2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kizlar kerem in ilk disi cikti cok mutlu oldum.eymen inki de yakinda cikar beya
zlamis yeri.biraz erken cikti daha 5 bucuk ayliklar.

kızlar hadi tebrik edin beni :)))
ikisini de tek başıma yıkadım şimdi
yanlış anlaşılmasın doğdukları andan itibaren ilk banyoları dahil ben yaptırıyordum ama
hep birileri tutuyordu
birini mama sandalyesine oturttum
diğerini yıkadım
hep beraber salona geldik, üzerini giydirdim
sonra aynı işlemi diğeri için de yaptım
ve mutlu oldum
banyomuz ise camış belenmiş gibi oldu :)))))))
ikisini de uyuttum şimdi çok şükür
tek bakma çalışmaları aslında bunlar
şimdi hafta sonları tek başıma bakıyorum ama
yaz tatilinde hep tek bakacağım kısmetse

Aynen Tugbacigim bende 2 yasina kadar cok birsey beklemiyorum:))

Insallah umdugumuz üzere 2 yas sendromunu sakin atlatiriz.Ki benim küçük oglum cok inatçı,net hayirci bir çocuk o süreçte ne,nasıl olur kestiremiyorum.Ama dedigin gibi herseyi yiyebilmeleri,kendi hallerinde oynayabilmeleri bile buyuk nimet:))Uykusuzluk,surekli ilgi,takip,beslenme birde evin isleri ihtiyaclari derken insan ister istemez yoruluyor,yipraniyor,tahammulsuzlesiyor zaman zaman. Hergun olmasa bile 2-3 gunde bir ev disi kisacik bir mola ile deşarj olmak ilac gibi geliyor.

2 yasina kadar evde bir yardımcınin olmasi ciddi anlamda rahatlama sağlar keske imkan olsa..

.

Tebrikler Papatya maşallah. ..

Yaz tatiline kadar yürüme pekisir,dis sorunlari azalır,uyku artar daha rahat olur.

Önümüzdeki yil kreş düşünüyormusun,babaannemi bakima devam edecek?

Tebrikler Papatya maşallah. ..

Yaz tatiline kadar yürüme pekisir,dis sorunlari azalır,uyku artar daha rahat olur.

Önümüzdeki yil kreş düşünüyormusun,babaannemi bakima devam edecek?

canım kayınvalidemler benim yanımdan ev almak için uğraşıyorlar
eğer burdan ev alırlarsa
sabah bırakıp öğleden sonra alırım ikizleri babaanneden
ve 4 yaşından sonra kreşe veririm diyorum
iyice büyüsünler, kendilerini tanısınlar istiyorum ama

buradan ev alamazlarsa aynı evin içinde 1 yıl bile her iki tarafı da çok zorlar
o zaman 2 yaşından sonra bile verebilirim
kayınvalidemden de bakımından da çok memnunum ama aynı ev hepimizi zorluyor

yani bizim durum kayınvalidemlerin yazın ev alıp almamalarıyla şekillenecek

siz neler düşünüyorsunuz bu konuda kızlar?

Kızlar selam,,

buara çok bunaldım ..ikizlerim 15 aylık ikiside erkek...ve tek başına bakıyorum eşim başka bir şehirde çalışıyor hafta sonları geliyor...annemler var aynı şehşrdeyiz annem bacaklarından rahatsız babam uğruyor ihtitacım oldukça..ama buara çok bunaldım ağlamak bağırmak geliyor içimden..biran önce iş bulmam erek diye düşünüyorum..böyle düşününce vicdan azabıda duyuyorum...ama insan nefes almak istiyor..akşam bile eşimin olmaması çok geriyor beni......ben sağlıklı olmalıyımki bebeklerime verimli olayım ikisiyle dışarı çıkmam imkansız.....offf yani bunaldım ...işte öyle yazarsam rahatlarım dedim...

Ewet ewet:)benimkilerde hemen 2 yaşına gelsin,1 de olur:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kaç ay kv beraber baktınız?bizde şuan öyleyizde merak ediyorum ne zaman ikisinede yetebilcem

Hayırlı olsun canım korkma sitres yapma allahın izniyle hersey güzel olucak dinlenmek ve yorulmamak bu isin birinci kuralı canm

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Bizde parka gittik teyzeleri sallandık güneşlendik vitamin aldık bol bol azcıkta yandık pembiş oldu yanaklarımız çok degil yürüyene kadar arada cıksak yeter ☺️☺️☺️

Buğlem'im 👣 Eslem'im

bence 2 yaşında kreşe verilebilir. tuvalet eğitimini de halledebilirsen bir sıkıntı yaşamazsın. tam oyun çocuğu olacaklar. sosyalleşmeye başlayacaklar. biraz maddi durumumu ayarlayabilsem ben bile yarım gün gönderirim. hem kendim hem de onlar için. 2 yaş öncesi zorunlu kalmadıkça kreşe gönderme işini doğru bulmuyorum. 2 yaşa kadar güven duygusu ağır bastığı için ihtiyaçlarının istediği zamanda ve sevgiyle karşılanması gerek. güven duygusunu kazanmış bir bebek sonraki dönemleri kolay atlatabilir. 2 yaştan sonra kreş doğru bir karar. tabi isteriz çocuklar babanneli, dedeli, kuzenli evlerde büyüsün. 2 yaştan sonra kreşe verilmesinde sakınca yok bence. zorunlu kalındıysa verilebilir. ama bence 3 yaştan sonra mutlaka kreş gerekli. en azından yarım gün.
o vicdan azabında hiç kurtulmuyorki anneler. birine bırakıp bir iki saat ayrılsa bile vicdan yapıyor insan. senin işin daha zor. eşinin yanında olmaması şanssızlık. sabretmekten başka çare yok. allah kolaylıklar versin.
parklara ne de yakışıyorsunuz. umarım çok çok severler. hep gitmek isterler ve uslu uslu kazasız belasız oynarlar.

Son düzenleme:
Kaç ay kv beraber baktınız?bizde şuan öyleyizde merak ediyorum ne zaman ikisinede yetebilcem

doğdukları andan itibaren beraber bakıyoruz

Tesekkurler canim insallah kolay cikar hepsi de ates falan olmadi hep boyle olur insallah....bu arada tebrikler canim ...

:)))))

maşallah size
ne kadar genç görünüyorsun
seninkiler tek yumurta ikizi mi? çok benzettim de

canım arkadaşımın mayıs ayında iki yaşına girecek ikizleri var
okuldan arkadaşım
çocukları birbirine zarar vermeye başlamış
ısırma ve vurma olayları başlamış
çok da bunaldığı için arkadaş işe başladı ikinci dönem
ikizleri de kreşe verdi
çocuklar sürekli hasta oluyor ve antibiyotik kullanıyoruz dedi
kreş hiç akıl karı değilmiş dedi
çünkü bebekler hasta olduğunda kreşler kabul etmiyormuş
sürekli rapor alıyorum okuldan dedi
sakın verme duygu deyince açıkçası gözüm korkmadı desem yalan olur

tabi izafi konuşuyorum
zaman ne gösterir bilemiyorum

bir yandan da kreş parasını düşünüyorum
şöyle ortalama bir kreşe 1100-1200 liraya ancak verebilirim
ki bu da bizim bütçemizi çok zorlar

doğdukları andan itibaren beraber bakıyoruz

:)))))

maşallah size
ne kadar genç görünüyorsun
seninkiler tek yumurta ikizi mi? çok benzettim de

Yok canım çift yumurta ikizleri 89 doğumluyum kimse inanmıo bana hep halasımızım teyzesinisin die soruolar :)) benim diiom sasırıolar yaw :)

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Yok canım çift yumurta ikizleri 89 doğumluyum kimse inanmıo bana hep halasımızım teyzesinisin die soruolar :)) benim diiom sasırıolar yaw :)

Buğlem'im 👣 Eslem'im

ayyy çok gençsin
tek başına ikisine de bakıyorsun
erken yaşta sorumluluk almışsın
helal sana arkadaşım

Sezer idolümsün ama ben yardım almaya alıştım sanırım senin gibi olamıycam88 doğumluyum bende

Bugun 45 gunluk olduk. jildam in kusmasi cok fazlalasti ve avazi ciktigi kadar agliyor kusana kadar.nazenin im ise kabiz oldu 2 gunde 1 kakasini yapiyor.bebelac 1 kullaniyoruz simdi ve doymiyorlar. Simdi 2 saarte bir 60 ml iciyorlar.tabi jilda bunun 3 katini kusuyor.

ayyy çok gençsin
tek başına ikisine de bakıyorsun
erken yaşta sorumluluk almışsın
helal sana arkadaşım

Papatyam tşk ederim canm drlar hamile kalman lazım demeseydi belkide daha geç tadıcaktım bu duyguyu kistlerim bir tek bu işe yaradı 😄😄

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…