- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.081
Kizlar kerem in ilk disi cikti cok mutlu oldum.eymen inki de yakinda cikar beya
zlamis yeri.biraz erken cikti daha 5 bucuk ayliklar.
ben hep 2 yaş diyorum. bir once 2. yaşlarında olsunlar herşeyleri yiyebilisinler ki dışarıda sorun olmasın. güzel güzel yürüsünler. gittigimiz mekanda anne babadan ayrılıp oynasınlar, biz de biraz nefes alalım değil mi?
kızlar hadi tebrik edin beni :)))
ikisini de tek başıma yıkadım şimdi
yanlış anlaşılmasın doğdukları andan itibaren ilk banyoları dahil ben yaptırıyordum ama
hep birileri tutuyordu
birini mama sandalyesine oturttum
diğerini yıkadım
hep beraber salona geldik, üzerini giydirdim
sonra aynı işlemi diğeri için de yaptım
ve mutlu oldum
banyomuz ise camış belenmiş gibi oldu :)))))))
ikisini de uyuttum şimdi çok şükür
tek bakma çalışmaları aslında bunlar
şimdi hafta sonları tek başıma bakıyorum ama
yaz tatilinde hep tek bakacağım kısmetse
Tebrikler Papatya maşallah. ..
Yaz tatiline kadar yürüme pekisir,dis sorunlari azalır,uyku artar daha rahat olur.
Önümüzdeki yil kreş düşünüyormusun,babaannemi bakima devam edecek?
biz hep tartışıyoruz. o aşırı korumacı. gerekli gereksiz panik yapıyor.çocuklara yeteri kadar dikkat etmediğim gibi imalarda bulunuyor. o zaman öfkem kabarıyor. malesef çoğu zaman çocukların yanında tartışıyoruz. bu acıdan kendime çok kızıyorum.
kızın yürümeye başlamış. maşallah.
bence devam et devlet hastanesinde. iyi bir doktor bulduğun sürece sıkıntı yok. aslında develt hastanesinde şunu farkettim. sen kendini ne kadar iyi ifade ediyorsan, doktorla iyi bir diyalog kurabiliyorsan sana karşı yapılan muamele de diğer hastalardan farklı oluyor. bunu çok yaşadım.
bizim doktorumuz da devletten özele geçti. o nereye biz oraya. biziö aile doktorumuz oldu. mesela çocuk nörologuna sevkedeceği zaman bize bir ay sonrasına randevu aldırmıyor. doktoru arıyor, rica da bulunuyor. bu şekilde işimizi kolaylaştırdığı çok oldu.
bence devlette bir kaç doktor daha dene. eğer bebeklerinde bir sağlık sorunu yoksa rahatlıkla gidebilirsin. ama varsa aynı doktoruna devam et. sanırım yoktu değil mi?
yaş gününüz kutlu olsn şimdiden.
hayırlı olsun, sağlıklı bir doğum diliyorum.
ben hep 2 yaş diyorum. bir an önce 2. yaşlarında olsunlar. herşeyleri yiyebilisinler ki dışarıda sorun olmasın. güzel güzel yürüsünler. gittiğin mekanda anne babadan ayrılıp oynasınlar, biz de biraz nefes alalım değil mi?
canım kayınvalidemler benim yanımdan ev almak için uğraşıyorlar
eğer burdan ev alırlarsa
sabah bırakıp öğleden sonra alırım ikizleri babaanneden
ve 4 yaşından sonra kreşe veririm diyorum
iyice büyüsünler, kendilerini tanısınlar istiyorum ama
buradan ev alamazlarsa aynı evin içinde 1 yıl bile her iki tarafı da çok zorlar
o zaman 2 yaşından sonra bile verebilirim
kayınvalidemden de bakımından da çok memnunum ama aynı ev hepimizi zorluyor
yani bizim durum kayınvalidemlerin yazın ev alıp almamalarıyla şekillenecek
siz neler düşünüyorsunuz bu konuda kızlar?
hadi gözünüz aydın canım
hepsini kolayca çıkarsın inşallah
zira diş illet bir şey
günaydın hepinize...
ben şu an hamileyim ve ikiz bekliyorum henüz 7. haftamdayım ama sayfanızı bulmak çok sevindirdi. biraz panikle karışık tedirginim sayfaları geçmişe doğru takip edip biraz olsun içimin rahatlayacağını düşünüyorum....
bence 2 yaşında kreşe verilebilir. tuvalet eğitimini de halledebilirsen bir sıkıntı yaşamazsın. tam oyun çocuğu olacaklar. sosyalleşmeye başlayacaklar. biraz maddi durumumu ayarlayabilsem ben bile yarım gün gönderirim. hem kendim hem de onlar için. 2 yaş öncesi zorunlu kalmadıkça kreşe gönderme işini doğru bulmuyorum. 2 yaşa kadar güven duygusu ağır bastığı için ihtiyaçlarının istediği zamanda ve sevgiyle karşılanması gerek. güven duygusunu kazanmış bir bebek sonraki dönemleri kolay atlatabilir. 2 yaştan sonra kreş doğru bir karar. tabi isteriz çocuklar babanneli, dedeli, kuzenli evlerde büyüsün. 2 yaştan sonra kreşe verilmesinde sakınca yok bence. zorunlu kalındıysa verilebilir. ama bence 3 yaştan sonra mutlaka kreş gerekli. en azından yarım gün.
canım kayınvalidemler benim yanımdan ev almak için uğraşıyorlar
eğer burdan ev alırlarsa
sabah bırakıp öğleden sonra alırım ikizleri babaanneden
ve 4 yaşından sonra kreşe veririm diyorum
iyice büyüsünler, kendilerini tanısınlar istiyorum ama
buradan ev alamazlarsa aynı evin içinde 1 yıl bile her iki tarafı da çok zorlar
o zaman 2 yaşından sonra bile verebilirim
kayınvalidemden de bakımından da çok memnunum ama aynı ev hepimizi zorluyor
yani bizim durum kayınvalidemlerin yazın ev alıp almamalarıyla şekillenecek
siz neler düşünüyorsunuz bu konuda kızlar?
o vicdan azabında hiç kurtulmuyorki anneler. birine bırakıp bir iki saat ayrılsa bile vicdan yapıyor insan. senin işin daha zor. eşinin yanında olmaması şanssızlık. sabretmekten başka çare yok. allah kolaylıklar versin.Kızlar selam,,
buara çok bunaldım ..ikizlerim 15 aylık ikiside erkek...ve tek başına bakıyorum eşim başka bir şehirde çalışıyor hafta sonları geliyor...annemler var aynı şehşrdeyiz annem bacaklarından rahatsız babam uğruyor ihtitacım oldukça..ama buara çok bunaldım ağlamak bağırmak geliyor içimden..biran önce iş bulmam erek diye düşünüyorum..böyle düşününce vicdan azabıda duyuyorum...ama insan nefes almak istiyor..akşam bile eşimin olmaması çok geriyor beni......ben sağlıklı olmalıyımki bebeklerime verimli olayım ikisiyle dışarı çıkmam imkansız.....offf yani bunaldım ...işte öyle yazarsam rahatlarım dedim...
parklara ne de yakışıyorsunuz. umarım çok çok severler. hep gitmek isterler ve uslu uslu kazasız belasız oynarlar.Eki Görüntüle 1071108
Bizde parka gittik teyzeleri sallandık güneşlendik vitamin aldık bol bol azcıkta yandık pembiş oldu yanaklarımız çok degil yürüyene kadar arada cıksak yeter ☺️☺️☺️
Buğlem'im 👣 Eslem'im
Kaç ay kv beraber baktınız?bizde şuan öyleyizde merak ediyorum ne zaman ikisinede yetebilcem
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Tesekkurler canim insallah kolay cikar hepsi de ates falan olmadi hep boyle olur insallah....bu arada tebrikler canim ...
Eki Görüntüle 1071108
Bizde parka gittik teyzeleri sallandık güneşlendik vitamin aldık bol bol azcıkta yandık pembiş oldu yanaklarımız çok degil yürüyene kadar arada cıksak yeter ☺️☺️☺️
Buğlem'im 👣 Eslem'im
bence 2 yaşında kreşe verilebilir. tuvalet eğitimini de halledebilirsen bir sıkıntı yaşamazsın. tam oyun çocuğu olacaklar. sosyalleşmeye başlayacaklar. biraz maddi durumumu ayarlayabilsem ben bile yarım gün gönderirim. hem kendim hem de onlar için. 2 yaş öncesi zorunlu kalmadıkça kreşe gönderme işini doğru bulmuyorum. 2 yaşa kadar güven duygusu ağır bastığı için ihtiyaçlarının istediği zamanda ve sevgiyle karşılanması gerek. güven duygusunu kazanmış bir bebek sonraki dönemleri kolay atlatabilir. 2 yaştan sonra kreş doğru bir karar. tabi isteriz çocuklar babanneli, dedeli, kuzenli evlerde büyüsün. 2 yaştan sonra kreşe verilmesinde sakınca yok bence. zorunlu kalındıysa verilebilir. ama bence 3 yaştan sonra mutlaka kreş gerekli. en azından yarım gün.
doğdukları andan itibaren beraber bakıyoruz
:)))))
maşallah size
ne kadar genç görünüyorsun
seninkiler tek yumurta ikizi mi? çok benzettim de
Yok canım çift yumurta ikizleri 89 doğumluyum kimse inanmıo bana hep halasımızım teyzesinisin die soruolar :)) benim diiom sasırıolar yaw :)
Buğlem'im 👣 Eslem'im
ayyy çok gençsin
tek başına ikisine de bakıyorsun
erken yaşta sorumluluk almışsın
helal sana arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?