2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kizlar merhaba

Umarim herkes iyidir...

Bizim azi disleri çok azılı cikti

Ne uyku ne istah ne de huzur birakti minik kuslarimda...

Havalar artık duzelsede bol bol dışarı cikarsam diye dua ediyorum. Disari cikinca daha sakin ve makul oluyorlar:)

Gece beslenmesi bitmek üzere. .Saat 22.oo da azda olsa Ari'nin 7 tahılli gece muhallebisini yiyorlar,23.oo a dogru uyuyorlar.

Buarada bende 3 yasindan sonra kreşe vermeyi düşünüyorum. Daha oncesinde vermeye icim elvermiyor ama tabi zaman ne getirir,sartlar neyi gerektirir bilinmez...

Kendinize ve kuzucuklara iyi bakin..

Sevgiler ve Öpücükler

Kızlar Nasılsıniz ben çok yorgun. Tek başıma kızlara bakmak çok zor. İnşallah 30 nisanda 7 ayları bitecek. Ama henüz dişimiZ yok.sürünmüyorlarda acaba bu normal mi?

Ası
Benim de tek embriyo transferi, sonradan bölünmüştür dedi dr. Ama farklı benim oğullarım. Nasıl oldu anlamadım??

Kızlar Nasılsıniz ben çok yorgun. Tek başıma kızlara bakmak çok zor. İnşallah 30 nisanda 7 ayları bitecek. Ama henüz dişimiZ yok.sürünmüyorlarda acaba bu normal mi?

İnşallah canım iple çekiom o günleri söle bi kurtarsalar kendilerini içim rahatlıcak valla 😊

Buğlem'im 👣 Eslem'im

kızlar merhaba
daha yolun çok başındayız ama eşim bebek arabası-puset-oto koltuğu üçlemine girdi ve çıkamıyor
size sormamı istedi...
ikiz oldukları için ben şöyle düşünüyorum; 300-400 liralık 2 tane ayrı pusetli bebek arabası alalım...
araba içinse en az 3 yaşına kadar kullanabilecekleri kaliteli oto koltuğu alalım..
çünkü zaten doğduklarında ilk 6-7 ay aşıları dışında çok fazla dışarı çıkamayacağız sanırım..
oto koltuğunu 6-7 ay sonra da alsak olur değil mi?
küçükken bir yere gideceğimiz zaman pusetleriyle gideriz diye düşünüyorum..
hem pusetleri evde de bebişleri zaptetmek için kullanırız..
zaten ben bunları doğuma yakın almak istiyorum o zamanları görürsek inşallah...
ama eşim şimdiden kafaya taktı..
siz bu işi nasıl çözümlediniz????

Hayırlı olsun, aynen dediğin gibi oluyor. Oto koltuğunu çok sonra alırsınız. Pusetler 11 kg a kadar kullanılabiliyor. Biz şu an pier cardinin baston arabalarından kullanıyoruz. Puseti üzerine oturuyor. Bebek size dönük vaziyette. Arabada ve evde de kullanıyorum. İki tane aldık. Birleştirme aparatı da aldık ama hiç kullanmadım kullanamam da çünkü ikizlerle yalnız çıkmak şu an hayal gibi😊 benimkiler 3 aylık. Yanımda annem veya eşim varken çıkıyorum ancak...

çok sağol canım verdiğin cevap için...
zaten 2 bebekle yanında biri olmadan tek arabayla bile çıkamazsın biraz riskli...

Düzeltilmiş doğum tarihine göre bakarsan cnm daha iyi olur 7.5 aylık bir kızım diş çıkardı yani 6 aylık suan 9 aylık olcak düzeltilmiş 7.5 aylık 4. Dişi geliyor dişi çıkmayan kızım sadece sürünüyo dirsek ve dizleriyle istediği yere gidiyo ayaklarının üstüne basabiliyo tay tay duruyo dişi çıkanda yuvarlanarak gdio ayaklarının üstüne çok nadir basıyı 😄 9 aylıklar ama 7.5 hesaplıyprum ben 2-3 dk da oturuyolar baska yok 😄

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Son düzenleme:
kızlar biz hafta sonu Konya'ya gezmelere gittik
hızlı trenle gittik
hiç üzmediler bizi
bahçeli, kocaman bir eve misafir gittik ve evde 20 kişi falandık
önce biraz yadırgadılar ama insan kalabalığından çok mutlu oldular
bahçede çılgınlar gibi oynayıp misler gibi uyudular

yemek öğünlerimiz biraz aksadı, yoğurt yediremedim, meyve saatimiz biraz aksadı,
bol bol et yediler ama keyifliydiler
dondurma ile tanıştılar, magnuma bayıldılar
kızım yalamayı becerdi ama oğlum dilini dışarı çıkaramıyor, ısırarak yemeye çalışıyor
ısırınca da dişi sızlıyor
ama dondurmadan da vazgeçemiyor

yeşil nohut vardır, demet demet satılır
ondan aldık, bayıla bayıla yediler

göğüs uçlarım felaket yara oldu, doğum sonrası bile olmamıştı
süt sağarken kanıyor resmen
süt az ve çok koyu
uzun sürede yavaş yavaş sağıldığı için deforme oldu sanırım
şu an sağarken kanıyor
ben hariç göğüslerimi gören herkes sağmayı bırakmamı söylüyor ama bırakamıyorum
kanata kanata sağmaya devam ediyorum
ama ben de son raddedeyim

kendini daha fazla zorlama bence. sütün varsa gelir zaten ilk zamanlardaki gibi. emselerdi o sıka sıka sağdığın sütü çekemez ve kendileri bırakırdı memeyi gibime geliyor. ben de sağarken sıka sıka sağıyordum. zarar veriyordum kendime. bir yaşından sonra artık süt artıcı çaylerı kestim. normal sağıma geçtim hiç sıkmadan falan. gelirse gelir, gelmezse nasipleri bu kadarmış dedim. ve bir hafta kadar ancak geldi sütüm. bitti. ara ara yaralar oluyordu nedense. bende de olmştu, sanki ilk defa sağar gibi.
güzel güzel vakit geçirmeişsiniz ne güzel. benimkler hala kucata yürüyemiyorlar. yürümelerinin faydasını görüyorsun ne güzel. en yakın zamanda bizimkiler de yürür inşallah.
piknik yapmayaı özledim. büyüsünler biraz daha inşallah o zaman. ya kana kana et yediler demişsin. aylin in 16-17 tane dişi var yine de çiğneden yutma derdinde çıkartıp duruyor. çiğnemek istemiyor. selin in 10 tane daha. çiğneyecek kadar değil. eti hala kıyma şeklinde veriyorum. yemeklerin içinde. köfte olarak yaptığığımda yemek istemiyorlar pek öyle. çiğnemek istemiyorlar :)
bence kendini kötü hissedecek bir şey yok. küçüğüm selin doğum gününe bir hafta kala oturmaya başladı. hemde sıralıyordu. ayağa kalıp tutuna tutuna yürüyordu ama dik bir şekilde oturamıyordu. eliyle destek alıyordu. bence dik oturmayı istemediğindendi bu. bnöroloğa bile göründük. hiç bir sorun olmadığını söyledi. her çocuk farklıdır. iki kardeş bile. 14,5 aylığız ama hala yürüyemiyoruz. belki aylin bir iki haftaya yürür ama selinin bir aydan daha fazla süreye ihtiyacı var gibi. isterim tabiki koşturup dursunlar ama moral bozacak bir şey de değil bu. kiloları ve boyları yaşıtlarına göre çok fena. benim yerimde başkası olsa eminim çok canını sıkar. her çocuk farklıdır. benimklilerde böyle. sağlıklılar, azar azar olsa da büyüyorlar. zeka gelişimleri bizi mutlu etmeye yeter. bence kıyaslama işlerinden uzak durmamız gerek. sadece bu dönemde değil, her dönemde. her anlamda yaşıtlarıyla bir olsunlar istiyoruz ama farklılık çok normal bir şeydir. geç oturur ama erkekn yürür mesela. başka bir gelişimiyle fark atar yaşıtlarına.

Son düzenleme:
Tşkler canm moral oldu yazın bana doğru söylüyosun zeka gelişimleri iyi olsun yeter biri dil gelişiminde çok iyi biri fiİksel gelişiminde iyi eslemin 4 dişi patladı ondam diyorum oturamıyo yada basamıyo güvenemiyo kendine gücü dişlerine gitti diyorum buglemde daha diş belirtisi bile yok tay tay duruyo koltuklara yasladıgımızda durabiliyo oturması iyi kardeşi yayarken o oturmak istemiyo onsuz bişey yapmıyor desem yeri var şükür şimdiden anlaşıyorlar yürüteçte bile yanıma gidip ittiriyo onu yawrum.gülücükler atıyo kan tahlili ve 9 ay asınız var ırsi bi durumda olabilir bende kemik yumusaklıgı varmıs ilaç kullanmısım dogru düzgün oturmadan emeklemeden 14 aylık yürümüşüm annem sakat kalcan diye çok ağlamıştım diyo benzetmek gbi olmasın engelli çocuklar gibiydin dio annem şükür ediom eslem ablattıklarına göre çok çok iyi maşallah
Tt

Buğlem'im 👣 Eslem'im

canım eren koşmaya başladı esmen ama
Zeyno yürümeye başladı ve çok düştü ilk zamanlar
sonra yürümeyi bıraktı, korktu herhalde
şimdi tekrar yeni yeni yürüyor
öyle kırda bayrıda, çimende yürüyecek gibi değil henüz

canım benimkiler yumuşak şeyleri güzel çiğniyorlar ama daha sert ve asıl çiğnenmesi gereken şeyleri çiğnemiyorlar
mesela bugün kara dut veriyorum
gayet güzel çiğnediler
ama mesela börek veriyorum, ağızlarında biraz geveleyip yutuveriyorlar
üzümler falan kakadan olduğu gibi çıkıyor

göğüs ucu resmen kanıyor artık
zaten topu topu bir biberon sağıyorum
sağmazsam da göğsümde şişlik ve rahatsızlık hissetmiyorum
ama o bir biberon sütün orada olduğunu bile bile sağmamayı da yediremiyorum kendime
ama yarık yarık ve kanıyor
zaten sadece geceleri sağıyorum
inek ve keçi sütünü reddediyorlar yatmadan önce ne içireceğim bilmiyorum

canım benimkilerde köfteyi yemiyor ama benim yaptığımı yemiyorlar
annemin yaptığını yiyorlar
aynısını ben de yapıyorum ama sevemediler benimkini
ben de eti iyice haşlıyorum
ama et böyle lime lime olana kadar pişiriyorum
onu öyle yedirebiliyorum
parça eti sevmiyorlar pek yemek içinde
kıymayı kavurup dolaba koyuyorum
her çorbalarını içine iki yemek aşığı koyuyorum
farkında olmadan
onu güzel yiyorlar
ama mangala bayıldılar bir kere verdim
bir de ben kuzu eti yediriyorum
ama dana kıyması veriyorum,
iki kez köyden teyzemin gönderdiğini tavuğu yediler ama o zaman küçüklerdi
onun haricinde vermedim
yani tavuğun tadını bilmiyorlar henüz

ay yine çenem düştü
yazdıkça yazdım

ikiz anneleri merhaba,

hamileliğinizde dörtlü test yaptırdınız mı? Ben 16. haftadayım doktor dörtlü test yaptırmak istediğini söyledi. Sizler arasında yaptıran oldu mu?

ikiz anneleri merhaba,

hamileliğinizde dörtlü test yaptırdınız mı? Ben 16. haftadayım doktor dörtlü test yaptırmak istediğini söyledi. Sizler arasında yaptıran oldu mu?

asözlem merahabalr bisey sormak ıstıyorum normal yollamı ıkızlerın oldu yoksa bı tedavı sonucu mu oldu

2li 3lü testin nasıl çıktı ki canım?

ikili testtte sadece ense kalınlıklarına ve burunlarına bakıldı. Normal denildi. Kan vermedim. Üçlü test de yapılmadı. kan testleri doğru sonuç vermiyormuş ikiz gebeliklerde. Sadece dörtlü yaparız demişti doktor. Şimdi vakti geldi. Ama onu da ikiz gebelik yaşayıp yaptıran duymadım. Bir sorayım dedim.

hmm anladım canım nette ikili testi zamanında yaptıramayanların yaptırmasının iyi olduğunu söylüyor 4lü testi..

ikiz anneleri merhaba,

Benimde tüp bebek canım dr yaptırmamıştı bize gerek görmemişti ense kalınlıkları iyi diye ama senin dr yaptır diyosa yaptır canm bişey olmaz

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…