- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.141
ay maşallahhhne sorucağımı da hemen anladın hehe
ya hamilelik sürecin nasıl geçti canım??? ben 10 haftalık hamileyim ve ikiz olduğu perşembe günü anlaşıldı daha..
eşimin ailesinde 2 tane tek yumurta ikizi olduğundan ve bebeklerim tek kesede olduğundan tek yumurta diye düşünüyorum..
istersen özelden de konuşabiliriz..bana yardımcı olursan çok sevinirim...
nette hep riskli..vb kötü şeyler yazıyo o yüzden okumak istemiyorum..
aynı şeyleri yaşamış birileriyle konuşmak çok daha iyi olur diye düşündüm...
hayırlı olsun. sağlıklı bir hamilelik geçir inşallah. sağlıklı bebekler dünyaya getir. nette kötü şeyler okuyabilirsin. tek kese ikizlerinin gelişiminin daha risklere açık olduğu doğru malesef. bunun için bence herhangi bir kadın doğum uzmanına görünme. bu konuda tecrübeli olan doktorla devam et. doktorun tecrübesi çok önemli. bazı doktorlar ikiz gebelik olduğunu başka doktorlara yönlendiriyor. bazılarının gözü kara doğorturum diyor. seninki tek kese ikizi olduğu için işinde çok iyi bilgili tecrübeli bir doktora görünmelisin. ne farkeder diyebilirsin ama doktorların bilgisi tecrübesi birbirinden o kadar farklı ki. yaşadıkça göreceksin.
kızlar merhaba aranızda tek yumurta ikizi annesi var mıııı????
benım bebeklerım tek yumurta ıkızı canım keseleri bir fakat suları ayrıydı senin nasıl? bu arada hayırlı olsun ikiz olduğunu öğrenmek cok güzel bir duygu
bebeklerim kız zor ama cok güzel bir duygu ikiz annesi olmak.hele bide ikisinin birbirlerine bakışını görmen lazım cok sevıyorlar birbirlerini:))Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.ben öğrendiğimde 13 haftalıktı bizde şok olmuştuk :))hayatımın en güzel anıydı
benım hamılelğim zor geçti ne yazıkki 18 haftadan sonra yattım hep tabi herkesin aynı olacak diye bişe yok.37.6 haftalıkken sezeryanla dünyaya geldiler.
senin ılk bebeklerinmi?
amin canım Allah herkesin bebeğini bağışlasın sağlıkla büyüt inşallah...
evet ilk bebeklerim..
ben bebek istemeye başladığımızdan beri hep ikiz diye hayal ediyodum..
doktora gittiğimizde 7+1 de hiç bir şey sormadan tek bebek dedi..
usg de de tek görünüyodu zaten adam ne yapsın
ama ben yinede ikiz hissediyodum hep...
9+0 da gittiğimizde ise kendisi de şok oldu bunlar iki taneymiş dedi..
hayatımın sonuna kadar unutamam o anda hissettiklerimi...
benim daha şimdiden minik bir göbeğim çıkmaya başladı..
sen çok kilo aldın mı??
kızlarını birbirinden ayırt edebiliyor musun??
doktor bana bana demir ve kalsiyum ilaçları verdi onları kullanıyorum..
iki hafta sonrada ikili test için çağırdı sen yaptırdın mı??
gerçi 9+0da ense kalınlıklarına baktı kendisi normal dedi..
ikili testte farklı ne yapılacak bilmiyorum..
aynen bende hep ikiz ıstedim tek olduğu hiç içime sinmemişti:))elimi karnıma götürdüğümde bebeğim diyemiyordum hep bebklerim cıkıyordu ağazımdan.
ben 6 haftalıkken gıttım sonra ıkılı test için 13 de cağırdı. ikiz olduğunu ogrenince ikiz bebkelre yapılması doğru olmaz sonuçlar dogru cıkmaz dıye yapmadı.senınkısı yapalım dedimi yanizaten olsaydıda yaptırmazdım. bebkelrım cok benzemedıler bırbırlerıne aynısı değiller halbuki doğana kadar hep aynısı olurlar dıye düşündüm.ama sanırım bu zor bir ihtımal bızım akrabalardakı ıkızlerde tıpa tıp aynı değiller.bebeklerım olana kadar cok benzetıyordum ama bence onlarda aynısı değil:)))
valla 2 hafta sonra ikili test için gel dedi..
ya benim amacım zaten bebişlerimi görmek ister yapsın ister yapmasın..
hem her gittiğimde kan tahlili veriyorum zaten tiroid ihtimaline karşı..(ailemde var hamilelikte tetikliyomuş..)
benim eşimin ailesindeki tek yumurtalar tıpatıp birbirinin aynısıymış.
şu anda biri hatta 35 yaşındalarmış hala daha ayırt edilemiyorlarmış...
biraz tırsıyorum açıkçası
ama anneler anlar herhalde kim kim diye...
peki aynı giyinmek istiyolar mı mesela çok merak ediyorum...
daha anlamıyor benımkiler ama aynı oyuncaklardan ıstıyorlarne alırsak ıkı tane:)) gerçi ben kıyafetleride aynı gıydırıyorum en azında kendileri secene kadar
keserlerı bır suları ayrı olursa risk azalıyor buyuk ıhtımallede öyledir diğeri nadir gorulen bir durummuş doktorum demişti.
inşallah canım tek bebektede risk var napalım..
alıcak nefesleri varsa inşallah Allah'ım ömür verdiyse kucağımıza sağlıkla alırız...
ben çalışıyorum malesef keşke evde olsamda onlarla uğraşsam bütün gün...
zaten eğer aynı şeyleri giymek istediklerinde ya da almak istediklerinde yapmazsan esas psikolojileri bozuluyomuş..
yerim onların psikolojilerini
eşimde zaten diyo herşeyden iki tane olcak toptancı gibi olucaz diye
ben ikiz ikiz derken ya nasıl yapcaz iki tane nasıl bakarız diyodu...
ikiz olduğunu öğrenince benden çok sevindi
birlikte tek yatakta mı uyuyolar ayrı yatakta uyutabiliyomusun?
bir de sezeryan mı oldun normal mi canım?
sen şimdi herşeyi merak ediyorsun kafanda kurup duruyorsun bu çok normal:) ama hayat şeklini kendisi veriyor hiç düşünüp yorma kendini.daha çok erken tadını çıkar tekrar geri gelmiyor günler.
ben 6 aylık oluncaya kadar hergün 3 saat yol gidip geldim. sonra eve kapandım. öğretmenim 4 aylık olduklarında babannelerine bıraktım hala o bakıyor. süt izni kullanamadım zaten yoktu sütüm.hep mama yediler.
35. haftada sezeryanla doğum yaptım. biri 15 diğeri 20 gün küvezde kaldılar emme refleksi gelişmediği için. biri 1 800 biri 2 500 doğdu.ben hiç lohusa olmadım derdim hep. o lohusa tacını takma emzirme içimde uhde olarak kaldı.
3-4 ay hep aynı beşikte yatırdım sonra dönmeye başladıkça rahatsız ettiler birbirlerini ayırdım.işe başlayınca da biri kv yanında ayrı odada biri bizim odada yatıyorlar. şimdi 1 yaşına girecekler nasipse perşembe günü doğumgünümüz. ne çabuk geçti bir yıl hiçbirşey anlamadım. o yorgunluk o uykusuzluk o açlık hepsini unuttum.
yürümeye başladık akşam kordonda bile gezdik :) gece gezmeleri başladı :) parka gidiyoruz ... çok güzel günler bunlar... Allah sana da yaşamayı nasip etsin...
sorun varsa girdikçe siteye cevaplamaya çalışırım.
Nedense gözlerim doldu okurken:))biz ne zaman böyle şeyler yazcaz3 ayı doldurduk biz ama hala geceleri huzursuz uyuyolar.büyük oğlumun elleri hep yüzünde buruşturuyo anlamıyorumki gazımı var hala.hep böylemi olcak ya geçmeyecekmi keyifli günler gelmeyecekmi.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
biz de geceleri en az 3 kere uyanıyoruz malesef gece beslenmesini bırakamadık
papatyam ne güzl ya maşşallah ikizlere.koruyup kollmaya başlamışlar bile. rabbim bahtlarıı açık ömürlerini uzun etsin.
bizimkinin diş sıkıntısı vardı sanrım gece.uyumadı bi türlü.birde biz paylaşmayı bilmiyrum 3 ark görüşüyoruz hepimiz mrart doğumlu
ama meriç diğer çocukların oyuncaklarınıda alıyo mümkün değil vermiyor.şimdi aklı kesmiyor diyrum ama ilerde az daha büyüsün öğretcem...
allah kolaylık versin. ya benimkiler hep topluca çıkarıyorlar dişlerini. ama sıkıntı yaşamadık çok şükür.deniz dün gece ay bi huysuzdu kesin diş yaptık gene:) uykusuz işteyim bugün :)
geçecek canım. geçmeyecek gibi gözüküyor ama geçiyor. sonra başka dertlerde başlıyor. ilk 4 ay bence en or dönem. bu dönemi bir atlat, sonrasında da zorluklar var ama daha zevkli. bir gülüşleri tüm yorgunluğu unutturuyor.Nedense gözlerim doldu okurken:))biz ne zaman böyle şeyler yazcaz3 ayı doldurduk biz ama hala geceleri huzursuz uyuyolar.büyük oğlumun elleri hep yüzünde buruşturuyo anlamıyorumki gazımı var hala.hep böylemi olcak ya geçmeyecekmi keyifli günler gelmeyecekmi.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
şyaş gününüz kutlu olsun. sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum onlara. hep bir arada olun inşallah.sen şimdi herşeyi merak ediyorsun kafanda kurup duruyorsun bu çok normal:) ama hayat şeklini kendisi veriyor hiç düşünüp yorma kendini.daha çok erken tadını çıkar tekrar geri gelmiyor günler.
ben 6 aylık oluncaya kadar hergün 3 saat yol gidip geldim. sonra eve kapandım. öğretmenim 4 aylık olduklarında babannelerine bıraktım hala o bakıyor. süt izni kullanamadım zaten yoktu sütüm.hep mama yediler.
35. haftada sezeryanla doğum yaptım. biri 15 diğeri 20 gün küvezde kaldılar emme refleksi gelişmediği için. biri 1 800 biri 2 500 doğdu.ben hiç lohusa olmadım derdim hep. o lohusa tacını takma emzirme içimde uhde olarak kaldı.
3-4 ay hep aynı beşikte yatırdım sonra dönmeye başladıkça rahatsız ettiler birbirlerini ayırdım.işe başlayınca da biri kv yanında ayrı odada biri bizim odada yatıyorlar. şimdi 1 yaşına girecekler nasipse perşembe günü doğumgünümüz. ne çabuk geçti bir yıl hiçbirşey anlamadım. o yorgunluk o uykusuzluk o açlık hepsini unuttum.
yürümeye başladık akşam kordonda bile gezdik :) gece gezmeleri başladı :) parka gidiyoruz ... çok güzel günler bunlar... Allah sana da yaşamayı nasip etsin...
sorun varsa girdikçe siteye cevaplamaya çalışırım.
biz de geceleri en az 3 kere uyanıyoruz malesef gece beslenmesini bırakamadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?