2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Geçmiş olsun papatya geçen hf benim oğlumda mama sandalyesinden düştü. Kendi tırmanıp oturuyodu bende yakınındaydım ama an meselesi bunlar. Artık çıkar çıkmaz bağlıyorum ağlasada dirensede. Ben ağlıyacağıma sen ağla diyorum :)) Park olayınızada çok imreniyorum ben hf içi tek başımayım o yüzden hiç dışarı çıkaramıyorum. Biri bi yere gidiyo biri başka yere.

Laftan anlamak ve dinlemek için 20. Aylarınımı bekleyeceğiz ( bende onlarla tek başıma dışarıda da bişeyler yapmak istiyoruuuum

Bız sunnet olduk olabılecek en ıyı yolla olduk ama cok agladılar,,,
Keske dogunca yaptırsaydım kıyamadım o zamanda.
Kucukken yaptırın valla

hayırlı olsun canım
en iyi yol hangisi
bizim de yazın yaptırma durumumuz var da

sana da çok geçmiş olsun canım
insanın aklı başından gidiyor korkudan değil mi?
canım ben kayınvalidemle çıkarıyorum
tek ben de çıkaramam henüz

Papatyacım bu sunnet ısı uzun zamandır kafamı kurcalıyordu cok arastırdım. Lokal anestezı ile durumu kaldıramayacagımı anladım.genel anestezıde tup tup kan almalar damar yolu acılması yok oda olmazdı.sedasyon altında lokal anestezı yapıldı kan alma yok damar yolu yok. Cocuga bısey ıcırdıler cocuk sersemledı sakınledı oyle yaptılar ama cıktıgında cıldırmıs gıbıydı kendınde degıldı ama yırtınırcasına aglıyordu.15 dak agladı. Kendıne geldı sonra hıc aglamadı bakalım gece nasıl gececek.cok uzuldum onları oyle gorunce ama doktor kendınde olmadıgını hıcbırını hatırlamacagını soyledı travma yasamıyormus bu bıraz ıcımı rahatladı.

Bız sunnet olduk olabılecek en ıyı yolla olduk ama cok agladılar,,,
Keske dogunca yaptırsaydım kıyamadım o zamanda.
Kucukken yaptırın valla

hayırlı olsun. düzelmişlerdir sanırım artık. askerliklerini ve düğünlerini de gör inşallah. benm komşum üroloji asistanı. elektro koterle yakarak sünnet ediyorlarmış ve bir sıkınıtı yaşanmıyormuş. anestezi tarafını sormayı unutmuşum. kendi oğlunu sünnet ettirecekti hocasına bu sıralar. sorayım. merak ettim. nasıl uyusturma yapacaklar acaba?

benim de kafamda var sünnet işi
çünkü erenin pipi büyük
içindeki bir damar küçükmüş
o yüzden ucunda kızarıklık oluyor
doktorumuz çözümünün sünnet olduğunu söyledi
ama bu sünnet yaşı var ya
ne zaman doğru ona karar veremiyor doktorlar
birinin dediğini diğerinin söylediği tutmuyor
zamana karar veremedik biz de

çok şükür problemsiz atlatmışsınız
darısı bizlerin başına
canım nerede yaptırdınız?

Kizlar merhaba Umarim herkes iyidir...

Sünnet olayi bizimde gündemimizde,sürekli araştırma halindeyim,görüştüğüm doktorlarin buyuk çoğunlugu
genel anestezi diyor fakat ben cesaret edemedim bir turlu.Hayirlisiyla bir atlatabilsek çok rahatlayacagim.

Kuzucuklarim yürüyor,beni taklit ediyor,isteklerini bir sekilde belli ediyor,uykulari gelince,acikinca ya da oyun
aralarında anniiii diye gelip sariliyorlar :))Cok şükür bu gunlerimize.

Ama su azi disleri son bir haftadir ciddi manada kabusumuz oldu. Moraran,kanayan ve bir turlu patlayamayan
yavrularda ne uyku ne huzur birakan ne illet dişlermis( Ne jel,ne sprey ne de ağrı kesici fayda ediyor. Resmen
acı çekiyorlar,ah bir ciksada bir nefes alsak...

herkese selam

veeeeee Zeyno da yürüyor
sürekli peşlerindeyiz
artık temel ihtiyaçlarını kısmen de olsa anlatabiliyorlar
acıkınca mutfağa gidip mama diye bağırıyorlar
sevmedikleri bir şey olursa kafalarını sallıyorlar ve yemiyorlar
sevdikleri şeyi ise gayet güzel yiyorlar
sıkıldıkları zaman ayakkabılarını alıp geliyorlar ve elimizi tutup kapıya götürüyorlar
yeleklerini giymeden sokağa çıkılamayacağını öğrendiler
ısrarla yeleklerini işaret ediyorlar
parkta çılgınlar gibi eğleniyorlar
her ikisi de kaydırağın merdivenlerini çıkıyor
kaydıraktan yatar pozisyonda bırakıyorum
aşağıdan babası alıyor
salıncaktan pek bi keyif almıyorlar bu ara
toprakla oynamaya bayılıyorlar

deliler gibi kara dut yiyip
her sabah ve uykudan kalktıklarında birbirlerini öpüyorlar
oyuncakları birbirlerine her ne kadar al diye uzatsalar da vermiyorlar pek

özellikle akşam saatlerinde gaz sancısı gibi dışarı çıkma sevdasına tutuluyorlar
markete, teyzeye veya sokağa kuşları sevmeye çıkıyoruz
yoksa evi bize dar ediyorlar
köpek görünce hav hav diyorlar

banyo yapmaktan artık iyice keyif alıyorlar
banyodan çıkarken ağlıyorlar

kızım yeni bir kıyafet giydiğinde cici diye seviyor üzerindekini
ama oğlumun yeni bir kıyafeti ruhu bile duymuyor

inek sütüne hala alıştıramadık
ısrarla içmiyorlar

evdeki bütün pirizleri kapatmıştık ama
şimdi balkon kapısına ve camlara da zincirli kilit yaptık çünkü eren
koltuğa çıkıyor, koltuktan da camları açmaya çalışıyor, ama balkon kapısını rahatça açabiliyordu

aklıma geldiği kadarıyla bizden haberler böyle:)))

Cok sukur canım gectı ınsallah ilk 15 dak agladılar onuda hatırlamıyacaklarmıs ondan sonra gık dedırtmedım.gecemızde cok ıyıydı.doktor gece uyandırıp agrıkesıcı verın dedı o zaman uyandırdık calpol verdık bıdaha vermedık. Cok ıyıler sımdı.bırazdan banyo yaptıracaz doktprumuz gunde 3 kez suya oturt dedı.
Bız ankara tıpta yaptırdık.ankarada ne kadar ozel hastane varsa arastırdım.fıyatlarının fazla olusundan zıyade yontemlerı tutmamıstı.enson buradakı hocayla gorustum aklıma yattı.

Hayirli ve gecmis olsun Ouzi.Allah daha nice mürüvvetlerini gostersin insallah.

Son düzenleme:
Dis icin Ilac vermeme konusunda cok direndim ama rahatsizliklarini görünce dayananadim.Tetagil dis granülü iyi geldi sanki kızlar.

Buarda hep yazacak oluyorum;bence piyasadaki en iyi pişik kremi Oksizinc( % 40 cinko).Denemenizi tavsiye ederim.

canım ben de etraftan duyduklarım kadar biliyorum bu sünnet işini
o yüzden sorup duruyorum
ya bir sünnet 1000 lira
açıkçası o parayı da vermek istemiyorum
arkadaşımın eşi gazi hastanesinde hemşire
kendi çocuğunu da orta sünnet ettirdi
ben de orayı düşünüyorum şimdilik

siz ne güzel atlattınız
darısı bizim başımıza

Dis icin Ilac vermeme konusunda cok direndim ama rahatsizliklarini görünce dayananadim.Tetagil dis granülü iyi geldi sanki kızlar.

biz ilaç kullanmadan atlatıyoruz şimdilik
inşallah böyle devam eder

Buarda hep yazacak oluyorum;bence piyasadaki en iyi pişik kremi Oksizinc( % 40 cinko).Denemenizi tavsiye ederim.

o krem bizde de var
ben durum çok kötüye gittiğinde
fito, troysd ve oksizinc i dönüşümlü kullanıyorum
iki kere pişik oldu kızım şimdiye kadar
yıkama, kurulamak ve hava aldırmak da çok etkili pişiklerde
ne illet bir şey
keşke hiç olmasalar

Eki Görüntüle 1066760 Eki Görüntüle 1066761 Eki Görüntüle 1066762 Eki Görüntüle 1066763 Eki Görüntüle 1066764 Eki Görüntüle 1066765 Eki Görüntüle 1066766 Eki Görüntüle 1066767 Eki Görüntüle 1066768 Eki Görüntüle 1066769

Kişiye özel tasarım hediyelikler
butik kurabiyeler, renkli kolonya şişeleri, lavanta şişeleri, kavanozda şekerler, su şişe tasarımları ve lolipop şeker tasarımları

her konsepte uygun hazırlanır ve modeller bunlarla sınırlı değildir.

Ilac kullanmadan atlatabiliyorsaniz ne mutlu,masallah diyelim.Bizim ne gece ne gündüz uykumuz kaldı. Resmen uyurken iki elleriyle baslarini tutup dislerini sıkarak ağlıyorlar; ((Cok keyifsizler,istahsizlar...Pisik icin ozellikle dogal zeytinyağli sabunla yikayip dediğin gibi iyi kurulamak iyi geliyor ama zaman zaman illaki pisik oluyor. Su disler bir ciksa,düşmeden yuruyebilsek,derdimizi anlatacak kadar konuşabilsek,zarar verecek durumlardan kendimizikorumaya aklimiz erse,bezden kurtulsak ciddi bir rahatlama olacagini düşünüyorum:)Ne cok sey istiyorum degil mi...O günlerde gelecek inşallah

benim oğlumun azı dişi çıkarken kanadı
çok zorlanıyorlar gerçekten

çok güzel şeyler istemişsin canım
onların aynısından ben de istiyorum
inşallah o günleri de göreceğiz hepimiz

bugün ben de çok yoğun ve çok gergindim
ev darmadağınık
iki tane yeni yürüyen bebek
onların ilgisi, yemeği, parkı .... derken çok yoruldum ve gerildim

eşle atışma sırası bugün de bizdeydi
birbirimizin kalbini kırdık yoktan yere
bebekler bugün 6 da kalktılar
o uykusuzluk da cabası oldu tüm bunların

eşime kızdım
attım bebekleri arabaya parka tek başıma gittim
ama ikisini zapt edemedim
eren arabanın anahtarı ile araba arasındaki bağı kurdu
parkta beni çıldırttı
anahtarı ver arabaya gideyim diyor
anahtarı alıyorum ağlıyor
arabanın yanından uzaklaştırıyorum ağlıyor
eeee bir de Zeynep var
yeni yürüdü daha
düşmesin diye peşinde olmam lazım

halime acıyan bir kadın ereni kucağına aldı
annemi aradım hemen
yetiş anne parka gel çok zordayım dedim
annem gelene kadar sinirimden bir güzel ağladım
sonra markete uğradım eve geldim
bebekler annemde uyumayı reddettiler, ikisini de uyuttuktan sonra
eşime ben çocuklarıma da evime de yeterim diyebilmek için
söylemesi ayıp
yeşil fasulye, pilav, yoğurt çorbası ve fırında kuru köfte patates yaptım
sonra tekrar dışarı çıkardım çocukları (bu sefer eşimle:))
ikizleri uyuttum, duşumu aldım, şimdi de süt sağıyorum
yorgunluktan ağlayabilirim

günaydın... papatya haline hem güldüm hem üzüldüm hem de bravo sana
ben inanıyorum ki ikiz anneliği herkese nasip olmuyor Allah onu taşıyabilecek kişilere veriyor ve bu güzelliklerle sınıyor. sen de bunun üstesinde büyük bir güçlükle kalkıyorsun..
haftasonu tatilimin bir gününü kuaförde geçirdim hiç sevmem kuaför sohbetini. ama iyice saçımın dip boyası gelmişti iyi oldu. dün de kordona çıktık ama biri hiç arabaya oturmadı birini arabada biri kucakta taşıdık sonra pazara gidip alacaklarımızı alıp eve attık kendimizi.benim çocuklarım kalabalığı sevmiyorlar yaa :) evde duruyorlar ama..
çocuk doktorumuz devlet hastanesindeydi özele geçmiş çok üzüldüm. sizce 1 yaş kontrolü için özele kendi doktorumuza mı gitmeliyim herhangi bir doktora gitsem olur mu? hep özele gidemem sanıyorum ki...
benden bu kadar ve doğumgünleri için sabırsızlanıyorum

günaydın hepinize...

ben şu an hamileyim ve ikiz bekliyorum henüz 7. haftamdayım ama sayfanızı bulmak çok sevindirdi. biraz panikle karışık tedirginim sayfaları geçmişe doğru takip edip biraz olsun içimin rahatlayacağını düşünüyorum....

biz hep tartışıyoruz. o aşırı korumacı. gerekli gereksiz panik yapıyor.çocuklara yeteri kadar dikkat etmediğim gibi imalarda bulunuyor. o zaman öfkem kabarıyor. malesef çoğu zaman çocukların yanında tartışıyoruz. bu acıdan kendime çok kızıyorum.
kızın yürümeye başlamış. maşallah.
bence devam et devlet hastanesinde. iyi bir doktor bulduğun sürece sıkıntı yok. aslında develt hastanesinde şunu farkettim. sen kendini ne kadar iyi ifade ediyorsan, doktorla iyi bir diyalog kurabiliyorsan sana karşı yapılan muamele de diğer hastalardan farklı oluyor. bunu çok yaşadım.
bizim doktorumuz da devletten özele geçti. o nereye biz oraya. biziö aile doktorumuz oldu. mesela çocuk nörologuna sevkedeceği zaman bize bir ay sonrasına randevu aldırmıyor. doktoru arıyor, rica da bulunuyor. bu şekilde işimizi kolaylaştırdığı çok oldu.
bence devlette bir kaç doktor daha dene. eğer bebeklerinde bir sağlık sorunu yoksa rahatlıkla gidebilirsin. ama varsa aynı doktoruna devam et. sanırım yoktu değil mi?
yaş gününüz kutlu olsn şimdiden.

hayırlı olsun, sağlıklı bir doğum diliyorum.

ben hep 2 yaş diyorum. bir an önce 2. yaşlarında olsunlar. herşeyleri yiyebilisinler ki dışarıda sorun olmasın. güzel güzel yürüsünler. gittiğin mekanda anne babadan ayrılıp oynasınlar, biz de biraz nefes alalım değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…