz güzel güzel geçti. ilk defa bebek arabasında ağlamadan dolaştılar çarşıda. işlerimizi hallettik. dolaştık eve geldik. evimizin orada bir park vardı. yürüme 10 dakika. bir hafta boyunca alıştırma eğitimi yaptı. koyduk bebek arabasına. ağlamalarına hiç aldanmadık. gittiğimiz yere kadar gittik. ve orada indirdik bebek arabasından. ilk başta ağladılar tabi 3 y da 4 gün böyle sürdü. ondan sonra hiç ağlamadılar. valla ağlayarak bizleri parmaklarında oynatıyorlar. artık kanmıyorum hiç. çok sevindim bebek arabası problemini çözdüğümüze.
bebeği kusturmayı ilk defa senden duyuyorum. bebk kusarsa kendi kusar. nasıl kusturuyorsun ki? parmak mı sokuyorsun? ben mi yanlış anladım?
evet ya hep aynı muhabbet. bir de muhakkak tanıdık ikizi olur konuştuğun kişinin ondan bahseder. ya sizde oluyor mu bilmiyorum. her dışarı çıkmamızda muhakak 3-4 ikiz ailesiyle karşılaşıyorum. genellikle bizimkilerden büyük oluyorlar. 4-5 yaşında. ya da anne babaları ikiz eşi oluyor. kendimi bir ikiz annesi olarka yalnız hissetmiyorum sokaklarda.
papatya. geçmiş olsun. mama sandalyesinde muhakkak kemer takıyorum. yoksa tepesne çıkmaya kalkıyorlar. çok tehlikeli. başta bağırırlar ama alışırlar sonra her şey de olduğu gibi. alıştırmayı denesen. oyuncak sanıyorlar sandalyeyi. tepsisine olurmaya bayılıyorlar. ama düşmeleri an meselesi.
bizim hafta sonumuz güzel güzel geçti. ilk defa bebek arabasında ağlamadan dolaştılar çarşıda. işlerimizi hallettik. dolaştık eve geldik. evimizin orada bir park vardı. yürüme 10 dakika. bir hafta boyunca alıştırma eğitimi yaptı. koyduk bebek arabasına. ağlamalarına hiç aldanmadık. gittiğimiz yere kadar gittik. ve orada indirdik bebek arabasından. ilk başta ağladılar tabi 3 y da 4 gün böyle sürdü. ondan sonra hiç ağlamadılar. valla ağlayarak bizleri parmaklarında oynatıyorlar. artık kanmıyorum hiç. çok sevindim bebek arabası problemini çözdüğümüze.
papatya geçmiş olsun.Allah beterinden korusun yavrularımızı...
bizim de haftasonumuz çok yoğun geçti gelen giden felen. kilo olarak büyük oğlum tam 8 adım attı yürüyor diyebilir miyim? diğeri de başladı adım atmaya...
burunları tıkalıydı. reklamlarda çıkan cold mix aldık . burnuna sprey sıkmak istemiyordum gece yastıklarına damlattım birer damla beni bile etkiledi.rahat uyudular. sadece evde biraz vicks kokusu yayılıyor o kadar tavsiye ederim.
Tabiki hayır:)mamadan sona hemen kaldırıp gazını çıkarmaya calışırsam kusuyo.yanlış belki ama balgamı bayağı çıkardı kusarak
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
parktan öğrendiklerim:
kaç aylık?
hala süt verebiliyor musunuz?
yürüyorlar mı?
kiminle bakıyorsunuz?
gece beslenmeniz nasıl?
gece uykularınız düzeldi mi?
yemek yiyorlar mı?
gündüz uykularınız ne kadar?
:))))))))))
kızlar dün eren mama sandalyesinden düştü
yemeklerini nazla niyazla yedirdik
ellerine bezi verdim
hadi ağzınızı silin diye tam ağızlarını sildiler
ama artık sıkıldılar
aşağı da inmek istiyorlardı
kayınvalidem ve ben yanlarındaydık
ve saniyeler içinde düştü mama sandalyesinden
ikisi de emniyet kemerlerini taktırmıyor
hatta takınca psikopatlaşıyorlar
ama benimkiler aşırı yaramaz ve korku nedir bilmiyorlar, bilemiyorlar
yılan gibi aşağı sündü ve pat dite şakağının üstüne düştü
elim ayağım boşaldı
inanın kollarımda derman kalmadı
am Allahtan kolları yumuşatmış düşmenin hızını
sadece kızarıklık oldu
kusma, kanama ya da hareketlerde ve gözde donma olmadı
bugün o kızarıklık da kalmadı
çok şükür
yerde yemek yediremiyorum
bugün emniyet kemerini taktım kahvaltıda
yine beline kadar sarktı
yine düşmesine ramak kaldı yani
ne yapacağım bilemiyorum
sabah uyanan anne diyor
gelip boynuma sarılmak istiyorlar
hangisini kucağıma alsam
diğeri beni de al diyor
ikisini birden alınca biri öbürünü ittiriyor
beni kıskanmaya başladılar birbirlerinden
Gecmis olsun Allah beterinden saklasin canim
Ayrica sorulan soru; biri aglayinca digeri de agliyor mu ?
Herkesin sordugu ve benim cevaplamakta biktigim soru:))
günaydın hanımlar...
dün akşamüstü yine çıktık dışarı bebeklerimle..
parka gittik..
salıncakta sallandık yardımımla kaydıraktan kaydık diğer çocukları incelediler onların taklidini yaptılar çok hoşnutuz bu durumdan...
mutluyum....
Bende cok mutluyum bugun ılk defa parka tek basına goturdum getırdım bu bızım ıcın cok onemlıydı.kımseye ıhtıyac duymadım ıkısınıde ıdare ettım bu gunlerıde gorecekmısım masallah
sen mutlu çocuklar mutlu
ben her gün bir kere kesin çıkarıyorum parka
bu son zamanlarda kiye çıktı
park kıyafetleri ayrı
parka gidince salıyorum ortalığa
diğer çocukların yanına gidiyorlar
oğlum her yeri yürüyerek turluyor
kızım da sürünerek
çok mutlu oluyorlar
Bende cok mutluyum bugun ılk defa parka tek basına goturdum getırdım bu bızım ıcın cok onemlıydı.kımseye ıhtıyac duymadım ıkısınıde ıdare ettım bu gunlerıde gorecekmısım masallah
arkadaslar ıkız bebeklerıme araba alıcaz ama onerıcegınız bır urun varmı memnun kaldıgınız. Ozellıkle kullanımı kolay ve arabada cok yer kaplamıcak bır urun lazım.
maşallah darısı başımıza :)
ben de güveniyorum kendime çıkarabilirim yalnız diye ama yürümeleri lazım. sizinkiler kaç aylık yürüyorlardır herhalde.
asansörden inmekte ve arabayı açmakta zorlanıyoruz 2 kişi :) halimizi biri görse tamamen komedi:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?